1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581411 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #505905

Sv: SHG-spelare på förhör
Helg Ernest: Och den nya lagen innebär med automatik att de är skyldiga, är det konsekvensen av ditt resonemang?

Hur väl har DU följt det här???

Polisen plockar upp de tre sexatleterna direkt, utan att ge dem någon chans att prata ihop sig. Baserat på deras individuella berättelser, tillsammans med videoupptagningen från hotellet och kvinnans redogörelse läggs alla ev. misstankar ner per omgående. I hennes redogörelse "måste hon blivit drogad", men tydligen inte mer än att hon kommer ihåg vad som hände och dessutom kunde gå tillbaka och hämta sin mobiltelefon. Du välkomnar, med den bakgrunden, en ny lag som skulle fälla killarna oavsett någon rimlig/saklig bedömning av händelseförloppet och vad som rimligen kan bedömas som sant eller falskt. Grattis, du värnar verklegen om rättsstaten förstår jag.

Nej, ingen rök utan eld. De har haft sex med kvinnan. Men när eftertankens kranka blekhet hinner i fatt henne, och med bakgrunden att komma från "en mindre ort", så är det väl ett inte helt orimligt scenario att man i lite panik försöker hitta en bra ursäkt/orsak till vad som hände. Våldtäkt är ett vidrigt brott, men en falsk anklagelse för detsamma är snudd på lika vidrigt.

Allt jag vill ha i det här är lite proportioner. Min personliga uppfattning är att de burit sig mycket tvivelaktigt åt från ett moraliskt perspektiv. Men kriminaliserar man dem baserat på det är man väldigt snett ute.
Kommentera