Brynäs IF

713054 inlägg · 7953 ämnen

Boork städar???!!

« · 618243 Till forumet


Boork städar???!!
Klart är att man ska inte ha spelare som inte ger sitt bästa.Men börjar inte Boorks städning bli lite mycke?BIF får väl för f-n ersätta och göra allt till nått bättre.Det här sättet är ju som att klaga och inte göra något åt saken.
Vår Allsvenskastaus blir bara större för varje dag.Är det ett nytt Almtuna han bygger?
Ok att BIF:s "stjärnor" inte är bra,men i den kategorin spelare så har BIF många att välja på.Fortsätt skicka våra dyra spelare och dammsug skitlag på sina mediokra div. 1 spelare så är BIF snart dit dom verkar sträva.
Det går inte att bygga på lång sikt om bara ska ha dussinlirare som på ett eller annat sätt har spelat under Boork.
Skicka Miettinen och ersätt med nått bättre osv. då köper jag det här.

Samtidigt vet man ju inte om det är nått "locka framgrej" Boork håller på med.Ingen blir nog klok på honom,hoppas bara att ahn har rätt.
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
aphac: Det här är en storstädning som borde gjorts för länge sedan. Melin dammsög lite under borden, Gunnar Persson dammade av fönsterkarmarna, TJ och Kyrö såg att det behövde städas men hittade inte städskrubben, Esko hittade golvmopp och dammsugare men då sprang alla dammråttorna och gömde sig. Jag skrev igår att vi har problem i Brynäs (ingen raketforskarobservation, precis) men problemen är inte städaren utan det faktum är att städbehovet är så stort och att dammråttorna försöker gömma sig i hörnen. Det måste vara någon d***a ordning i ett hockeylag, och spelare som inte ger järnet ska inte spela. Wahlberg och Miettinen är två bra hockeyspelare, men bara när de ger järnet. Kör man en Ferrari på tomgång på ettans växel går den saktare än en Fiat Uno på trean, så enkelt är det. Kvalitet i hockey förutsätter teknik OCH hårt arbete.

Min gissning är att Miettinen och Walle är tilbaka på lördag och att de då levererar betydligt bättre än de skulle gjort om Boork inte bänkat dem igår.
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
Jompe: Tror knappast dem är tillbaka mot MODO,tycker man kunde läsa mellan raderna i GD att Wahlberg o Miettinen inte spelar imorrn!!

Jag tycker Boorken spelar ett jävla högt spel,att han tycker dem varit ojämna tycker jag låter som en jävla dålig förklaring!!Det har ju hela Brynäs avrit hela höstenförmodligen ligger något annat bakom,tror mer på en personlig vendetta!!
Wahlberg kan j försvinna i matcherna,det är helt klart,men sen är ju han en sån spelare som kan blixtra till o slå  avgörande pass som kan vara skillnaden mellan ett slutspel och Kvalserien!!
Om Miettinen säger han är för självisk,vafn är det för snack?nä det köper jag inte heller,de matcher jag har sett så har han jobbat hårt för laget.

Men spelare som Spets o Almtorp dem får underprestera i match efter match........

Mitt tips till Morabon Boork,svälj stoltheten o gör det som är bäst för Brynäs,det tror jag inte han gör nu!!!
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
Bissett19:

Håller med till 100%.

Som tabelläget är nu finns inte plats
för maktdemonstrationer som dessa.

Har dessa två spelare helt plötsligt på lite drygt
en vecka blivit så fruktansvärt ojämna och måste petas.
Plusminusstatistiken och poängligan visar att t.ex.
Wahlberg inte varit ojämnare än någon annan spelare
i Brynäs.

Detta borde väl ha varit känt även innan senaste
transferfönstret. Borde inte Boork ha begärt att det
skulle förstärkas med annat än allsvenska spelare
om han nu skall peta spelare hit och dit.

