1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2676843

Sv: Silly Season 2024-25
Sputnik1: vad gäller forwards är det inte namn in som kommer avgöra vår offensiva slagstyrka. Det är "få ut det mesta av det vi redan har", samt "implementera ett fungerande, heltäckande spelsystem". Plus givetvis att få in fler rörliga, spelskickliga backar.

Jokinen ger i a f mig extremt positiva vibbar vad gäller kräma-ur-mer-ur-spelarna och spelsystem. Det känns verkligen som en klockren injektion efter Ante (som givetvis hade andra förtjänster).
Det enda med Jokinen som oroar mig personligen en smula är att senaste gången jag var så peppad på en ny tränare var Montén....

Hanzl mot Kapanen är givetvis ett nerköp från start, givet bådas nuvarande maxpotential. Dock var Hanzl en stor besvikelse efter jul, så ser man enbart på det avslutande Hanzl-avtrycket känns det jävligt skönt att byta ut oinspirerat gammkött mot ungt rightar-sisu.

Sen kommer mycket att hänga på EP:s förmåga att prestera ett centerspel i paritet med hans lönecheck. Jokinen lär få jobba en del här. Intensiteten måste upp, positionsspelet förbättras, och spelet i stort bli rejälare. Spelsinnet, den individuella skickligheten och skottet har han. "Bara" träning på utvecklingsbara delar som krävs, vilket gör att det känns som att det i a f finns potential för framgång.

Vad gäller backsidan har jag svårt att se att Jokinen kommer att kunna trolla Eronen till att bli en rörlig, modern back med förmåga att snabbt sätta igång spelet. Eller för den delen bli ett reellt hot från blålinjen. Ett bra skott har han, problemet är att han behöver typ 10 meters fri yta och 5 sekunder på sig för att avlossa det.
Vibbarna just nu är väl tyvärr att han blir kvar. I s f kommer backuppsättningen fortsatt vara det här lagets stora akilleshäl.

Men: sen är det ju detaljerna med spelsystem, spelarutveckling och coachning. PP behöver vi inte nämna mer, det var totalt misshandlat och under rimlig värdighet i år.
Min förhoppning - och så här långt orubbliga tro - är att vi som lag kommer att spela på ett sätt som bättre tillvaratar våra styrkor. Mindre tid i försvarszon utan puck, snabbare förflyttning av puck till offensiv zon och: fler kontrollerade ingångar. Mindre av den slöa, tvehågsna dump & chase-hockeyn som vi mer och mer ägnat oss åt.

Sen måste vi få fart på Jonte. Skador, sjukdomar, problem - oavsett vad som legat bakom den här säsongen har vi inte fått ut mer än 50% av honom i år. Antalet matcher där han varit bäste spelare på isen? Kan någon minnas e n enda?
Det är inte Jonte. Han ska lyfta den kedja han spelar i, inte sänka den. Hoppas verkligen Jokinen kan ge honom verktygen att få ut betydligt mer av sin potential.

Vad gäller topp6-forwards är det för jävla synd att Hartmann skadade sig. Han om någon tror jag verkligen hade lyft med hårdare (och bättre, mer individanpassad) träning. På pappret har han alltid känts som en perfekt kedjelänk till Jonte, med sin tyngd, rightfattning och fina direktskott. Tyvärr har han haft svårt att över tid ligga konsekvent nära sin potential, och man väntar ständigt på att han ska ta det där klivet som han så tydligt har i sig. Nu lär det tyvärr dröja ytterligare.

Det ska dock bli intressant att se OJ:s utveckling under nästa säsong. Hade inte särskilt höga förväntningar i höstas, m t p att han knappt färgade in i Löven under fjolårssäsongen, men han stormade in och tog för sig riktigt bra. Lite mer tyngd, konsekvens i spelet och utdelning, så...kommer han nog få fler chanser i offensiva situationer än i år. I en spännande ålder dessutom, där det kan hända mycket på kort tid om stjärnorna och hockeygudarna är på humör.

Vad gäller Wall-E, så...tja. Kapanen vet vad han går för, ser Jokinen en roll för honom och han a) är billig och b) nu kommer acceptera sin roll, så...kör. Har alltid gillat honom, och även om han nu gjort en säsong i modo är det väl inte säkert att hans namn är fördärvat för 3 generationer framåt (likt Zeb O).

Fan, tänkte bara skriva typ 3 rader, och så påbörjar jag en roman. Igen. Sorry, guys & gäriz. Men det är en spännande (och, m t p klubbens mående i stort, intressant och tankespinnande) tid vi befinner oss i. För en vecka sen ville jag kräkas på timråhockeyn, nu räknar jag ner dagarna till SCA-cupen. Nästan.

Det här kan bli vad som helst, men Jokinen till Timrå har i a f potentialen att vara ett genidrag. Precis som det var med Montén back in the days...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2024-25
Bragd-Birger: det Eronen framför allt annat måste jobba på är att sluta stirra puck i egen zon.

Efter jul var det väl var och varannan match då en forward bara gled in från sidan eller bakom honom och fick enkelt styra eller slå in en retur för att han inte hade nog bra split vision för att hinna låsa klubban.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Bragd-Birger: är det bara jag eller gör Jonte och Hartmann sina bästa prestationer när de spelar i samma kedja? Kändes i a f som det denna säsong och sedan tänker jag ju tillbaka på när de dominerade i HA.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Bragd-Birger: Vill tro att det är stor skillnad på Jokinen och Monten. Den tidigare har NHL-erfarenhet och ambitioner och har lyckats mycket bra med små resurser, den senare är den sämsta tränare jag någonsin sett och har enligt mig inget att göra i ett tränarbås.

In Jokinen we trust!
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Bragd-Birger: "problemet är att han behöver typ 10 meters fri yta och 5 sekunder på sig för att avlossa det." Nu var du rolig :) Riktigt så illa är det förstås inte, men förstår vad du menar han avlossar det för sällan
Kommentera