Brynäs IF

715068 inlägg · 7953 ämnen

Brynäs IF på Bosön

555165 · » Till forumet


Sv: Brynäs IF på Bosön
Swordster: OK, då vet jag det. Jag fick indikationer på att samtliga förstärkningar var finansierade.
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
El Aka Ali:

Nice, vi ska upp ett helt gäng.
Blir första besöket i s-vall. arena eller vad den nu heter:)
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
GävleLasse: Alla HEMVÄNDARE var finansierade...
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
Mats GBG: OK, då vet jag det. Detta kommer antagligen att rendera i ännu en säsong runt noll strecket för Modo. De hade ju en sån enorm hype runt laget förra säsongen och nästintill fullsatt varje match.

Enligt utsago från diverse Modoanhängare så skulle ju alla NHL förstärkningar vara finansierade redan vilket får mig till denna slutsats.
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
GävleLasse: MoDo's arena kommer inte att vara klar förrän till nästa säsong.
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
mr big: Ser ju lite visset ut att komma dragande med en vissen tussilago i knapphålet i augusti. Men kör för det. Jag kan till och med ställa upp o bju på en öl. F.ö. så kommer även Ernie med. Han är nättopp lika trevlig som jag.
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
GävleLasse: Så börjar konflikten nå sitt slut, se länk
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
Db_04: Det stod om feta kontrakt i Modo, det skall bli intressant att se vad som händer rent ekonomiskt däruppe i ö-vik. 13 mille back på tre år talar sitt tydliga språk och utan foppa, näslund å de andra blir det givetvis en del luckor att fylla ut. Både i laget och i deras nya arena som jag antar kommer stå klar till ES premiären.

Jag har sagt det förr och säger det igen. Det kommer att bli en högintressant säsong med endast ett par lag som står ut ifrån de andra.
FBK och Frölunda etta och två i någon ordning, men sedan då?

Det skulle även vara intressant och veta på förhand vad som gäller, kommer Elitserien att utökas till 14 lag eller inte efter den här säsongen.
Men jag antar att hockeyförbundet avvaktar å ser hur det går för DIF ;)
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
El Aka Ali:

Jag säger bara mora ik, first last and ever.

Går det bra med tussilago..
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
mr big: Ja det var ju ett sätt att se på saken. Kanske förklarar en del att jag gillar hockey och då först Timrå och sedan Brynäs. Sedan kommer ingenting och därefter Mora och de andra lagen. För övrigt är jag genomtrevlig och sköter du dig kan vi kanske ses så här på försäsongen. Skall bl.a. hälsa på i Norrtelje och sedan cupen i Gärde. Sätt en ros i knappuppslaget så känns du igen!
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
El Aka Ali:

Till dig kan jag bara säga att du låter som den otrevligaste tikare jag läst om hittills.

"den förste och enda"
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
GävleLasse:

Och brynäs ;D

Och jag hoppas att det för svinner ett norrlag/söderlag också så kan vi få lite fler lag från mellansverige. Annars så byter jag Gärna Leksand mot bofors :D
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
Dream Team: Dom har nog NHL klausul båda två......
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
Dream Team: Ja det känns inte helt fel att vara tryggad när det gäller målvaktsfrågan. Men jag måste nog erkänna att Honken inte var lika bra i år som han var under slutspelet 99. Det syns att han har varit i NHL och har ändrat stil vilket gjort honom sårbar högt uppe, men så är det ju med alla målvakter som tillämpar butterfly stilen. Däremot så tror jag att Korhonen kommer att få mer speltid i år och han är lite av en joker som kan brilljera under långa perioder. Tvärtemot Honken som kan göra den ena omöjliga räddningen efter den andra för att i nästa anfall släppa in ett relativt enkelt skott...

Det skall verkligen bli högintressant att följa de olika lagen under säsongen, för vi vet ju alla att några "nys" stjärnor kommer att födas men så även en hel del floppar.
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
GävleLasse: Visst vann man på lockouten, helt klart. Men det var nog tämligen lika mellan flera klubbar, hur mycket fördel man faktiskt vann. Timrå, Färjestad, Linköping, Djurgården och MoDo, låg väl på typ samma nivå, sett till poäng, men kanske framför allt målvakter som kom och gjorde succé. FBK och DIF var nog ändå de största vinnarna på den posten, kanske.
Vad gäller Miika Kiprusoffs insats är det helt klart så att han gjorde stor skillnad, nåt annat vore ju att svära i kyrkan för en TIK-supporter.Nu var ju Kimmo Kapanen borta p.g.a rehabilitering merparten av säsongen, så det var ju egentligen den främsta anledningen till att TIK såg sig nödgade att ens värva en ytterligare målvakt. I slutspelet skulle jag dock säga att Kiprusoff vek ner sig, och inte alls var så bra som man hade trott. Tvärtom var det ju så att den enda match som Kimmo Kapanen stod i slutspelet, så var det han som övertygade på ett helt annat sätt än vad Calgarymålvakten gjorde nån gång. Men nu kunde ju knappast lill-Kenta ställa över en av världens bästa målvakter (åtminstone på liten rink..) efter en så pass stark grundserie som han ändå gjorde. 

