Brynäs IF

705152 inlägg · 7953 ämnen

Södertälje SK - Brynäs IF

915574 · » Till forumet


Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
GävleLasse: Vad??
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
Ambroo: Moget!
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
Jag tror vi alla till sist ändå måste medge att hur mycke eller lite man än gillar upplägget som Boork kör med, så gick det lite överstyr mot SSK.

Som någon sa tidigare, tror det va GävleLasse, Man kan vila EN kvalitativ femma...inte 2.

Nu får vi väl se hur det här utvecklar sig.
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
Jajjen: Han togs in som städgubbe... Inte som det första alternativet men han fick jobbet gjort.

Men som det känns nu så försköker han hitta genvägar till framgång. Tvärt emot allt han har predikat innan.
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
robocop: Dackell gjorde ju en säsong innan Boork kom. Då byggde han garage hemma i Säljsjön, det var hans försäsongsträning typ. Att hylla Boork för att Dackell och Sjödda tilläts leva i lättja av föregående tränare är fel. Det ligger snarare närmare att ifrågasätta hur Bryäs organisation kunde anställa tränare som tillät sånt.

Molin har blivit bättre, men frågan är om det inte var så att hans femårskontrakt gav honom utrymme att falla in i ovanan att inte ge allt.

Ungdomar som Sundström, Gynge, Andersén är alla tre levande bevis på att Brynäs juniorsatsning inte bär frukt i den utsträckning som man skulle önska.

Att Boork har fått det att vända håller jag med om. Han kom och satt ner foten och visade vart skåpet skulle stå. Det är han bra på. Men att han skulle vara något slags geni som gör allting rätt i dagsläget nu när kraven ökat är att ljuga. Det känns mer och mer som att Boork måste försöka göra det oväntade för att nå framgång. Hur stor tilltro har han på laget han varit med om att reformera?
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
GävleLasse: När han klev in i föreningen fanns inga pengar att handplocka spelare för. Han såg till att föreningen klamrade sej kvar i ES i väntan på att Läkerolen och de ekonomiska förutsättningarna fanns. Självklart har ledningen stor del i detta också.
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
Jajjen: Jag förstår inte logiken i ditt inlägg. Om det nu är så att du tror att vi skulle ha spelat i AS utan Boork så kommer givetvis frågan om du totalsågar de större delarna av hela Brynäs organisation.

Det är samma klubbdirektör, Samma sportchef och stora delar av styrelsen är densamma.

Visst gjorde Boork en rejäl förändring den första säsongen han var i Brynäs men man kan inte ge honom credit för att man har fått ihop en bra ekonomi så att man kan köpa in bättre spelare. Vist har han bidragit en smula genom att få laget at gå bättre vilket ger en större tilltro från publik och sponsorer.

I dagsläget så känns det mest som att Boork försöker reformera hockeyn och nå framgång genom att försöka ta genvägar.
Brynäs IF har investerat många miljoner på den trupp man har idag och jag tycker att man skall använda denna i så stor utsträckning som möjligt. Hemma i TV soffan gör den liksom ingen nytta. Hur många poäng skall vi hoppas på under den kommande veckan? Spelarna verkar ju inte palla mer än 2 matcher på raken och nu stundar det tre riktigt svåra matcher. Förlust eller Poängtapp mot Modo hemma på måndag kan bli riktigt jobbigt med tanke på att vi möter FBK borta på torsdag. När vann Brynäs i Karlstad sist?

Det kan gå så ruskigt snabbt nedför...
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
robocop: Hur kan du påstå att Molin har kommit tillbaka? Mannen flyger som en vante vid varenda närkamp och är inte ens snabb längre. Ha borde ha lagt av för längesen, det känns bara beklagligt att se en gammal hjälte, legend och ikon som Molin åka omkring som en halvfigur på isen.

Det som jag gillar mest med Boork är att han (tillsammans med Sundlöv) har föryngrat laget. Unga spelare har kommit, men hittills tycker jag inte riktigt att han har vågat rensa iväg föredettingarna och därav innehåller truppen onödigt många spelare.

Sen är det väl ganska tidigt att säga om Andersén och Alcén kommer att få chansen? En av tre matcher hittills.

Sundström verkar få chansen, men samtidigt råder det inte lika stor konkurrens bland centrarna som bland ytterforwards, tycker jag. Detta mestadels på grund av att Sebastian Karlsson inte håller elitserieklass.

