Brynäs IF

715107 inlägg · 7953 ämnen

Brynässtatistik

« · 602325 Till forumet


Brynässtatistik
Negativt
----------
Brynäs ligger klart sist i statistiken över skott på mål.
Brynäs har endast fått iväg 260 skott.
De två lag som är närmast före i statistiken,
Djurgården och Modo, har fått iväg 299 respektive
304 skott. Övriga nio lag har fått iväg minst 100!
skott mer än Brynäs.

Brynäs är det enda laget som inte har någon spelare
som ligger på plus, i plus/minus statistiken.

Brynäs är tillsammans med SSK de enda lag som inte har
någon spelare som gjort fyra mål eller mer.

Positivt
--------
Brynäs har den bästa statistiken för spel i numerärt underläge.

Bara tre lag har fått färre skott mot sitt eget mål än Brynäs.

Slutsats
---------
Brynäs offensiv är väldigt blek. Som jag ser det
är ishockey en sport där det i längden inte håller
att bara försvara sig. För att dra till med en klyscha:
"Man vinner inga matcher med 0-0".

Om man går in i en match med för starkt fokus på defensiven
så är det lätt hänt att spelet blir för stillastående och passivt.
Ett stillastående och passivt spel gör ju inte bara att man
totalt tappar det offensiva spelet utan det gör ju samtidigt
att det defensiva spelet blir sämre. Detta tror jag kan vara
en starkt bidragande orsak till Brynäs genomusla statistik på
bortaplan, de senaste 4-5 säsongerna.

Resultaten på bortaplan ser ju ut att bara bli sämre och sämre
för var säsong. Vad jag förstått så är det nu mer än ett år
sedan Brynäs senast vann en elitseriematch på bortais.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Enaranger: Frågan är vad den här rådefensiva taktiken på bortaplan ger för signaler till spelarna.

Det ligger nära till hands att spelarna får dåligt självförtroende när Boork indirekt talar om för dem att "Ni är så mycket sämre än motståndanra att vi kan bara slå ifrån oss och hoppas på det bästa".

Jag tror därför att det skulle vara bättre att Boork helt sonika säger åt dem, kliv in och ha kul, kämpa och gör ert bästa. Räcker det inte så har vi i alla fall gjort det vi kunnat.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
GävleLasse: Håller med dig, lite offensivare takter behövs ifrån Brynäs sida.
Ok, en bra def. är alltid bra men vi måste börja skjuta mera och gå in o kriga framför mål om vi ska kunna hävda oss i fortsättningen av serien.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
brynästigern: Jo jag tror att det är medicinen. Om inte annat så kommer omställningarna till hemmamatcherna att vara enklare.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
GävleLasse: Jo, för senast hemma mot DIF så verkade det som att dom hade glömt bort hur man anfaller efter det två bortamacherna mot HV och FBK. Det tog ända till tredje innan dom kom igång, samma sak mot Mora fast det var väll än värre mot DIF
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
brynasaren: Det sätter sina spår att hela tiden slå ifrån sig och ligga på kontring. Det är tungt rent mentalt och ännu tyngre när man misslyckas och förlorar trots järnhård defensiv. Att då ställa om för att glad i hågen producera en massa bra spel framåt huxflux är för mycket begärt.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
GävleLasse: Alltså borde dom spela mer offensivt en vad dom gör nu utan att för den skull slarva i defensiven.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
brynasaren: Med Brynäs spelarmaterial så tror jag inte att man kan ha både och, utan man får helt enkelt hitta ett mellanting. Ett tvåvägsspel som passa Brynäs manskap. Men framför allt så måste Brynäs börja smälla på mer i närkamperna, precis som de gjorde i början av säsongen.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
GävleLasse: Mm, det första matcherna så såg det riktigt bra ut. På hockeykväll sa dom ju att det såg ut som på Stigge Salmings tid, pang på i varje närkamp.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
brynasaren: Ja det är främst det jag har saknat de sista matcherna. Skall man gå runt på mycket folk när man möter lag som går runt på mindre så måste det smälla i varje närkamp.

Om vi tar matchen mot DIF som exempel. Taktiken var uppenbar. Lägg ner djupt på DIF's backar och forchecka. En klockren taktik mot ett lag som har sin svaghet i just backspelet och som för dagen gick runt på tre femmor.