Om Almtorp skall spelas som center bör han lära sig teka.
Kommentera


Sv: Boork städar???!!
Bissett19: Funkar tydligen att göra så när man är plusare......se länk istället!!
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
Bissett19: Ser att Vesa minsann var back.Tänk att jag i min enfald alltid trott att han var forward.
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
Bissett19: Jag håller med Jompe nu har vi en tränare som visar att vart skåpet skall stå. Troligtvis ligger något mer bakom detta som vi inte kommer att få veta.


 I fjol så hade vi tränare som gjorde nada tills Fleming kom in och röjde runt. Hur vi än vänder och vrider så blir vi alla aldrig nöjda.

Vi får se i morgon vilket lag som mönstrar isen i Gavlerinken. Kalle Anka får spela om han vill bara vi har 3p efter 60min.
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
65selander: Meningen är väl inte att vi ska vara nöjda vi är ju trots allt Brynäs supportrar och "allt var bättre förr" :)
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
65selander: Så vi ska bara ha en tränare "som vet vart skåpet ska stå"??Är så trött på det uttrycket,vill vi ha en diktator i laget eller en bra coach som tar rätt beslut i matcherna???

Det är dax att Booork börjar göra skäl för sin lön oxå!!!

Annars kanske han står på på Sollerön o krattar löv snart,som han uttryckte sej i ngn tidning!!!

En eloge till Miettinens uttalanden i Aftonbladet,han verkar iaf vara "medietränad".....
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
Bissett19: Utan Boorken så hade vi garanterat legat med Leksand det törs jag lova. Vi såg ju i fjol bara vad som hände när Fleming kom in. Det blev förändring direkt.
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
Bissett19: Förväntningarna på Almtorp och Spets är inte lika stora och det de presterat är nog ungefär vad Boorken förväntat sig.

Walle och Miettinen däremot har inte svarat upp mot de förväntningar som ställs på dem. De ska vara en del av stommen som Almtorp och Spets kan luta sig emot. De ska utgöra den del av laget som ska vinna matcher, alltid stå upp och visa vägen. Det har de inte gjort hittills, därför tror jag de är bänkade.

De glassar runt för mycket med andra ord.

Bara för Walle och Tomma att bita i det sura äpplet och komma igen.

Men visst är det ett högt spel av Boorken, helt klart.
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
McClane: Det är bara att hoppas att Boorken får med sig spelarna i sina metoder annars kan det lått gå åt helvete. Vi har inga marginaler att leka med. Att han väljer Wahlberg har jag full förståelse för men Miettinen?

Det jag såg i tisdags av Miettinen när han spelade Center i förstakedjan så var ju han "motorn" i den kedjan, som var den bästa på plan. Vad hände med Boorks berömda tålamod? Jag tyckte mig se ett frö till nånting väldigt positivt i den formationen.

Jag skiter i vilka som spelar bara Brynäs vinner men sett på matchen igår så kan inte Boork vara nöjd alls, snarare skall han vara jävligt glad för den poäng vi lyckades ta med oss.

Vad hände med hans teorier om "det är en lång säsong", "vi måste gå runt på mycket folk" osv. Hur länge orkar de få spelare som verkar leva upp till Boorkens krav?

Jag tycker att hela grejen att man har olika förväntningar på spelarna är lite konstig med. Att man kräver att spelarna gör allt i varje byte är inte på nåt sätt konstigt men det verkar inte gälla alla.

Det skall bli kul å se hur han gör till matchen i morgon. Dackell stod över värmningen/träningen igår och fick en 1:a i betyg av AB/GD...

Får Dackell kratta löv?
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
GävleLasse: Snillen Spekulerar,Själv är jag en Kverrulant!
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
McClane: Jag håller med i det du skriver. Walle och Miettinen ska vara föredömen. Walle dras med en taskig inställning mellan varven, för mycket diva, för lite ödmjuk.

Miettinen spelar för krångligt, enligt mig.
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
65selander: Snillen spekulerar,Själv är jag Kverrulant!
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
McClane: En korrekt bedömning där av dig... Hoppas bara att Miettinen och Wahlberg nu kan komma tillbaks och prestera, det krävs ibland lite annorlunda åtgärder för att röra om och få till förändringar.

