1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

578683 inlägg · 6217 ämnen

Tyskdomare

491119 · » Till forumet

placeholder="Ange sökord" value="">

Sv: Tyskdomare
kulltorp: Ja domaren snuvade oss på poängen men om man planerar på att ligga bland top 4 efter 50 omgångar så måste man kunna hålla i eller utöka en ledning mot ett lag som tälje inför den sista perioden. Sen var det iofs individuella misstag som renderade i båda baklängesmålen.

Man hör att mycket tv-folk har svårt att säga hur formen ser ut på TIK just nu och jag tror att det kan bli ganska tydligt efter matchen mot Färjestad. Det ska bli grymt spännande.
Kommentera

Sv: Tyskdomare
geggelundin: Ja antar att det varit ett herrans liv om det drabbat något annat lag än Timrå, typ "storlagen".

Det är precis som fadäsen med busskörningen, hade det varit ett Norrlandslag inblandat, så är jag tämligen säker på att både bild och stort reportage hade varit i de flesta tidningar.


Dalan: Glöm inte att köpa sittplatsbiljett.
Kommentera

Sv: Tyskdomare
kulltorp: Allt är sig likt. Tyvärr ska man fortsätta oroa sig för domarnivån även 2005som jag skrev igår i n n a n matchen! Något nyårslöfte från domarbasen verkar inte vara aktuellt..
Kommentera

Sv: Tyskdomare
kulltorp: inte i tabellen
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Olle: Det spelar ingen roll att Timrå tappade matchen, man avgjorde igen men blev bortdömd. Detta var en vinst! 3 poäng definito! Klockrent!
Kommentera

Sv: Tyskdomare
TIKbiff: Jag var till aftonbladet tidigare idag och hittade inga artiklar om hockeyn. Tack som visade. :)
Kommentera

Sv: Tyskdomare
pettsson:
Här lat pettsson ;-)
Kommentera

Sv: Tyskdomare
mok: url?
Kommentera

Sv: Tyskdomare
geggelundin: Står i Aftonbladet....
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Beträffande tyskdomaren så är det oerhört tyst i pressen angående det bortdömda målet och hans insats över huvudtaget... pinsamt att de experimenterar på detta vis!
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Bragd-Birger: Jo, nog fan får man ha ett rätt stor smula distans till sitt eget lag när det gäller bedömningen om lagets spelare hakade eller inte, innan man ens tänker på att skrika domarjä... osv.
Kommentera

Sv: Tyskdomare
pettsson: ...vilket möjligen är det positiva i hela den här soppan. Månne blir det en smula perspektiv på domarinsatser nu. Det är ju ett närmast absurt gnäll på domarna överallt. Ok, standarden kanske inte är den bästa men...vad fan. Lite koll på läget får man ju ha.
En domarinsats är per definition bra när ens egen uppfattning om rättvis behandling av lagen uppfyllts. Vilket naturligtvis är jävligt skevt förskjutet till sitt eget lags fördel. Detta bör man ha i bakhuvudet när frustrationen bubblar efter en svårsmält förlust.
Kommentera

Sv: Tyskdomare
BramStokers: Lärkan kom tillbaka! Vi lovar att aldrig mer ropa domarskandal, nu när vi sett den äkta varan!
Kommentera

Sv: Tyskdomare
BramStokers: Jag håler med förutom om en sak Förste utlänska domarn som var i sverige var hur bra som helst. Han dömde efter regelboken hela matchen och ändrade inte nivå beroende vilken period det var eller om laget redan hade en utvisning. som svenska domare gör.

Och jag tycker att domarförbundet ska införa 2 domar system som de har i NHL för två domare kan inte missa lika mycket som en.
Kommentera

Sv: Tyskdomare
bladerunner: Nu måste väl förbundet sluta med detta försök med domherrar från andra "hockeyländer" först en Sloven sen en Ryss som inte kunde åka griller sen en finne som visade ut för allt och så den "Adolfs släkting" som med sitt skridsko tempo ej klarat av p 9 hockey. Nä in med lediga NHL domare om det skall vara andra isf våra svenska domare som idessa nyss nämda herrars närvaro ter sig som riktiga stjärskott. Wimmelborg allt är förlåtet...
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Bragd-Birger: Mna kan ju bara hålla med.. såg matchen på plats och han hade det jobbigt.. såg klart förvirrad ut första 10min.. sen verkade han inte ha koll på nåt som inte var inom 5 meter från honom.. eller som inte lät högt så han hörde sargsmällen..

och som sagt.. SSK hade turen med sig på flera sätt i går..
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Tyckte fanimej synd om domaren i går. Snubben hade ju inte en challe att hänga med. Nästintill mobbning från förbundet som lät honom döma.