Hade Brynäs forwards varit hetare och verkligen fullföljt i närkamperna på dessa dumpningar som skedde ideligen så hade nog DIF tröttnat rejält och Brynäs hade kunnat avgöra matchen.

Istället så såg det mer ut som att DIF's backar fick vända om och i lugn och ro starta ett nytt anfall. Taktikmiss? Oinspirerat spel? Trötta spelare?

Med facit i hand så hade en annan taktik varit bättre.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
GävleLasse: Det där med trötta spelare köper jag inte. Skulle Brynäs vara mer söndertränat än något annat lag vid denna tidpunkt på säsongen?
I sådana fall, hur skulle det ha gått till? De har knappast hunnit överdosa träningen i den omfattningen med tanke på att andra lag också tränar mkt mellan matcherna eller är det så att dygnet och veckan är längre i Gävle.
Håller med i din analys av DIF matchen. Det verkar som om andra lag, och då främst de fyras gäng, nyttjar samma taktik dvs sätta press på Brynäs akilleshäl, det svaga försvaret.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Huss: "Det verkar som om andra lag, och då främst de fyras gäng, nyttjar samma taktik dvs sätta press på Brynäs akilleshäl, det svaga försvaret."

Eller litar till deras andra Akilleshäl:Det obefintliga anfallsspelet.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
sylf: Det är tur at man inte har fler än två hälar!
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Någon som är medlem i Brooklyn Tigers här? Jag tänkte anmäla mig och min kompis som till Leksandsresan. Vi är tyvär inte medlemmar och har alldrig vart på någon resa förut så vi vet inte hur det går till. Vad ska man skriva i mejlet som skall skickas till [email protected]?
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Huss: Varför kan man inte köpa detta?
Måste det alltid finnas ngn mystiskt obskyr avancerad förklaring till saker och ting?
Vi har dels trappat upp träningsdosen och spelarna reagera lite olika på detta. Utfallet kan ju ses först efter ett tag, och nu visar sig kanske de första tecknen på hur man reagerat på det nya.
Dessutom är många av de nya spelarna ännu inte härdade i ES. Månsson, Aarnio, Örat, Spets och Sunken t.ex. Alla kommer från lägre divisioner eller annat, och även om dom flesta ser ut att klara det bra så här långt så är det en helt annan femma att spela i ES.
Hörde t.ex Odoya uttala sig om sitt första är i Djurgården, då han kom från Hammarby. Det tog honom 1 år i Djurgården att ordentligt komma in i spelet.
Att vi sedan har mött mkt bra lag där vi även i normalt slag har det svårt är väl också en av anledningarna.
Egentligen kanske den största, men konstigt nog den många gånger minst accepterade.....
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
brynasaren: Skriv vilken resa det gäller och hur många det gäller samt om du är medlem.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
65selander: Okej...tack så mycket.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
65selander:Ska man inte skriva namnet på de som ska resa?
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Huge: Nej, det är klart att ditt scenario är möjligt. Vi har helt enkelt drivit upp träningsdosen nu under en 4-5 år det är förklaringen till de dåliga placeringarna, kvalspelet och det svaga insatserna på isen....
Motfråga, Huge, de spelarna du nämner kan mkt väl reagera negativt på en ökad träningsdos i kombination med det tuffa matchprogrammet (både frekvens och kvalitet på motstånd) men hur kommer det sig att f.d. NHL proffs och rutinerade herrar som Dackell, Wahlberg, Lind, Sjödin m.fl. då inte sticker ut som bärande pelare?
Att Brynäs kommer vara framgångsrikare i år jämfört med de senaste åren (för slutspel tror jag på) beror mer på att motståndet försvagats än att laget blivit starkare tyvärr, och visst, herr Boork har säkert ett finger med i spelet också.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
brynasaren: Det trodde jag du visste redan
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
sylf: det ena resulterar i det andra är jag rädd. Det gäller att utnyttja sina styrkor så om vi inte kan använda våra hyfsat namnkunniga anfallare bättre så kanske vi skall köra med fyra utespelare och både Korhonen och Honken i mål samtidigt. 0-0 ger alltid en poäng.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Huss: "men hur kommer det sig att f.d. NHL proffs och rutinerade herrar som Dackell, Wahlberg, Lind, Sjödin m.fl. då inte sticker ut som bärande pelare?"

