1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Hjältens återkomst

638326 · » Till forumet


Sv: Hjältens återkomst
RocknRolf2:
Ditt problem är att du har i princip skrivit exakt samma inlägg sedan säsongen började, så förhoppningsvis tar du en passande time out fram till , skall vi säga midsommarafton 2006.

Som du uttryckte det "pust, 874 ord. nu har jag fyllt min gästbokskvot för ett tag framöver"

Som jag trodde, du värderar kvantite före kvalite. Är du en som kikar ner i muggen, pustar och skådar resultatet efter det att du gjort Nr 2 åxå?
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
pust, 874 ord. nu har jag fyllt min gästbokskvot för ett tag framöver
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
Bragd-Birger: alright, lets go.


Att du ens hakar upp dig på siffrorna (som jag skrev med TYP innan av nån anledning) ger mig känslan att verkar ha oerhört svårt att förstå själva huvudpoängen i mitt resonemang. Nä, visst, jag trodde inte att det var 100% sant innan det hade hänt. Ingen kan väl se in i framtiden, det är ju så självklart att det bara känns fånigt att nämna det. När det gäller allting som sker så bedömer man ju faktiskt sannolikheten att nånting ska inträffa. Så, varför tjatar jag om Hedström nu och inte om Nordgren för? jo för att Jag (m fl...) ansåg att det var HÖGST SANNOLIKT att Hedström skulle sticka! precis som att jag (m fl..) anser att det är högst sannolikt att Zlatan kommer spela VM i sommar, precis som jag (m fl..) anser att det är högst sannolikt att Z skulle gå till detroit osv osv. Visst inte några vedertagna sanningar på förhand men...
Dessutom är självklart allt jag skriver mina subjektiva tolkningar av situationer, hur skulle det kunna vara nånting annat? Jag påstår inte att jag har tolkningsföreträde, om jag ger sken av det så är det iaf inte min avsikt.

Inte vet jag vad Nubben tänkte och tyckte om situationen Hedström, det intressanta är ju hans HANDLANDE, och det är ju just det som jag kritiserar! Även om Nubben är sportchef så är han ju självklart ingen übermänniska som gör rätt bedömningar i alla lägen, och det är ju tametusan hans felbeslut jag kritiserar. Jag kritiserar alltså den mänskliga faktorn. Men det är väl inte helt ovanligt här i samhället va?
Om det nu var bättre odds att Hedström skulle stanna, varför vågade man ändå överhuvudtaget chansa så mycket på detta öde och i princip bara nobodys i övrigt? Varför blev man tagna på sängen av fallet Hedström för? Varför byggde man luftslott?

Jag kritiserar Nubbens försäsong starkt för att det är han som har det yttersta ansvaret för värvningarna. Svårare än så är det inte. Hur han jobbar skiter jag egentligen i, han måste prestera över en viss lägsta nivå, annars gör han inte sitt jobb! Det gäller för alla yrken och det gäller som sportchef i Timrå IK också. Det spelar ingen roll om man har varit världsbäst tidigare. vänder siffrorna så sitter man ofta pyrt till även i bra mycket större föreningar och företag än Timrå IK.

Jag har väl inte påstått att Nubben var inkompetent innan April? i så fall, hänvisa tack! Vid den tiden hade han fortfarande mitt förtroende, jag litade på att han var mannen att fixa ihop ett komplett och slagkraftigt lag. I alla fall trodde jag att han skulle ha några ess i rockärmen.
Däremot under själva försäsongens fortgång, när jag anade åt vilket håll det barkade när nobodysen ramlade in en efter en, och under själva säsongen när vi bittert får uppleva skiten har jag i mina mest upprörda stunder i efterhand kallat honom för inkompetent. Sen att hans plötsliga inkompetens säkert är ett undantagsfall har du säkert rätt i. Men det räcker liksom inte! Det finns liksom inga garantier. Och jag tycker det kan vara lika korrekt att sparka en sportchef (som är ytterst värvaransvarig) som att sparka en tränare. Jag säger att Peos insats 01/02 var ett olycksfall i arbetet efter flera kanonsäonger, vad säger du då? Fel av Timrå att kicka han? Fan heller.
Om vi ser på Nubben igen. Har Nubben som yttersta värvningsansvarig lyckats eller misslyckats i ÅR? Hur stor betydelse har det på vad laget presterar?

