1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581658 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2688394

Sv: Silly Season 2024-25
Patrick Polly: Jokinen kommer in med något som ändå får anses vara ett revolutionerande nytänk, åtminstone i Timrå. Annorlunda träningsupplägg, helt nytt spelsystem, osv.
Nu ska han göra om framgångssagan i Jukurit i en ny liga, med nya spelare och: med en trupp som spretar väldigt mycket vad gäller kvaliteter och brister.

Så jo, jag ser nog en del risker ändå. Hur mycket kommer han att kunna skruva på sina idéer t ex i förhållande till vårt spelarmaterial? Kommer han att få med sig hela gruppen, även om hierarkin förändras beroende på hur väl man lyckas prestera utifrån hans förväntningar?
Vilket tålamod har spelarna/föreningen/supportrarna om man inte är färdigpreppade vid starten av säsongen och spelar som en påse nötter?

Osv. Jag förväntar mig stora förändringar. Och stora förändringar innebär med automatik att man lämnar den invanda komfortzonen. Vilket i sig medför nya utmaningar och, potentiellt, nya negativa effekter att hantera.
Jag förväntar mig inte att processen blir friktionsfri.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2024-25
Bragd-Birger: Jag förstår hur du tänker, och jag tror inte heller att det blir friktionsfritt. Men det är ändå inte high-risk i min bok. Att ta in ett oprövat kort från div 1 eller en tränare som aldrig lyckats på elitnivå är mer high risk enligt mig.

Lets agree to disagree :)
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Bragd-Birger: Friktionsfritt är inte ens SKFs kullager.
Men! Lyssna på poddavsnittet jsg delade, onekligen finns där likheter med Dahlén och en ung Olli.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Bragd-Birger: Nej det finns ju trots allt den biten också. Att vår forwardssida/hemvändare skall klara av den hockeyn Jokinen vill spela. Även om Jokinen verkar ganska lyrisk över vår forwarddsida. Som han uttalar sig i allafall.

Det kan ju vara så att Jokinen får anpassa sin filosofi litegrann utefter spelarmaterialet vi har trots allt.

Med det sagt så hoppas jag att vi kanske får se en sida av Dahlén som vi inte sett innan, en mer intensiv Jonte som jobbar stenhårt i hemjobbet. Som bygger goda vanor i sitt spel.
Som Jokinen faktiskt sa så kom han ju själv till insikt i Jontes ålder. Om att ju hårdare man jobbar i defensiven. Desto större chans är det att man återvinner och äger mer puck själv i slutändan.

Såg en artikel från ST från idag förövrigt.
Wedda uttalar sig så här.

"– Ja av det man hört kommer vi att öka träningsdosen och den generella kravställningen. Just den delen känns väldigt positivt och som något jag känner att vi behöver."
Kommentera