1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581615 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #376239

Sv: Söderströms tackling granskas av förbundet
NuMo: Har tittat på filmen igen i slow-motion och nu har JAG en tes.

Precis innan tacklingen, när spelarna åker parallellt med sargen ser man faktiskt hur Enströms bröstkorg häver sig allt snabbare. Sannolikt ett tecken på otillräcklig syresättning i musklerna, beroende på dålig försäsongsträning.
Crippe, som åker bakom, ser dock inte detta utan tror att spelaren - i likhet med honom själv - är vid god vigör och fokuserad på spelet. Nästa intressanta detalj: ungefär en hundradels sekund innan 'tacklingen' sker börjar så Enströms ögon att sluta sig i en synkroniserad rörelse. Ergo: snubben är så trött att han håller på att somna.

Med dessa otvetydiga fakta i målet ter sig sanningen uppenbar. Crippes 'tackling' är helt enkelt ett försök att få sin uppenbart ofokuserade motståndare tillbaka in i matchen. Då Enström dock redan befinner sig i John Blunds värld blir resultatet dramatiskt. Alla som någon gång lekt 'tippa kor' vet hur lite kraft som behövs.

Därmed anser jag att saken är färdigdiskuterad och att alla som icke håller med är blinda och/eller offer för sin egen subjektivitet.
Kommentera