Nu är det ju så att jag vet precis lika lite om Miika Oksa som alla andra, och jag är såklart lika osäker på vilken status han håller. För egen del hoppas jag såklart på succé, omen vi får väl vänta nån månad innan man går på is innan vi får se hur det nu ser ut...
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
Dream Team: Inte är det BARA TIK som har tappat spelare, men det finns lag som vinner på att NHL drar igång igen, tex Brynäs. Jag måste nog tillstå att Timrå var bland de lag som tjänade mest på förhållandena borta i staterna. Efter Modo så var väl Timrå inte långt efter. Kontrasterna efter "Kippen" i kassen lär bli stora.
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
Dream Team:
Det spelar ingen roll vad vi säger. VF och FBK är totalt överlägsna just nu, nästan lite trist.
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
Db_04: Sanny och Nordgren? Ja, båda två står under kontrakt, så att dom skulle röra på sig skulle då förvåna mig en hel del. Jonte har väl sagt att ett intresse för NHL finns, men då ska pengarna vara de rätta, vilket Anaheim inte lyckades tillräckligt bra med sist. Timrå har nog slantat rätt så bra för att få behålla honom, dessutom. Senast den 15:e juli måste Jonte ha sagt upp sitt kontrakt med TIK, för att kunna lämna för NHL.
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
Dream Team: Sanny och Nordgren då?

Jo Lasse & Yared är väll i stort sett redan förlorade....och Jonte vill ju spela i NHL
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
Huss: Det roliga är att det varit ungefär samma tvivel om de trupper som Timrå mönstrat nästan varje år sedan återkomsten. Undantaget var väl säsongen 2001/02, då nog lika många talade om kvalspel som en topplacering. Nu är det ju en kombination av en del flyt och bra scouting som gjort att det gått så pass bra, mestadels.

Men det tvivel som nog de flesta hyser på målvaktssidan grundar sig ju bara på en föraning om vad man tror sig veta. Är de nån som vet hur dåligt det är, egentligen? Varför inte låta det gå en tid innan man säger sig ha facit i hand. Lyckas Timrå med målvakterna är det ett lag för topp-fyra, topp-fem, om jag får tippa. Gör man inte det, ja, då är det väl en streckstrid som väntar under vinterhalvåret..
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
Dream Team: Först och främst måste erkänna min beundran för Timrås framgångssaga i Elitserien sen man gick upp. Bra rekryteringar och duktiga tränare har skapat ett stabilt slutspelslag med toppkänning.
I år däremot är jag tveksam. Förvisso kanonvärvningar för framtiden i Strålman, Laakonen (redan i år lär han bidra mkt) och Nielsen men flera tveksamma förvärv som Warg, Wennerberg och Ström.
Målvaktssidan är oerhört viktig då den skapar stabilitet för resten av laget och i dagsläget är det svårbedömt för Timrå. Kan bli bra men kan lika gärna bli en rysare. Det låter som ett mellanår i regionerna vid slutspelsstrecket, tyvärr.
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
claesw: DIF har alltid gått till slutspel skall det nog vara. Traditioner är till för att brytas och i år kommer det ske.
Intressant artikel i dagens DN kring konståkerskan som lär hockeyspelare att åka skridskor. Senaste Almtunas hockeylag.
En framtida sysselsättning för Ove Molin ?
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
GävleLasse: Det känns väldigt orättvist mot nog de flesta lagen i ES at jämföra lagen kommande säsong med den säsong som gick. Säsongen 2004/05 var alldeles säkert (?) en "once in a lifetime happening", som de klubbar som nu lyckades bra och fick sola sig i glansen av densamma vackert får bocka och buga sig ödmjukt för att få ha upplevt. Så den försvagning för TIK´s del som du benämner som "enorm" måste ju sättas i det perspektivet att ALLA andra lag i ES också försvagats kraftigt, nu när de lockoutade spelarna återvänder till Nordamerika. Det enorma tappet på spelare skulle väl vara enorm först om det bara var Timrå K som tappat, tycker du inte?

För frånsett Zäta och de övriga utöver den "normala" truppen tappar Timrå följande spelare;
Valeri Krykov, Tommi Rajamäki (som var skadad och inte spelade så mycket som en sekund under fjolåret), Kimmo Kapanen, Jimmy Danielsson, Yared Hagos, Lasse Jonsson och troligtvis Kent Manderville.

