Brynäs IF

705124 inlägg · 7953 ämnen

Brendl?

1062061 · » Till forumet


Sv: Brendl?
claesw: Kritiken mot det som varit beror på att debatten handlat om just det som varit, nämligen Brendl och hans påverkan på lagmoralen.
Så min kritik mot ex Brendl och Boork har helt enkelt varit inlägg och försök till förklaringar i denna debatt.
Svårare är det inte.
Sen begriper jag inte varför det skulle vara klädsamt att debattera nuläget?
Är det nån sorts rättvisedebatt du vill ha till stånd, där man absolut måste tala om nuläget bara för att man för tillfället råkat beröra det som hänt?
Kommentera

Sv: Brendl?
wap.hockeysnack.com
Huge, nu andas dina inlägg en hel del kritik mot det som varit, brendl, boork osv. Det vore klädsamt med en mer nyanserad nulägesbeskrivning än ett unisont hyllande av allt som föreningen tar sig för i dagsläget..
Kommentera

Sv: Brendl?
Utan att kommentera Brendls vara eller icke vara i Brynäs så kan man konstatera att han på 3 matcher i Ryssland gjort 3 Mål och 1 Ass = 4 poäng.
Kommentera

Sv: Brendl?
Jompe: "Det kommer att bli en jobbig säsong."
Utan tvekan. För att inte tala om vad den kommer bli för våra säljare att få sponsorer att förknippas med ett profillöst bottengäng eller när platserna i LA som kommer eka tomma efter en 5-6 hemmamatcher....
Men visst, i år har vi ett lag där det kommer krigas om poängen och nog finns det intressanta juniorer som kan få sitt genombrott men frågan är om det räcker för att klara sig kvar i elitserien både sportsligt och ekonomiskt.
Kommentera

Sv: Brendl?
JanT:
Känns som sagt rätt bra, nu vet man vad som gäller och slipper drömma/ha förhoppningar om en slutspelsplats. Överlever vi den här säsongen så kan vi leva rätt gott på våra unga spelare förutsatt att dom får speltid.
Kommentera

Sv: Brendl?
JanT: Just nu känns det som minuterna innan man börjar inflygning mot Torshamn på Färöarna. Man vet att man kommer att ha en kuling i sidan hela vägen ner och att landningsbanan är oroväckande kort, men än så länge känns ju allt fint...Det kommer att bli en jobbig säsong.

Känsliga tittare varnas.
Kommentera

Sv: Brendl?
Huge: Hur som helst känns det bra att redan nu veta hur det kommer se ut i vinter; stenhårt jobb i bottenträsket tillsammans med alla andra lag i samma situation....

Alla supporters borde vid det här laget inte ha större förhoppningar än möjligtvis en 8:e plats (som lika gärna kan bli en 11:e plats)

Känns lite som när Boorken var nybakad tränare hösten 2005.
Kommentera

Sv: Brendl?
tjugo8: Håller med till fullo på punkt 1.
Fast nog tror jag att det fanns fler tränaralternativ. Samtidigt var det svårt att klandra ledningen för att man förlängde med Boork.
Med 2 klart godkända år i ryggen och idéer om att utveckla spelet så kändes Boork i det läget ändå som en logisk fortsättning.
Med facit i hand är det dock lätt att vara efterklok..

Sen tror jag det handlade mer om skilda uppfattningar hos Boork och vissa spelare om hur man skulle lösa det hela, och egentligen inget medvetet försök att sätta sig på tvären eller sabotera från spelarnas sida.

Och visst kan detta ältas i evigheter, vilket vi också säkert kommer att fortsätta med... :-)
Kommentera

Sv: Brendl?
Bissett19:
nej, men de som fick spela och titta på ett slutspel...;)
Kommentera

Sv: Brendl?
Bissett19: Nä, dom hade säkert velat vara med på ett hörn.
Vilket än mer visar på att Boork (oavsett vad man anser om hans ledarskap) visade sig vara det egentliga "problemet".
Till hans försvar ska dock sägas att utan dessa herrar så blev resultatet de facto bra den första säsongen.
Vi kan däremot bara spekulera i hur det sett ut med samma herrar kvar i laget....
Kommentera

Sv: Brendl?
Huge:

Detta kan ältas i evigheter
I mina tidigare inlägg är det tydligt vad jag tycker, sammanfattningsvis;

1. Det var inte alls optimalt m Boorks 3:e år, dock sannolikt den bästa lösningen tränarmarknaden erbjöd
2. Punkt 1 motiverar dock inte att spelarna sätter sig på tvären, spelare med VD-löner underställda tränare, underställd sportchef, underställd klubbdirektör, underställd styrelse, underställd medlemmarna
3. Jag tycker inte jag resonerar lite bakvänt
Kommentera

Sv: Brendl?
Huge:

"Boorks första år flöt på utan problem"

Tror du Wahlberg,Miettinen o Viitakoski oxå tyckte det?
Kommentera

Sv: Brendl?
tjugo8: Tycker att du resonerar lite bakvänt.
Är det inte så att underprestationer istället är ett RESULTAT av dåligt fungerande samspel mellan dels spelarna i laget och även mellan spelarna och tränaren, i det här fallet Boork?
Boorks första år flöt på utan problem även om det säkert gnisslade en del här och var. Alla var inställda på att vända skutan och då gällde hårt arbete med att bygga från grunden. Ngt som alla i det läget accepterade vilket kanske dolde de faror som var under uppsegling.
När man sen förlängde med Boork började sannolikt problemen synas på allvar.
Och när han samtidigt var den som lobbade för Brendl, en trots allt rätt så kontroversiell spelare, så bidrog det knappast till att stärka samspelet eller sammanhållningen inom laget eller samspelet mellan många av de övriga spelarna och Boork själv.
Att man i slutändan åter vände sig till Boork ser jag mer som en nödåtgärd i ett mkt utsatt läge och att det då gällde att lägga gammalt groll bakom sig för att rädda föreningen kvar i ES.
Kommentera

Sv: Brendl?
rackham:

Visst är resultatet kopplat till samspelet

Kärnfrågan är dock varför inte samspelet fungerade...?
Underpresterande primadonnor med VD-löner som tittade mer på lagkompisen än i spegeln...kanske...?
Kommentera

Sv: Brendl?
Huge: " Brendl tillförde mkt rent spelmässigt men frågan är hur han i längden påverkat laget och samarbetet i arbetsgruppen? "

Att Brendl inte var världens lustigkurre vart nog de flesta på de klara över efter hans första säsong i es, folket ville ha en notorisk målskytt och fick en sådan i Pavel.

Om sen EN spelare påverkar en hel grupp så negativt tror jag man ska se över den genomgående karaktären på lagbygget. Vi snackar proffs här.
Kommentera

Sv: Brendl?
rackham: "Ja, och ändå blev det Kvalserien med honom i laget... det kan man kalla resursslöseri..."

Problemet var väl snarare att de andra förmodade nyckelspelarna inte levererade alls. Sjödin,Månsson,Angell,Kankan,Hutten,Dacke m.m hade ju samtliga en väldigt tung säsong.

Hade dessa nämnda och kanske nåra till utöver det normalpresterat tror jag Brendls skytte hade fört oss till semi. Man kan ju inte hänga ut en av få spelare som faktiskt gjorde sitt jobb.
Kommentera

Sv: Brendl?
Lunkan: Med tanke på hur kräsen publiken är i Gävletrakten så är jag tveksam till det tyvärr. Det krävs spelare a la Bäckström känns det som.
Kommentera

Sv: Brendl?
Huss: Om de profillösa gänget hockeyarbetare plockar poäng och vinner framförallt i LA så kommer nog publiken. Om man däremot bara inkasserar en massa knappa förluster lär det bli lätt att få tag på bra biljetter.
Kommentera

Sv: Brendl?
Jompe: "Jag köper inte heller teorin om att dålig publicitet är tändvätska för laget."

Nä, dålig publicitet är väl aldrig bra.
Men att media tippar oss som ett bottenlag tror jag absolut att spelarna föredrar framför den haussning vi drabbades av ifjol...
Kommentera

Sv: Brendl?
Huge: "Hur mormor än gör så blir det fel..."

Exakt, just därför skulle han ställa sin plats till förfogande och pallra sig tillbaka till McDonalds,eller var han nu kom ifrån.
Kommentera

Sv: Brendl?
Huss: Jag köper inte heller teorin om att dålig publicitet är tändvätska för laget. Om media är fulla av dissande kommentarer så är det klart att det påverkar negativt. OK, det kan finns nån som knyter näven i fickan och säger "vi ska *#¤* visa dom att dom har fel" men allt annat lika så är bra medier bättre än dåliga.

Sakläget är att vi har en svag trupp den här säsongen. Vår enda chans är att laget fungerar som ett kollektiv, ställer upp för varandra och att ett antal spelare lyfter sig ett snäpp jämfört med förra säsongen. Då kan kvalspel möjligen undvikas.
Kommentera

Sv: Brendl?
rackham: "Ja, vore det så enkelt så... min erfarenhet är att det inte blir bra resultat om samspelet inte fungerar i arbetsgruppen..."

