1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582193 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #638288

Sv: Hjältens återkomst
RTS: Nu är du inne på sommaren, när förlängningen av tidsfristen kom till. Då började ju läget klarna, och oddsen för en Hedström i rödvitt stiga. I april, den tidpunkt då RR2 visste exakt vad som skulle ske, var ju inte ens parterna i NHL i närheten av varandra. Sedinarna skrev långtidskontrakt med Modo, Leksand lockout-värvade ngn storfräsare på backsidan, och HV71 respektive LHC skrev ju betydligt senare än så kontrakt med Franzén, Holmqvist och Tjärnqvist.

Tänker inte älta det här mer, men en sista (sure!) slutkläm: det är löjligt att påstå att allt som skedde var i enlighet med förväntningarna. Ingen visste att Europa skulle godkänna en absurd tidsfrist fram till en månad innan seriestart. Jävligt få trodde i sin vildaste fantasi att så många spelare skulle plockas över (Robert Nilsson?! Gunno?! Steen?). Likaså verkade den allmänna uppfattningen vara att marknaden skulle flöda över när NHL-camperna stängts och trupperna spikats.

Timrå valde ett jävligt dåligt år att försöka ersätta sin hela centrallinje. Efter säsongens slut stod man enbart med Gahn som säker gubbe. Lägg därtill Hedström, Nordgren samt en Laakkonen som började snörvla redan på färjan över. Jävligt roliga förutsättningar för en high-life-säsong.
Dock: detta har man egen skuld i. Jag var jävligt irriterad över att det inte värvades någon uttalad förstecenter. Eller 'var' - jag kan fortfarande få aggressiva utbrott över detta faktum, exempelvis när jag ser ett genomuselt Mora flina dit en tre-nolla.

Irritation är dock en sak, att börja kräva huvuden är en annan. Alla kan misslyckas. Alla kan göra en felbedömning av en unik situation som man uppenbarligen ej var tillräckligt förberedd på. Vad det sedan får för konsekvenser beror på om man bedömer det vara ett resultat av inkompetens eller helt enkelt ett olycksfall i arbetet.
Jag stör mig personligen oerhört mycket på de som gör gällande att det är ett utslag av inkompetens. 'Där ser ni!', liksom. Hur fan bedömer man läget då? 'Jojo, skrockeliskrock, efter tre års tur visar ni äntligen era rätta ansikten...'.
Klart man blir förbannad.
Kommentera