Brynäs IF

713132 inlägg · 7953 ämnen

Så här lång

« · 2452696 Till forumet


Så här lång
En filosofisk fråga :
Hur kommer det sig att Manner som av vissa anses vara en riktig bra tränare lyckas att spela en i många avseenden sämre hockey med ett bättre lag denna säsongen?
Kommentera

Sv: Så här lång
Jockster : för att SHL har blivit bättre klass på och även en ännu snabbare liga än förra året.

Och inte bara Brynäs som har värvat ett bättre lag än föregående år. Dem ända två lagen som inte har bättre lag än förra året är väl Luleå och Malmö och se vad det har tagit dem.

Att folk inte inser detta är för MIG helt obegripligt.
Kommentera

Sv: Så här lång
Farsang: Så Brynäs har gjort ett bra jobb med lagbygget men nästan alla andra har gjort ett bättre?
Kommentera

Sv: Så här lång
Hade Rödin, Timashov och Palve presterat lika bra den här säsongen som förra säsongen så hade vi lätt legat på plats 8-10 den här säsongen.

Hade Lindbäck kommit igång efter 10 matcher som han gjorde efter nyår så hade vi kanske även då legat på åtminstone 10:e plats i nuläget.

Hade vi haft samma lag förra säsongen som vi har den här säsongen så hade vi lätt legat topp 5 förra säsongen.
Kommentera

Sv: Så här lång
Farsang:
Men... så ser det inte ut.
Ingen tabellplacering på övre halvan.
Tröttsamt.
Kommentera

Sv: Så här lång
Peja: jag tycker dem har gjort ett bra jobb förutom att dem behöll Kvist,Birgersson,Bergman och Hedberg.

MEN Hedberg var bra förra säsongen och hade utvecklingspotential, där vet jag inte vad som hänt. Han kanske fått större problem med sin migrän och tappar fokus och annat.

Även Bergman var bra mycket mer stabil förra säsongen än vad han var i den här.

Inte kan man förutspå att Rödin ska gå ner sig över en sommar som han ändå gjort. Inte kan man förutspå att Timashov ska börja spela lojt mestadelen av säsongen. Inte kan man förutspå att Palve ska bli vilse i vilken roll han ska ha i laget och spela otroligt dåligt i nästan första halvan av säsongen.

Inte kan man förutspå att Kinnvall ska börja lida av muskelkramper i foten en bit in i säsongen.


Inte kan man heller förutspå att Lindbäck ska komma hem och göra sjuttio elva målvaktstavlor.

Svårt att bygga bättre lag än dem andra om man går enbart på Meriter som spelarna har. Hade man enbart gått efter det så hade vi ju aldrig tagit in Strömgren och Johannesson.


Det alla fans trodde att dem kunde förutspå är att Johan Larsson skulle komma hem och spruta in mål😂
Kommentera

Sv: Så här lång
Jockster : "Hur kommer det sig att Manner som av vissa anses vara en riktig bra tränare lyckas att spela en i många avseenden sämre hockey med ett bättre lag denna säsongen?"

Går att avgränsa frågan: varför har Brynäs seriens sämsta försvarsspel? Nio gånger av tio har laget med flest insläppta spelat kval.
Kommentera

Sv: Så här lång
Farsang:
Det är helt rätt att ligan är bättre än förra säsongen men det var inte frågan.

Frågan är varför Brynäs som lag inte spelar en bättre hockey, varför Brynäs inte har bättre struktur i det egna spelet.
Brynäs har avsevärt spelskickligare backar denna säsongen men det är virrigare i egen säsong i år.
Kommentera

Sv: Så här lång
Jockster : enkelt svar. Sjuttioelva målvakt tavlor och våra backar behöver göra jobbet framåt för att våra ledande forwards inte klarar av att göra mål.

Timashov håller i mer puck själv än vad han söker efter att få passningar.

Palve skjuter över målet 9 av 10 gånger.

Rödin får bra passningar för direktskott men väljer att hålla i pucken i 2 sekunder innan han bestämmer sig vart han ska skjuta.


Scott har ”nästan” bara gjort mål i öppen kasse eller tröstmål i slutminuterna.
Kommentera

Sv: Så här lång
Fick upp en tanke nu, känns det inte lite som att Strömgrens spelstil hade blommat ut ännu bättre om han hade blivit omskolad till Center?