"det är löjligt att påstå att allt som skedde var i enlighet med förväntningarna" nejnej, tvärtom! Det är löjligt att tro att allt som skedde var helt otroligt oväntat! Trodde du att det verkligen skulle bli strejk ett år till? Vi fick ju höra hela vintern att Nhl och spelarna faktiskt närmade sig en lösning! Om nu detta var oväntat så måste jag och mina hockeyintresserade polare vara ett tämligen unikt släkte som tidigt förstod att Nhl skulle starta igen. Och det tror jag inte ett skit på. När vi sedan funderade på vilka Timrå sannolikt skulle tappa till andra sidan atlanten var dessa aktuella: Hagos (ville bort och Dallas hade visat intresse)
Hedström (ville bort och Anaheim hade visat intresse)
Z, Kipprusoff, Modin, Aki-Petteri självklara
Manderville trodde jag skulle dra för att han ville hem.
Nordgren var oväntat och jag har heller aldrig påstått nåt annat. Att resten skulle spela i en nystardad Nhl kan jag omöjligt se som en skrällutveckling.

beträffande exemplen du tar upp så säger dem inte särskilt mycket. Hade spelarna och sportcheferna verkligen trott att strejken skulle bli mer långvarig hade det skrivits betydligt fler kontrakt än med några Sedins och några eventuella Leksandsbackar. Detta betydligt tidigare på säsongen också. Att få trodde att många skulle gå dit när Nhl väl startade tycker jag också känns skumt. Nhl-lagen hade ju massa hål att fylla upp. Jag blir också nyfiken på vem som egentligen trodde att det sedan skulle flöda med spelare senare, det låter bara ologiskt. Och slutligen angående avtalet så hade det väl inte spelat nån roll i Hedströms fall eftersom man ändå inte skrev ett skriftligt kontrakt med honom. Han hade alltså oavsett tidsfrist stått som "free agent".
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
RTS: Nu är du inne på sommaren, när förlängningen av tidsfristen kom till. Då började ju läget klarna, och oddsen för en Hedström i rödvitt stiga. I april, den tidpunkt då RR2 visste exakt vad som skulle ske, var ju inte ens parterna i NHL i närheten av varandra. Sedinarna skrev långtidskontrakt med Modo, Leksand lockout-värvade ngn storfräsare på backsidan, och HV71 respektive LHC skrev ju betydligt senare än så kontrakt med Franzén, Holmqvist och Tjärnqvist.

Tänker inte älta det här mer, men en sista (sure!) slutkläm: det är löjligt att påstå att allt som skedde var i enlighet med förväntningarna. Ingen visste att Europa skulle godkänna en absurd tidsfrist fram till en månad innan seriestart. Jävligt få trodde i sin vildaste fantasi att så många spelare skulle plockas över (Robert Nilsson?! Gunno?! Steen?). Likaså verkade den allmänna uppfattningen vara att marknaden skulle flöda över när NHL-camperna stängts och trupperna spikats.

Timrå valde ett jävligt dåligt år att försöka ersätta sin hela centrallinje. Efter säsongens slut stod man enbart med Gahn som säker gubbe. Lägg därtill Hedström, Nordgren samt en Laakkonen som började snörvla redan på färjan över. Jävligt roliga förutsättningar för en high-life-säsong.
Dock: detta har man egen skuld i. Jag var jävligt irriterad över att det inte värvades någon uttalad förstecenter. Eller 'var' - jag kan fortfarande få aggressiva utbrott över detta faktum, exempelvis när jag ser ett genomuselt Mora flina dit en tre-nolla.