Sen kan det som sagt vara lite högt spel då reaktionen kan bli det motsatta ifall spelarna inte klarar av att ta det på rätt sätt...

Jag saknar fortfarande stabila, säkra backar, med säkra passningar och fina uppspel etc. Inte många passningar som går hem tycker jag...

Hoppas Brynäs kan prestera mer imorgon än senaste hemmamatchen...
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
GävleLasse: Det är ju inte konstigt att Boork petar 2 st "stjärnor". De har helt enkelt varit för dåliga. Man måste helt enkelt kunna prestera bättre. De skall inte bara leda laget utan också producera. Inget av följande har de lyckats med.

Men är någon egentligen förvånad? Det har gått åt h-vete de senaste säsongerna, med just de här spelarna som "stjärnor". När det gått lika dåligt för dem i flera säsonger varför skulle de vända denna säsong?

Jävligt starkt av Boork att peta dessa herrar, och visa att ingen är självskriven i laget.
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
Ove Myling:
Ja, Boork visar karaktär. Kanske för mycket? Det visar sig....
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
Ove Myling: Nu jävlar har helvetet frusit till is och grisarna flyger!
Håller med dig till punkt och pricka.
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
Ove Myling: Att dessa båda herrar underpresterat råder det ju inget tvivel om. Det ingen däremot verkar vilja reflektera över är orsaken till VARFÖR de underpresterat.

Tommi Miettinen och Mikael Wahlberg är och kommer aldrig att bli några grovjobbande slitvargar på hockeyrinken. I synnerhet inte den senare. Det här är två spelare som står för offensivlusta och kreativitet. Med det, enligt mig alltför destruktiva spelsystem som Boork infört kommer dessa båda i kläm. Det har talats om att man i år vet sina roller i Brynäs, att varje spelare vet exakt hur de ska agera i olika situationer. Men med det följer ett stereotypt spel som kväver kreativitet och flexibla lösningar på isen och det har resulterat i ett flertal hedersvärda (eller inte) uddamålsförluster.

Jag anser att det är en tränares främsta uppgift att plocka ur det bästa ur varje spelare och sedan kombinera lagdelar och spelsystem efter det. Som fallet är i Brynäs har man börjat med spelsystemet och försöker sedan anpassa eller t.o.m. förvandla samtliga spelare att följa ramarna för just det spelet. Både Wahlberg och Miettinen är i sina bästa stunder hockeyspelare som bjuder både medspelare och publik på positiv, anfallsglad ishockey. När de nu tvingas avstå från det de är bäst på för att anpassa sig till ett system är det väl inte konstigt att de underpresterar. Hur roligt är det för Milael Wahlberg att ha samma direktiv som en grovjobbande slitvarg som Antti Aarnio. Det kanske är att överdriva det hela men i stort anser jag att det är ditåt Leif Boork vill.
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
bradberry: Helt enig, rätt man på rätt plats. I teorin är Boorks agerande helt korrekt och den hade absolut fungerat i ett lag med en bred trupp men...
Boorks principfasta agerande kan kosta oss en slutspelsplats och därmed mycket pengar och goodwill (även fast Pravdas skribent tycks gilla Boork).
På lång sikt är hans agerande korrekt, men Boork har ett ettårskontrakt så hur är tanken egentligen från ledningens sida?
Spelarna skall sitta i Boorks tukthus ett år för att lära sig veta sin plats men vem säger att Miettinen och Wahlberg vill vara kvar då (eller att föreningen vill ha dem kvar för den delen)?
En svår balansgång som den gode Boorken går. Det gäller att välja sina fighter och frågan är om timingen var den rätta denna gång.
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
bradberry:

I malmö har vi värvat en tränare som har fått i stort sett bestämma vilka spelartyper han vill ha,men det är lättare då nästan hela laget försvann.