Han spelar med ett enormt lugn och väldigt smarta beslut.
Kommentera

Sv: Så här lång
Hedberg hade alltså 4 mål och 12 assist förra säsongen och en +- på 5+.

Hur resonerar alla där? Är Alcen helt jävla dum i huvudet som förlängde med han efter den fina säsongen?

För övrigt: ny artikel
Kommentera

Sv: Så här lång
Brynäs har en riktigt kass målvakt. Därför blir det kval . Spelar ingen roll vad dom gör nu ..
Kommentera

Sv: Så här lång
Farsang: Jag håller med dig om i princip allt du säger. Kloka ord och goda spekulationer. Vårt lagbygge kan man inte direkt kritisera. Men man kan kritisera prestationerna.
Kommentera

Sv: Så här lång
Farsang: Var ingen dum förlängning i grunden över huvud taget. Hedberg blev bara bättre och bättre under säsongens gång.
Känns som många (inkl. mig själv) trodde att Hedberg skulle blomma ut rejält iår. Förstår faktiskt inte vad som hänt med grabben, känns som det är något på det personliga planet som spökat?
Kommentera

Sv: Så här lång
Tigerhjärta: kan ju som sagt vara migrän problemet som har blivit värre. Kanske även i samband med att Brynäs har bytt belysning till väldigt mycket starkare lampor. En sak är att spela bortamatch med sån belysning. Men att träna nästintill varje dag i det kan ju förvärra det för han. Tappar han då sömn och aptit p g a det så tar ju fokuset och hela hans spel väldigt mycket stryk.
Kommentera

Sv: Så här lång
Tigerhjärta: Hur realistiskt var det att Hedberg skulle få den offensiva roll och istiden som han behöver för att blomma ut när Kinnvall, Johanesson och Sklenicka gjorde entré?
Kommentera

Sv: Så här lång
Farsang:
Du nämner enskilda spelare.
Men det förklarar ju inte varför LAGET Brynäs spelar en väldigt inkonsekvent ishockey som pendlar väldigt mycket i kvalitet.
Det förklarar heller inte varför Brynäs spel inte blivit bättre under säsongen.
Kommentera

Sv: Så här lång
Tigerhjärta: Jag tror Hedberg tjänade på vårt defensiva styrspel den föregående säsongen. Han blev inte lika blottad för hans temposvaga spel. Den här säsongen har SHL förbättrats samtidigt som vårt spel har förändrats, vilket inte varit till hans fördel. Sen har även bättre spelare värvats in i hans roll vilket har minskat speltiden.
Kommentera

Sv: Så här lång
Jockster : Precis, det handlar ju om lagets resultat. Denna säsong är åter igen en ökenvandring som bara går ut på att undvika kvalspel. Det är för dåligt. Jag tycker att säsongen är ett fiasko oavsett om man får kvala eller lyckas undvika kval, med så liten marginal som det i så fall blir.
Kommentera

Sv: Så här lång
Jockster : ingen idé att jag fortsätter. Du är ju fast besluten att allt är Manners fel och spelarna ska tydligen inte få några krav satta på sig eller ens kritik när dem gör det dåligt.
Kommentera

Sv: Så här lång
Jockster : LAGET Brynäs består av enskilda spelare. Om enskilda spelare inte presterar så är det väl ganska självklart att laget Brynäs inte presterar?
Och jo, Brynäs spel har blivit bättre de senaste 5-10 matcherna. Men eftersom du är så otroligt negativ så är det klart att du inte kan se det.
Kommentera

Sv: Så här lång
Peja: Fast inför säsongen tror jag inte många tänkte att Sklenicka och Johanesson skulle gå före Hedberg vad gäller offensiv.
Sklenicka värvades som en stabil tvåvägsback och Johanesson har ju haft en utveckling som hette duga.
Kommentera

Sv: Så här lång
Är Hedberg skadad eller i frysboxen?
Kommentera


Sv: Så här lång
Jockster : Varför tror du att laget är bättre! Sen om vi jämför med förra andra lag, är vi bättre då?
Kommentera

Sv: Så här lång
Farsang: Är väl ingen som trodde Johan Larsson skulle komma hem och spruta in mål…
Kommentera

Sv: Så här lång
Peja: Jag tycker att säsongen är ett fiasko oavsett om man får kvala eller lyckas undvika kval, med så liten marginal som det i så fall blir.

