1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2677509

Sv: Apropå nånting...
Gorkyman: Jag som inte är från Medelpad öht. Utan flest arenor som besöks i mitt fall är kinnarps och scandinavium, som då blir mitt riktmärke. Jag förstår inte varför det inte jobbats på en mer central plats för arena. Jag förstår heller inte antagonismen i den åsikten?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
SebastianH: Hockeyn som Timrå IK spelar bör spelas i just Timrå.

Det är en tankevurpa att tro att en arena i Sundsvall betyder mer publik, vi har sett noll bevis på det genom åren. Det är inte så att Sundsvallslagen är några publikföredömen.

Luleå, Skellefteå, Modo, Leksand och Rögle har mindre publikunderlag än oss men har bättre snitt, och då kommer stor del av publiken varken från Leksand eller Ängelholm.

Växjö har en arena mitt i stan och har prenumererat på guld men har 20 pers högre i snitt.

Det är som att någon pekar på månen men vi ser bara fingret.

Problemet är, och kommer aldrig att vara vart arenan ligger. Det handlar enbart om att bygga en kultur kring att gå på matcherna, i ur och skur. Detta faller på dig, mig men också på ledningen i klubben. Man har misslyckats med att etablera ett starkt publikunderlag, som vi har berört massvis med gånger här så går det att göra så mycket mer men till syvende och sist handlar det om:

Känner jag mig som publik uppskattad? Får jag ut det jag vill av mitt besök?

Och i vanlig ordning handlar det om KOMMUNIKATION, dagarna med locket på är över, det måste vara öppna spjäll. Få publiken att känna sig närmare föreningen och laget, bygg upp profiler och idoler, bjud in supportrar och publik till att bidra till klubbens framgång, skicka nån spelare till baren efter matchen för att surra skit med supportrarna där.

Gemenskap och relationsbyggande är nyckeln, försöker man skapa en evenemang-och-kundrelation så kommer publiken att rösta med plånböckerna när de inte är nöjda (och med all annan form av kultur som konkurrerar).

Lyckas man däremot bygga en känsla av samarbete och gemenskap så kommer folk att följa sitt hjärta och ta sig till matchen även om det känns jobbigt, man inte riktigt ville idag, eller fast man är besviken - för det känns som att det är viktigt att vara där, att du som publik är uppskattad och hjälper till att bygga klubben.

Inga investeringar i nya arenor, mer lampor i introt, 3 minuter snabbare hemfärd, kräftskivor, ladies nights eller vad man nu kan tänka sig bidrar till detta.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
SebastianH:
1. Giffarna drog dåligt med folk även när de spelade i allsvenskan, risken är STOR att det blir samma för TIK.
2. Vi heter Timrå IK och inte Sundsvalls IK
3. Vem ska betala för den där arenan?
Kommentera