Brynäs IF

713371 inlägg · 7953 ämnen

Brynässtatistik

628014 · » Till forumet


Sv: Brynässtatistik
79 Andersson: Enligt mina papper var det 9 raka under Nokelainen och 10 raka när spelarna coachade laget (i de 10 matcherna ligger dock 2 suddenvinster).
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Bissett19: Tyvärr så har begreppen "realist" blandats ihop med "Dysterkvist" främst är det väl allas vår "Yoda" som envist vägrar inse faktum.

Det skall bli intressant att få ta del av vad som kommer ut av dagens möte. Nu har ju även sponsorer börjat lägga sig i det hela. Jag har en känsla av att Läkerol har börjat inse varthän det barkar och nu kommer de att kräva handling.

Att Boork har kastat ut en "förstaline" kanske ger en positiv effekt på sikt men samtidigt så försämras marknadsvärdet i marknadsföringen av Brynäs och deras hemmamatcher.

Ny "måstematch" på torsdag, för kräver vi bättre resultat än det vi krävde mot Luleå så måste vi vara konsekventa och kräva detsamma nu på torsdag, speciellt då FBK är mycket formsvagare än Luleå.

Kanske att vi kan gneta oss till en pinne eller två...
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
claesw: Dysterkvist:-)
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
claesw: men man kan ju hoppas på det i alla fall
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
79 Andersson:
Glöm VINST mot FBK...
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
GävleLasse: jag tror det var 9 raka matcher jag med som vi förlorade, men jag är inte säker jag heller
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Enaranger: Förlorade inte Brynäs 13 raka under nokelainens ledning?
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Enaranger: jag är rädd att den näst sämsta sviten tangeras i nästa omgång. Eftersom vi har färjestad borta då. men mn hoppas ju att man får fel och att brynäs vinner för en gångs skull.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Vi är nu på väg att återupprepa några av de
längsta sviter Brynäs haft, utan att lyckas vinna
efter ordinarie tid.

Den näst sämsta sviten under de senare säsongerna
är 9 matcher, omgång 3-11 säsongen 02/03.

Den sämsta sviten under de senare säsongerna är
10 matcher, omgång 39-48 säsongen 02/03.

Om det inte blir seger i nästa omgång
så tangeras den näst sämsta sviten.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Huss: ""Fantasin skall flöda när vi väl kommit in i zon och etablerat tryck."
När under säsongen skulle detta ske....på ett ungefär sådär?"

Helst i alla matcher... :-)
Nä, det var ju mer ett principiellt resonemang jag förde:
Fantasi bör naturligtvis vara med i alla spelmoment, men att det bör ha en mer framträdande roll när man väl etablerat spel i motståndarzon.
Till skillnad mot uppbyggnadsfasen, där man mer går på inövade varianter.
För mkt fantasi i uppbyggnaden kan lätt leda till "anarki" och allmän villervalla, vilket bara underlättar för motståndaren.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Ove Myling: Halleluja! Äntligen en skribent som kan formulera exakt vad jag tycker.

Alla som såg KS-matcherna vet vad oraklet Myling pratar om. All jämförelse med förra året 42 poäng hit eller dit. Jsg säger bara Kimmo Timmonen. Han blev väl bästa Brynäsback på hela säsongen och han spelade typ åtta matcher.

Skillnaden mellan Miettinen och Månsson är 3 - 5 gånger.
Mellan Wahlberg och Spets 3 - 6 gånger.

Det är min gissning.

Är dom så mycket bättre???
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Huge: "Fantasin skall flöda när vi väl kommit in i zon och etablerat tryck."
När under säsongen skulle detta ske....på ett ungefär sådär?

Tror snarast vår målskörd kommer baseras på snabba avslut och kontringar. Inte att försöka sig på att etablera tryck, vi har för svaga lagdelar för det.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Ove Myling: Någon ny "Orzagh" kan vi nog glömma. Att Sundlöv scoutar i Finland tolkar jag mer långsiktigt. Vilket europeiskt lag vill idag släppa någon av sina framträdande målskyttar? Ja, det skulle väl vara någon syd/ centraleuropeisk klubb på ruinens brant.
Så vad har vi att tillgå? Danne Johansson bäste back so far, skulle behöva en kraftfull defensiv backkollega, närmast är väl Kuparinen. Ove Molin har varit mkt bra, Micke Lind kan lägga passningar och därefter återstår bara en målskytt. Konstaterar bara att Malmström gjorde en del baljor förra året utan att vara en utpräglad målskytt och Månsson verkar respektlös och hittar målet. Björne är för lik Ove och passar därför inte.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Busen: Som jag skrivit tidigare så anser jag att den typ av spel har vi testat och det har lett oss till kvalserien. Jag anser att brynäs måste ha en defensiv inriktning. Varför? Jämför vår trupp med Frölunda, HV, Linköping, Färjestad. Alla dessa lag har bättre trupper än oss. De kan spela en offensiv hockey. Vi måste se på vår trupp. Hur har det gått de senaste säsongerna? Jo, dåligt. Vi har varit ett bottenlag. Har truppens stomme ändrats? Nej. Vad kan man då förvänta sig av säsongen? Att vi åter blir ett bottenlag. Vad måste man prioritera? Att stärka defensiven, därför att man med största säkerhet kommer att bli tillbakatryckta i de flesta matcherna.

