Brynäs IF

713107 inlägg · 7953 ämnen

Malmö Redhawks-Brynäs IF

508306 · » Till forumet


Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
Beezer: Jag delar helt din uppfattning om Esko vs. "rutinerade rävar". Det var otroligt synd att han kontrakterades vid fel tidpunkt.

Dom "rutinerade rävarnas" palatsrevolution började redan under Melins tid, jag undrar fortfarande vad som hände under dec/jan 2000/2001? Den 17 (?) januari 2001 såg jag, på Hovet, den dittills sämsta insats jag sett från ett Brynäs-lag i matchen mot aik.(Jag har ändå följt laget i fyrtio år)

Alltsedan dess har jag inte noterat många roliga matcher med mitt kära Brynäs (när vann vi rejält senast?). Det känns som laget spelar med kramp- och förlamningskänningar, det är tydligen många nervknutar som måste lösas upp. Brynäsandan - glöm den, finns inte längre, åtminstone inte i Gävle, jag tycker att luleå är det lag som visar upp nå´t som påminner, kanske glömde vi samurajerna där -93.

Vad den här säsongen också har visat på är att vi måste vårda närheten dvs de lokala förmågorna i regionen - HEMKÄNSLA! och ha kontinuerlig kontakt med aktiva spelare som (tillfälligt) spelar i andra lag. Modin i timrå, Wallin i luleå, Samuelsson i ssk känns inte speciellt uppmuntrande. Jonas Johnson, Johan Lindström är lokala spelare som vi slarvat bort, det finns fler.

KS blir en otäck rysare och jag känner def. ingen stor tillförsikt - men hoppet är det sista jag tappar (trots allt).
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
JanT: Naturligvis räknar jag bort Phillips,han platsar i alla andra lag.Men han känns ändå som ett tillfälligt lån.
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
JanT: Nämn någon? Som jag ser det så kanske Dackell skulle kunna vara bra i rätt omgivning,ev Walle.Ingen mer skulle platsa i nåt annat lag.Dysterkvist eller inte,men det är vad jag tror.
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
stefan Bskv: Visst är det så! Kollade din "transferlista", håller i stort sett med dig. Framförallt behöver det rensas på backsidan. DJ har väl 1+1 år? Han bör i vilket fall lösas från sitt kontrakt. Kuparinen har skrivit för 2 år och skall definitivt vara kvar enligt mitt sätt att se på saken. Tycker även att "Björken" sitter löst. Väljer Casselståhl före honom!
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
JanT:
Givetvis har vi spelare som skulle platsa i övriga elitserielag..
Ishockey handlar i mångt o mycket om självförtroende, rätt lagkamrater i kedjan samt ett grundspel som alla tror på..
Vi saknar allt detta för tillfället...
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
sylf:
Jag vill egentligen inte säga så mycket mer om årets trupp, men jag hoppas de ej läser här. Jag har under min profil lagt ut de namn som jag anser bör sluta till nästa säsong. På tok för många spelare har underpresterat o vi saknar ett grundspel...
Vissa vill se en ny röst i båset o tyvärr lär väl Kyrö få stryka på foten om det inte blir några segrar kommande matcher.
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
sylf: Finns det verkligen INGEN spelare som skulle platsa i ett annat ES-lag? Nu överträffar du väl ändå dig själv? Visserligen är laget rejält under isen, men den kommentaren ger begreppet dysterkvist en ny dimension!
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
Huge: Tänk att det alltid är tränaren som suger,hur många har dom averkat de senaste åren ? 4-5 st? är det inte det så är det Lockouter,strejker,otur,skador och sist hörde jag PP spelet.Kan det inte va så att spelarna,en efter en,är skitdåliga? Det finns INGEN spelare,Honken undantagen,som skulle platsa i nåt annat ES lag.Det här är dessutom poängmässigt det sämsta laget i klubbens historia.Jag behöver inga matchrapporter för att fatta att laget sög igår igen.Nån skrev tidigare att klubbmärket dragits i skiten tillräckligt länge nu.Alldeles riktigt!
Kvalet kommer knappast att klaras,laget är för dåligt till å me där.
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
Beezer: Håller med dig om Esko, jobbar 15 km från Ljungby och känner flera personer med god insyn i Troja Ljungby. Esko gjorde succé senast han var i klubben och har gjort comeback i år. Laget som var snubblande nära att ramla ned i 1:an i fjol är nu med och slåss om playoffplatserna till KS. Esko är ett mycket repekterat namn i Ljungby och åtnjuter spelarnas fulla förtroende! Tror precis som du att det var de gamla rävarna som satte krokben för Nokelainen. Kom just på vad "boorken" sa i sin anlys om TJ som ny Brynästränare; "skall bli intressant att se om Tomas Jonsson kommer att lyckas i en av ishockeysveriges mest svårstyrda föreningar"
Ju fler kockar......
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
Danne66: Ja, hur är det man brukar säga:
"Ju fler kockar, desto sämre soppa"
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
Huge: TJ, nja däremot syns en tydlig Janne-effekt, upp till kansliet igen bara ;)
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
Jag undrar egentligen vad Brynässpelare gjorde under uppehållet? Försvar kan dom inte har övat så mycket på och i anfallet bör man lära sig att göra mål. Det blir inte så lätt att besegra Malmö i KS. Just nu känns det väldigt jobbigt.
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
Beezer: Ja, du är nog inte helt fel ute enligt min mening.
Kanske inte just Esko personligen, men iaf en erfaren tränare med samma filosofi.
Just nu känns det som att Kyrös orutin kanske lyser igenom. I kombination med vårt relativt sett lätta och fladdriga försvar, där spelare som Timonen och Bommen saknas oerhört, blir det dessa djupdykningar som verkar komma utan förvarning.
Kanske dags att plocka ner TJ i båset och få lite ordning därbak.
Det är trots allt därifrån man bygger spelet...
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
Huge: Med risk för att bli slagen på fingrarna av folk här så hävdar jag ändock att Esko Nokelainen (Rättstavat?) var rätt man för jobbet men kom till laget vid fel tidpunkt.

