Brynäs IF

718505 inlägg · 7953 ämnen

Brynäs-FBK

491629 · » Till forumet


Sv: Brynäs-FBK
65selander: (oj vilket sent svar, men ändå...) Gällande Tallinder har jag inga siffror att komma med, men jag kan påstå att han är mycket prisvärd utifrån det (lilla) jag vet.
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
Och så har Timrå gjort 2-0 mot Södertälje, Henrik Zetterberg!!
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
4-2 till Djurgården nu.
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
Tror nog inte Luleå orkar med Frölunda, det avgörs nog i den tredje perioden. HV71 - Djurgården lär nog bli jämn, kanske oavgjord. Men hoppas HV71, Luleå och Södertälje torskar ganska så mycket ikväll, allt för vårt kära lags skull.
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
sylf: jo det blir väl så bara för det föresten dif har 3-2 nu
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
Falken: Frölunda - Luleå 1-1 nu,självklart så torskar väl VF idag...
DIF har 3-1 nu
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
Dagens matcher går väl hyffsat vår väg.

Frölunda - Luleå 1-0
Södertälje - Timrå 0-1
HV71 - Djurgården 1-1

Det som fattas är väl lite mer mål för lagen och så att Djurgården tar och får en ledning och vinner.
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
sylf: Om vi tänker efter lite båda två: är inte alla resonemang med facit i hand hypotetiska? :-)
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
Kom igen nu Brynäs !
Hoppas att ni kommer igång och tar er bort från kvalserieplatsen !
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
Huge: Varför skulle vi ha tackat nej till Honken, Dackell, Sulku och Viitakoski? Har jag aldrig sagt,därav har jag heller inte menat nåt hypotetiskt.Vi skulle gjort som de flesta andra,lånat ut dom som inte platsat.

"Du talar om hyptotiskt resonemang när jag hävdar att vi skulle ha klarat oss bättre om inte lockouten kommit"

Näe,det är ju precis det jag inte gör.Jag begriper och har skrivit flera ggr att även jag tror att Brynäs skulle ha legat på den övre halvan OM inte lockouten kommit.Men att skylla hela säsongen på nåt som aldrig blev är helt onödigt.DET är hypotetiskt.Säsongen ser ut som den gör,förutsättningarna var lika för alla.
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
Huge: Har aldrig sagt att skulle ha nåra speciella kontakter där borta,men nåt säger mig att om man som Dackell,har gjort 8 säsonger i 2 lag,får man mer än bara fikapolare.Dessutom om deras kontakter eller icke kontakter inte duger nåt till så finns Inge och Willy i stan,mer än villiga att hjälpa till.
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
sylf: "Huge: Man borde,som de flesta andra,ha knutit till sig spelare vid en ev lockout."

Du talar om hyptotiskt resonemang när jag hävdar att vi skulle ha klarat oss bättre om inte lockouten kommit.

Vad är då ditt resonemang om att vi skulle ha klarat oss mkt bättre om vi tackat nej till Honken, Dackell, Sulku och Viitakoski, för att chansa på att det verkligen skulle bli lockout?
Jag kallar även detta för hypotetiskt.
Vad kallar du det för?
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
65selander: Jag har för mig att han spelat några landskamper..kanske jag har fel, det har jag haft förr *L*
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
GävleLasse: Innan denna säsong hade han bara spelat i Team Sweden, tror inte det räknas
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
Larry: Har också för mig att det var något sånt. vi får se om Bobbe ser detta eller om någon annan vet något
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
65selander: En spelare som har landslagsmeriter kostar i utbildningbidrag till moderklubben. Därför skulle Tallinder kostat 250 000:- MER än en annan spelare. Jag hade gärna sett Tallinder i Brynäströjan, men tyvärr så hade Sundlöf en annan uppfattning.