Att tro att vi med i stort sett samma lag som tidigare år ska kunna gå ut och lira ut något lag tror inte jag på. Och inte Boork heller verkar det som!

Min fråga till dig är om någon i Brynäs är en ferrari. Isf är väl Frölunda-killarna formel-1 bilar.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
GävleLasse: Hur motståndaren agerar bestämmer ju nästan helt och hållet ens eget val av speluppbyggnad.
Och här finns det trots allt inte så många alternativ att välja på.
Fantasin skall flöda när vi väl kommit in i zon och etablerat tryck.
Visst är det bra med fantasi i uppbyggnadsfasen, men här tycker jag att rejäla linjer samt ordning och reda skall gälla.
Om du däremot menar att Boorken/spelarna generellt sett använder fel uppbyggnadstaktik (ex dumpa när motståndaren inte ställer upp på blå eller försöka brodera sig genom mittzon fast motståndarna ställer upp för styrspel a la 1-3-1) då är det ju värre.
Hockey är ju många gånger ett enkelt spel och samtidigt brukar det vara så att det enkla oftast är svårast att utföra.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Huss: Där skulle man väl egentligen vilja få in en ny spelare. För att återanknyta till Luleå, en Orzagh som kan få fart på Lind och Dackell. Men Månsson eller Malmström får väl duga så länge.

En till back vore väl i ärlighetens namn inte helt fel heller.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Ove Myling: Eftersom det pratats om Ferrarri bilar och stridsvagnar så skulle jag vilja komma med en liknelse. Är det så klokt att ta en ferrarri och skola om den till stridsvagn eller tvärtom. Borde vi inte detta år spela efter det material vi har och om Boorken blir kvar ett år till i så fall ta in annan typ av spelare som passar in i hans spelide?
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Ove Myling: Ingen Wahlberg eller Miettinen mot Modo heller.....
Håller med om att Luleå-konceptet med en starkt förstafemma kan vara vinnande. Frågan är bara vilka som skulle platsa där. Skulle gärna vilja få bort Spets och byta mot Malmström eller Månsson.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
GävleLasse: Du är då en riktig dysterkvist... Jag tror att publiken i gävle hellre ser ett lag som spelar tråkig hockey och klarar sig utan kvalspel än ett som spelar roligt och kommer tolva.

Sedan snackar du om kreativa spelare. dessa båda herrar har ju knappt gjort något rätt! tror boork i förra matchen tänkte som så:
Satsade på en offensiv kedja (Lind-femman) som då och då producerar och två defensiva kedjor som spelar 0-0. på detta sätt är tanken att en kedja vinner matchen och de andra två försvarar ledningen.

Har man med en Wahlberg-kedja är den tänkt att producera. dock har detta inte funkat på sistone och det blir då en belastning för laget att ha en kedja med offensiv inriktning som inte producerar och dessutom inte sköter det defensiva. Extra jobbigt på bortaplan då man i regel är mer tillbaktryckta.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Huge: Problemet är att Boorken har begränsat spelvägarna in i absurdum..
När du tittar på en match så kommer du att upptäcka hur stereotypt de försöker bygga uppanfallen. Ingen fantasi och totalt söndercoachat.

Kör hans spelidé fast under en match så står vi helt utan alternativ och vilka är det som står med hundhuvudet då? Jo LIRARNA som inte får utrymme för någon kreativitet alls....
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Busen: Som jag ser det så är vi fortfarande ett spelande lag och de spelare vi har klarar mkt väl av att köra efter Boorkens nya ritningar.
Det är ju egentligen inga revolutionerande saker som Boorken infört: mer disciplin och linjer i spelet samt att alla måste jobba hårt hela tiden.
Att vi sedan inte räcker till många gånger beror ju också mkt på att motståndarna helt enkelt är bättre. Vi kommer att få slåss om platserna 5 till 10, då jag tror att Mora kommer att dala och att Leksand inte räcker till.
Det är realiteten och man måste se saken utifrån detta perspektiv.
Bortsett från min tidigare förklaring till Miettinen/Wahlberg-affären (uppförstorad sak) så finns det ju en annan och lite allvarligare syn på det hela:
Att Boorkens stil kanske inte passar alla och att Miettinen och/eller Wahlberg kanske är tecken på detta.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Ove Myling: Det finns ingen plats för kreativa spelare i dagens Brynäs, tyvärr och detta kommer att bita oss i arslet längre fram... vem vill spela i Brynäs som inte har nån spelglädje...först tackar spelarna för sig, sedan publiken...