Irritation är dock en sak, att börja kräva huvuden är en annan. Alla kan misslyckas. Alla kan göra en felbedömning av en unik situation som man uppenbarligen ej var tillräckligt förberedd på. Vad det sedan får för konsekvenser beror på om man bedömer det vara ett resultat av inkompetens eller helt enkelt ett olycksfall i arbetet.
Jag stör mig personligen oerhört mycket på de som gör gällande att det är ett utslag av inkompetens. 'Där ser ni!', liksom. Hur fan bedömer man läget då? 'Jojo, skrockeliskrock, efter tre års tur visar ni äntligen era rätta ansikten...'.
Klart man blir förbannad.
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
Bragd-Birger: bra skrivet ! fler matcher nästa år...se länk= mera hockey och mera tid för ångest , snack och glädje - kolla "Hjulkalendern" på min presentation ! den kan vi Tikare behöva i dessa tider. Nu tränar vi ner oss och kommer igen efter julafton - GOD JUL ! RR2 kolla www.laktarproffs.se
;-)
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
Jag måste hålla med RR2, Ärligt talat var det väl ingen här inne som verkligen trodde att Hedström skulle stanna när man hörde hur tonerna gick fram emot sommaren. Det är jag ganska övertygad om att inte inte någon i ledningen heller trodde efter att man gav honom längre tid på sig att välja. Nubben sa ju själv flera ggr att chansen att han skulle stanna var liten.
Det märkliga var ju att man inte gjorde något åt det utan värvade spelare för fjärdefemman.
När det gällde målvaktsidan är jag förvånad att man vågade chansa med oksa.
Alla vet ju att utan en riktigt bra målvakt går det åt h...ete.
Hade vi haft Karol Krizian i Tik hade vi garanterat haft 15 poäng mera.

Bara hoppas att Några
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
RocknRolf2's medverkan här på HS är som ett HIV-virus, har man en gång fått det är det tji omöjligt att bli av med det.

Det enda man kan göra är att äta bromsmedicin i form av inkasserade trepoängare på hockeyfronten. Men så fort dom uteblir så är han där igen som ett evigt gnagande tinnitus .
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
RocknRolf2: Och mitt ifrågasättande av dina siffror poängterar det du verkar ha oerhört svårt att förstå: något blir inte 100% sant i förväg bara för att det är det när det har hänt.

Du säger att det var 10/90, och sätter ner foten med bestämdhet i uppfattningen om att det inte är din åsikt/magkänsla, utan en vedertagen sanning. Detta är rent ut sagt superlöjligt. O m det var sant, tror du då att Nubben skulle ha missat detta faktum? Eller ljög han kanske om det, tänkte att 'va faen, solen skiner...mister du en står dig tusen åter'.

Genom att tvärsäkert utgå från att du har rätt och Nubben fel ter sig dina resonemang absurda. Fram till april, exakt vad fick dig att tro att Nubben var:

a) totalt inkompetent
b) en bekväm jävel som tar dagen som den kommer, alternativt
c) en man som far med osanning.

Uppenbarligen hade han, redan då, totalt förbrukat ditt förtroendekapital. Detta efter att t r e säsonger i rad slagit hockeysverige med häpnad. Det är detta som får mig att ifrågasätta din agenda. Antingen har du grav hybris enligt devisen 'jag vet SANNINGEN', eller så är det något du är ute efter, något du så gärna vill bevisa med alla medel du kan göra tillgängliga.

