1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582163 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #574547

Sv: Sundsvall Hockey - Timrå IK SCA-cupen 2005-09-10
JimmyH: Nu hade jag själv tyvärr inte möjlighet att närvara under SCA-cupen den här gången. En trend som hållit i sig under närmare 20 år fick därmed sitt obönhörliga slut, även om det gjordes ett par panikartade försök att få upp arslet till sunkladan i Gärde.

Snacket (läs gnället) från second hand-lagets "hjältar" känns ju igen - är det inte det ena som är dåligt med TIK, ja, då är det det andra, eller det tredje.. . Överraskad någon? Nej, jag kunde väl tro det. Det hela har mest en tendens att övergå till trams och oväsentligheter. Det hela är rätt enkelt som jag ser det. Derbyna mellan Timrå och det andra laget lite längre söderut kan väl snart inte kallas derbyn längre. Ja, rivaliteten ligger numer mest på det planet att Timrå som bättre på alla punkter är ett väldigt bra mål att försöka skjuta i sank för ett lag i grannkommunen som avrundade fjolåret med att möta Kovland och andra storheter. Derbykaraktär for real? Nej, hur kan man inbilla sig. Dessa rader med utgångspunkt från en Timråits ögon.

Vad gäller "laget i stan" och dess supportrar kan jag heller inte annat än att säga grattis. Grattis till att ni håller på ett lag som aldrig ens varit i närheten av att ha vunnit sin egen cup. Visst, en finla mot Timrå nåt år, men nära seger? Nej, egentligen inte. Motivationen att slå Timrå har väl säkert varit i nivå, eller t.o.m större än vad den är i nuläget. Men med det faktum att Timrå mer eller mindre gjort grannklubben från schtaan till sin farmarklubb är med garanti något som svider i varje Sundsvallssupporters sargade hjärta.

Utgångsläget för varje röststark blåtröjad människa inför gårdagen var enkel - årets match på hemmaplan med årets med all säkerhet största publiksiffra, även om det konstigt nog inte var fullt, sitt lag på isen som kraftig underdog och med de puknter jag tagit upp här ovan som extra krydda, färdigt att göra anrättningen till en fest värd att minnas. Klart som fan att motivationen från den sidan ligger högt. Nu ska vi faenimej visa tattarna var vi kommer från, pissa på dom, hat allt som inte har en blå tröja på sig, "vi är sönschvall och vi ger aldrig upp", eller nåt.

Från Timråhåll tas det hela numer med betydligt mer ro. Ett par bärs med polarna innan match och upp på läktaren. Vart är trumman? Okej, nu ska VI pissa på dom. Men laget då? Nja, man saknar väl typ halva truppen, som det känns. Spelarna är slitna efter många träningsmatcher och en tyvärr lite väl tunn trupp. Vi plockar in ett par juniorer för att täcka upp. Oron sprider sig, hur ska det gå? Förlora mot Sundsvall? Va! Är du skvatt galen!? Det går ju inte!

Tyvärr ligger motivationen hos supportrarna från motståndarläktaren i nuläget ett par pinnhål högre för att det ska kunna bli en rödvit seger även på läktaren.

Matchen på isen då? Ja, den vann vi med vissa bekymmer. Men någon fara på taket det var det som vanligt aldrig.




Kommentera