Brynäs IF

517752 inlägg · 7684 ämnen

Värvninscirkusen

1923885 · » Till forumet


Sv: Värvninscirkusen
Axle San: vilken otacksam roll i NHL xD
+1
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
2 frågor om den här tråden: 1. "Värvningscirkusen" kan väl skaparen ta och döpa om den till? 2. Vilken cirkus? Vi värvar ju inga spelare.
+1
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Charles: Snabb surfning säger att han är en strikt offensiv spelare och PP specialist och därmed en spelare som skall ha en offensiv roll (topp 6) och då är han för dålig för Vegas helt enkelt.

https://www.reviewjou...ts-roster/
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
sitter och EP surfar och funderar varför inte Brandon Pirri har fått mer chanser i NHL, jävligt konstigt han gör mer än 1poäng per match i AHL och senast han var i NHL förra året gjorde han 3mål på 2 matcher men ingen mer chans efter det. hur skumt som helst
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
mattiaskarlgren: Angående Gunderson och nytt kontrakt som amerikan: har han inte i teorin bott i Sverige tillräckligt länge för att kunna fixa ett svenskt medborgarskap? Både bott o jobbat här många år nu ju, samt har svensk familj.
Har ingen aning om reglerna för svenskt medborgarskap, men det hade ju löst en del jobbiga problem för både honom och Brynäs.
+1
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
moment22: Vem värvar i Bofors? :-)
+1
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Peja: Dyker upp lite gamla Brynäsjuniorer här och där när man EP-surfar:)
Kommentera


Sv: Värvninscirkusen
bradberry: Håller med dig helt här.
Ikonen är en duktig hockeyspelare, men om vi ska ha in riktig spets så hade man ju hellre tagit Kevin Clark för att bara nämna en. Clark för mig är och var en spelare som i princip varje byte kunde göra skillnad.
Där är inte Ikonen för mig.
Ölund däremot är för mig en duktig spelare, en spelare som oavsett en andra eller tredjekedja skulle göra oss bättre. Men han besitter inte den yttersta spetsen men han är ändå en spelare som kan göra skillnad på isen.
+2
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
moment22: Hade missat att Fröland spelar där. Kul att han gör en karriär på elitnivå.
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Ni som tycker att Brynäs är baktungt; Bofors har nu 12 backar! Och 13 forwards:)
+1
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Jaken: Jag påstår att Linus är bättre. Förra säsongen så blev han ju bättre och bättre och överglänste Jensen klart på slutet.
+1
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
bradberry: Man skall inte ha för bråttom med förvärv i och med att laget har fått ihop 21 poäng de senaste 11 matcherna. Nu borde man kunna prestera ännu bättre då Sundquist har tagit över och tajtat till försvaret. BP har också fungerat klart bättre har jag en känsla av. BP tidigare var direkt orsaken till många poängtapp tidigare.
Vänta med förvärv tills något riktigt bra dyker upp. Sedan tror jag att det lär knappast finnas pengar till två riktiga spetsar men minst en borde kunna inhandlas.
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Axle San: Skulle vilja påstå att Jensen är bättre än Öhlund...
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
bradberry: Ölund är riktigt bra men Ikonen är ju ett större frågetecken. Mycket ojämn och det var ju en enorm knall att han fick NHL kontrakt.
Båda är dock spelare med bra spelsinne vilket det är brist på i dagens Brynäs.
+1
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Axle San: Jag känner det som att ni överskattar både Ölund och Ikonen. Framförallt den sistnämnde. Skall vi ha riktig spets skall vi ha bättre spelare. Skall vi spetsa till bredden så är Ölund ett alternativ. Ikonen ser jag inget behov av. En tänkt spetsspelare som är bra 25% av matcherna han spelar behöver vi inte...
+4
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
mattiaskarlgren: Ölund kan rakt av gå in som andre eller förstecenter och Jensen kan gå ned som tredjecenter, det är precis detta vi behöver samt en kille med målsinne.
+5
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
mattiaskarlgren: Intressanta tankar! Tycker för personlig del att Ölund skulle passa enormt bra i detta Brynäs tillsammans med en spetsfwd i Ikonen eller liknande. Att vi eventuellt med Ölund får tre centrar av kvalité borde inte vara något större problem. Med en spetsfwd till andra och center till tredje skulle lagets offensiva kvalité höjas avsevärt. Helt plötsligt får man två spelande femmor med resterande femmor som bidrar med hårt jobb men samtidigt kvalité, då i tredjefemman. Exempelvis:
Boqvist Kellman Danielsson
Kousal Jensen Spets
Bjurström/Asklöf Ölund Rohdin
Alcén Blomman Mannberg
Sedan tycker jag det var positivt att HL fick lämna, det har legat i luften och skönt för oss att frigöra kapital till två offensiva värvningar. Det kommer även bli intressant att se Lundgren komma tillbaka. Tror att han och Kilas (förutsatt att de spelas ihop) med lite kemi kan forma en stark och viktig defensiv.
+1
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
För er som har lite bättre koll på hur det kontrakt med mera fungerar.
Självklart vill ju Dackell och även kommande sportchef förlänga med Gunderson som har utgående.
Men är det BARA att förlänga hans kontrakt eller hur fungerar det iom att han är amerikan samt allt detta med artistkontrakt osv?
Läste någonstans att Mora (tror jag det var) som tog in två spelare som under början på säsongen (första tio matcherna) var tvungna att bosätta sig i Norge?!

