1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581119 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #490659

Sv: Tyskdomare
Dawidovski: ja du har faktiskt rätt. Där generaliserade jag lite :)
Jag har inte haft den möjligheten, nej och du har säkert rätt. Men jag funderar lite hur det går till när detta utbyte sker. Ringer svenska domarförbundet upp det tyska och säger att "ni får två av våra mot två av era" och sen skickar tyskarna över dom absolut bästa domarna dom kan avvara? Om jag vore tyskarna skulle jag hålla på dom själv, till den egna serien, och skicka ett par usla...vilket också förefaller stämma.

Sammtidigt så står det en hel hög med riktigt bra domare på andra sidan atlanten utan jobb. Jag har ju ingen statistik på att NHL-domare skulle vara bättre men personligen så tycker jag dom utstrålar ett lugn på isen och tappar sällan kontrollen över en match. Något jag också tycker man ser ofta i NHL är att domare heller tittar en gång extra på en situation med hjälp av kamera istället för att stolt lita på sitt eget omdömme...vilket inte skulle ha suttit helt fel i en match som denna.

Men om vi skulle plocka över finska domare så skulle det säkert se ut på samma sätt. Finland har säkert utmärkta domare men varför skulle dom skicka dessa till svenska elitserien?
Kommentera