Boork hade inte den möjligheten eftersom Brynäs inte hade så många spelare som kontraktet gick ut på. Och i det fallet får han försöka gå en balansgång mellan hur han vill att det skall se ut och vad spelarna klarar av.
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
svennis: Som redan skrivits Boork har ett ettårskontrakt lite mosägelsefullt att han då skall bygga på sikt. Boorks uppgift borde vara att få ut max denna säsong. Det skulle inte vara direkt roligt med allsvensk hockey i nya Läkerol Arena.

Visst är det bra att bredda truppen men att spetsa till den borde nu vara det primära. Jag orkar fan inte en till kvalserie
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
Ser att debatten är igång för fullt angående petningen av Wahlberg och Miettinen. Själv tycker jag han gör helt rätt. OM nu dessa två herrar vore offensiva giganter och kreatörer, varför visas det aldrig ? Att Boorks defensiva spelsystem skulle hindra denna sprudlande offensivlusta är rent skitsnack. Fleming och Boork har plockat bort Wahlberg, knappast en slump. Att sedan andra spelare i truppen varit ojämna är en annan sak. Där tror jag viljan ändå funnits och arbetsmoralen varit hög. Nä skärpning Wahlberg och Miettinen, annars kanske rinkbandy vore en mer lämplig sport för dessa missförstådda "spelgenier".
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
rafalski:
Good point
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
rafalski: Boork spelar ett högt spel med petningen av dessa båda "stöttepelare". Men som jompe var inne på i sitt första inlägg är detta något som borde gjorts för länge sen i BIF. Den gamla unkna Brynäsandan skall vädras ut! Som jag ser på saken är det bara för Tommi & Walle att knyta näven i fickan och köra vidare.

Slutligen kan man fråga sig vad Sundlöv gör i Finland....

Dessutom får vid stöd av hockeyorakel Thornéus...
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
aphac:
Mitt holländska påpbrå gör att jag följer holländska landslaget i fotboll lite extra. När van Basten blev förbundskapten efter EM 2004 sade han att han bara ville ha med spelare som har 100% rätt inställning, jobbar för laget och följer lagets spelidé i alla lägen.
Världspelare som Seedorf och Jaap Stam (MIlan), Davids (Tottenham) och Van Bommel (Barcelona) petades rätt snabbt och har bara spelat sporadiskt i VM-kvalet. Ändå tog Hollands unga orutinerade lag sig lätt till VM efter det bästa kvalet av alla lag i hela världen. Nu står de fyra förstnämnda på knä och ber att få vara med igen.

Jag hoppas att Boorken är inne på samma linje. Om en spelare inte har rätt inställning ska han stå över oavsett vem det är. Sen att peta Wahlberg och Miettinen är naturligtvis enbart ett psykologiskt spel. De blir förbannande, vlll visa vad de går för och vips har Boorken två heltaggade spelare i kommande månads sex viktiga hemmamatcher (Modo, Luleå, Timrå, Mora, SSK och Leksand) där det gäller att prestera betydligt mer offensivt än på bortaplan.

Boorken offrade två inte allt för defensiva spelare (i en match där vi ändå grisade till oss en poäng) i utbyte mot att ha dem desto hungrigare i kommande viktga matcher.
Vi får se framöver om det var rätt gjort, men jag tror spelarna är så pass proffsiga att de tar det på rätt sätt.
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
JanT:
Wahlberg är väl van vid att bli petad, även av Flemming...
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
Pelle Borås: Kul att vi är överens!

