Brynäs IF

713373 inlägg · 7953 ämnen

Almtorp

474253 · » Till forumet


Sv: Almtorp
Huge: Har du ett jobb, strutsfarmare eller :-) Du har fått ett svar, inte mitt problem om du som vanligt inte fattar!!!!!
Kommentera

Sv: Almtorp
70 Rodrigues: Ok. Jag är i dina ögon en struts som inte ser någonting.
Då är det klarlagt.
Eftersom jag har lite svårt att fatta så vill jag att du nu förklarar det hela.
Jag skall göra det enkelt för dig:
Jompe och jag har samma uppfattning i det vi talar om.
Jompe har hajat läget och verkligheten.
Jag har inte gjort det.

Om vi båda är överens så har väl vi båda hajat läget och verkligheten?
Ja eller Nej?

Måste dra till jobbet.
Hoppas ha fått ett svar på min enkla fråga när jag kommer hem ikväll.
Nu behöver du ju inte komma med några motfrågor som svar utan ett vanligt enkelt Ja eller Nej räcker.
Kommentera

Sv: Almtorp
Huge: Som sagt, mitt svar passar inte in i strutsprofilen, alltså så ser inte du det!! Om jag skrivit att Brynäs alltid gör rätt o att Sundlöv o co har rikskoll på läget o att det ordnar sig, vad hade du svarat då
Kommentera

Sv: Almtorp
70 Rodrigues: Jag har hittills inte sett ngt svar. Endast en massa motfrågor och diverse vanligt gnäll.

Om Jompe och jag har samma uppfattning i det vi talade om, hur kan du då anse att Jompe har hajat läget och verkligheten, men inte jag?
Kommentera

Sv: Almtorp
rupert:
ALLA har en relation till Brynäs IF!
Kommentera

Sv: Almtorp
Huge: Ja, det borde ju du känna till!!! Har svarat på frågan, det är du som inte vill acceptera svaret då det inte passar in i strutsprofilen!!!
Kommentera

Sv: Almtorp
Huge: Vi kan väl iaf enas om att Brynäs är en klubb som berör vilket inte minst mitt engagemang i debatten, som urTimråit, är ett utmärkt bevis för.
Jag är storsint så här i juletider så ursäkten accepteras härmed! ;))
Kommentera

Sv: Almtorp
70 Rodrigues: Kan du inte svara på frågan istf att försöka skoja bort det hela?
Nu sjunker du bara ännu djupare i träsket av låg trovärdighet...
Kommentera

Sv: Almtorp
rupert: Vad var det jag sa´? ;-)

Den där känslan av odödlighet tror jag nog mer är en gamma relik som tyvärr lever kvar, främst hos vissa supportrar. Sannolikt mest de av äldre sort. Som jag, även om undertecknad för länge sedan insett allvaret och svårigheterna.
Svågerpolitiken kan jag hålla med om till viss del, men den håller som tur är på att försvinna.
Ber om ursäkt för det där med "dummare...."
Så´nt som händer i hastigheten.... ;-))
Kommentera

Sv: Almtorp
Huge: Man ser det man vill se strutsen :-))
Kommentera

Sv: Almtorp
Huge: Nä, jag tänkte väl det. Det var formuleringen "dummare än jag trott" jag hängde upp mig på.
Vad jag menar när jag försöker belysa Brynäs problem är att få föreningar i Sverige lider mer av känslan av odödlighet än ni. Vet också att den s.k. svågerpolitiken är utbredd i föreningen.
Och skadeglad...tja, kanske en liiiten aning då! ;)
Kommentera

Sv: Almtorp
70 Rodrigues: Nä, det går bra på ren svenska.

"Huge: Kan kanske bero på att Jompe har hajat läget o sett hur verkligheten ser ut.Prova det käre Huge :-))"

Eftersom vi konstaterat att jag och Jompe delar uppfattning i det vi talar om så undrar jag hur du kan komma fram till ovanstående?
Kommentera

Sv: Almtorp
rupert: Har inte haft ngn uppfattning om dig öht tills nu, då jag i denna fråga tycker att du resonerar dumt.

"Brynäs akilleshäl är oförmågan bland de styrande att skåda nuet och inse allvaret."