Felaktigt bortdömda mål till trots, all heder till SSK för deras sista period. Att det enbart handlade om meseri från Timrås sida köper jag inte. Andraperioden var likadan, fast med ett positivt timråperspektiv. Blir lätt så när ett lag vill säkra defensiven, och det andra laget har skickligheten och styrkan att ta tag i taktpinnen. Ett 'all or nothing'-fenomen. Att det sedan räckte för SSK berodde ju till stor del på Fru Fortuna.
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Hur kan man man missa ett sådant solklart mål. Dem som kommenterade på radion satt skitlångt bort och till och med dem sa att det var mål skandal deutche man.
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Poffa: En till sak som Mr Reff missade igår var när Gunno spelade med oknäppt hjälm....
Kommentera

Sv: Tyskdomare
orion:
 
I egen zon, så är svaret ja. I neutral zon eller offensiv zon, så är svaret nej.
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Frisco: Jag undrar: Får man passa pucken med handen om man ligger ner på isen? Solklart exempel på det igår i sudden.
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Paddan:
"The goal of the program is to standardize officiating throughout Europe and get both the officials and players better acquainted with the differing styles of hockey in different nations and leagues."

Jamen dåså! Då vet vi hur man dömer i Tyskland nu då. Vad trevligt! Kan vi skicka hem dem nu?!
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Hälge:

Dessa regler för måldomarna gäller bara vid VM och OS.

I Svenska elitserien får måldomarna endast titta om pucken är över
mållinjen, om buren är ur läge och om mål göres i samband med period- eller
matchslut.

Allt enligt ett mail från domarbasen Peter Andersson.
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Selina:
En detalj som han missade, när Norgren tappade hjälmen. Han tog upp den och satte på sig den, men han knäppte den inte. Niklas fortsatte att spela framför motståndarmålet, med hängande hakband.
För detta åkte Sedin ut i Timrå i ett ganska avgörande del av matchen. Fel på utrustningen heter det ju.
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Angående domarinsatser: Jag tycker att det är konstigt att en domare har match två dagar i rad? Spelarna har minst en dags vila mellan matcherna, det borde en domare behöva också. Inte minst om man är en stackars tysk med lågt tempo i kroppen.
 
Finns det någon policy? Förekommer det annars att domare dömer två matcher dagarna efter varandra? På distriktsnivå gör det det naturligtvis men inte i elitserien va?
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Paddan: Jag tror det är för att det klagades på dommarna så mycket i fjol.
Därför vill dom ha detta utbyte för att våra egna skall framstå som drömmar. Tom. Wimmelkantig verkar ha varit bättre en denna Bratwurst ätande pilsnertunna.
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Messiah: Det görs för att det handlar om ett domarutbytesprogram som initierats av Internationella ishockeyförbundet där sju länder (Sverige, Slovakien, Ryssland, Tyskland, Schweiz, Finland och Tjeckien) bidrar med två domare vardera. De svenska representanterna är Tomas Andersson och Ulf Rönnmark.
 
The goal of the program is to standardize officiating throughout Europe and get both the officials and players better acquainted with the differing styles of hockey in different nations and leagues.

"We hope that this program will improve the consistency of officiating in different countries and ultimately help place European referees at a higher level," said Konstantin Komissarov, IIHF Sport Development Manager of Officiating.
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Mycket är väl redan sagt men jag måste ändå.

Den här jävla parodin måste upphöra med omedelbar verkan, kvällens löjliga ursäkt för insats bevisar detta tydligt. Varför inte ta in en spansk volleybolldomare på en gång medan vi ändå håller på. Karln låg ju en zon efter hela tiden. Det är nog illa att vi inte har proffsdomare i Elitserien men det här. Ger mig fan på att slår man upp värdelösa domare i ordboken så finns den där dumfan med bild och allt.

Kan nån snälla förklara för mig att det finns nån bra anledning till att detta händer, dvs att vi tar hit utländska domare som inte vet vad dom håller på med. Snälla säg att det finns nått jag missat och att det hela egentligen kommer leda till nått bra. För just nu så är jag bara förbannad på att en organisation på den här nivån inte kan fatta hur jävla kasst detta är och vilka konsekvenser det får. För i just detta fall så avgjorde verkligen domaren matchen vid flera tillfällen och det är väl just det man pratar om ska inte hända.
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Olli Jokinen anser också att det skulle ha varit mål enl. Sportbladet.
Kommentera

Sv: Tyskdomare
shanti: Så här står det i ett meddelande från NHLOAs ordförande i september förra året:

"With the possibility of a disruption of the upcoming NHL Regular Season, the NHLOA would like all Amatuer and Professional Hockey Officials to know that our Membership will NOT replace any fellow Officials in any League, if NHLOA Members are without work.
 