Han kom i en tid då en hel del gamla rutinerade rävar i laget trodde sig veta bättre än Esko.

Hade han fått jobba in sin modell med lite mera medgörliga spelare så tror jag det hade burit frukt nu.

Inga gamla rävar namngivna men vi som följt laget vet vilka gnällspikarna var som var emot nytänkande.

Hade han kommit till denna säsong tror jag det blivit mycket bättre. Nu lär vi nog aldrig få se han i klubben igen och jag kommer aldrig få svaret på min tes om Esko's potential.

Go'natt!
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
Beezer: Tittar man på lagen 7-12, som du är inne på, så tycker jag att det ändå inte skiljer så mkt som många vill ha det till. Vi är inte lika stabila som många andra lag, och det tror jag har blivit vårt fall.
Malmö är heller inget stryklag som många påstår. Tycker definitivt att dom är mkt stabilare än oss.

"En stor nyckel till detta problem ÄR enl mig isåfall en riktigt etablerad tränare som inger respekt och är väldigt medveten om lagpsykologi."

Här håller jag helt med. Tycker att Kyrö ändå lyckats hyggligt med denna bit, men att det blir lite för ojämnt och att spelarna trots allt omedvetet eller medvetet blir påverkade av Kyrös orutin som förstetränare.
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
Fruktansvärt tungt och jobbigt att vara Brynäsare nu och kvalet ser inte ut att bli lätt direkt.
När man läser vad några skriver här funderar man om de inte borde börja hålla på annat lag för inte skulle jag då hålla på ett lag som jag tycker så mycket skit om.Nog för att jag svär över resultaten och uteblivna förvärv mm
Men den dagen jag börjar hata laget och ösa galla över dem utan att ex sett matchen eller inte ens varit på några matcher och stöttat dom under säsongen hoppas jag att jag har vett att sluta följa laget helt och sluta kalla mig Brynäsare och supporter.
Men jag kanske är en av få som kommer fortsätta hålla på BIF även om de åker ner ?
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
GävleLasse: Vad ska man säga mer än en djup suck?
 