Om man inte tillåts misslyckas, borde man enligt samma nollsummeresonemang alltid få ut exakt vad man satsar. Tredjeplatsen 2002 var således oförtjänt. 6:e 2003 möjligen ok, med minus för utslagningen av LHC i kvarten. Och förra årets upprepade 3:a åter en oförtjänt vinst.
Är det möjligen detta som stör dig?
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
Bragd-Birger: men snälla, besvara inte karln
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
Bragd-Birger: Hur jag kom fram till dem siffrorna?
haha. siffrorna var ju bara för att poängtera att att det var stor sannolikhet att Hedström skulle dra och inte hugget som stucket. Varför jag tycker det var stor chans att han skulle dra har jag tjatat om i massa inlägg.
du menar 1 chans på hundra att han skulle dra? tja, det är inte ens värt att bemöta.

Även om det nu var 50/50 i fallet Hedström (vilket det knappast var) så är jag kritisk till att man inte hade nån back-up plan. Vad var det värsta som kunde händadå? Att Nordgren, Hedström + nån dyr värvning alla hade varit i klubben? Vade hade hänt då, Konkurs eller?
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
RocknRolf2: Jaha, så det var 10/90 nu? Hur kommer du fram till dom siffrorna? Om jag säger att det var 1/100, hur bemöter du det?

Nordgren var f ö i mina ögon 0/100. Alltså ter det sig inte bara osannolikt att han drog, utan omöjligt. Leta i truppen, Nubben, han finns någonstans.

Zäta var exakt 94,5/100. Det som hänt honom är därför med största sannolikhet sanning.
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
Robban: Lång intervju med Kimmo på P4;as finska program nyss.
Naturligtvis på finska med obefintlig översättning.
Någon finsktalande inloggad som snappade innehållet och kan översätta?
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
Bragd-Birger: nja.

Visst fanns det ju en liten, liten möjlighet att Hedström skulle ha stannat. (jag skrev ju i april också "...det har jag väldigt svårt att tänka mig")
Men det känns inte särskilt relevant och det räddar inte Nubben i sammanhanget. jag stör mig på att folk (inkl. Nubben själv) får det att låta som att det var typ 50/50. Nej snarare var det typ 10/90 eller nåt sånt. Om ens det... Vilket leder till min poäng: Det stora misstaget var ju att man kallt räknade att en spelare som Hedström skulle vara stöttespelare i laget, när det redan tidigt rådde väldigt stor risk att han skulle dra.
Att det var typ 50/50 att han skulle stanna köpte jag inte april och köper det fortfarande inte. Noway!

Förresten. Varför chansade man inte på Z då, eller kan inte det heller räknas som något självklart innan att han drog tillslut?
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
Varför kommer jag att tänka på Tage Danielsson när man läser denna tråd?














Vi måste lära oss att prata om sannolikt.
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
RocknRolf2: Nej, du har alldeles rätt i att Jonte inte är någon dyr NHL-spelare - men som det såg ut i slutet av sommaren så hade dom bara ett litet antal spelare kvar för att fylla ut truppen.
Och i det läget var det oklart om dom skulle kunna signa någon spelare över mimimilönen 450.000$ - alltså lägre än vad Jonte sas kunna tänka sej att dra för.

Nu lägger jag ner den här ordväxlingen - för jag tror inte vi kommer någon vart.
Men jag fortsätter gärna att disskutera andra ämnen - gärna någonting om eventuella nyförvärv...
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
RocknRolf2: När jag ser dina inlägg blir jag förbannad. På Nubben. Varför, varför läste han inte hockeysnack?
'Rolfie har på känn att Hedström drar, nu kör vi på en ersättare!'.

Men ålrajt. Du säger alltså att din föraning om att Hedström skulle dra - vilket sedan visade sig vara en korrekt känsla - var en sanning redan innan det hände. Det kunde inte ha slutat på ett annat sätt. Vilket givetvis leder till slutsatsen: Nubben är inkompetent.