Det vankas ond spiral lång väg
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Busen: Vi kanske skulle ha behållt Tomas Jonsson, eller kanske Kyrö. Eller förresten, Esko!

Nej du, brynäs får vara jävligt nöjda med Boorken.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Ove Myling: Fortsätter vi på den inslagna vägen så kommer det inte att räcka med kvalserien. Vi får nog åka till Uppsala och Arboga nästa år. Börjar smått fundera om Boorken är rätt man för jobbet?
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Busen: det är ju inte så j-a roligt att spela i kvalserien heller...
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
JanT: Jag vet inte om jag tycker att det blir så rolig hockey om vi skall åka och ställa oss vid den egna blålinjen och vända upp arslet och vänta på att motståndarna gör mål. Borde vi inte försöka skapa lite framåt själv? Vi skapar för närvarande minst framåt av alla lag 423 skott mot linköping som är bäst på 698 skott.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
JanT: Måste säga att jag är förvånad att inga (förrutom Gellerstedt) har inhandlats. Men tågordningen är väl så att Boork sparkar och sundlöf värvar. Verkar som om en av dem är lite mer företagsam än den andre.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Ove Myling: Instämmer i ditt resonemang. "klapp-klapp"-gänget som läckte som ett såll bakåt vill jag inte se igen! Det lär bli fler spelare i Boorkens anda, det är vad jag tror.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Busen: Det spelande laget som du pratar om har spelat i kvalserien två ggr på de senaste tre åren, så det var nog inte helt fel att testa något nytt inför denna.

Tror inte vi har material till att spela endera spel tyvärr. Men eftersom Boork verkar styra "en hel del" kanske vi kan vänta några förändringar i truppen. Nya spelare som passar Boorks taktik.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
JanT: Eller fel taktik till fel spelare
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
JanT: Precis! Vi kanske skall spela det spelet som vi har spelare till. Om inte jag nistar mig så har Brynäs alltid varit ett spelande lag. Skall man inet fortsätta på den vägen eller har vi tagit en annan väg nu.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Busen: Eller fel spelare till den taktiken?
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
JanT: Ingen som har funderat över att vi kanske har fel taktik som vi spelar efter?
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Enaranger: Så per automatik kommer BIF att prestera lika dåligt i framtiden som de 10 senaste omgångarna och därefter hamna i KS?

Vad är det som säger att de inte kommer att bryta den negativa trenden som exempelvis DIF & SSK gjort den senaste tiden?

Alla lag hamnar i svackor under elitseriens gång, jag tror att BIF är på väg ur den svacka som de för tillfället befinner sig !
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Årets säsong, efter 20 omgångar, jämfört med fjolårets.

05/60 24 poäng och 39-48 i målskillnad.
04/05 21 poäng och 53-66 i målskillnad.

Skillnad +3 poäng och +4 i målskillnad.

Ju längre säsongen gått, ju närmare fjolårets
poängutdelning har man kommit. Så de som tycker
det är lite tidigt att tala om kvalserien kanske
bör tänka om.

Vad har då hittills varit skillnaden mot förra säsongen?
Inte mycket. Bara de fem första omgångarna, d.v.s. en
fjärdedel av säsongen. Resten har varit precis lika dålig
som de senaste säsongerna, med den skillnaden att vi släpper
in färre mål, men vi gör å andra sidan också färre mål.

Dyster? Självklart!
Man hade ju en förhoppning inför säsongen att inte
behöva uppleva ännu en kvalserie. Men den förhoppningen
är nog på väg att smulas i atomer.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
I endast 4 av 14 matcher har Brynäs lyckats ta ledningen med 1-0.
I tre av dessa har det blivit seger efter 60 minuter.

I hela 12 av 14 matcher har Brynäs legat under med ett eller flera mål.
I två av dessa har man lyckats vända till seger efter 60 minuter.
I ytterligare en har man lyckats vända till seger efter förlängning.

Hur skall man då tolka dessa siffror? En anledning kan ju vara
att Brynäs inleder matcherna lite väl passivt. En annan kan
vara att laget helt enkelt inte är bättre. Jag hoppas det inte
är det senare, för då finns inte mycket hopp till förbättring.