We recognize the importance of supporting our fellow Officials and will not infringe on any part of their livelihood and continued development as Officials in the event of our members being without work."
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Paddan: Ojdå. ja otur för dom domarna, synd för oss också. Borde ju inte finnas nåt som gör att dom inte får döma i andra ligor tycker man. När exempelvis spelarna får gå till vilken liga dom vill. Men NHL är kanske rädda att förlora sina domare till andra ligor, vad vet jag.

Synd också att timrå tappar sin ledning i tredje perioden, hade ett bra grepp om matchen i andra perren. Sedan blir det lite väl lågt tempo från oss samtidigt som ssk dra igång tredje perren heltaggade och med ett högre tempo. Synd att mikka släpper ut den returen mitt i slottet, hade ju kunnat styra ut den mot hörnet eller bakåt...men men...nu tar vi förjästad på torsdag.
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Paddan: Oj. Det hade jag ingen aning om men det kan ju förklara en del. Poor bastards. Såg ett inslag där många av NHL-domarna gick på A-kassa.

Hur som hellst så är det ingen ursäkt att ta över värdelösa domare från europa till Elitserien. Dom svenska domarna som anses vara dåliga är fortfarande betydligt bättre än så här och då unnar jag ingen Karbanov eller vad dom nu kan tänkas heta, den lilla rutin dom svenska domarna skulle fått av att döma matcherna som de utlänska domarna gör idag.
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Olle: Om jag inte helt missminner mig så har jag för mig att NHLs domarförening, eller vad det nu kan kallas där borta, har beslutat att deras domare inte skall döma på någon annan nivå eller i något annat land under den rådande lockouten.
Kommentera

Sv: Tyskdomare
shanti: ja det är ytterst sällan dom tappar en match som vi har sett att både svenska domare men framförallt utländska domare har en tendens att göra. Om man nu ska experimentera med ligan, när den håller högsta tänkbara klass, varför inte experimentera med domare som är erkänt bra och stabila?

TIK hade sig själv att skylla för att man tappade matchen men det hade inte alls varit omöjligt att den hade slutat med bortavinst om domaren hade höllit normal standard.
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Olle: Du har ett väldigt intressant resonemang här!
Man behöver ingen statistik för att förstå att NHL-domarna är bättre än dom flesta andra i Europa:)
alla som sett ett knippe NHL-matcher i sitt liv, har insett detta faktum.
Nhl-domarna gör ju otroligt få misstag, och dom är dessutom otroligt duktig på att inte ta ut"dubbelutvisningar" hela tiden, man tar ut den som var bråkstartare i fallet, och sen är det bra.
Visst händer väll det också att nhl domarna tar dubbelutv, men det jag menar är att dom är väldigt bra på att se detaljer i spelet, och framförallt: att skilja på rätt och fel.
Håller med dig på det du skriver, och förmodligen så skulle väl finska ishockeyförbundet också göra så.
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Olle: Måste hålla med så många andra i denna tråd, dagens domare var inget man vill ha masandes omkring på en svenskhockey match.

Inget tempo, ingen känsla och ingen bestämdhet som utstrålade precis.
Tyvärr blir det så här när domare från andra länder kliver in i en för dom helt ny liga, helt nytt spel och annorlunda nivå. Oturligt är också att dessa domare kommer från länder med klart med ligor som inte håller samma nivå som elitserien.

Men som du säger olle, varför inte plocka in Arbetslösa NHL domare att provdöma i elitserien. Dom har ju alltid haft det som heltidsjobb så dom är säkert lika glada som NHL spelare att få chansen att hålla på med hockey.
Dom om några har rutin och leder alltid matcherna som spelarna vill ha det, inte ofta man ser stora protester mot ett domslut i NHL.
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Dawidovski: Satans tyskjävel!
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Hälge: Tack! det var väldigt utförligt! Nu är det solklart:)

Jag tycker också att ni blev rånade på ett segermål där på slutet!
Tråkigt men sant.
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Dawidovski: ja du har faktiskt rätt. Där generaliserade jag lite :)
Jag har inte haft den möjligheten, nej och du har säkert rätt. Men jag funderar lite hur det går till när detta utbyte sker. Ringer svenska domarförbundet upp det tyska och säger att "ni får två av våra mot två av era" och sen skickar tyskarna över dom absolut bästa domarna dom kan avvara? Om jag vore tyskarna skulle jag hålla på dom själv, till den egna serien, och skicka ett par usla...vilket också förefaller stämma.