Jag tror inte på detta. Jag hade ett tag en rekordsvit på femton rätt när det gällde att tvärsäkert avgöra könet på bekantas kommande telningar. Det var ju också en självklar sanning redan innan, eftersom jag hade rätt efteråt. Vad säger det om mina siarkunskaper? Uppenbarligen visste jag ju, eftersom det visade sig vara rätt.
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
Kevin O Shea: Det är fortfarande inga stora pengar i sammanhanget. Anaheim kände väl att dem inte behövde stressa för att se om de kunde få Hedström så billigt som möjligt.
Att han väl skulle dra var ju ändå ingen skräll. han är inte dyr därborta.
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
RocknRolf2: Fast frågan långt in i juli-augusti var om han skulle få de eftertraktade 550.000$ som han ville ha för att sticka.
Och i början av augusti var det långt ifrån självklart - med den rådande lönebudgeten Anaheim hade just då.
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
Kevin O Shea: Nej inte nu, men i mars/april nästa år har jag nog en bra uppfattning.

Det är ju just det som är min poäng. Nubben chansade hela tiden på att Hedström skulle stanna, ett katastrofalt felbeslut som la krokben på bättre värvningar tidigare.
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
RocknRolf2: Nej, för dom har nyligen tradat iväg Sergej Fedorov - också han en +6 millare!

Det är ändå fantastiskt att du kunde VETA att Jonte skulle försvinna - när Nubben, som jag hoppas, sitter inne med mer information än dej - inte visste vad som skulle ske.
Kan du inte tala om för oss alla redan nu vilka spelare som försvinner till nästa säsong?
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
Kevin O Shea: Förresten, hur kunde jag vara så säker redan då att Hedström (och inte t ex Nordgren) skulle dra? Det var ingen ren chansing. Förutom mina motiveringar i april så var det ju redan då ett pressämne.
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
Kevin O Shea:
ja, jag tyckte det tyckte det var rätt självklart att han skulle få ett erbjudande förr eller senare, deras trupp var inte komplett och Hedström är ju både billig och bra att fylla ut med. Skräll my ass.
Att inte Hedström själv visste nåt gör det väl knappast till en mindre chansning att utgå med honom som stöttespelare i laget.
Förresten har väl inte ducks fyllt ut hela löneutrymmet ens med full trupp?
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
Kevin O Shea: Hade de läst rockenroffes inlägg så hade de ju vetat hur det skulle gå och Nubben hade kunnat värva ..
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
RocknRolf2: Du är ju ta mej fan ett orakel, Roffe!
DU visste redan i April att Jonte skulle få ett acceptabelt erbjudande från Anaheim, fast han själv inte visste något förrän i augusti...

-Jag tänkte nog mer som Nubben, jag. Lagen måste hålla sej inom lönetaket, hade signat att ganska stort antal forwards + Scott Niedermayer som la beslag på runt 7 millar bara sjäv. Kvar fanns det inte så mycket löneutrymme att spendera, och Jonte själv sa ju att han inte skulle dra för lägsta lönen 450.000$.
Är det då underligt att både Jonte och Nubben var tveksamma hur det skulle utveckla sej?
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
Bragd-Birger:
Ja i just fallet Wallenberg så vidhåller jag att det hade varit en betydligt mer logisk värvning än dem i Modo t ex. Det beror väl delvis på att jag fortfarande har stor respekt för toppspelarna i allsvenskan pga tydliga minnen om vad såna som Lind och Matthiasson kunde uträtta i eliten.

Det är din tolkning vad jag ger sken av, jag säger bara att jag är jävligt förvånad och besviken över hur man handlade. Och att en stor del i skulden till dagens skit ligger just där, och inte i bortförklaringar Nhl eller nåt annat.

Ta fallet Hedström. Klart som fan jag blir extra besviken på den utvecklingen när man redan fattat från början att han skulle dra! klart som fan man blir extra less på Nubben mfl.
Nubben antyder fortfarande att det var någonting oväntat att han stack. "vi hade lika gärna kunnat få behållt honom, det drog ju trots allt ut på tiden innan han definitivt bestämde sig för NHL och Anaheim. Sen visste vi väl att hans förstahandsval låg någon annanstans." säger Nubben i earnie eagles intervju.
Att man dessutom ansåg Hedström som mer eller mindre klar på riktigt bekräftar han vidare med "Som jag sa, vi tappade nyckelspelare på sårbara positioner mitt under sommaren och marknaden var väldigt begränsad."