Liten marginal kan man lugnt säga när man tittar på tabellen, en historisk jämn tabell, med ett fortsatt bra spel kan vi klättra upp till en sjätte plats i tabellen, det skiljer nio poäng, det är MVG i min värld, att prata fiasko innan säsongen är över är bara att måla FAN PÅ VÄGGEN.
6, Timrå 36 94 90 4 54
7, Rögle 36 107 110 -3 54
8, Leksand 36 95 91 4 52
9, Oskarshamn 36 111 121 -10 51
10, Linköping 36 95 109 -14 50
11, Luleå 36 83 95 -12 46
12, Brynäs 36 101 123 -22 45
13, HV71 36 91 113 -22 40
14, Malmö 36 80 113 -33 33
💪🏻😇🙄😁
Kommentera

Sv: Så här lång
Bratwursten : gå tillbaka i forumet till veckan efter han blev klar så ska du få se 😂

Måste nog ändå säga att hans säsong är knappt godkänd hittills inte mer
Kommentera

Sv: Så här lång
J-S: Ganska orealistiskt att tro att Brynäs ska ta igen ett avstånd på nio poäng. Laget ovanför kommer såklart fortsätta ta poäng. Skulle man räkna ett snitt utifrån hur många poäng Brynäs skulle behöva ta skulle du inse att det nästintill omöjligt. Med vårt poängsnitt hittills är vi inte ens i närheten.
Kommentera

Sv: Så här lång
Tufft att vinna matcher då både Johanesson och Bertilsson är sjuka
Kommentera

Sv: Så här lång
Ummm. Jag är 99% säker på att jag inte skrev den nedre delen av mitt inlägg där 😨


Dels kommer jag inte ihåg det och jag skulle aldrig formulera mig på det viset heller.
Kommentera

Sv: Så här lång
Lemp: Ganska orealistiskt att tro att Brynäs ska ta igen ett avstånd på nio poäng. Laget ovanför kommer såklart fortsätta ta poäng. Skulle man räkna ett snitt utifrån hur många poäng Brynäs skulle behöva ta skulle du inse att det nästintill omöjligt. Med vårt poängsnitt hittills är vi inte ens i närheten.

Nio poäng kan gå fort åt båda hållen, tre vunna matcher tre förlorade, absolut inte orealistiskt, har hänt förut kommer att hända igen, sen om det är Brynäs som tar chansen återstår att se, jag tror på Brynäs och säger igen att det blir slutspel, rätt eller fel får vi snart reda på, säger detta utan tänka med tarmen som Munkas gör och hans IBS.😂😇💪🏻
Kommentera

Sv: Så här lång
J-S: för att klättra till 6 plats...alltså förbi Timrå o Rögle...Låt säga att Rögle o Timrå tappar det totalt..o bara tar 1 p per match..så stannar de på 70 poäng...Då behöver Brynäs ta 25 poäng på 16 matcher 1.5 poäng i snitt..Samtidigt ska både Leksand och Oskarshamn tappa väldigt mycket..
När du räknar är det ju som att du tänker att de andra lagen framför oss..kommer att gå dåligt..
Kommentera

Sv: Så här lång
J-S: kommer vi sexa så ska jag simma över Atlanten
Kommentera

Sv: Så här lång
Stefan R 63: Timrå har väl tagit 3 poäng på 6 matcher, så det är väl inte omöjligt?
Kommentera

Sv: Så här lång
Bratwursten :
Frågan man ställer sig är hur mycket Larsson tjänar, på vilken nivå han förväntas tillföra laget och var de två linjerna möts? Överpresterar? Break even? Underpresterar?
Kommentera

Sv: Så här lång
Farsang:
Klart som fan att spelarna skall få kritik då många av dem inte levererat det som förväntas rent poängmässigt samt att målvaktsspelet varit minst sagt dåligt MEN Brynäs har släppt in mest mål av alla och det är ju p.g.a att laget Brynäs inte alls har samma tighta defensiv som förra säsongen och vad beror det på?
Brynäs har inte samma linjer och struktur i spelet som förra säsongen och vad beror det på?