Apropå ingenting, fick du hälsningen från Hanna?
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
Flera här klagar att Boorken petat vissa spelare som glider runt i ett dåligt läge när vi behöver poäng

Min fråga då är det bättre enbart tappa poäng i den matchen dom bänkade om spealrna tar tills varför petade och bättrar sig eller ska dom fortsätta glida runt i resterande omgångar och riskera vi tappar ännu mer poäng då ?
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
claesw: Walle och Tommi petas pga. dålig inställning, BIF losar.Flera andra har bra inställning men inget kunnande,BIF losar.Almtorp,(flytt till AIS igen)Arnio,(vad gör han för nytta då?)Månsson(kanske nått) och Spets(hujedamej) där är ju spelare som är ganska dåliga men petas inte för det.
Man ska peta folk med taskig inställning, men i brynäs fall får man nog tänka om det finns ersättare(absolut inte). Eller så får man ta torskarna och skita i tabellen.
Värva bra lirare blir bara svårare när det ser ut som det gör, och rykterna går mellan agenterna.Det var säkert en av anledningarna till att Bommen gick till SSK.
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
aphac: Bommen hade gått till SSK även om Brynäs hade haft ett gott rykte om dom nu har något gammalt.

Han är från SSK och har polare i laget samt är polare med Hallin. Vad har han i Gävle? CH eller Södergrillen ;-)
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
65selander: Järnvägsmuseet:-)
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
sylf: Ja det lockar säkert :-)
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
Finns en intervju med Miettinen i dagens GD, om det undgått någon. Se länk.
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
Pelle Borås: Ja, det var ett klockrent inlägg från din sida.
Trodde du endast var expert på den ovala arenan där Ard Schenk och Kees Verkerk huserade när jag var ung... ;-)
Hela grejen är ju egentligen en storm i ett vattenglas, dvs uppförstorad.
Finns det minsta ruter och tåga i Walle och Miettinen så tar dom det på rätt sätt.
Och det bör dom göra oavsett om dom själva anser sig orättvist behandlade eller inte. En professionell spelare bör klara av båda dessa scenarier. Annars är han inget proffs, enligt min mening.
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
Jompe: Har läst intervjun.
Inte omöjligt att vi får se två finlandsfärjor mötas på Ålands hav i nästa fönster, med åtminstone EN hockeyspelare ombord i de båda fartyge.
En på väg österut, och en åt motsatt håll....
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
JanT:
yes.
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
Huge: Finlandsfärjeteorin tror jag det ligger mycket i....

Ytterligare en finne skeppas till Ilves? Vad har Sundlöv tittat på i Pelicans & Saipa?
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
Var kan man läsa att mormor är i Finland å scoutar?
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
Brynäs if har haft STORA problem i 5(?) år.. Boork har full kontroll tror jag.. Fel och pröva nytt? nej nej..
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
Det ryktas att Boorken var på Valbo köpcenter idag letandes efter ett kylskåp modell större så att Walle och Miettinen får plats...
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
Clubsport: Är Saida död föresten? Kanske hon är bättre på att ta ut laget än att ställa horoskop.
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
Huge: finns det svenskar där till att skeppas till Gavle och till ormkäkning menardu?
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
Busen:
Saida har kilat vidare, dottern har dock tagit över!
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
Clubsport: Jag undrar om hon visste det året innan hon kilade vidare, ja att hon skulle trilla av pinn det året....
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
Clubsport: På tal om att spå så ser jag i min kaffesump (Gevalia förstås) att det blir tungt imorgon.

Boork mönstrar samma "Nu-slår-vi-ifrån-oss-i-60-minuter-å-hoppas-på-en- pinne-uppställning" som användes i gårdagens bortamatch...
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
GävleLasse:
Det är nått att grunna över det...

Nästan lika stor fråga som den om Boorken sitter nöjd först när alla stjärnor är utfrysta och alla Almtunaspelare har värvats utom Ragnarsson då förstås, den enda som har den där spetskompetensen!
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
Clubsport: Det spelar ingen roll vilka som spelar, bara Boorken inte får mothugg och synpunkter... då är HAN nöjd i alla fall.
Kommentera

Sv: Boork städar???!!
GävleLasse:
Det låter dessvärre troligt, då jag åker upp imorrn och mitt facit på senare tid inte är nått vidare... 4 raka förluster har det blivit...

Det är Korhonen man får hoppas på och 0-0, om nu inte han också hunnit bli utfryst över natten...
Kommentera

« · 618243