Även om dom kanske inte stuckit ut i den mån vi förväntat oss, så har väl dessa ändå presterat rätt hyggligt så här långt.
Dom drar dessutom ofta det tyngsta lasset när det börjar ta emot.
Och dom är ju heller inte mer än människor och reagerar väl även dom lite olika på ev nya metoder i träningen.
Motståndet har delvis försvagats, det kan jag hålla med om.
Men jag framhåller även att vi själva blivit klart bättre, både på planen och utanför.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Huge: Vill framhäva Jörgen "Sunkan" Sundqvist som är en extrem bra och tuff back.
Han kommer att utvecklas ännu mera ju mer han spelar.
Han har ju redan visat hur bra han är, men han kan bättre. Jag vet, har lirat med honom och är bekant med honom ;)

Forza Brynäs !
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Huge: De har väl knappast presterat speciellt hyggligt. Dackell och Lind blev bägge bänkade i förra matchen, Viitakoski som var bäste målskytt förra säsongen blev också bänkad i några matcher osv.
Sanningen är många av dem mer verkar skrinna omkring och vänta på pensionen. Dagarna som formliga poängmaskiner verkar över och tyvärr så beror det till viss del på vårt tunna försvar som gör att måste inrikta sig försvarspel mer än anfallsspel. "Ev nya metoder i träningen" låter som en oerhört tunn ursäkt. Nya tränare och träningsmetoder är vardag för dessa s.k. proffs.
Vi har blivit bättre på planen genom en mer kraftfull tränare med klara direktiv, inte genom högre kvalitet i spelartruppen.
Problemet är att Boorks gameplan kräver en hög intensitet vilket sliter på truppen. Jag hoppas bara inte vi får se ett fritt fall i februari.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Huss: Usch, det där lät nästan som en domedagsprofetia.
Att vi kör med fyra femmor konstant bör väl förhindra ett utslitet lag sådär lagom till slutspel.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Huge: Ja, en vinst på åtta matcher är ju helt ok...Jag håller inte med om att brynäs är speciellt bra. Det är väl snarare så att alla andra lag har blivit sämre i år. Kanske brynäs också...?
Jag är fortfarande inte alls övertygad om att nyförvärven har tillför något. Jag tror det hade varit bättre att behålla spelare som A.Andersson, Soling, Nylander och Sjögren. Sunkan tycker jag är ett bra nyförvärv som visat lite klass, resten funkar väl ok som utfyllnad till våra stjärnspelare Lind, Dackell och Viitakoski...
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
munkas: Håller med dig ....synd att vi inte kunde behålla AA titta bara hur det går för honom i DIF.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
brynästigern och munkas:
Jag håller verkligen med jag också. Synd att vi inte kunde behålla honom ;-)
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Huss: "Sanningen är många av dem mer verkar skrinna omkring och vänta på pensionen."

Ja, det var ju så tongångarna gick härinne i början av serien. Speciellt när vi hade slagit Modo.
Det måste blåsa friskt härinne för maken till kappor som vänds får man leta efter.... :-)
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Huge: Inget konstigt med det, då spelade dom bra med ett jävla tryck och en grym aggressivitet. Syns inget av detta nu whatsoever. Nja ser dystert ut, men man slutar ju aldrig att hoppas.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
En annnan sak. Ta Molin tex. Man säger att han fått en annan roll "som grovjobbare, defensiv etc etc" Det kan man använda andra spelare till. Han är eller har åtminstone varit en lysande målskytt. Vi har knappt några nu, se till att han får en mer offensiv roll - NU!
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Huge: Du får tycka vad du vill om "kappvändning" Jag baserar mitt tyckande på Brynäs insatser den senare tiden och jag kan tyvärr inte vara nöjd alls.

Skulle vi rent hypotetiskt matcha dagens Brynäs mot det Brynäs vi såg mot t ex Modo så skulle det sistnämnda vinna med 4 eller 5 mål mot dagens Brynäs, det är jag äövertygad om.