Larry: Visst e jag medlem
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
65selander: Såg någon löjlig summa på 65 tusen i månaden, kan ju inte stämma?
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
GävleLasse: Har för mig att Tallinder är en budgetspelare trots sina kunskaper. Kommer inte i håg vart det stod vad han kostade att ha i laget
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
sylf: Tallinderhistorien är en Expressenskröna. Vad är det som säger att Dackell och Honken skulle ha några speciella kontakter därborta?
Dackell tog ju iaf hit Phillips. Bara för att dom lirat ihop eller tagit en fika tillsammans, behöver ju inte det nödvändigtvis betyda att dom kastar sig hit på första bästa plan bara för att Honken eller Dackell ringer.
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
GävleLasse: Man skulle till och kunna säga misskötseln började redan i slutet på 70-talet, sen har den fortsatt. Med ett undantag: åren 1991-1994, Brynäs behöver aktiva medlemar som ställer krav och håller koll på vad ledningen gör.
Är du medlem i Brynäs GävleLasse?
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
sylf: Varken du eller jag vet vändorna när det skulle värvas så att säga att de satt med armarna i kors är väl att döma tycker jag. VAd Tallinder anbelangar så är jag skeptisk till att Brynäs skulle haft råd med honom ändå. En spelare med landslagsmeriter kostar minst 250 000:- extra på grund av rådande övergångsregler i sverige. Det är pengar som man hellre skulle använda till att skaffa fler spelare. Jag vill vänta med att döma, kommer ingen förstärkning i sista fönstret så kommer även jag vara väldigt skeptisk till Sundlöf och Company.
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
GävleLasse: Har aldrig sagt annat heller,än att det sett bättre ut för Brynäs om inte detta hänt.Men då är vi ju där igen,om inte om fanns.Rent hypotetiskt alltså.Nu vart det lockout,Brynäs satt med armarna i kors.
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
Huge: Man borde,som de flesta andra,ha knutit till sig spelare vid en ev lockout.Tallinder rungde ju själv och ville lira i Brynäs,honom visste dom inte vem det var.AIK:are som är proffs borde ha kontaktats då dom hellre spelar i Kongo än i DIF.Dacke och Honkens mfl kontakter borde ha utnyttjats.Det vimlar ju av lagkamrater till Dackell i ES,en spelar i Brynäs.
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
sylf: "Vem ska ställas till svars då? Kommunalrådet i Gävle? televinken? George Bush?"

De som skall ställas till svars är de som satt i styrelsen när misskötseln började, alltså för ca 8-10 år sedan. Det var där det började misskötas som nu Brynäs fått kämpa sig ur, tyvärr så visade det sig att NHL lockouten kom i precis FEL läge sett ur Brynäsögon, ponera att strejken kommit nästa säsong, och Brynäs kanske hade kunnat spara en och annan krona från denna säsong som jag (och jag är nog inte ensam) tror skulle ha sett helt annorlunda ut om INTE strjken kommit.
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
Jompe: "Var detta bara ett strategiskt misstag, eller var det helt enkelt så att det inte fanns pengar att värva för? "

Med facit i hand var det kanske ett strategiskt misstag. Men hade man egentligen ngt val i våras?
Har ngn ett realistiskt alternativ på hur man borde agerat, så vill jag gärna höra det.
Jag är idel öra....
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
Huge: Du menar den lockout som alla lag hade samma förutsättningar inför?? Knappast!
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
Huge: ""Vem ska ställas till svars då?"

För denna säsongs insats: Lockouten."

Tycker att Du har både rätt och fel. Du har rätt såtillvida att många av oss tippade Brynäs topp 4-5 när det var klart att både Dackell och Honken skulle komma tillbaka. De två tillsammans med Wahlberg, Sulku (som Ersatz för Marko T, typ) och Vesa tillsammans med de gubbar som var kvar från förra säsongen hade nog med spelkapacitet för att ta oss till slutspel. So far, so good. Sen vet vi alla vad som hände. Brynäs, kan vi se med facit i hand, gick bort sig när man trodde/chansade på att det inte skulle bli någon NHL-konflikt. Möjligen var det också så att den klena kassan ledde till att man tog den rövaren. Well, rövaren gick inte hem, och när konflikten var ett faktum hängde inte Brynäs med.

