1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582984 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #962411

Sv: Hejaramsor
Dream Team:
Jag håller med, verkligen onödigt. Hatramsor är inte trevligt och borde inte förekomma. Det är alldeles för lågt för proffessionella supporters. Låt Modoklacken och dom som gapar i Gärdehallen bli ensamma om den negativa företeelsen.

Peppa laget med positiva ramsor och utropa dom egna till hjältar. Det är mycket positivare och mer uppmuntrande att tala om vilka vi älskar i stället för att lägga energi på dom vi inte gillar. Notera att jag använder orden "inte gillar", att hata är ett alldeles för starkt ord att använda i detta samanhang, det är ju trots allt "bara idrottstävling" det handlar om.

Ramsor med innehåll "Vi älskar Timrå...", "Kom igen Timrå...", "Vi är Timrå och vi ger alldrig ....." och "Kämpa Timrå" är uppmuntrande och positiva och stödjande för lirarna.

När laget gör något bra, visa uppskattning. Här kommer ett exempel att använda efter en bra eller spektakulär räddning som målvakten gör. I detta fall Backlund (skulle kunna vara vilket namn som helst, bara att anpassa på lämpligt sätt) Skandera taktfast följande 2 korta rader...

Backlund i buren,
rena rama muren.

Detta kan och bör kanske göras med upprepning 3-5 ggr för att få full effekt och förhoppningsvis dra med andra än enbart dom som står i klacken.

Här kommer ett par exempel på ramsor till laget, dels en under pågående match men också en när segern är ett faktum. Det kan ju faktiskt också vara före slutsignalen.

1.
Timrå är bäst,
ingen protest.
Motståndet försvinner,
och Timrå dom vinner.

2.
Timrå är bäst
ingen protest.
Motståndet försvann,
och Timrå dom vann.

Och varför inte en ramsa till domaren vid något tillfälle när ett domslut går vår väg? Allt för att skapa balans till ramsor av typen "ut med domarn".

Domarn dömde,
tack ska du ha,
det gjorde du bra!

Ja, Ja, det finns säkert många på hockeysnack som kan spinna vidare på dessa tankar och kanske skapa många fler positiva ramsor att använda. Det är ju positiva upplevelser vi vill få ut av våra besök i E-on Arena, oavsett om vi finns på sittplats eller om vi står i klacken.

Tack för mej, hej!
Kommentera