Att du sitter hemma i Enskede med dina skygglappar tätt åtdragna och godmodigt förbiser alla negativa signaler får stå för dig själv.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
GävleLasse: "Skulle vi rent hypotetiskt matcha dagens Brynäs mot det Brynäs vi såg mot t ex Modo så skulle det sistnämnda vinna med 4 eller 5 mål mot dagens Brynäs, det är jag äövertygad om."

Och vem har påstått ngt annat? Du verkar (i förbifarten?) ha kört med Rodrigues taktik: att inte läsa vad som skrivs innan man svarar.
Jag svarade på ett av Huss inlägg och påstår att vi iår generellt sett blivit ett bättre lag jämfört med de senaste åren. Inget annat.
Ngn jämförelse mellan gårdagens Brynäs och laget mot Modo känns väl rätt meningslös att göra, då det inte var det saken gällde.

Vad beträffar kappvändningen så var det en liten gliring till de som hyllade laget efter de första matcherna, men nu sågar detsamma när det går tungt. Och du tillhör väl inte den kategorin?
Som tror att hockeylivet är en radda matcher där insatsen aldrig ligger på ngn annan nivå än världsklass eller strax därunder?
Jag har iaf fått intrycket att du inte hör dit.... :-)
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Huge: Jag kan glatt erkänna att jag var en av dem som hyllade laget de första matcherna, varför? De spelade tufft och med hjärta. Det kan man inte säga att de gör nu. Sen vad det beror på kan vi spekulera om i all evighet. Att såga laget när de gör dåliga insatser är jag inte ensam om, med all rätt. Om du tittar på betygen i Arbetarbladet och GD så ser du att det är en ganska unison skara som gör det.

Jag läser inläggen och tolkar dem kanske fel, men någon speciell "taktik" kör jag inte med.

Rent generellt är vi nog ett bättre lag i år, frågan kvarstår dock, är vi bra nog?
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
GävleLasse: Vi får inte såga dem får hårt, tänk på att det är vi som är supportrar till dem, inte kvälls journalisterna...

Spelarna måste känna att de har sina supportrar i ryggen, därför kan vi kritisera dem lite lätt men inte pissa för mycket på dem och såga dem, utan försöka komma med en konstruktiv kritik till dem, här inne, via Keb Erikssons web sida eller via ett brev till dem personligen eller till laget.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Macile: Pinka på dem är väl o ta i??

Det är väl klart att spelarna ska kunna ta åt sig kritik. Det ska dock vara som du själv påpekar vara konstruktiv kritik. Det bästa stöd de kan få är väl ändå om folk går på matcherna och hejar fram dem.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
brynästigern: Du måste själv erkänna att vi Brynäsare är rikitgt kassa på att ge Konstruktiv kritik till laget och klubben. Vi brukar hylla dem elelr såga dem totalt längs fotknölarna, finns inget mitt i mellan, tyvärr.
Vi måste bli bättre supporters helt enkelt. Vi måste kunna ta förluster utan att total såga dem (fråga Keb, han vet vad jag pratar om, vi har pratat med varandra om detta och har är ganska less på våra "sk: medgångs supportrar), som vi har en hel del, tyvärr.

Det är inget fel i att vara irriterad över spelet och tycka som man gör, men man ska kunna behärska sig i det man skriver här inne samt hos keb.
Spelanra läser detta samt får höra vad vi tycker.
Då får de ännu mera press på sina axlar och vissa kanske inte klarar av det, tyvärr.
Då är det bättre att komma med hjälp/stöd och visa sin uppskattning istället för att total såga spelarna /laget.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Macile: Kallar du mig för medgångssupporter?
Har varit Brynäsare i snart 30 år så jag har både risat o rosat laget ett antal gånger genom åren. Detta är inget skryt utan bara ett konstaterande!
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
brynästigern: Har inte kallat dig för Medgångs supportrar, men du måste medge att vi har ganska många såna. Vissa skriver här inne och vissa skriver till keb och kastar ur sig skit till honom om laget och spelarna..

Det roligaste är att dom som är sk. medgångs supporter (alltså de som kastar ur sig skit om laget/klubben efter några förluster etc) inte vet om det själv eller så vägrar de erkänna att dom är det.
Det är det som är pinsamt.