Och det var en sån jävla miss, man hade inte råd att värva spelare som Sahlstedt tidigt på säsongen eftersom man naivt nog tog en spelare för givet som med all sannolikhet ändå skulle och ville dra. Snacka om att chansa och bygga luftslott! Detta blev ju ännu mer tydligt när resten av värvningarna var minst sagt av det försiktiga slaget.

"Man kunde inte veta hur det skulle gå med Hedström blablabla". Klart man kunde, var det så otroligt svårt att räkna ut?

2005-04-15 15:36 skrev jag:
Hedström stannar INTE, det har jag väldigt svårt att tänka mig. Money talks.

När nån kommenterade det utvecklade jag min övertygelse till hans bortgång (2005-04-15 15:40):
ChriZt3r: Ja, Hedström har gjort en riktigt bra säsong i Timrå. Plus att han antagligen kommer göra ett bra VM. Plus att NHL förmodligen kommer sukta efter spelare som inte nödvändigtvis behöver tjäna jättepengar.

Vad var det för otroliga insiders Nubben hade som vi vanliga dödliga + pressen inte fattade då kan man undra?

Som sagt, det är i dem här momenten som grunden till dagens skit ligger! det går inte att komma ifrån
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
Daniel Kungsör: Nja... NEH har nog ingen koll på Timrå. Dom ringer nog bara dit. Pengarna tjänar dom på lag som ligger närmare. Dit de lönnfeta och trötta NEH-säljarna åker med sina nedsuttna Jaguarer. Resor mot Karlstad, HV-land och Göteborg. Säljresor som säljarna säkert upplever som att dom reser med öppen käft genom en sparvsvärm.

Problemet är nog att en säljpryo hittade några kartonger smaklösa t-shirts med eldsflammor och Kapanen på när dom städade lagret. T-shirts som togs fram under en fylleorgie när man hade personalfest och lekte "norrlandstema".

NEH-säljaren skrattade nästan häcken av sig när han såg dessa nästan bortglömda alster... "Åhhhh fy fan! Dom där tröjorna försökte vi kränga till något nytt hockeylag utanför Sundsvall, He, he, he... Släng skiten"

"NEJ! Men vänta ska du få se!" Den fryntlige säljaren ringer ett samtal...

Efter samtalet så har någon på TIK-kansliet kanske plockat upp en miniräknare. 250 t-shirts x 250 kr är lika med 65 000 kr!!! Minus någon hundring styck i inköp... "Hmmm... Kapanen måste vara en bättre affär än den där Oksa... Precis som NEH säger... Och så är drevet igång...

Nu är detta givetvis inget jag vitsordar i sak. Och alla likheter med en befarad verklighet är givetvis bara rena tillfälligheter.
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
Smokey:
FEL!!! Nu skall jag för en gångs skull gå helt emot dig. Företaget du nämner kan absölut inte ha duktiga säljare. Vore det så skulle de för länge sedan ha hotat företaget med att gå ut i vild strejk om det inte toga fram tröjor, kepsar, halsdukar o.s.v. som säljer. De flesta säljare arbetar, såvitt jag känner till, med en provisionsdel på sin lön. Ju mer de säljer, ju mer tjänar de. Vore ryktet placerat av detta företag skulle de ha presenterat en kollektion med TALLAR och Kapanen. Alternativt borde lagret av örnar,eldsflammor o.s.v. reas ut.
TALLARNA TILLBAKA !!! KAPANEN TILLBAKA!!!
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
250kg kärlek: Känns bara som backarna kommer lite mer på Kapanen än vad dom gör mot Oksa. Kapanen visar ett stabilare målvaktsspel som sprider sig till backarna och dom vågar lite mer på målvakten och spelet blir enklare och bättre.
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
Bissett19: Du är ett par timmar efter oss alla andra men de är lungt ändå.:P
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
General_Moisio: Tja blixten typ:-)........sorry,jag som trodde jag hade världens scoop!!!
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
Bissett19: De visste vi redan
Kommentera


Sv: Hjältens återkomst
Bragd-Birger: Sorry, missade RR2:s tillägg där.
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
RocknRolf2: Du hade inte 'en rätt skeptisk inställning till Wallenberg'. Läs din egen historia.