Gynge har ju verkligen inte fått chansen hittills, men we shall see, jag tror också att de här killarna kommer att få chansen under säsongen. De har potential att bli bra elitseriespelare.

Killar som Jobs och Floberg var inte bland Sveriges bästa i sin ålderkull (83), det är exemelvis Andersén (88).
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
GävleLasse: Boork är inte Brynäs, men han är en del av det. Sportsliga framgångar ger ökade intäkter och bidrar till att ekonomi och arenabygge går ihop. Varför skall inte Boork ha "cred", han har ju lyckats hittills, spekulationer vad någon annan tränare "skulle kunna ha gjort" är just bara spekulativa. Några specifika exempel på spelarnivå:

1. Dackell och Sjödda har börjat försäsongsträna och producera
2. Molin har kommit tillbaka efter säsonger av 20-sekundersbyten
3. Ungdomar som Sundström, Andersén, Alcén och Gynge får verkligen chansen (jfr Floberg, Jobs och Danielsson)

Visst, jag hade också hellre sett att de två främsta femmorna spelat ograverat mot SSK, men att ta till dessa brösttoner redan nu efter tre matcher varav två vinster tycker jag är övermaga.

Mvh/robocop
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
Det är skitenkelt!
1. Boork har gjort ett ovärderligt jobb med Brynäs. Fan vet om vi inte lirat i allsvenskan utan honom.
2. Försöket med att bänka spelare i landslagsklass varje match är helkorkat.
Vinner Brynäs matcher är det inte tack vare 3-femmormodellen utan trots den.
Allt måste inte vara antingen eller, det kan vara både och.
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
robocop: Äntligen en saklig diskussion..

Som jag ser det så skall man alltid göra sitt bästa at vinna alla matcher. Jaghade köpt Boorkens upplägg om han valt att vila EN av de tre kedjorna som man kan kalla för leading line. Nu valde han att vila två och det blev ett poängtapp. I det läge vi befinner oss i nu så kan det lätt dra iväg. Det är inga lätta motståndare den kommande veckan och därför hade tre poäng varit att föredra idag.

Jag har varit med länge nog för att inse att tre fyra torskar på raken kan vara förödande för ett lag.

Hade Boorken tagit med ett fullt lag och vilat en hel lina så hade jag inte reagerat lika starkt. Då hade jag till och med gett det en chans. Men att åka iväg på en bortamatch med en av de kortaste resorna under säsongen med en junisback extra och två extra forwards är absolut inte bra. Vad ger det för signaler egentligen?

När det gäller Brynäs utveckling så är det mycket som är bra, fast det är några som ger Boork på tok för mycket credit. Hans insatser ligger på det sportsliga planet. Arenabygget och den bättre ekonomin ligger på helt andra personer.

Och givetvis vill jag att det skal gå bra för Brynäs, inte fan skulle jag lägga ner all den tid jag lagt ner annars.
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
wap.hockeysnack.com
Hur som helst, den som inte sett det lyft Brynäs fått under Boorks ledning måste vara blind, men det kunde säkert blivit bättre under någons annan tränare. Jag köper konceptet med tre kedjor men att vila dom två bärande kedjorna samtidigt verkar lite väl optimistiskt.
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
GävleLasse: Jag håller inte riktigt med dig. Mina argument för förnyat förtroende var, om jag mins rätt:
1. Bättre ekonomi än någonsin
2. Bättre sportslig framgång än senaste 4-5 åren
3. Framtidstro i och på laget

Naturligtvis respekterar jag att du lägger ner många ideella timmar på Brynäs. Men jag tror inte att vara Brynäs-anhängare innebär att vara "ja"- eller "nej"-sägare, det gäller ens egen övertygelse. Absolut, hade vi haft den här debatten vid tiden för Håkan Bergs senare styre så skulle vi kanske stått på samma sida - inget gjordes, gamla hjulspår, dekadens, vem kunde vara nöjd med det? Nu däremot har Brynäs gjort en helrenovering - ny arena, bra ekonomi, stor och kompetent spelartrupp, nytänkande och (i Brynäs) en framgångsrik tränare.

Varför måla detta i så dystra och pessimistiska färger - det ser ju för sjutton när allt kommer omkring bra ut! Jag hoppas, och säkert du (ni, Rodrigues) också, att Brynäs går en framgångsrik framtid till mötes.