Vi fick PP efter en halv minut och då var det bra passningsspel, rapp skridskoåkning och några skott på mål. Sen Gjorde Mif 1-0 och allt rasade. Jag stod i fem minuter efter matchen och försökte komma på något som var bra med matchen..och...och...och..ja tröjorna är ju snygga.
 
Jag vet inte om jag ska vara stolt, skratta eller gråta, men jag har i alla fall fått se Brynäs genom tiderna sämsta match. Massor av felpass, virriga spelare, spelare rädda för att skjuta på mål, bedrövligt försvarsspel, onödiga utvisningar i ren frustration, ingen peppning från båset. Den här matchen gör dom nog klokt i att glömma illa kvickt. Det finns inget possitivt att ta med sig från Malmö i kväll.
 
Jag kan inte såga någon spelare mer än någon annan. Ska man nu lyfta fram något så är det väl att Kupan och Molin kämpade lite mer än dom andra. Honken gjorde vad han skulle.
 
Malmö spelade mer fartfyllt och verkade vara mer bekäma i sitt spel. Det bästa just nu vore nog om vi blev helt klara för kvalserien och vi kan börja bygga upp laget (hur det nu ska gå till) mentalt och fysiskt för en nagelbitande kvalserie.
 
Over and out från Skåne.
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
GävleLasse: Vinner man skotten och dominerar spelet, men förlorar, så kanske det inte finns ngn anledning att ta till panikåtgärder. Typ.
Det är väl mer det jag är inne på.
För övrigt är jag inne på det du drar upp angående Kyrö, åtminstone i dagens match. Nu har jag ju som sagt ingen aning om hur vårt spel såg ut idag.
Om jag skulle drista mig till att spekulera, så blir min teori att vi nog ville oerhört mkt och kanske försökte spela ut skåningarna. Skotten tyder ju iaf på att vi inte dragit oss tillbaka och avvaktat. Ngt som kanske isf hade varit att föredra.
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
Huge: Men vad säger du om detta möjliga scenario där man tycker att man gör bra insatser,träningar mm och tror att man är i stort sett lika bra som de flesta andra bottenlag i serien.

Därefter drar slutsatsen att segrarna kommer bara vi jobbar på lika bra.

Segrarna kommer inte (det vet alla vid det här laget) och därmed lurar både sig själva och vissa fans!?

Typexempel: Någon sa tidigare ikväll på forumet att Kyrö inte trodde det var omöjligt att vinna resterande matcher. Tror du Kyrö tror på detta själv när han på sin kammare filosoferar?

Kanske man inom laget är medveten om att vinna "resten" är i teorin möjligt men ej i praktiken.

Om man ÄR ungefär lika bra som låt oss säga lag 7-12 i serien varför oftast loosa dessa viktiga matcher? Kanske det är så att dom tror för mycket på sig själva och sitt eget lag i och med ovanstående resonemang och inte köttar,kämpar,pumpar,sliter åker griller till fötterna blöder och det rinner blod ur mungiporna!?

En stor nyckel till detta problem ÄR enl mig isåfall en riktigt etablerad tränare som inger respekt och är väldigt medveten om lagpsykologi.


"Skulle vi titta rent objektiva fakta så borde vi isf ha vunnit idag.
Vi vann ju skotten med 30-28."

En annan sida av objektiviteten som är än mer betydelsefull säger 0-4.....

;-)
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
Huge: Vad spelar det för roll om man vinner skotten? Vad spelade för roll att man fört spelet långa stunder? I hockeyn är det målen som räknas, stilpoäng finns inte.
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
Kung_Sjödin: Hade väntat mig ett fylligt matchreferat.
Fick en massa lösa antaganden och rena okunskaper om kvaliten på motståndarna.
Sov gott...
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
Beezer: Jag föredrar iaf en matchrapport från spelare, tränare eller ngn annan, framför rena gissningar baserade på enbart slutresultatet.
Därefter kan man såga laget, om det är motiverat.
Eller konstatera att ibland torskar man trots att man kanske gjort en bra insats för övrigt.
Skulle vi titta rent objektiva fakta så borde vi isf ha vunnit idag.
Vi vann ju skotten med 30-28.
Ok, kanske kan sträcka mig till oavgjort... :-
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
HUGE:Försök att vara positiv nu när du ser denna tabell!!!!!
 