Jag har inte någon koll på hur det ligger till för övriga lag,
vad gäller antal matcher de tagit ledningen i med 1-0, respektive
antal matcher de legat under i, så jag har ingen aning om Brynäs
siffror är extremt dåliga eller mer eller mindre normala för ett
lag på nedre halvan av tabellen.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
sylf: Sluta hacka på macile och gå ut med hunden!
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
65selander: Det var en lustig liten tråd det här..... Verkar som hela högen fått tokspel. Moderatorer, Modoiter, Moraiter och Macile. Många M blir det.

Att ordet "pissa på" kan väcka sådan anstöt, man kan bli inkontinent för mindre.....
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
rupert: Hoppla inte jag heller visst..."inte" blev "inta"..
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Macile: Tycker ni ska sluta mobba "Macile" härinne...Ok, han har kanske inta alla tangenter där han ska men det är inte hans fel...
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Macile: "men jag tycke rinte att vissa respekterar mina inlägg eller respekterar mig"

Finns nog ingen här som varken respekterar dig eller dina inlägg..
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Metal Guru: Ja, jag blir verkligen nervös... Nu är det bevisat i alla fall TOMTEN FINNS!
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Sorry. Kan bara inte behärska mig.

GävleLasse:
Det är bäst du passar dig med dina inlägg.
Annars kanske Macile stänger av dig.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
GävleLasse: Men sluta nu, för guds skull.... !!!

Om man inte kan diskutera saker och ting (ang mina inlägg, det är ett inlägg som man ska skriva och kommentera, om man inte har samma åsikter, fine men man ska respektera dem ), men jag tycke rinte att vissa respekterar mina inlägg eller respekterar mig.

Då är det ett lag brott i sig... Då är det dom som kommer mer personpåhopp mot mig som ska stängas av och inte jag...

Kan en person diskutera i en vanlig ton ang dessa inlägg som jag gör istället för komma med sylvassa kommentarer, person påhopp och idiotiska dum förklaringar mot mig som person...

Alla ska Respektera vadrandras åsikter så länge det inte handlar om åsikter som handlar om Svenska lagbrott som Nazism, barnporr osv osv..

Så länge det handlar om diskussioner och inlägg som rör Hockeyn, sport och brynäs, då ska man kunna diskutera det hjärtligt och öppet, fast inte alla håller med en vad som skrivs...

Det är en diskussion det. Inget annat... !!

Nu säger jag tack för mig idag. ska sticka ut nu ja...

Nu håller vi tumamrna för kvällens match. Att vi tar åtminstorne 1 pinne av Frölunda idag..

For´za Brynäs !
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Macile:

Jaha. =( Du kan alltså inte lova att inte byta nick igen. Det var ju synd.
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Bissett19:Fortfarande personliga påhopp. trodde dom inte skulle finnas längre...

Pinsamt..

PS. skrev dett pga att dom som är medlem i BT ska veta att det är jag som skriver om dom inte vet det redan Ds...

Är det lungt nu ?? Ska vi diskutera Hockey nu istället för detta dravel... ??

Oki, nu blir alla vänner igen och alla Brynäsare stöttar varandra igen och ger varandra tips i sina inlägg istället för att såga dem och komma med person påhopp, är du samt alla andra med på det ??

Bra !
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Macile: Du skriver om att man skall respektera andra osv....

Respektera detta:

§4
Svordomar och grovt språk undanbedes. Dina inlägg ska hålla en kamratlig ton och hålla ett vårdat språk för allas trevnad.
Åtgärd: Ovan nämnda resulterar troligen i ett påpekande från Moderator. Vissa fall kommer även att raderas.

Uppenbarligen så är det många som har stört sig på ditt språk så även jag.

Att göra en jämförelse med Nazityskland som du gör gräver bara gropen djupare. Vi har regler här följ dem...
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Macile: "Jesus" (smeknamn på mig i BT) Norberg"

Intresseklubben antecknar!!!
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
65selander: Tack för informationen, Patrik.

Hoppas ni andra också följer hans råd...

MVH//Marcus "Jesus" (smeknamn på mig i BT) Norberg
Kommentera

Sv: Brynässtatistik
Macile:
Greppa målstolpen och skit i vad andra skriver och diskutera om hockeyn istället. Det blir bara skit av allting om ni ni skall hålla på och anmärka på varandra. Har nog av sådana inlägg när Brynäs förlorar.

Nej nu blir det en Red Bull innan man plockar ut en rapport från ePo-servern
Kommentera

628014 · »