Var detta bara ett strategiskt misstag, eller var det helt enkelt så att det inte fanns pengar att värva för? Mitt intryck är att sponsorerna sköt till en del pengar för värvningar av Bommen, Arnason och Timonen. Men andra klubbar hade mer pengar att handla för. Därför spöar de oss idag. Detta är en crazy säsong, men vi måste gilla läget. Vi kan klaga oss hela vägen till AS. Och vi kan sitta passiva och tro/hoppas att det löser sig, men det gör det inte. Tåget går nu och det gäller att haka på. Har man inga pengar att värva för så säg det.

Rikaste klubben vinner SM. Glöm klubbkänsla, glöm ungdomssatsningar, glöm hockeykulturen i Gavlerinkens väggar. Beklagar.
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
sylf: "Vem ska ställas till svars då?"

För denna säsongs insats: Lockouten.
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
Huge: "men jag tar inte ut den på laget och ledningen"

Vem ska ställas till svars då? Kommunalrådet i Gävle? televinken? George Bush?

Det är ju dom som ska hålla oss med ett lag,som enligt egen utsago skall leda svensk hockeys utveckling.
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
Beezer: "Är det bara de som "tycker rätt" som inte friserar sanningen? Dom senaste 4 åren har de varit betydligt mera negativa toner i media/supporter angående Brynäs men dom är väl naturligtvis friserade åsikter allihopa."

Om du följt med vad jag skrivit under åren så har jag alltid framhållit att dysterkvistarna inte alltid behöver ha fel.
Men att kritiken ofta är överdriven och onyanserad.

"Hur illa måste det bli innan din optimism övergår mot det negativa"

Klart att även jag misströstar och förbannar vår situation, men jag tar inte ut den på laget och ledningen. Du har själv uttryckt det mkt bra i det som är kärnpunkten i hela min "filosofi":
"Staben kring laget gör nog så gott det går med dom ynkliga resurser som finns."


"Kalla mig dysterkvist om du så vill men jag blundar inte för eländet som ÄR."

Tror ingen blundar för eländet som ÄR. Isf är man dum.
Däremot kan man ha en förståelse för varför det blivit som det blivit.
Och framförallt hur det blivit så här just i år.
Har sagt det förut och säger det igen: Utan lockouten hade vi varit på säker mark för länge sedan. Då hade diskussionen handlat om vad skönt det känns att vi äntligen är på rätt väg, vilket bra jobb ledningen ändå gjort, osv osv.
Även om vi haft samma förutsättningar som övriga lag, måste man ändå inse att konflikten missgynnar oss kraftigt. Som "GävleLasse" så klokt lade fram saken: Alternativet i våras var isf att tacka nej till Dackell och Honken för det första, för att spara pengar till spelare längre fram. Spelare som kanske inte ens dykt upp iom att lockouthotet eventuellt hade avblåsts. Då hade vi stått där med byxorna nere. Framförallt tycker jag att det rent ut sagt är en djävla otur att NHL just exakt i år, efter en 100-årig historia, verkar läggas ner för gott.
Kanske är det lite som med hockeyspelet i övrigt:
Ett lag i motflyt har ingen tur.
Dvs en förening som allmänt sett jobbat lite i motvind, har också oflyt....

Kontentan är att vi båda nog i grunden ser saker rätt lika.
Jag är bara kanske lite mer optimistisk och inte riktigt lika dömande.
Tror det sista framförallt har med åldern att göra. Med denna kommer ofta insikten att allt inte är svart eller vitt.
Mao, du är varken ngn dysterkvist eller medgångssupporter i mina ögon.
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
Beezer: "tills nya arenan står klar" skall det vara och inget annat.
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
Huge: "Min bedömning i detta fall är att Tornberg inte har ngn anledning att frisera sanningen eller dölja ngt.
Mao skulle jag tro att han är ganska opartisk."

Är det bara de som "tycker rätt" som inte friserar sanningen? Dom senaste 4 åren har de varit betydligt mera negativa toner i media/supporter angående Brynäs men dom är väl naturligtvis friserade åsikter allihopa.

"Mkt möjligt att min tolkning är lite färgad eftersom jag alltid är optimistisk vad gäller spelet och laget i allmänhet."