Absolut.
Brendl tillförde mkt rent spelmässigt men frågan är hur han i längden påverkat laget och samarbetet i arbetsgruppen?
Spelarna tog nog skeden i vacker hand och ställde upp för föreningens bästa i ett utsatt läge, men tyckte nog att det var rätt så skönt när tjecken försvann till Ryssland.
Det är iaf min teori.
Fast det finns ingen enkel lösning på en sån här problematik med udda eller egna spelare som är mkt skickliga i sitt hantverk men inte riktigt passar in i laget, sas.
Hur mormor än gör så blir det fel...
Kommentera

Sv: Brendl?
GävleLasse: "Hur fan kan du sitta och tycka att utgångsläget är perfekt?"

Suck...
Läsförståelsen är som sagt inte din starka sida.
Läs om mitt inlägg och läs rätt.

Jag kommenterade experternas baissning av Brynäs som en fördel för laget sett ur en mental synvinkel. Hellre slå ur ett på förhand tippat underläge än att som ifjol försöka leva upp till (alltför?) höga förväntningar på laget. Inget annat.
Har öht inget att göra med hur jag ser på laget som sådant och hur perfekt eller dåligt utgångsläget är.
Så det där med kappvänderi har du fått helt om bakfoten.
Kommentera

Sv: Brendl?
Davey_22:

Ja, och ändå blev det Kvalserien med honom i laget... det kan man kalla resursslöseri...
Kommentera

Sv: Brendl?
tjugo8:

Ja, vore det så enkelt så... min erfarenhet är att det inte blir bra resultat om samspelet inte fungerar i arbetsgruppen...
Kommentera

Sv: Brendl?
Lunkan: Frågan är bara om ett profillöst gäng hockeyarbetare säljer biljetter (som Lasse tidigare varit inne på)?
Kommentera

Sv: Brendl?
GävleLasse: Faller alla bitar på plats och laget (BIF) visar sig större än jaget (Brendl) så kan det gå bra. Men det lär ju inte bli någon sprudlande gladhockey uppe på sätraåseni år utan i bästa fall ett gäng hockeyarbetare som ger allt varje match varje period varje byte. Det ska hursom bli intressant att se detta nederlagstippade gäng på torsdag vågar man hoppas på en liten skräll?
Kommentera

Sv: Brendl?
GävleLasse: På samma sätt som nu dysterkvistarna använder samma negativa publicitet som korståg mot de som har förhoppningen om att säsongen skall gå bra....
Kommentera

Sv: Brendl?
Huge: Hur fan kan du sitta och tycka att utgångsläget är perfekt? Den svaga truppen som en följd av besparingar kan inte vara bra i någon aspekt.

Vem betalar för att se ett nederlagstippat lag? Du tyckte inte att det var pest att läsa om haussningen av Brynäs inflr den förra säsongen. Tvärt om så använde du glatt allt positivt som skrevs som argument i ditt korståg mot folk som inte var lika begistrade. Å nu skall du alltså vrida arslet i samma riktning och tycka att det som skrivs är bra?

Jag skulle ha mer respekt för dig om nu hade samma linje hela tiden och inte var en sån kappvändare...

Dysterkvistarna vet man ju i alla fall att de är negativa oavsett vad som händer ;)
Kommentera

Sv: Brendl?
Kristin: det tar jag ett hockey-amen på.
Kommentera

Sv: Brendl?
Davey_22: Ja och som Boork menade; man får välja sina strider. Tar inte Brendl dom där skären med grillorna på line-upen behöver man inte gnälla om det. Huvudsaken är vad han presterar på isen. Eller, presterade.
Kommentera

Sv: Brendl?
Davey_22: Pavel är välkommen alla dagar i veckan i Brynäs om han fortsätter att leverera som han gjorde.
Kommentera

Sv: Brendl?
rackham: Tja, jag tror dem andra spelarna uppskattade hans 22 poäng i KS ganska mycket, som sagt..han gjorde det han kom för, och lite till.
Kommentera

Sv: Brendl?
rackham:

På arbetsplatser kan man hamna med personer som man inte drar jämt med

Men det är bara och bita ihop och göra rätt för månadslönen, i synnerhet om den sexsiffrig, man får jobba med det man tycker om, man får chansen att bli förebild etc etc...
Kommentera

Sv: Brendl?
Davey_22:

Nä, för du slipper spela med honom...
Kommentera

Sv: Brendl?
Kristin: Personligen kommer jag aldrig ha problem med en spelares attityd så länge han uträttar det Brendl gjorde, snacka om att leverera.
Kommentera

Sv: Brendl?
Davey_22: Det är perfekt utgångsläge för säsongsstarten att ingen i hockeySverige förväntar sig något positivt av Brynäs. Likt ett Kinderägg tror jag på tre överraskningar: Dixon, Jas och Lind.

