1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581691 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #462082

Sv: Timrå IK - FBK 2004-11-27
Efter dagens match vill jag poängtera några saker som inte verkar fungera just nu.

1. Kämpaglöden
Idag(och även mot frölunda) tycker jag att grabbarna inte riktigt är på tåna. Jag tycker att Tikarna gång på gång blir rundade som koner. Väldigt stillastående i försvarsspelet. Idag låter vi FBKarna få upp farten och bara åka förbi. Det är även flera gånger vi alldeles för enkelt låter motståndarna vända ut från hörnen och bara trampa in framför mål.

2. Rörligheten + uppspelen
Nästan varje gång timrås backar får pucken och ska starta ett uppspel blir vi stående statiskt i en 2-1-2 uppställning utan någon platsförflyttning och rörelse. När då motståndarna pressar ganska högt (som FBK idag) leder det till felpass och chanser åt fel håll.
Ganska många av målen de senaste matcherna är resultat av detta och nästa punkt.

3. Nogrannheten i egen zon
I bland idag kunde man bli något tokig på hur vi spelade i egen zon. Det är så nochalant så man kan få krupp. Sanny på 0-1 och Jonte på 0-2(eller var det 0-3..?) är tydliga exempel.
Det är bara så att man inte vem som är bakom ska man inte släppa den bakom sig!
Sedan måste vi lära oss att ordentligt trycka ut pucken. Alldeles för många "puttningar" som stoppas på blålinjen av motståndarna.
Vi hade idag även en dålig ovana att vid pressade lägen spela fast på stillastående spelare i egen zon.

4. Snabbhet i PP
Pass pass skott... Vi visade att vi kunde i sista men det måste bli bättre.

5. SKJUT!!
I dagens match(och mot frölunda) är det bara att konstatera att det skjuts för lite. Vi hade säkert 5-6 lägen mitt i slottet där inte ens ett skottförsök som resultat. Tänk mindre och skjut mer i de lägena.

Timrå är som bäst när vi får komma i fart med pucken under kontroll. Men utan rörelse och kämpanda spelar vi en dump and chase hockey vi inte behärskar. Hur många av puckarna vi dumpade ner fick vi fast? Kanske 2 av 10, oftast får istället motståndarna komma med fart mot vårat mål. Dvs som vi vill spela.

Sedan tycker jag vi lika gärna kan låta Modin sitta på sidan nästa match och låta Sundin spela.
Modin må vara en världsspelare i sina bästa stunder men som han spelar nu kan det lika gärna vara. Sundin kanske inte skapar så mycket men han jobbar och kämpar juh iaf. Förhoppningsvis kan det få Modin att vakna. Man kan juh tro han är rädd att skada sig.

TIK för alltid!
Kommentera