 
 S  V  O  F VÖ FÖ  GM  IM   P
  1 Frölun 45 32  6  7  2  2 166- 84 104 
 
  2 Linköp 46 27  5 14  2  1 149-107  88 
 
  3 Timrå  45 23 10 12  4  1 140-106  83 
 

  4 Färjes 45 23  9 13  2  1 121-101  80
 
  5 Modo   45 19 12 14  2  5 130-124  71
 

  6 Djurgå 45 19  7 19  2  2 117-125  66
 
  7 Luleå  46 18  3 25  0  1 135-149  57 
 
  8 Mora   45 15  8 22  3  2 139-156  56
--------------------------------------------- 
  9 HV 71  45 15  9 21  1  6 117-147  55
10 Södert 45 14  8 23  4  1 114-128  54
----------------------------------------------
 11 Brynäs 45 11  9 25  2  2 107-156  44
 12 Malmö  45  9  6 30  2  2  99-151  35
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
Huge: Jag kan meddela att jag inte heller sett, eller hört, matchen. Det är betydelselöst. Man behöver inte vara raketforskare för att räkna ut hur det sett ut.
Vi mötte Malmö, ett av elitseriehistoriens sämsta och mest omoraliska lag. Så också denna säsong. Vi gör inte ett enda mål i en betydelsefull 6 poängsmatch. Vi släpper till fyra (4) mål.
Det finns inget förmildrande över det, oavsett hur ett matchreferat ser ut.
Såvida inte Malmö i smyg värvat "world top 20 ice hockey players", men det har dom väl inte?

Gudars skymning, låt klubb- coh lagledningen återfå begreppen så att de lämnar WO mot Timrå på Lördag. Namnet Brynäs IF har släpats i smutsen tillräckligt nu!

Go natt...
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
Huge: "Den kan ju t.ex hjälpa till att ge en någotsånär objektiv bedömning på lagets prestation"

Vad dra för växlar på det, om det nu ser positivt ut och vi ändå åker på 3-4 raka torsk efter det?

Man lurar bara sig själv på att dra för stora växlar på en "objektiv" matchbild som talar för att vi gjorde trots 0-4 i arslet en bra match!

Förresten är inte alla matchrapporter subjektiva?

Kan man inte bara vara objektiv i fakta så som skott,mål och annat vetenskapligt belagt?
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
65selander:
Jag talade precis med brorsan som var på väg ut från arenan. Frågade honom om siffrorna var missvisande. Enligt hans syn var de INTE missvisande...men det kanske döljer sig en besvikelse så här nära inpå slutsignalen..
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
aphac: Undrar om detta är ett långsiktigt mål tills den nya arenan står klar?

Jag menar om man härdar publiken så till den milda grad att det kommer vara karnevalsyra i nya hallen om hemmalaget lyckas näta!?

Man kanske fyller nya hallen på förhoppningar om ett hemmamål. Sedan när det börjar gå så bra att vi lyckas vinna några matcher/månad så är publiktillströmmningen säkrad för lång tid framöver!

;-)
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
Beezer: "Vad hjälper en matchrapport??"

Den kan ju t.ex hjälpa till att ge en någotsånär objektiv bedömning på lagets prestation, när vi andra varken har sett eller hört ngt om matchen.
Mer än målen och målgörarna.
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
Beezer: Vi får vänta tills Hong Kong kommer hem till Trelleborg. Han var på matchen i kväll. Nu är det bara 15p att slåss om  :-))
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
Beezer: Vips, så skrämde man bort 2000 åskådare på lördag!
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
Huge: Vad hjälper en matchrapport??

Det har snackats hur mycket goja som helst.