Måste medge att jag är lite avis på dig när du kan vara en sådan obotlig optimist. Hur illa måste det bli innan din optimism övergår mot det negativa? Är det när vi måste vinna säsongens sista match i kvalserien där vi ligger under med 8 mål och dessutom spelar 3 mot 5 när det 2 minuter kvar?

"Har du inte tänkt på att motsvarande gäller för alla dysterkvistar som konstant sågar laget och ledningen?"

Som sagt så efter 4år i mer eller mindre "misär" hockeymässigt så har det naturligtvis varit mera negativt än positivt kring klubben,det är lättare att relatera till fler "experter" som sågar klubben. Ju fler som är negativa desto mindre risk att alla dessa friserar sanningen.


Man behöver inte vara någon Einstein för att fatta att det inte kommer att hålla i längden att omsätta 1/2 till 1/3 av vad de andra elitlagen gör. Det går inte koka soppa på en spik i all evinnerlighet.............

Staben kring laget gör nog så gott det går med dom ynkliga resurser som finns. Det brister i inflödet på stålar från sponsorer i trakten. Kan man inte göra ngt åt detta så är det lika bra att bli degraderade. Då men först då tror jag Gävle kommer att förstå Brynäs storhet........sorgligt isåfall.

Kalla mig dysterkvist om du så vill men jag blundar inte för eländet som ÄR.
Allt snack om medgångssupporter kan ni skippa med en gång då jag stöttat Brynäs i många herrans år i både mot och medgång.

Jag hoppas av hela mitt hjärta att "liket" överlever tills nya arenan står kvar och det med den blir ett lyft för klubben. Det är BLYTUNGT att vara Brynäsare nuförtiden.......
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
Marre70:
Det är inte det minsta roligt med mål om motståndarna gör fler, inte det minsta...
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
Beezer: "Vad är det för retorik du använder dig av? Tror du på den själv?"

Jag vidarebefordrade bara vad Tornberg sa efter matchen.
Vad är problemet?

Det står var och en fritt att tolka hans analys. Min bedömning i detta fall är att Tornberg inte har ngn anledning att frisera sanningen eller dölja ngt.
Mao skulle jag tro att han är ganska opartisk.

Mkt möjligt att min tolkning är lite färgad eftersom jag alltid är optimistisk vad gäller spelet och laget i allmänhet.
Har du inte tänkt på att motsvarande gäller för alla dysterkvistar som konstant sågar laget och ledningen?
Dvs att dom också är färgade av sin negativa inställning, och att detta följaktiligen påverkar en analys negativt?

Fundera på den du.....
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
Det är väl inte bara brynäs som var dåliga. Domaren var inte bra heller. Han tappadet matchen totalt i slutet. Vissa situationer var helt fel bedömda. tyckte även FBK. Som på åket MARTIN GERBER.
Att bara spela i numerertunderlägge är som en liten förlust. Men brynäs utnytjade inte dom chanser dom fick. Som att PASS när man har öppet mål... Varför gör man så..
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
Beezer: Det är en förmån man har som supporter att man kan välja vilka experter som är kunniga och vilka som är tokiga.
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
Huge: "Tornbergs analys idag efter att ha sett matchen var att om vi hade täppt till lite bättre bakåt, så hade vi antagligen vunnit idag."


Vad är det för retorik du använder dig av? Tror du på den själv?

När det passar dig så hänvisar du till "experter" såsom Tornberg i just detta fall att han minsann begriper hockey. När en annan "expert" som inte faller ditt tycke i smaken så avfärdar du denne med att han "snackar i nattmössan" / "inte vet vad han pratar om" osv.

Om två "experter" har vitt skilda meningar om en match så begriper till och med jag att en av dom ligger närmast "sanningen",men vad är det som får dig att tro att just den som faller ditt tycke i smaken ligger närmast sanningen?

