1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581411 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2677514

Sv: Apropå nånting...
SebastianH: Hockeyn som Timrå IK spelar bör spelas i just Timrå.

Det är en tankevurpa att tro att en arena i Sundsvall betyder mer publik, vi har sett noll bevis på det genom åren. Det är inte så att Sundsvallslagen är några publikföredömen.

Luleå, Skellefteå, Modo, Leksand och Rögle har mindre publikunderlag än oss men har bättre snitt, och då kommer stor del av publiken varken från Leksand eller Ängelholm.

Växjö har en arena mitt i stan och har prenumererat på guld men har 20 pers högre i snitt.

Det är som att någon pekar på månen men vi ser bara fingret.

Problemet är, och kommer aldrig att vara vart arenan ligger. Det handlar enbart om att bygga en kultur kring att gå på matcherna, i ur och skur. Detta faller på dig, mig men också på ledningen i klubben. Man har misslyckats med att etablera ett starkt publikunderlag, som vi har berört massvis med gånger här så går det att göra så mycket mer men till syvende och sist handlar det om:

Känner jag mig som publik uppskattad? Får jag ut det jag vill av mitt besök?

Och i vanlig ordning handlar det om KOMMUNIKATION, dagarna med locket på är över, det måste vara öppna spjäll. Få publiken att känna sig närmare föreningen och laget, bygg upp profiler och idoler, bjud in supportrar och publik till att bidra till klubbens framgång, skicka nån spelare till baren efter matchen för att surra skit med supportrarna där.

Gemenskap och relationsbyggande är nyckeln, försöker man skapa en evenemang-och-kundrelation så kommer publiken att rösta med plånböckerna när de inte är nöjda (och med all annan form av kultur som konkurrerar).

Lyckas man däremot bygga en känsla av samarbete och gemenskap så kommer folk att följa sitt hjärta och ta sig till matchen även om det känns jobbigt, man inte riktigt ville idag, eller fast man är besviken - för det känns som att det är viktigt att vara där, att du som publik är uppskattad och hjälper till att bygga klubben.

Inga investeringar i nya arenor, mer lampor i introt, 3 minuter snabbare hemfärd, kräftskivor, ladies nights eller vad man nu kan tänka sig bidrar till detta.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Det är klart att det spelar roll om man har större publikunderlag närmare arenan. Gör skillnad både för sponsorer (som hellre vill synas i en större ort) och för sällanpubliken som säkerligen tycker det är trevligare att kunna ta en halvtimmes prommis till matchen istället för att klämma in sig i en packad buss.

Frågan är väl om det smakar lika mycket som det kostar, men det får någon med bättre kunskapsunderlag än jag nysta i.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: Jag tror att framgång föder intresse, och med intresse så föds olika behov. Egentligen har du rätt det behövs ingen ny arena just nu, det kan det dock göra på sikt. Men just nu är det viktiga kanske inte publiken utan hur föreningen sköts och vilka sponsorer man knyter till sig och hur man utvecklar organisationen till att bli mer proffsig och framgångsrik både sportsligt och marknadsmässigt. Visst skulle typ 800 mer i snitt vara välkommet, men tror inte det skulle göra någon enorm skillnad ekonomiskt jämfört med vad t.ex ett sponsoravtal kan ge eller vad man kan göra kring merförsäljning. Skellefteå som du nämner har ju ungefär samma snitt som oss, men har lyckats bättre sportsligt senaste 20 åren typ, trots ganska låg budget. Det är väl det vi bryr oss om främst eller hur, att laget går bra? Vad beror det på? Det är sådana saker man kan fråga sig. Sen tror jag inte på att man ska vara nitisk när det gäller saker som var kommungränsen går etc. Det viktigaste är att behålla identiteten och vad man står för. Växjö är ju ett annat exempel, samma publiksnitt som oss och Skellefteå, men det är kanske inte den vägen vi vill gå(med tanke på identiteten).

Jag tror om klubben fixar det här så har de en bra möjlighet att på sikt locka mer folk. Hur det går sportsligt och organisatoriskt är ju jätteviktigt, annars hade vi haft samma publiksnitt i allsvenskan som i SHL, men det skiljer flera tusen.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: Jag tror inte att en ny arena är lösningen på något, däremot tror jag inte det kommer gå att lappa nuvarande arena länge till.
Vi kommer behöva en ny arena, förmodligen inom 20 år.
Kommentera