Angående Brendls attityd mot journalister förklarade han sitt beteende med att han blivit bränd många gånger.
Hur Brendl än må uppträda har han en självinsikt som många spelare saknar, både på is och utanför rinken.
Kommentera

Sv: Brendl?
Huge: Ja, det kanske kan bli lite fin tändvätska för laget, däremot är det väl inte så konstigt att vi är nederlagstippade i år.
Kommentera

Sv: Brendl?
tjugo8: Håller helt med dig om att Björne och Ove måste producera mer än så i år, det frusterande är att jag tror Ove har så mycke mer offensiv kraft kvar i sig att han skulle kunna göra bra mycket mer än så även om han tagit nåra steg bak i banan med åren.
Kommentera

Sv: Brendl?
Saxat ur Puckens senaste krönika:

"Brynäs är ett kvallag. Det är majoriteten av landets hockeyjournalister från tidningar, radio och TV överrens om."

Ifjol var samma majoritet överens om att vi var ett solklart slutspelslag med chans på finalplats.
Undrar om det säger Pucken nånting...

Perfekt utgångsläge för Czarnecki och grabbarna.
Äntligen skriver murvlarna nåt som laget kommer att få nytta av...
Kommentera

Sv: Brendl?
Bra reflektion av Janne Bengtsson SvD

"De gånger jag träffat Brendl har han varit väldigt sur och otillgänglig och är han likadan jämt så är det förstås ett problem.

Men åker Brynäs ur är det ju ingen som kommer att säga ”men fan vad kul vi hade i omklädningsrummet ändå...”.

Totalt sett hade Brendl varit en positiv kraft i laget ändå."


så...Ove o Björne...detta är ingen skolresa...dax att börja göra något åt 4 resp 3 mål på 45 matcher...Svanberg bör kunna bräcka Tommy-Tinas 2 baljor...
Kommentera

Sv: Brendl?
Gillar Brendls proffsighet i media, känns som att han tar udden av de dreglande rubriksättarna.
Kommentera

Sv: Brendl?
tjugo8: Hoppar lite mellan trådarna nu men märkte du också att efter SSK's mål så var det faktiskt Brynäs som trummade på i början. Gött Mos

Skulle vara kul at få veta vad Widing och Brfendl sysslar med efter att Olle har anbefallt tystnad :-))
Kommentera

Sv: Brendl?
65selander/Bisset19
...stör mig mkt mer på underachievers a la bicek, hermansson etc...som är härliga killar men kroniska målsumpare
man får ju ta karln m en näve salt...han gör iaf mål och har bra många game-winning...vissa matcher hade vi ju förlorat m 0-1, 0-2 utan pavel, ungefär som ssk...

redan klassiker;
"ställt sig upp i Brynäs omklädningsrum och kritiserat lagkapterna och sagt att de är för dåliga."
"Den tog lite för lång tid och det var för många personliga frågor"

provade Linas för ett tag sedan...bör nog funka...även om ha verkade föredra Soldaten Svejk...;)
Kommentera

Sv: Brendl?
tjugo8: Respekt, tror du vi kan locka han till Linas. Han gillar ju kött och Widing gillar ju Bea :-))

– Tränarna i NHL störde sig på mitt kroppspråk. Det sabbade nog min NHL-karriär
Är väl många Brynäsare som har stört sig på hans loja uppförande. Grabben är 26 bast och har två år kvar hos oss om inte NHL plockar över honom.

Låt han sätta sista pucken på övertid i den avgörande finalen i vår mot HV och jag skall bygga en staty över honom.

Har varit lite tomt i protokollet nu någon match men utom honom så hade det varit sämre.

RkNoNameTeamPosGPGATPPIM+/-
1 9 Mårtensson, Tony LHCRW 36 14 35 4924 26:24
2 80 Weinhandl, Mattias LHCCE 35 21 19 4053 26:21
3 28 Brendl, Pavel BIFCE 35 20 13 3396 24:28
4 39 Voutilainen, Jukka HV71LW 33 19 13 3214 25:10
5 32 Hahl, Riku TIKCE 33 8 23 3116 23:12
8 36 Lind, Mikael BIFCE 35 14 16 3026 24:28
25 41 Widing, Daniel BIFCE 35 16 7 2387 18:19
Kommentera

Sv: Brendl?
tjugo8:

Bra grävt Erik;)

Gillade:

"– Nu bor jag med Daniel Widing. När Leif Boork var tränare bodde jag med med Mads Hansen. Har ingen aning varför jag fick byta rumskamrat. "

Klart som fan Mors lilla Olle särade på Hansen o Brendl när de bara beställde PPV-filmer om nätterna;)

Kommentera

Sv: Brendl?
Lindström:

Länk t bra intervju...
Kommentera

Sv: Brendl?
tjugo8: Ok då kan jag sluta leta då!! :)
Kommentera

Sv: Brendl?
Lindström:
pappersbilagan idag
tror inte det läggs ut på nätet
Kommentera

Sv: Brendl?
tjugo8: Länk?
Kommentera

1062061 · »