Brynäs IF

489630 inlägg · 7644 ämnen

Att vara målvakt

1822478 · » Till forumet


Sv: Att vara målvakt
Huss: Jag stänger ner tråden "Att vara målvakt". Det finns ingen anledning att starta en ny tråd om Sandström, hans insatser diskuteras redan i annan tråd.
+10
Låst ämne

Sv: Att vara målvakt
Jacke08: det är inte dig eller ditt målvaktskunnande jag ifrågasätter. Det är Sandströms förmåga att ta oss till guld med nuvarande spel. Kan bubbla dig varför
+1
Låst ämne

Sv: Att vara målvakt
Huss: En slutreplik från mig i detta ämne: Visst, jag spelade på lägre nivå och jämför mig inte alls med ngn toppmålvakt. Däremot hann jag lära mig en hel del om vilka problem en målvakt ställs inför. Och apropå målvaktsklubban, den kan heller inte vara(tyvärr) på rätt plats vid varje tillfälle. Kan du verkligen inte inse det?
+3
Låst ämne

Sv: Att vara målvakt
Jacke08: här diskuterar vi kraven på en SM finalist målvakt med sikte på NHL, inte "lägre nivå".
Dessutom har han en målvaktklubba..,
Nåja, vi kan diskutera enskilda händelser in absurdum, men faktum kvarstår. Om Sandström skall fortsätta stå måste han upp flera snäpp om det skall bli något guld.
+4
Låst ämne

Att vara målvakt
Ursäkta om jag "mästrar" en del av er nu. Rätt många av er som diskuterar hur en målvakt ska agera tycks inte veta ngt om detta. Jag vet en del(har själv varit målis fast på lägre nivå). T ex när en målvakt släpper in en puck mellan benen så ropar de okunniga..svagt!.. uselt!..håll ihop benen!..etc. En målvakts största dilemma är att denne många ggr MÅSTE glesa på benen när det handlar om att sprida sin kroppsyta till att täcka så mycket som möjligt av målet. När då ett skott som förväntas gå mot ngn stolpe istället överraskande styrs strax framför målet för att hamna där(mellan benen) så har han(?) oftast ingen chans att rädda. Det går för fort och så explosiva muskler har inte människokroppen för att just slå ihop benen "blixtsnabbt". Ni kan ju prova själva(med tunga benskydd) så får ni se hur svårt det är.
+14
Låst ämne

1822478 · »