Vi som är Normala supportrar behöver inte ta åt sig,. vi vet att vi stöttar vårat lag i vårt och torrt..
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Macile: Vi säger så då! Låt oss nu hoppas att vi tar 3p imorgon kväll.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
GävleLasse: Man kan ju spela med hjärta, trots att man förlorar. Den enda match hittills iår där det kanske varit lite si och så med detta är väl mot Djurgården. Fast å andra sidan så vände vi ju ett underläge, så hjärtat kanske ändå inte var helt frånvarande den gången.
Just dessa upphämtningar i ett par matcher bevisar väl också att det inte är tal om ngn hjärtinfarkt iaf.
Nu tror jag som sagt att (form?)svackan vi är inne i beror mer på den fysiska statusen för tillfället. Vilket gör att även det mentala får sig en törn.

"Rent generellt är vi nog ett bättre lag i år, frågan kvarstår dock, är vi bra nog?"

Definitivt bra nog för att undvika en kvalplats iaf.
Jag vågar inte sträcka mig längre än så....
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Huge: Möjligt att somliga vänt kapporna efter vinden, inte jag dock. Har tippat Brynäs som åtta och det står jag fast vid.
Sen är din referens ganska dålig tyvärr (fast jag förstår vad menar) då det knappast var våra veteraner som hyllades efter två matcher eller hur ?
Snarast var det väl nykomlingarna Månsson, Öhrstedt och rookien Bäckström.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
brynästigern: Japp, det gör vi ! Vi får hålla alla tummar, tår och allt annat man kan hålla i för att få tur och att vi ska ta minst 1 pinne och varför inte: Ta 3 pinnar direkt !!

Forza Brynäs !
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Westerlind: Nu hoppas jag att ni kämpar hårt i morron och visar de där indianerna att ni är bäst. De tror visst att de har fördel av hemmaplan, men kaxighet kan bli deras fall. Jag tippar att ni vinner med en par tre fyra mål i morgon. Grattis i förskott.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Huge: Att kalla det att spela med hjärta först när Boork har varit tvungen att gå ner på folk, möblera om samt ta en time out för att väcka spelarna tycker jag är fel. Sen få du sitta hermma i Enskede å tolka matcherna som du vill. Om du vill kalla matcherna borta mot Timrå och DIF för helhjärtade insatser så undrar jag verkligen vad du sett.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Pål Emik: Nu ska vi se BSKV leka i Scandinavium imorgon...
Visst Goa Gubbar kommer rocka, ,men BSKV ska visa alla att vi Brynäsare är ett skönt folk ska försöka se till att spelarna får mer i bränsle för att försöka pissa på Frölunda. Visst är dom bra, men vi är bättre. Vi måste ha den attityden för att vinna mot lag som Frölunda.

Forza Brynäs !
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Macile: Lite mindre "pissa" tack!, tänk på ordval...
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
GävleLasse: Om Zlatan hade tänkt på sitt ordval, då hade han inte varit så intressant som han är nu.. Tänk på det....

Vilket ordval ?? Vi är supportar. Inom sporten så säger man kuk, fitta, domarjävel, spöa dom idioterna etc... Både på plan samt inom supporter skaror på matcher

Vad är det för fel att skriva pissa på... ?
Dessa ord jag nämner ovan är värre ord än det jag skriver. Visst jag skriver det i ett forum, men det är värre att andvända dessa ord runt och i matcher där det finns fullt med ungdomar som kan ta skada av dessa ord, tänk på det. !

Är född med det ordet där jag kommer ifrån..
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Macile:
Vore det inte bättre att koncentrera sig på vad som händer på isen, när man möter ett jag som Frölunda. Jag menar, springa på toaletten hela tiden måste ju förta en del av nöjet.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Macile: Bara för att Zlatan har ett dåligt ordval så tycker jag inte att man ska behöva använda såna ord här i ett forum. Så enkelt är det. Nu är du tillsagd i alla fall.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Jaha, Macile:
Du vill vara lika intressant som Zlatan, därför exponerar du ditt urinläckage.
Kommentera

« · 602325