Tror du inte att de styrande vet att det är ett allvarligt läge och att det jobbas på förbättringar?
Det är ju just det du ifrågasätter.
Frågan är sedan vad man har för resurser, vilka förbättringar som krävs och hur man skall använd dessa resurser.
Eftersom du utger dig för att var väldigt insatt så måste jag säga att dina synpunkter mer verkar vara av skadeglädjetyp.....
Kommentera

Sv: Almtorp
Huge: Vad är det du inte fattar, ska jag ta det på något annat språk eller??
Kommentera

Sv: Almtorp
Huge: Har ingen aning om vilken uppfattning du haft om mig fram tills nu så det tänker jag inte kommentera. Vad jag däremot är mer bekant med är den självgoda inställning som finns hos allt för många Brynäsare. Nä, Brynäs skulle fanimej må bra av lite ökenvandring, sen behöver den ju inte bli lika lång som Timrås, och göra sig av med svågerpolitiken. Att som utböling komma till Brynäs måste vara så nära "mission impossible" man kan komma! Ni behöver nå´n som är nytänkande och vågar röra om i grytan bland de främre leden!
Kommentera

Sv: Almtorp
rupert: Nu är det väl trots allt så att i det stora hela händer det mycket i Brynäs och man är på rätt väg igen även om det är mycket att göra. Därför känns det riktigt onödigt att hamna i kvalserien denna ovanliga hockeysäsong p.g.a. oförmåga att knyta till sig lediga NHL-spelare. Pengar till en back och forward lär ju dessutom finnas där.
Kommentera

Sv: Almtorp
rupert: Om du tror att Brynäs ledning resonerar som din svärfar och sedan sitter med armarna i kors då är du nog dummare än vad jag trodde...
Kommentera

Sv: Almtorp
Petra: Ja undrar vem det är som tjaffsar ja inte jag iaf
Kommentera

Sv: Almtorp
Huge:
Men Pojkar!!!
Tjaffsa om Hockey,nu när det snart är Jul:)
Ni kan väl försöka vara vänner:-)))

God Jul på er Alla:-)
Kommentera

Sv: Almtorp
Jompe: Har sagt det förut och säger det igen; Brynäs akilleshäl är oförmågan bland de styrande att skåda nuet och inse allvaret. Brynäs blir sämre och sämre men vissa i föreningen väljer att tackla detta faktum med att luta sig bakåt och självbelåtet betrakta forntidens alla SM-guld, som om de om det behövs kommer att skänka Brynäs några gratispoäng....

Min svärfar är fanatisk Brynässupporter, medlem sedan i början av 50-talet, och minsta kritik mot dagens upplaga bemöter han med att Brynäs minsann är det enda lag som inte varit utanför högsta serien. Denna metod att sticka huvudet i sanden är tyvärr allt för vanlig i denna förening!
Kommentera

Sv: Almtorp
Petra:
Verkligen inte!
Kommentera

Sv: Almtorp
Jompe: Bara att instämma i ditt senaste inlägg och det var väl nästan ordagrant vad jag försökte säga i ett av mina tidigare (alla?) inlägg.
Ditt slagträ i debatten kanske iaf har det goda(?) med sig att den eviga diskussionen du talar om är till ända.
Fast då måste Rodrigues nog komma med en bra förklaring till följande, eftersom du och jag som sagt är överens om det mesta:

"Huge: Kan kanske bero på att Jompe har hajat läget o sett hur verkligheten ser ut.Prova det käre Huge :-))

Som sagt. Vi väntar på svar.... :-)
Kommentera

Sv: Almtorp
claesw:
Hmm..Kan jag ana en viss oro??:-))
Kommentera

Sv: Almtorp
Jompe: Problemet är väl om vi inte får några nu så lär vi knappast få några underskrifter sedan heller.
 
Det vi får hoppas på nu är att Gud är med oss om det inte kommer några förvärv tills i morgon annars så blir det en bister start.
Kommentera

Sv: Almtorp
Petra:
Nej det behöver jag inte gå in på ; )
Kommentera

Sv: Almtorp
claesw: Nej, det är förstås sant att nyförvärv inte alltid innebär förstärkningar, men i det här läget är det en risk jag gärna skulle ta...

