1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582204 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #638311

Sv: Hjältens återkomst
Bragd-Birger: alright, lets go.


Att du ens hakar upp dig på siffrorna (som jag skrev med TYP innan av nån anledning) ger mig känslan att verkar ha oerhört svårt att förstå själva huvudpoängen i mitt resonemang. Nä, visst, jag trodde inte att det var 100% sant innan det hade hänt. Ingen kan väl se in i framtiden, det är ju så självklart att det bara känns fånigt att nämna det. När det gäller allting som sker så bedömer man ju faktiskt sannolikheten att nånting ska inträffa. Så, varför tjatar jag om Hedström nu och inte om Nordgren för? jo för att Jag (m fl...) ansåg att det var HÖGST SANNOLIKT att Hedström skulle sticka! precis som att jag (m fl..) anser att det är högst sannolikt att Zlatan kommer spela VM i sommar, precis som jag (m fl..) anser att det är högst sannolikt att Z skulle gå till detroit osv osv. Visst inte några vedertagna sanningar på förhand men...
Dessutom är självklart allt jag skriver mina subjektiva tolkningar av situationer, hur skulle det kunna vara nånting annat? Jag påstår inte att jag har tolkningsföreträde, om jag ger sken av det så är det iaf inte min avsikt.

Inte vet jag vad Nubben tänkte och tyckte om situationen Hedström, det intressanta är ju hans HANDLANDE, och det är ju just det som jag kritiserar! Även om Nubben är sportchef så är han ju självklart ingen übermänniska som gör rätt bedömningar i alla lägen, och det är ju tametusan hans felbeslut jag kritiserar. Jag kritiserar alltså den mänskliga faktorn. Men det är väl inte helt ovanligt här i samhället va?
Om det nu var bättre odds att Hedström skulle stanna, varför vågade man ändå överhuvudtaget chansa så mycket på detta öde och i princip bara nobodys i övrigt? Varför blev man tagna på sängen av fallet Hedström för? Varför byggde man luftslott?

Jag kritiserar Nubbens försäsong starkt för att det är han som har det yttersta ansvaret för värvningarna. Svårare än så är det inte. Hur han jobbar skiter jag egentligen i, han måste prestera över en viss lägsta nivå, annars gör han inte sitt jobb! Det gäller för alla yrken och det gäller som sportchef i Timrå IK också. Det spelar ingen roll om man har varit världsbäst tidigare. vänder siffrorna så sitter man ofta pyrt till även i bra mycket större föreningar och företag än Timrå IK.

Jag har väl inte påstått att Nubben var inkompetent innan April? i så fall, hänvisa tack! Vid den tiden hade han fortfarande mitt förtroende, jag litade på att han var mannen att fixa ihop ett komplett och slagkraftigt lag. I alla fall trodde jag att han skulle ha några ess i rockärmen.
Däremot under själva försäsongens fortgång, när jag anade åt vilket håll det barkade när nobodysen ramlade in en efter en, och under själva säsongen när vi bittert får uppleva skiten har jag i mina mest upprörda stunder i efterhand kallat honom för inkompetent. Sen att hans plötsliga inkompetens säkert är ett undantagsfall har du säkert rätt i. Men det räcker liksom inte! Det finns liksom inga garantier. Och jag tycker det kan vara lika korrekt att sparka en sportchef (som är ytterst värvaransvarig) som att sparka en tränare. Jag säger att Peos insats 01/02 var ett olycksfall i arbetet efter flera kanonsäonger, vad säger du då? Fel av Timrå att kicka han? Fan heller.
Om vi ser på Nubben igen. Har Nubben som yttersta värvningsansvarig lyckats eller misslyckats i ÅR? Hur stor betydelse har det på vad laget presterar?

"det är löjligt att påstå att allt som skedde var i enlighet med förväntningarna" nejnej, tvärtom! Det är löjligt att tro att allt som skedde var helt otroligt oväntat! Trodde du att det verkligen skulle bli strejk ett år till? Vi fick ju höra hela vintern att Nhl och spelarna faktiskt närmade sig en lösning! Om nu detta var oväntat så måste jag och mina hockeyintresserade polare vara ett tämligen unikt släkte som tidigt förstod att Nhl skulle starta igen. Och det tror jag inte ett skit på. När vi sedan funderade på vilka Timrå sannolikt skulle tappa till andra sidan atlanten var dessa aktuella: Hagos (ville bort och Dallas hade visat intresse)
Hedström (ville bort och Anaheim hade visat intresse)
Z, Kipprusoff, Modin, Aki-Petteri självklara
Manderville trodde jag skulle dra för att han ville hem.
Nordgren var oväntat och jag har heller aldrig påstått nåt annat. Att resten skulle spela i en nystardad Nhl kan jag omöjligt se som en skrällutveckling.

beträffande exemplen du tar upp så säger dem inte särskilt mycket. Hade spelarna och sportcheferna verkligen trott att strejken skulle bli mer långvarig hade det skrivits betydligt fler kontrakt än med några Sedins och några eventuella Leksandsbackar. Detta betydligt tidigare på säsongen också. Att få trodde att många skulle gå dit när Nhl väl startade tycker jag också känns skumt. Nhl-lagen hade ju massa hål att fylla upp. Jag blir också nyfiken på vem som egentligen trodde att det sedan skulle flöda med spelare senare, det låter bara ologiskt. Och slutligen angående avtalet så hade det väl inte spelat nån roll i Hedströms fall eftersom man ändå inte skrev ett skriftligt kontrakt med honom. Han hade alltså oavsett tidsfrist stått som "free agent".
Kommentera