Sammtidigt så står det en hel hög med riktigt bra domare på andra sidan atlanten utan jobb. Jag har ju ingen statistik på att NHL-domare skulle vara bättre men personligen så tycker jag dom utstrålar ett lugn på isen och tappar sällan kontrollen över en match. Något jag också tycker man ser ofta i NHL är att domare heller tittar en gång extra på en situation med hjälp av kamera istället för att stolt lita på sitt eget omdömme...vilket inte skulle ha suttit helt fel i en match som denna.

Men om vi skulle plocka över finska domare så skulle det säkert se ut på samma sätt. Finland har säkert utmärkta domare men varför skulle dom skicka dessa till svenska elitserien?
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Olle: Glömde svara dig... Nej kvällens domare var fruktat dålig i sitt agerande! Han var väldigt osäker på en del domslut, och släppte ALLA hakningar i matchen, zäta blev ordentligt nerhakad i andra! och på slutet så blev jokinen väldigt nerdragen framför kipper!
Det var naturligtvis en massa situationer åt båda håll som borde varit utvisningar, det här är helt enkelt, helt oacceptabelt.
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Dawidovski: Klippt och klistrat från swehockey:

330 – VIDEOMÅLDOMARE
En situation kan videobedömas endast efter begäran från domaren eller
videomåldomaren.
Följande situationer är sådana som kan videobedömas av videomåldomaren:
- pucken över mållinjen,
- pucken i mål innan målburen blivit flyttad,
- pucken i mål innan eller efter speltiden i perioden utgått,
- pucken dirigerad i mål med hand eller sparkad i mål,
- pucken reflekteras i mål av en funktionär,
- pucken spelas i mål med hög klubba ovanför målribban av en
anfallande spelare, och
- fastställa den korrekta tiden på den officiella klockan, förutsatt att
matchtiden visas i videomåldomarens monitor.
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Olle: Jag tyckte bara att det finns några bra finska domare!

Sen skrev du såhär: "Dom enda domarna som skulle hålla måttet skulle vara NHL-domare som jag alltid uppfattat som konsekventa."
Jag tycker nog att det verkade lite som att du drog "nästan" alla över en och samma kant, dom enda du skonade var NHL-domarna...
Det är inget fel i att tycka så!
Jag vet också att NHL-domarna är ruskigt bra i sitt agerande på isen!
Du kanske inte har haft möjlighet att se nån match med nån finsk domare?
Dom matcher som jag sett med finska domare i, så har dom skött sig bra.
Men jag menar inte att: alla finska domare är superdomare...
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Jämn fight. SSK var snäppet bättre i första, Timrå klart bättre i 2:a och SSK riktigt bra i 3:e. Lika kändes som ett rättvist resultat, men jag måste säga att jag lider med er. Det var ingen snack om att det skulle varit mål, hade blivit fullständigt galen om det var SSK som blivit drabbad av samma tysk tabbe.
ForzaTelge
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Dawidovski: Nej man får bara ta hjälp av måldomaren för att kolla om pucken var inne... och det var det juh ingen fråga om...
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Olle: Bara en fråga: Får domaren använda sig av videokillen, för att kolla om stanja hade blockerat pucken?

Frågar bara för att jag vill veta, och inte för att på något vis vara taskig.
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Dawidovski: Jag ser inte det ironiska....jag drog inte alla över en kant direkt. Kan du säga att kvällens domare var bra?
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Olle: Fast det finns några finska domare som är rätt okej faktiskt.
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Selina: Jag hoppas att den här domaren aldrig får dömma svensk hockey igen. Jag unnar inget annat elitserielag denna skam för domarkåren. Det absolut sista han gör i matchen, när han tar ut Modin, det är ett felaktigt beslut....sånna ser man här och där men när han dömer bort ett solklart mål utan att lyssna på vad killen med målkameran har att säga då jävlar...
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Olle: Det är såna här gånger man önskar att även domare gick att anmäla till någon form av disciplinnämnd.
Kommentera

Sv: Tyskdomare
Rooster23: ja jag vet inte vad Domarförbundet tänker, tyskarna kan inte spela hockey så hur stor chans är det att en domare från Tyskland dömer bra?
Kommentera

491119 · »