Det är lite "våga vinn" även om det blev en förlust ikväll!

Mvh/robocop
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
Huge: Att vara gnällspik och att vara en patetisk gnällspik är det dock viss skillnad emellan.

Nu skrev ju robocop att jag inte dög som Brynäsare och kunde börja hålla på Valbo eller nåt i den stilen. Då kan man alltså utgå firån att man INTE kan vara både och?
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
GävleLasse: Man kan väl vara både och?
Gnällspik OCH ideellt arbetande som gör ett bra jobb för föreningen?
Det är nog ingen som ifrågasatt det du nu gör på ideell basis som ev kan ha åstadkommit positiva förändringar.
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
robocop: Men du bemötte mig knappast med argument utan mer kommentarer om vad jag skrivit.

Och nu kallar du mig en patetisk gnällspik.

Det skulle vara intressant å veta hur många timmar i veckan som du avsätter i ideellt arbete som gynnar Brynäs. Personligen så har jag ev väldigt bra relation till Brynäs och de som arbetar där. De vet att jag har åsikter och de accepterar dem. Många av mina synpunkter har även omvandlats till förändringar vilket bevisar att även en patetisk gnällspik kan påverka.

Hur mycket förändrar en ja-sägare?
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
70 Rodrigues: Allt är förlåtet!

Mvh/robocop
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
GävleLasse: 90%, oj då, vilka då? Jag tror att de enda inlägg jag gjort var i samband med årsmötet i år och då pläderade jag för förnyat förtroende för sittande styrelse och ledning - och det gjorde väl du också (till sist) om jag inte missminner mig. Så där var vi väl överens - eller hur?

Mvh/robocop
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
robocop: Forlot, ska aldrig haqndaigen!!
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
70 Rodrigues: Snälla moderatorer skall man få bli kallad vid konsord nu också - är det verkligen OK - dessutom av någon som inte kan stava!?

Mvh/robocop
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
robocop: ja du verkar ha svårt att uttrycka dig i ord... Men nu när du har förklarat så förstår jag att jag endast är en patetisk gnällspik. Visst gnäller jag när jag inte är nöjd. Och jag är aldrig nöjd när man skänker bort poäng på det här viset.

Jag tittade på din historia och konstaterar att 90% av dina inlägg är riktade mot mig. Du har dessvärre knappt mött mig med några motargument och det är väl en diskussion som man skall bevisa att man har rätt, eller i alla fall förklara varför man tycker som man tycker. Så jag utgår från att det är mig som person du retar dig på och inte mina åsikter.

I mina ögon finns inte du och det bekommer mig inte ett dugg att du tycker att jag är en patetisk nolla. Det är det säkert fler som tycker så du är inte unik på något sätt.

Att du sedan är feg och inte vågar gå ut med bild och presentation på din sida gör dig inte mer trovärdig.
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
70 Rodrigues: Som sagt "rovslickare"...
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
robocop: Som sagt, skitunge!
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
GävleLasse: Håll isär följande, vilket jag trodde var uppenbart - jag skall aldrig överskatta dig igen:

Rodriges - barnsligt vulgär, vars inlägg mitt var en replik på("rovslickare etc)

Du - en patetisk gnällspik

OK?

Mvh/robocop
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
robocop: jag väntar fortfarande...
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
Var på plats i Scania och de va INTE speciellt roligt att se Brynäs spela idag. Riktigt slött, och Korhonens tafatta försök till plock på 2-0 målet är bara för dåligt. Jag visste att Boork skulle bänka Sperrle trots hans strålande form. Visst, har förstått dedär med att bänka stjärnorna, men att byta bort en målvakt som är i sin livs form är bara dumhet.

Nu siktar vi mot MoDo hemma istället.
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
GävleLasse: Så bra då...

Mvh/robocop
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
robocop: JO jag vet exakt vad jag skriver...

Kom igen nu, du kan ju inte ens backa upp dina påhopp.

Patetiskt!
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
70 Rodrigues: "Right the nail" -ursäkta!?