Jag brukar inte deppa ner mig, som ni vet, men det känns tungt just nu. Kan vi hävda oss hyfsat fram till nästa transferfönster och då få in ett par förstärkningar framför allt på backsidan så kanske vi kan räta upp skutan i sista sekunden. Men det lär inte bli en promenad i parken framöver.
Kommentera

Sv: Almtorp
claesw:
Eftersom Du vet att Ni vinner,kan Du då oxå tala om resultatet?:-)
Kommentera

Sv: Almtorp
Jag instämmer med dysterkvistarna här på GB:n vilket jag faktiskt inte alltid gör. Läget är mycket allvarligt. Timonen var vår bästa poängörare och avgjorde ju matcher på egen hand. Matchen mot Luleå nästa vecka blir en ödesmatch (vilken i ordningen?). Vinner dom där kan det mycket väl vara vändningen för dom. Timrå och Modo ska ju bara vinna över oss annars är det rätt svagt av dom. Sanningen är att alla lag (utom Mif kanske) har bredare och vassare trupper än Brynäs. HV kan ju bara inte undgå att börja vinna igen.

Ska vi dessutom lämna extra handikapp gonom att nöta på tre femmor(och kanske knappt ens det) så blir det en riktigt, riktigt tufft. Vi får hoppas på att Mif inte lyckas med Guerin och Tkatchuk. Vilket är iså fall det andra laget vi ska ha bakom oss?
Kommentera

Sv: Almtorp
Jompe:
Måste ändå, trots ditt fina inlägg, påpeka att "förstärkningar" inte alltid behöver vara det. Bjurling kanske tappar i självförtroende nu samtidigt som den nya målvakten inte är på topp, osv osv. Lagmoralen kan få sig en törn när nya krafter/viljor träder in...
Kommentera

Sv: Almtorp
Jompe: Så sant som det är skrivet...
Kommentera

Sv: Almtorp
claesw, Huge, Rodrigues m fl: Misstänkte att mitt förra inlägg skulle bli ett slagträ i den eviga diskussionen mellan Rodrigues och Huge, där som bekant Rodrigues menar att glaset är halftomt medan Huge insisterar på att det är halvfullt. Jag menar att det kommer att bli tuffare nu. Vi (möjligen med undantag för MIF) är det enda lag i serien som kommer försvagade ur den senaste fönsteröppningen. Jag gör ingen värdering av det, baka konstaterar att om andra lag förstärker och vi inte gör det (utan faktiskt skickare iväg Korhonen till Ryssland), så är svagare i förhållande till andra lag nu än vi var tidigare. Framför allt försvarsspelet tror jag kommer att visa sig svagt. Och vi kommer inte att kunna gå runt på fyra femmor vilket betyder att de tre fungerande femmorna får slita mer. Alla vet vad det betyder.

Kan något i laget bli bättre? Jo, det stämmer nog att Dackell och framför allt Wahlberg kan höja sig något snäpp ytterligare. Men det ändrar inte min gissning att det kommer att bli avsevärt tuffare nu och att vi inte kommer att kunna behålla slutspelsplatsen.

Jag vill inte skälla på Sundlöv för att det blivit så här. Han lär enligt vanligtvis välunderrättade källor (Rodrigues!) ha gjort allt han kunnat för att skaffa förstärkningar till laget.
Kommentera

Sv: Almtorp
Dream Team:
Larvigt eller inte, men den 26:e vinner vi! :)
Kommentera

Sv: Almtorp
claesw: Sant. Sen ligger det kanske inte i "sakens natur" att göra just en sån jämförelse, kan jag tycka.
Avstår nog att "bidra" med övriga påpekanden, då det hela har en tendens att bli lite larvigt..
Kommentera

Sv: Almtorp
Dream Team:
Kanske inte, men det belyser ju trots allt den härliga åldersfördelningen här på H.S. Om du ska påpeka inlägg av mer "privat natur" får du ligga i för övrigt ; )
Kommentera

Sv: Almtorp
claesw: For the world to know..
Kommentera

Sv: Almtorp
Hupp..1988...vilket kanske resulterade i...?
Kommentera

Sv: Almtorp
Huge:
Haha, -88 hade man ju redan blivit av med oskulden : )
Kommentera

Sv: Almtorp
claesw: Hehe...
Jag är inte så farlig som det låter. Inte ens hemma i soffan vid matchdags
(du vet vad jag menar...)
Uppenbara självmål av motståndaren bör dock belysas.

Vad gäller 88:an så får man väl skylla på åldern.
Utgår från att siffrorna står för födelseår.
Alternativt GB:s glassucce.
Eller tyskarnas utmärkta luftvärnskanon från andra världskriget, som med framgång även kunde användas som antitankkanon....
Kommentera

Sv: Almtorp
Huge:
Härligt, du är på hugget idag.