Annars tyckte jag bara att det var en lite lustig passning. Du ger ju gärna sken av att ständigt göra bättre bedömningar än Nubben. Tyckte att Wallenberg var ett bra exempel på en värvning som för vissa var alldeles lysande i augusti, men som blev något annat med facit i hand. Precis den typen av passningar som du ger Nubben med en frekvens av 14st/dygn.
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
Wennerberg ska det stå i första raden.
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
RocknRolf2: Ja men det känns som skitsamma. Vi skulle kunna hitta tredje/fjärde kedjespelare en hel dag som har bättre statistik än Wennerberg och company, det betyder ändå inte att de skulle ha kunnat förbättrat vårt lag nämnvärt.
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
Bragd-Birger: Jag hae en rätt skeptisk inställning till Wallenberg. Men när man vägrade ta hit bättre så tänkte jag att det fanns nån potential där. Betydligt större potential? Ja, om vi skiter i o2/03 och kollar på senaste säsongen: Vad väljer du helst, en spelare som gjort 1 mål i eliten, eller en spelare som varit typ bäst och mest producerande i hela allsvenskan?

Wallenberg är ingen stor värvningsmiss. Jag skiter väl i han Wallenberg, men det är fel att hoppa på honom som värvning, då kastar man sten i glashus
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
JimmyH: jo visst. Men Wallenberg har ju statistisk motsvarande våra "bästa" värvningar (dessutom klart bättre +/-) Därför tycker jag det är självmål att vara syrlig mot honom om man samtidigt försvarar Nubbens genidrag
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
RocknRolf2: Rätta mig om jag har fel, men var inte du 'på förhand' ganska nöjd med värvningen av Wennerberg?
Vad menar du med 'betydligt större målskyttspotential än sopor som Wennerberg' ? Säsongen Wallenberg gjorde elva kassar i Timrå (02/03) gjorde Wennerberg 17 i Modo. Ingen av de båda har varit i närheten av detta sedan dess. Wallenberg har väl mest harvat i allsvenskan.

Angående ditt syrliga konstaterande: om Wallenberg lirat i Timrå istället hade alltså C-J Johansson och Wallenberg producerat ett mål mindre än vårt 'bästa' nyförvärv. Wow, vilken värvningsmiss.
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
RocknRolf2: Patrik Wallenberg mot Mattias Wennerberg, hade det gort någon mäktig skillnad egentligen? Problemet är väl ändå att vi inte har en stark första formation. Där hör knappast Patrik Wallenberg hemma.
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
Janken: Skulle också hellre se spelare från toppskiktet i a-svenskan..
det har varit många "importfloppar".. i många lag..tom i a-svenskan skickas många kanadensare o amerikaner hem senast nu brent Robinsson från Rögle..
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
Bragd-Birger: på förhand en 'bra/logisk värvning' ja. Och betydligt större målskyttspotential än sopor som Wennerberg.
Ström fanns det ingen som helst vettig tanke bakom. Föredetting som varvat ner i blåbärsliga!

Jag konstaterar lite syrligt att vår sjundeback bara stänkt in en kasse mindre än vårt "bästa" nyförvärv.
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
RocknRolf2: Förvirrande svar. Vill du återigen ha min syn på varför man misslyckades med att få till en bra spelaremix - bl a bestående av målskyttar? Glöm det.

