1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581786 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2682154

Sv: Silly Season 2024-25
AndersN: köp av giffarna deras arena/stadion/kråkslott. Allt utom fasad står väl redan där då. Prima läge, giffarna får slantar att köpa ett riktigt fotbollslag för och Timrå får en långsiktig chans att haka på demografi-racet för att kunna fylla en arena.

Det fattar väl vem som helst att i långa loppet så kan inte Timrå haka på ekonomiskt med en arena i Timrå. Människorna bor i Sundsvall. Gör som andra norrlandslag gjort, bygg centralt.

…sen vaknade jag och insåg att vi var panka.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2024-25
Olle: Men om man tar och tänker till litegrann, varför skulle Timrå IK vilja flytta sin verksamhet till grannkommunen, som dessutom är ganska så klappsämst på att bedriva elitverksamhet vad gäller ishockey? Nej, det kommer förstås aldrig att hända. Det är en icke-fråga som aldrig kommer nå fram till nåt styrelsebord att ta ställning till.

Jag säger inte att jag tycker det är särskilt inspirerande, men vi är där vi är, rent geografiskt med givna förutsättningar med tillhörande duktigt ö v e r t y d l i g a begränsningar. Timrå IK kommer fortsätta spela sina matcher i Timrå kommun. Kulturvärdet i historiken finns där, absolut, men detta svarar inte särskilt bra upp till den mer "moderna" hockeypublik vi har idag jämfört med när vi spelade ishockey utan tak på samma plats, för mer än 60 år sedan.

Visst går det att utveckla arenan ytterligare. Detta är nog ett absolut måste om vi vill kunna växa som klubb. Men arenans läge underlättar väl inte sådär jättemycket.
Men något vi verkligen kan jobba på är ju att förbättra bilden eller uppfattningen om oss själva. Vill vi framställa oss som den fattige kusinen från landet som är glad att få sitta bredvid och titta på när storpojkarna leker?
Det här är en ledarskapsfråga som har med nöjdhet att göra. Att som individuell spelare eller som lag bara kunna känna en riktig nöjdhet när man vinner varje match borde vara en självklarhet. Där kommer ledarskapet in i bilden. Bilden du förmedlar som tränare färgar också vad din klubb står för.

Här tror jag på en förändring om och när vi nu får en ny tränare. Olli Jokinen är jag helt övertygad om kommer in med en lite annan kravbild än vad Timrå IK´s spelare har sett tidigare. Möjligen att Anton Lander fick känna på det i Ryssland eller i Schweiz? Men där fick han ju kanske just därför också känna känslan att vinna något. Det här är det absolut viktigaste mentala steget våra spelare behöver ta för att kunna utvecklas individuellt som spelare och gemensamt som lag.
Kommentera