88Lindkvist kanske ska komma med nåt eget ibland oxå ; )
Kommentera

Sv: Almtorp
88Lindkvist: Jo, "han" har svar på den frågan. Nu är frågan om Rodrigues har ngt logiskt svar på MIN fråga.
Vad tror du?
Kommentera

Sv: Almtorp
Huge: Ja, han har ju förstått att det kommer att bli tufft!!!!
Kommentera

Sv: Almtorp
70 Rodrigues: Jompe och jag har till 99% samma inställning till Brynäs göranden och låtanden. Den enda möjliga skillnaden kan vara att jag kanske är lite mer positiv i vissa lägen.
Mitt inlägg ville bara förtydliga lite grann och lägga till några aspekter som jag anser borde beaktas.
Nu kommer min fråga till dig:
Om Jompe och jag är överens i det mesta, då kan du väl förklara varför du anser att Jompe har "hajat verkligheten", men inte jag?
Nu har jag svarat konkret på din fråga så jag förväntar mig ett konkret svar på detta inlägg.
Kommentera

Sv: Almtorp
70 Rodrigues: Han har visst inga svar på den frågan?
Kommentera

Sv: Almtorp
Huge: Varför skrev du ett så långt inlägg om du håller med Jompe, bortsett från att du inte påpekar att det ser tufft ut, det undrar jag???
Kommentera

Sv: Almtorp
70 Rodrigues: Det är kanske inte så lätt som vi tror??
Kommentera

Sv: Almtorp
70 Rodrigues: Och exakt vad skiljer Jompes resonemang från mitt, bortsett från att jag inte påpekar att det ser tufft ut?
Kommentera

Sv: Almtorp
70 Rodrigues:
Jag tycker nog att slutspel kan ordnas även utan ytterligare proffs under detta transferfönster. Det finns många spelare i truppen som ska kunna lyfta sig ytterligare ett snäpp; Soling, Dackell, Molin osv.
Kommentera

Sv: Almtorp
Huge: Hade tagit emot både Malhotra o Cheechoo med öppna armar, har man koll på NHL så vet man att det är bra spelare som har en Europeisk spelstil o fungerar mer än bra på stor is. Jonathan Cheechoo gjorde förra säsongen 47 p på 81 matcher fördelade på 28 mål o 19 ass +5 o 33 utv min för sitt San Jose Sharks. Manny Malhotra lyckades skrapa ihop 25 poäng på 56 matcher för Blue Jackets fördelade på 12 mål o 13 ass -5 o 24 utv min. Det finns bra spelare kvar på marknaden, Sundlöv har 12 tim o 30 min på sig att rädda det sjunkande skeppet, Brynäs har inte råd att vänta till nästa transferfönster, blir det inga nyförvärv så är det bara att glömma slutspel... och istället rikta in sig på att undvika kvalserien, det är den dystra sanningen.
Kommentera

Sv: Almtorp
Huge: Kan kanske bero på att Jompe har hajat läget o sett hur verkligheten ser ut.Prova det käre Huge :-))
Kommentera

Sv: Almtorp
Jompe: Nu får du ta av dig dysterkvistkepsen ett tag. Känner inte igen dig... :-)
Utbudet av spelare verkar vara mkt begränsat då de flesta avvaktar förhandlingsresultatet. T.o.m ett lag som HV71, med minst sagt bättre ekonomi än vad vi har, verkar ha problem med att hitta folk. Nu har man lyckats gräva fram ett par spelare som spelat i slovenska ligan. Tror säkert att det är rätt spelartyper men det visar ändå hur pass svårt det verkar vara att hitta folk.
Utan att lägga ngn värdering på kvaliten av denna värvning så kan man också undra hur det låtit här på sidan om det varit Sundlöv som vaskat fram en nysning från slovenien (Cheechoo?).... :-)
Malmö verkar ju t.o.m tappa folk, då Niinimaa i värsta fall stannar hemma i Finland efter jul.
Vi brände oss på Arnason och det verkar sundare att isf avvakta till nästa fönster med att få hit en bra back. Om det nu inte dyker upp ngt i sista stund. Med lite tur får vi tillbaka både Dackell och Sulku rätt snabbt.
Batterierna har laddats under uppehållet så nog klarar vi dessutom av att vara lite kort om folk fram till nästa fönster.
Erfarenheten av lockouten har ju också visat att det är lätt att ha övertro på NHL-värvningar som är otränade. Många har ju faktiskt blivit rena floppar och i ett sådant läge framstår t.o.m Almtorp i vissa lägen som en spelare att föredra...
Kommentera

474253 · »