Mvh/robocop
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
wap.hockeysnack.com
Rolig vecka som kommer. MODO, FBK, HV. Själv så tror jag på X, 2, 1
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
GävleLasse: Kommer du inte ens ihåg vad du skriver, du verkar ju riktigt slö;)

Mvh/robocop
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
robocop: Sen skulle det vara skoj om du kunde utveckla det där med att vara barnsligt vulgär. Kommer du med såna påhopp så får du banne mig backa upp det med saker jag skrivit.
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
robocop: Tack för de orden, de värmde verkligen..


På tal om nyans i inläggen...

För ordningens skull så kan jag meddela att jag ej är moderator längre.
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
robocop: Slo i hjarnan, right the nail!!
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
70 Rodrigues: Du och gavlelasse verkar ju ha startat en egen bastuklubb - grattis, all välgång.

gavlelasse en patetisk gnällspik, du - verkar ju bara korkad och barnsligt vulgär;)

Gör Brynäs en tjänst, håll på något annat lag som bättre förtjänar er, t ex Valbo, Sätra eller Strömsbro - de verkar lovande! Då kan ju gavlelasse sitta i Toyotahallen istället och göra "anal(ys)"

För övrigt anser jag att om någon av dessa två skulle vara moderatorer (gud förbjude) - snälla sluta med det, en retroaktiv avgång hade varit det bästa.

Kom igen Teppo, ge dig inte, låt inte packet tysta dig!

Den som inte kan inse Boorks betydelse för Brynäs uppryckning de senaste två åren måste antingen vara totalt okunnig om hockey eller bara rent allmänt slö (i hjärnan).

Mvh/robocop
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
tjugo8: ah ok
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
GävleLasse:
kommenterade jajjens första fråga...

såg matchen i Scaniarinken, Stevie.W hade tagit 2:an...
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
tjugo8: jag såg matchen på TV och det var en solklar målvaktstavla. Serrle ha kunnat blunda och ta den.
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
Jajjen:
det vet vi inte, det tror jag (vi?)
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
Jajjen: ja tvåan var värre, mycket värre.
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
tjugo8: Du förutsätter att det är Modo som Brynäs ska ha marginal till. Hur vet vi att det inte blir SSK?

65selander: Jag har bara sett 1-0 målet. DET var ju en riktig tavla. Menar du att tvåan var värre?
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
GävleLasse:Som Brynasare far man inte skriva som man vill i denna TIKbok. Helst ska man ha tungan upp i hela arslamentet :-)
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
GävleLasse:
Rodriques missuppfattar den lättaste av frågor...

Lasse; vid erkända små marginaler när serien ska summeras föredrar jag 3 p mot MoDo
...kommenterar inte ens resten av ditt inlägg...


Och alltid; gör man det man alltid gjort får man det man alltid fått...
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
wap.hockeysnack.com
Anemyr. Tavlan vid 2-0. Och oförmågan vid 5-3 lägena stjälper oss. Fast Linds sattelit var värd ett bättre öde
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
Anemyr: Nej, spelarmaterialet som ställs på isen idag är väl främst tänkta som defensivspecialister. Det är väl Brendl som är intagen som spetskompetens. Men om man har en spelare med påstådda motivationsproblem så är det ju rätt dumt att skicka såna här signaler som Boork gör idag.
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
VBgr: måste gnälla lite till... jag har inte sett de två första matcherna men idag har ju Brynäs knappt ett enda vettigt uppspel. krångligt, smånätt och ineffektivt slarvar man med pucken i mittzon och det enda som händer gång på gång är att man försöker ta sig upp till röda o sen droppa ner pucken i anfallzon. Knappast något som passar små anfallare som Spets, Danielsson, Alcén, Molin mfl. Brynäs är ju ett spelande lag och borde inte hålla på med sånt , eller?
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
tjugo8:Totalt idiotisk fråga men isåfall väljer jag 3 pinnar mot Södertälje. I och med att det inte finns några som helst belägg för att det är en lika garanterad förlust i en match mot Modo bara för att man spelat med bästa laget idag. Tvärt om. Hur får du ihop den frågan egentligen?
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
tjugo8: 6 p mot alles!!
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
GävleLasse:
välj max 1 av följande 2 alternativ
- 3 poäng mot Sötälje
- 3 poäng mot Modo
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF
Anemyr: Brynäs ledning skall inte komma och fundera sedan varför folk uteblir. Har redan fixat o betalt inför 2 hemmakamper! Blir det J18-J20-U-laget-B-laget man får skönja vid dessa två? Jag bävar!
Kommentera

915574 · »