Ex. Det är tempofyllt på träningen,vi var minst lika bra spelmässigt bla bla bla.....

Det har till dags dato inte betytt ett smack till matchen därpå.....
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
............ ja vad ska man säga................. är jag förvånad? nej, orkar jag bry mig? nej.............. Gud vad jobbigt det här är........... vi förlorade mot bottenlaget med 4-0. Som GIF klacken sjöng "Allsvenskan, här kommer vi, vi kan faktiskt inte låta bli". Jaha det är bara att bita ihop och ta TIK på lördag.....

God Kväll allihopa
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
Kung_Sjödin: Skönt att ngn tydligen sett matchen, nu när webben låg nere och man inte har en aning om matchutveckling osv.
Kan vi få en rapport kanske?
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
Huge: "99% av skribenterna var redan innan uppehållet säkra på att det var kört"

Det har du rätt i. Men på detta vis!? Nollade av en kommande rival i kvalserien. Att säga det är tungt är bara att förhärliga sanningen!

Det är verkligen KRIS bigtime!
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
Enligt min åsikt är det bättre och ärligare att lämna WO om man ändå inte ens orkar ställa in grillerna på isen.
Om man inte har intresse av att göra sitt bästa ska man bara få en fet spark i ändan och bort! Ingen kan komma och påstå att dagens insats har varit professionell, det är siffrorna ett klart bevis mot.
Sparka hela bunten utom Honken, Sjödda och Korhonen(har tydligen kvar kontraktet). Det kan inte bli sämre i alla fall. Upp med Bäckis och de bästa juniorerna och värva spelare som är beredda att kämpa, inte såna som tänkte övervintra eller avsluta sin karriär.
Kvalserien har varit klar sedan länge för alla som är realister, nu ser det dessutom ut som att vi inte kommer att klara den.

Fy f-n!
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
Nå´t som inte stämmer här.
99% av skribenterna var redan innan uppehållet säkra på att det var kört, och att det bästa vore att börja förbereda sig inför KS.
Nu när önskan om förberedelse verkar ha slagit in, då är inte det heller bra.
Jaja..
Vad gör man inte för att få gnälla lite... :-)
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
aphac: Det känns som det är en av grundbultarna i hockey - att göra mål alltså........hur kändes det nu igen?? :/
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
aphac:OMÖJLIGT ska det vara!!!!
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
70 Rodrigues:Fy fan vilket jäkla fiasko! Kyrö sa i GD att det inte var möjligt att vinna resten av matcherna. Vadå ? På WO kanske, man gör ju inte ens mål!!
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
70 Rodrigues:
Kvalserien kommer inte att bli en transportsträcka i alla fall,
det kommer att bli en rysare :-)
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
Som sagt, Brynäs IF är alltid sämst när d gäller. Går inte att förklara bort denna usla säsong. Laget är kasst!!!
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
rafalski: Äh det kan bli kul att få åka till Rögle igen om dom orkar med play Off....
 
Tungt, tungt, tungt....
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
....Ojdå, där ramlade fyran in, avgå allt och alla.
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
sylf: Vänta bara tills Björck är tillbaka, då jävlar. Brynäs=sämst när det gäller, sämst när det inte gäller, helt enkelt sämst.
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
sylf: Vi skrämmer visst upp lag. Jag kan räkna upp 1 lag: Brynäs IF

:/
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
Beezer: Vi skrämmer inte nåt lag över huvud taget,inte ens SA lagen.
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
Det gäller att sätta sig i respekt inför kvalseriehelvetet..........vi har inte lyckats skrämma upp MIF nå bra........
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
aphac: Det är fan inte klokt!! Sista lilla gnuttan halmstrå,och dom tar det inte......
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
bradberry:
Ibland vill man fundera...Men en sak är nog säkert; Denna säsong har inte varit Brynäs IF:s säsong... :(
Kommentera

Sv: Malmö Redhawks-Brynäs IF
Stor Brynäspress-många Mifmål......

Varför....??? Är det nån däruppe som vill oss illa?
Kommentera

508306 · »