Nu diskuterade vi Wallenberg, och jag konstaterade enbart lite syrligt att han stänkt in lika många kassar som vår sjundeback. Du börjar dra upp Ström, och nu kallar du Wallenberg en 'bra/logisk värvning'. Ok. Då nöjer vi oss där.
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
Bragd-Birger: Målskyttevoodoo. Målskytte är som annat skytte. Man måste vara kall och tro att man skjuter rätt. Vid minsta tvekan är chansen redan förbi. Utan ett uns självförtroende kan man inte göra målskyttar av folk som endast har lättare att kliva fram i en omgivning där bättre spelare dominerade och levererade. Om inte målskyttar finns på marknaden. Ja, då ser det väl ut så. Det är inte bara vi som letar eller har behov. Vi ligger faktiskt inte ohjälpligt sist även om trenden har varit mycket tung nu i nov/dec. Som tur är har flera lag stora svårigheter. Det enda som kommer att hända är att marknaden är upphaussad. Så om du har gamla meriter. Snöra på dig grillorna och ge dig ut på marknaden. En comeback kan ge sjyssta pensionspengar.

Blir lätt en bluesbaserad säsong det här. Men även där är man realist. "if it wasn't for bad luck I wouldn't have no luck at all...."
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
Bragd-Birger: Vem värvades som målskytt då? berätta gärna! Wennerberg? (ooh han gjorde ju 17 mål 02/03, han MÅSTE ju ha potentialen!) . Warg? never. Frans Nielsen? knappast. Regin? hallå, han är 19. Laakonen? nja, snarare spelfördelare.

Ja, Ström var en annan typ av värvning, en totalt helt jävla ologisk värvning. Grovjobbare my ass!
Wallenberg hade däremot varit en bra värvning, i alla fall en logisk värvning. Gjort en stabil insats tidigare i TIK och hade en bra säsong bakom sig.
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
RocknRolf2: Nu värvades ju Wallenberg in i Maskens geniala lagbygge tilldelad rollen 'sniper'. Tyckte bara att det var festligt att så många hockeysnackare - och däribland du - grämde er så och drog sådana växlar på försäsongen. Honom skulle vi haft! Han blir en sensation! Jäla Nubben!!11!

Ström var en annan typ av värvning, och det vet du. Med facit i hand totalt meningslös, men försök inte låtsas som att han värvades som en målskytt.
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
Har vi inte några friska själar utlånade i allsvenskan?
Vore det inte ide att försöka plocka hem dom?
Vad jag förstår så har vi två spelare som pytsar ganska bra i den näst högsta serien... Skillnaden är ju inte så översvallande att man borde kunna skola in dem i ES... Kenny kan ju kliva in i landskamper.

Hur funkar såna kontrakt???
Är dom bundna där eller???

Jag tycker att det är ett slöseri att släppa en sån som Seb Lauritzen... Men det är väl kört med jonom. Han har väl riktigt kontrakt i allsvenskan... eller??
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
Bragd-Birger: Lyckas nubben ta hit några målskyttar av kvalite då gör han de verkligen bra för de är som du säger dom växer inte direkt på träd så de blir väldigt svårt att få hit målskyttar av rang
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
Bragd-Birger: Jag vidhåller att Wallenberg hade varit en betydligt bättre värvning än t ex Peter Ström. Och Wallenberg har ju faktiskt bara gjort en poäng mindre än vårt "bästa" nyförvärv
Kommentera

Sv: Hjältens återkomst
General_Moisio: En målskytt eller två skulle absolut sitta som en smäck. Haken med målskyttar är dock den att dom är jävligt eftertraktade. Gör dom mål gör man inte sig av med dom - såvida dom inte har något allvarligt fel i huvudet (se Hyvönen).
Alltså blir det till att hitta någon som tidigare har, eller i en ny framtid kan förväntas, hitta nätet.
Oavsett vad det blir är jag tämligen säker på en sak: sportcheferna på hockeysnack lär gå i taket.
Kommentera

638326 · »