Det största tappet är givetvis på målvaktssidan. Men som jag sa, TIK tror sig ju ha täckt upp där på ett bra sätt. Förlusterna av Hagos och Jonsson tycker åtminstone jag att man har ersatt med mycket dugliga spelare. Lägg märke till att du finner en tråd i de nya och unga spelarna som tillkommit. TIK värvar nog rätt mycket för framtiden detta år, då många ligger runt 20-årsåldern. Att lyckas med precis allt det här året är nog inte prio ett för Nubben, Lill-Kenta och Micke Andersson.

Var har du läst om Timrås trupp nånstans? Titta på länken jag bifogat så får du ett annat besked.
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
AD: Det är Nylanders stats.
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
AD: Ja man saknar då inte nostalgi på några av spelarna. tyvärr så är det ju bara ett bevis på att det år NÅN på kansliet som inte gör sitt jobb...

Jag får nog åka upp å styra upp det hela med Kent-Åke i morgon...
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
AD: eller alla som ska sticka har namnet: "99 - Tom Bissett" med statistik som:
1996-1997 JyP HY Jyväskylä (FNL) 47 5 11 16 10
1997-1998 Brynäs IF 46 4 5 9 12
1998-1999 Brynäs IF 48 4 7 11 8
1999-2000 Västerås IK 50 4 6 10 32
2000-2001 Augusta Lynx (ECHL) 26 3 3 6 4
2000-2001 St. Petersburg SKA (Russia) 8 3 0 3 6
2001-2002 St. Petersburg SKA (Russia) 45 6 6 12 18
2002-2003 Brynäs IF 50 8 6 14 26
2003-2004 Brynäs IF 49 9 8 17 18

(lite mixad statistik det där, kan någon komma på vems det är?)
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
GävleLasse: Eller 22, 11 och 27 :D lite småroligt det där
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
AD: Det är inte bara nummer 10 som är "klonad" Ta en titt på #14 och njuuut *L*
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
AD: Ser ut som att BIF räknar med att Aarnio kommer att bli Solings ersättare både på utseéndet och spelmässigt
Kommentera


Sv: Brynäs IF på Bosön
Dream Team: Ja, spekulera är allt vi kan göra. Precis som du gjorde i ett tidigare inlägg. På pappret har ju även TIK blivit enormt försvagat och därmed ligger även de i riskzonen för en "baksmälla" likt Modo. Nu har ju inte alla lag värvat klart än så mycket kan ju ändras men jag har en känsla av att Elitserien kommer att bli fruktansvärt jämn den kommande säsongen. Jag tror inte att något av lagen i den norra gruppen kommer att dominera. Med facit i hand från föregående säsong så vann TIK endast ETT möte i Gavlerinken, då med en trupp bestående av lång mer namnkunniga spelare än vad som presenterats idag. Brynästruppen däremot har de flesta kvar från den föregående säsongen. Visst gjorde det skillnad att Kimmo Timonen, Josef Boumeienne, Marc Bergeron och Chris Philips hjälpte till på backen, men det var ju endast Chris Philips som var i laget en längre tid.

Är den nya målvakten klar? Han står inte med på er hemsida, ej heller på elite prospects...
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
GävleLasse: Ja, i det perspektivet är väl alla lag i ES aspiranter på kvalserien. Även de regerande svenska mästarna som ännu inte täckt upp på målvaktssidan skulle ju kunna hamna där, med en STOR del skador på för dom viktiga spelare.

Så du har alltså sett den nye finske TIK-målvakten i spel? Intressant..! 

Jag håller dock med om att både Asplund och Oksa på förhand är två rätt osäkra kort eftersom nog ingen vet riktigt vilken klass dom håller. Asplund vet man lite vad han presterat tisdigare, men hur bra det håller för spel i ES nu återstår väl att se. Oksa ske enligt "säker uppgift" (Timrås/Kimmo Kapanens målvaktstränare) vara väl i klass med Kapanen. Nu måste väl även han få bevisa vad för klass han håller innan man ens kan börja diskutera om målvaktsparet i TIK är bra eller anus kommande säsong. Allt annat prat är ju bara spekulationer just nu.
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
Dream Team: Även Timrå kan vara i farozonen. Ett par skador på fel spelare kan vara förödiskt och ser man på er målvaktsbesättning så blir man ju inte direkt skrämd.
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
Db_04: Men Lasse Jonsson är en spelare som TIK redan räknat bort. Det lär vara ställt utom allt tvivel att han hoppar på tåget i Nordamerika, var det nu månde bliva. Det är alltså "bara" Hedström vi riskerar att tappa. Vilket iofs är ett tapp som ju garanterat skulle märkas. Men kvalserien? Nja...
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
El Aka Ali: Jag vill nog även ha med Modo ....Och sticker Hedström ,Lasse Jonsson så lär även ditt lag ligga pyrt till
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
mr big: Du må vara stor o fet, vilket skiter jag i. Men bland kvalserieaspiranterna har du tydligen glömt att placera Brynäs. Mora, Brynäs, Leksand och Djurgården i nu nämnd ordning. Där har du kvalserieaspiraterna. Ev. kan du också lägga till Luleå Hockey.
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
mr big: Med andra ord så kan DIF bli Moras räddning, *ler finurligt*
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
claesw: Ja, jag är Keb... *ASG*
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
claesw:

Dom har tappat wikegård och det är ett tungt avbräck, dessutom är deras trupp tunn och billig (mot för vad den brukar vara) och den börjar även att åldras i vissa led.

hoppas att jag inte har fel, för jag tror också att om dif åker ur så blir det med största sannolikhet 14 lag i Es säsongen därpå..
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
mr big:
DIF går ALLTID till slutspel, lär er det- även kommande säsong (även om jag så gärna skulle vilja ha fel)...
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
GävleLasse:
"matcher i Brynäsdressen"

Jag har kommit på dig- du är KEB!!  : )
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
GävleLasse:

Jag hoppas du har fel, men håller med om att både lif å dif ligger illa till..

Å Big e jag fortfarande 108 pannor säger väll allt :D
Stommen från förra året är inte så stor utan det är en nystart som gäller, och värvningarna är ju gjorda för att stärka upp laget, men som jag ser det så ska dom bära upp laget.

Och det är bra spelare det är det ingen tvekan om, hoppas att vi slipper se en malmö bara, ett lag där alla underpresterar och inte kan sammarbeta med varann.

hockey är ju trots allt en lagsport.

Ses i serien och kvarten hoppas jag...
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
mr (not so) big (anymore): Uräkten accepterad, Ingen fara på taket.

Det är lätt att bli hemmablind och bara se positiva saker i de spelare som tillkommer. En jämförelse kan göras med Vesa Viitakoski som gjorde 21 mål och 15 assist på 56 matcher i Ilves säsongen innan han kom till Brynäs. Vi tvådde våra händer och hoppades på en länge efterlängtad målskytt av rang. Tyvärr så utblev målskörden och han lyckades bara sätta 12 mål och 10 assist på 47 matcher i Brynäsdressen. Vad lär vi oss av detta? Att inte kolla sig blind på statsen från föregående säsonger.

Mora kan mycket väl ha scoutat rätt och göra en Timrå som spåddes att bli strykgäng efter den överaskande första säsongen i Elitserien. Frågan är på vems bekostnad detta kommer att bli. Närmast till hands ligger väl Leksand och Djurgården som befinner sig i samma grupp som Mora.

Hur som helst så tror jag personligen att Mora får det tufft, stommen i laget är helt enkelt inte bra nog i mina ögon.
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
GävleLasse:

Jag kan köpa det när det kommer från er som är brynäsare...

Men jag har lite svårare att förstå moraiter som säger en sak och skriver en annan, det var mer dom jag syftade på när jag skrev att jag bara ska hålla med.

För övrigt så tycker jag inte att brynäs ska åka ur utan det skrev jag för att jag blev förbannad, var lite stingslig.

hoppas ursäkten accepteras

i övrigt får jag lov att hålla med ang. era skador å de förra säsongen.

Ps. har du nån mer snyting till mej jag tar den på läppen;D
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
Metal Guru: hehe, jag förstod att det var nåt sånt...
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
Sniffat, GävleLasse?
Nix Swix, men har som smörgåspålägg. Slinker ner som en varm mozarella!
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
claesw: Han har snarare sniffat skidvalla... Swix gul ;)
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
Metal Guru:
har du druckt pilsner eller? ; ))
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
Om jag säger att
"Kommande säsong kommer bli tung för oss i Mora, då vi blivit av med våra fem bästa poängplockare, samt flera andra tongivande spelare. Vi har samtidigt bara värvat spelare med defensiva uppgifter. Naturligtvis hoppas vi att Simons kommer hitta han som ska göra alla våra mål, men tiden går och det blir allt svårare. Vi får nog exempelvis förlita oss på Micke S målskytte i powerplay."

så kan det ändå betyda:

1) jag håller ändå på Mora.
2) allt, hälften eller inget av ovanstående är sant.

Allt försäsongssnack har en varierande grad av orrspel i sig. Ovanstående skulle kunna definieras som en form av negativt orrspel, eller att 'vagga in motståndaren i falsk säkerhet". Eller så är det ren och oförfalskad information direkt från kansliet. Det är upp till er att gissa.


Hybris? Kommer inte polisen och hämtar en för sån't?
Kommentera

Sv: Brynäs IF på Bosön
Metal Guru:
Vi har dessutom alltid spelat i elitserien!
Kommentera

555165 · »