Mvh
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
Ja fast lockoutspelarna har klausuler i sina kontrakt så dom kan dra när dom vill. Hur kul är det att bli förnedrad kväll efter kväll i ett svenskt träsklag samtidigt som familjen gnäller över att de börjar sakna vänner och släkt hemma i Kanada.
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
Hmpf! Här spelar man på det stensäkra resultatet 6-2, men vad gör BIF? Klantar till det! Sen kan ni inte ens hålla 2-6, som jag ju också hade spelat på (skulle tydligen också vara ett klockrent tips). Så upprörande.
 
Förresten är jag inte så säker på att ni är bättre än MIF. Eller också var vi bara totalt jätteurkassa igår. Hmm. När jag tänker på det kan nog så vara fallet, faktiskt...
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
70Igor:Phillips har väl kontrakt säsongen ut!? Hoppas man hittar nya spelare som hinner komma hit och träna för vi behöver förstärkningar direkt den 25/1 mot Mora hemma.
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
Får vi några förstärkningar eller? Den 24:e närmar sig med stormsteg och spelare borde vara på plats innan dess för att träna med laget lite.

I och för sig kanske man ska vara glad om inte fler spelare lämnar laget under fönstret. Tänk om Phillips drar? Ugga! Sjögrens kontrakt går ut också.
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
Marre70:Gillar man målrika matcher och det inte spelar nån roll om man vinner/förlorar,då är ju BIF 04/05 verkligen rätt lag att hålla på.Det kan vara lika bra om en match skulle sluta 1-1.Om tex. BIF bjuder upp till dans med positiv hockey och förlorar stort, så kanske man kan se nått underhållande i det ändå. Just nu genomsyras man av en tunn skadedrabbad trupp som helt enkelt inte håller måttet i årets ES.Jag tror åxå att det skulle ha sett annorlunda ut om inte lockouten blev av.Känslan av att BIF hela tiden tror på nån mirakellösning utan att värva är påtaglig.
T.om. Persson i tidningen börjar yra om att det skulle vara BIF:s räddning om utlandsproffsen skulle begränsas framöver.
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
lindberg: Håller med om bannern. Det enda kring Brynäs IF i elitserietoppklass för tillfället ;-)
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
aphac: Man får väl tänka och känna som man vill!
 
Självklart är inte en förlust underhållande. Men jag tycker iaf att det är roligare med målrika matcher, än målsnåla tillställningar. (ok för en målsnål match med bländande anfallsspel, men nån sån har jag aldrig varit på!)
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
Marre70: Brynäs öppna dörrar och en förlust kan väl aldrig vara underhållande!?FBk släppte på gasen,då fick BIF göra några mål.Det ligger nog i sanningens natur att man inte får vara särsklit negativ på sin egen hemsida. Då har man nog snart gjort sitt på den sidan!!!
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
aphac: Håller väl egentligen med Gustafsson, det är väl svängit och underhållande med många mål...:))
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
Äntligen lite klass på bannern! nu väntar jag bara på att "det är jag som är döden på besök" används till intro när laget kommer in på isen i Gavlerinken.. ;-)
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
p j davydjoos: Svängig och underhållande match tycker Gustavsson på BIF:s hemsida. Där törs man verkligen inte skriva sanningen.

Många skriver att det är bara att täta lite mer bakåt så finns det chans,så enkelt är det inte.Dåliga backar kan inte täta, just för att dom är för dåliga.FBK har precis allt som inte BIF ha ,passningar,snabba uppspel och framför allt inga lååååångsamma pucktransportörer.

GD underkänner de flesta(wow!) men ger Soling,Malmström och Lind bla. godkänt och det ska dom ha. Ingen av backarna såg Tornbergs sågning av försvarsspelet på TV igår enligt GD, och jag förstår varför. Phillips(inte heller bra igår) Kupan och Niklas.A är åndå våra bästa backar generellt sett. Resten är till salu!!!
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
65selander:
 
Det verkade ju som om Fernandez inte visste själv, med tanke på att de blev tvingade att fråga konsultatet för att reda ut det hela.
Kommentera

Sv: Brynäs-FBK
65selander:
Håller med,,,fast å andra sidan är det väll kanske inte det första man frågar
" Hörru du kanadicken, du råkar inte ha flera pass på dig ?"
Om det varit en mexican eller en skum ryss så kanske......
Kommentera

491629 · »