Brynäs struktur och dåliga defensiv har ingenting med att vissa offensiva spelare i producerat måk framåt.
Förstår du skillnaden?
Kommentera

Sv: Så här lång
Stefan R 63: Vi kan klättra upp till sjätte sjunde åttonde osv det rör sig om nio poäng ,
ingenting är kört än,
vilka lag som går dåligt får problem med skador mm vet vi inte än,
utan det får framtiden utvisa,
Men du och jag har haft den här diskussionen tidigare,
Jag föredrar att vara positiv trots att jag varit Brynäsare sen sextiotalet,
sett framgång och motgång.
💪🏻💪🏻😇🤔
Kommentera

Sv: Så här lång
Manner har varit tränare i mindre än två säsonger, Brynäs har spelat som skit i nio säsonger. Do the math.
Kommentera

Sv: Så här lång
Axle San:
Tror inte att laget är bättre, vet att laget är bättre.
Kolla på spelare in vs spelare ut.

Sen handlar det inte om att jämföra med andra lag. Frågan handlar om varför Brynäs med ett kvalitativt bättre lag denna säsongen spelar sämre hockey än förra säsongen.
Kommentera

Sv: Så här lång
Axle San: kommer vi sexa så ska jag simma över Atlanten,

Nu har jag svårt att se dig simma över Gavleån så Atlanten är väll ta i ,
Gavleån räcker kom ihåg att filma och bära en badring,
🤿🏊🤪😂🤣
Kommentera

Sv: Så här lång
Axle San: ”simma till Amerika” - Wilmer X
Kommentera

Sv: Så här lång
Auchinleck: Skulle säga att Johan Larsson är knappt godkänt så här långt.
Kommentera

Sv: Så här lång
J-S: Det finns ingenting som talar för att Brynäs kommer att gå om något lag som ligger över i tabellen. Möjligtvis Luleå som verkar vara helt ur slag, men känns tramsigt att spekulera i vad som händer om Brynäs vinner massa matcher i rad när det uppenbarligen aldrig sker i verkligheten. Brynäs saknar helt den stabiliteten och vinnarmentaliteten som krävs för att vinna många matcher i rad. Brynäs förskräckliga facit i inbördes möten mot HV är dessutom en stor belastning i ”kampen” om att undvika kval.
Kommentera

Sv: Så här lång
Farsang: nä inget är omöjligt ..ville bara visa det orimliga i det...Hade det bara handlat om att gå om 1 lag för att nå plats 6...men nu är det ju inte så...
Kommentera

Sv: Så här lång
Axelsson: "Manner har varit tränare i mindre än två säsonger, Brynäs har spelat som skit i nio säsonger. Do the math."

Betyder det att ingen behöver ta ansvar för att laget i år har en bottenplacering med stor risk för kvalspel? Det är bara som vanligt och nåt vi får vänja oss vid?
Kommentera

Sv: Så här lång
JawKee:
De enskilda spelarna som inte har presterat är ju ffa de offensiva spelarna som inte producerar poäng framåt men Brynäs problem är defensiven och att de släpper in fruktansvärt många mål. Detta sker ofta genom att de spelar velt defensivt och får långa anfall på sig.
Ja de har möjligtvis blivit lite stabilare sista matcherna men varför har det tagit 60% av serien innan det händer?
Kommentera

Sv: Så här lång
Stefan R 63: har roat mig att kollat hur många poäng Hv Malmö Brynäs Oskarshamn Linköping Luleå har tagit emot varandra..Det ser ut så här hittills i serien
Luleå 27 p
Linköping 27 p
Oskarshamn 25 p
Hv 22 p
Brynäs 16 p
Malmö 10 p..
Kommentera

Sv: Så här lång
Jockster : De offensiva spelarna kan underprestera defensivt vilket leder till mål bakåt. Ja, men du har rätt. Defensiven har varit problemet. Och våra målvakter har inte presterat. Många spelare har inte presterat allt defensivt.
Sen kan man spekulera varför det har tagit så lång tid men det förändrar ju ingenting. Saken är den att det blivit stabilare.
Kommentera

Sv: Så här lång
Ville tipsa er om en intressant youtube kanal.

Han analyserar alla matcher och ritar/Skriver vad som är misstagen när det blir mål bakåt.
Kommentera

Sv: Så här lång
Peja: Du har rätt att tycka tänka vad du vill,
men tramsigt får stå för dig,
JAG tycker det sett bra ut dom sista matcherna, kommer vi till rätta med hur vi startar matcherna,
Så kan det räcka långt,
Nio poäng till sjätte platsen och med tanke på alla poäng vi gett bort pga individuella misstag så har vi redan varit där om det inte varit för dem,
Slutspel är fortfarande möjligt och om du vill ge upp så är det ditt val men respektera att jag har inte gett up.
🙏🏻💪🏻😇
Kommentera

« · 2452696