Brynäs IF

713307 inlägg · 7953 ämnen

Ny center?

7699 · » Till forumet


Sv: Ny center?
Det är tydligen klart med J Williams nu, och förmodligen går BIF plus-minus noll på kalaset - Kyrös hela lön (och skatter/sociala avgifter/arb.givaravgifter) täcks av försäkring, medan Brynäs pengar går till artistersättning till Jeff med lägre skatt (men förmodligen högre lön)

Allt detta tyder på att det varit grov (skicklig) maskhållning av värvaransvariga när man sagt sig ligga lågt i att leta ersättare; det verkar ekonomiskt vara klockrent/riskfritt att ersätta Kyrö, och en självklarhet. Bra jobb av Bäckis och Kock mfl. Bättre jobba i det tysta, och hålla låg profil, än att trissa upp priser och förväntningar med diverse uttalanden.
Kommentera

Sv: Ny center?
Förra målvakterna ???? Asplund stod väl tillsammans med Honken.
Eller menar du Sundlövet och Herr Lasse Karlsson ?

Personligen trycker jag Asplund borde bli utpekad som förste keeper och därmed känna ansvar o förtroende.
Kommentera

Sv: Ny center?
Boden.
Kommentera

Sv: Ny center?
Var kommer Öberg ifrån?
Kommentera

Sv: Ny center?
Givetvis ska Aspen stanna kvar, att han sen var darrig kan bero på att han var väldtigt ung, och att sen övriga Brynässpelare inte höll sådär jätte hög klass jämt, gör inte saken bättre. Men sett över hela säsongen så gjorde Asplund det bra.
Såg i början av februari iår matchen mot Leksand. 2 mål för Leksand efter 1.08. Och det var inte bara därför att Aspen darrade.
Men den matchen är förträngd. Nu ser viframåt. SM-Guldet ska Larsson ta emot. Luovi blir säkert vass som center..
MVH/ Micke
Kommentera

Sv: Ny center?
ja okej asplund kan bli riktigt duktig men förra året var han lite darrig ibland, man får hoppas att han spelar som han gjorde under sina bästa stunder förra året istället för att ha visa bra dagar och visa dåliga
Kommentera

Sv: Ny center?
Håller med dig, skola om Luovi till center och in med Loppan på en kant. Öberg tycker jag åxå vi glömmer, för mycket pengar för lite kvalité. :-)
Kommentera

Sv: Ny center?
Skojar du? Aspen har ju potential att bli bättre än Honken. Dock tycker jag att Brynäs ska uttalat spela med en förstamålis. Och det bör ju vara Aspen eftersom han kan bli hur bra som helst.
Kommentera

Sv: Ny center?
Vad jag tycer att Brynäs behöver är en ny målvakt.
Asplund och petterson håller inte samma klass som dom förra målvakterna. Annnars ser truppen jävligt stabil ut
Kommentera

Sv: Ny center?
Vad jag vet har inte Hellkvist spelat center, skulle man värva honom är det kanske lika bra att försöka skola om Luovi till det. Funkade ju första matchen iallafall. Öberg skulle, förutom hans förmodade feta lönekrav, dessutom kosta 800.000 att lösa från HV. Kostar mycket mer än det smakar...
Kommentera

Sv: Ny center?
Två numera lediga spelare enligt hockeymagasinet, kontakta Loppan vet jag, han är stabil som fan.


Öberg och Hellkvist flyttar hem
Fem svenskar valde att satsa på spel i Ryssland den här säsongen. Seriespelet har ännu inte startat och idag finns bara två svenskar kvar, Roger Rosén och Patrik Degerstedt, detta sedan Fredrik Öbegr och Stefan Hellkvist fått sparken från Lada Togliatti.

Det är trots allt nöjda svenskar som fått sparken.

- Ska bli så jäkla skönt att komma hem, säger Stefan Hellkvist till Sportbladet, som haft ett mindre helvete under sina lite drygt två månader i Ryssland.

Lagets nya tränare, som kom till klubben efter att Öberg och Hellkvist värvats, har inte alls fattat tycke för de båda svenskarna och igår fick dom beskedet att dom fått sparken.

Vad som händer i framtiden för svenskarna är det ingen som vet, men de flesta klubbar ute i Europa har fyllt sina kvoter med utländska spelare. Men båda kan nog räkna med ett och annat telefonsamtal från de elitserieklubbar som behöver spelare.

Om inte annat har finska mästarna TPS Åbo platser öppna...
Kommentera

Sv: Ny center?
Vet inte. Den enda merit jag kan hitta på Mikesch är väl att han gjorde flest assist i Bundesliga (66 st i Iserlohner, den klubb Lindström gick till) säsongen 99/00. Han har med största sannolikhet ändå kontrakt med Kassel så han kan räknas bort...
Kommentera

Sv: Ny center?
Mikesch vad har han för meriter?
Kommentera

Sv: Ny center?
En halvtimme kvar till nedsläpp mot FBK. Tar man en snabb titt på Färjestads centrar är det inte för intet man blir lite avis: Mathias Johansson, Jörgen Jönsson, Ulf Söderström och Peter Hammarström...

Mikesch kanske jag kan lägga till handlingarna ändå. Han verkar ha kontrakt med Kassel nästa säsong.
Kommentera

Sv: Ny center?
Mikesch är väl hyfsat bra ändå.

www.gd.se/pub/hpsart.hbs?artid=605499
www.hockeydb.com/ihdb/stats/pdisplay.php3

Eftersom han tidigare varit på G och Bissett som sagt är polare med honom verkar det inte allt för otroligt att det är han som sportkommitten kollat upp. Någonting att hoppas på iallafall.
Kommentera

Sv: Ny center?
Japp, det är på söndag.......
Kommentera

Sv: Ny center?
Osså var Soling borta också...
Börjar likna en känd Agatha Christie historia det här.

När det gäller Mikesch så var det några ivriga själar som kollade upp honom förra gången karln var aktuell. Har för mig att det inte var så mycket att hänga i julgranen.
Finns det inga i de konkurshotade tyska lagen ?
Kommentera

Sv: Ny center?
e de brynäsdagen på söndag i furuvik??
Kommentera

Ny center?
Hatar själv att läsa såna hära "jag hörde ett rykte idag..." men nu ska jag ändå skriva ett.

Hörde ett rykte idag att sportkommitten redan börjat leta efter Kyrös ersättare och att en amerikan kan komma att bli aktuell. Personligen anser jag källan vara ganska trovärdig. Inga namn dock.

Ett namn som slog mig var Pat Mikesch. Bissett rekommenderade honom för några säsonger sedan (dom kanske var polare eller nåt?) och han har senaste två säsongerna varit i Tyskland. Han kanske redan har kontrakt dock... Någon annan som har förslag?
Kommentera

7699 · »