Sen till värvningskarusellen så var det ju bara en tidsfråga tills HL skulle lämna.
Han har försökt och försökt men tyvärr inte fått till det.
Sen tycker jag att man ska gå ut ganska starkt (Dackell) och inte ta in en spelare för att ta in en spelare. För mig ska vi ha in riktig spets om vi överhuvudtaget ska ta in spelare.
Ölund vore en jättefin förstärkning även om det inte är en spelare som gör 40 poäng. Men han vore jättefin att få in. Dock otroligt svårt att få in honom i laget tycker jag. För vad jag minns av när han testats som ytterforward är att han fungerade klart bättre som center. Och då får vi problemet med Jensen och Kellman då dessa inte heller är några yttrar.

Ikonen för mig vore en bra förstärkning. Men frågan är om det inte skulle gå att få tag på någon spelare som kanske har högre spetskvaliteer än just Ikonen?
Känslan är ju ändå att vissa spelare i AHL börjar röra på sig mer och mer.

Men just Storm och Görtz exempelvis tycker jag inte att man ska gå efter just nu. Av den enkla anledningen att de två inte skulle göra oss så pass mycket bättre än vi för närvarande är och därav dumt att riskera att få ytterligare löneposter.
Hellre avvakta 1-2 veckor till för att få spelare som verkligen gör skillnad. För jag är tämligen övertygad om att vi kan hitta en/sådana spelare.
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Spajderman: Det hade man inte tackat nej till :-) Men tjänar inte han otäckt mycket? Kan bli svårt att lösa.
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Spajderman: Också får Rödin ansluta till nästa säsong....
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Någon som har koll på Greg Scotts status? Bara lirat 18 matcher och på plats 15 (!) I den interna poängligan.

Lägg där till att CSKA nyss lånat in Maxim Mamin från Florida.

Dags att slå en pling för ett kontrakt på 2 1/2 år?
+9
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Ikonen var hysteriskt lycklig efter att han gjort sitt första AHL mål.
Uppladdat:

225x300-ikonen.jpg

+16
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Stefan Ketola: Ja absolut där är det väl hans 32 på 49 i Timrå säsongen innan han gick till Modo som är ganska bra. Men efter det har han väl inga poängmässigt särskilt jättebra säsonger.
Men han var fortfarande en bra allsvensk spelare utan att spruta in poäng.
+1
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
SvennEG: Nilsson och Forslund var bra rollspelare i allsvenskan och är väl egentligen värvade som rollspelare till Brynäs också. Larsson var däremot en stjärna, hans sista säsong höll Gunderson-klass (när Gunde spelade i allsvenskan).
+5
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Axle San: GD skrev såhär i den här artikeln.
"-Inte heller andra gamla brynäsare på forwardssidan som Juuso Ikonen i Washingtons farmarlag Hershey Bears eller Jens Lööke i Arizonas motsvarighet Tucson Roadrunners är i nuläget aktuella för Brynäs."

Det bör vara möjligt att bli av med båda, känns som billiga spelare som allsvenska klubbar nog är villiga att värva.
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
SvennEG: Om vi bara kollar på poäng så gjorde han 18 på 52 matcher i Almtuna. Sämre än Larsson. :-)
+1
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Axle San: Forslund och Nilsson får nog bli de som byts ut. Jag skulle förorda en utpräglad målskytt och en spelförande center. Men Hur lätt är det att hitta inom rimliga kostnader?
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Stefan Ketola: Fast nja.. Nilsson var inte särskilt dålig i AS.
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Dyngklumpen: Jag läste (kommer ej ihåg var) att det inte är aktuellt för Ikonen att lämna AHL i nuläget....

Så om vi säger att två spelare skulle komma in på anfallssidan, vilka skall bort?
Går det att sälja ett par till Allsvenskan kanske? Emil Forslund och Ludvig Nilsson kanske? De borde ju vara intressanta för allsvenska klubbar med ambitioner.
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Tänker lite på "Kingen"... han hade gjort 40 poäng på 52 allsvenska matcher och så totalfloppar han i SHL. Ibland blir det så - finns en del exempel på spelare som vid ett flertal tillfällen gjort det bra i Allsvenskan och så floppat i Elitserien/SHL.
Forslund och Nilsson behöver man däremot inte känna sig så besviken över; aldrig bra i Allsvenskan och självklart då inga krav i Brynäs/SHL - mer bara ett: "Vad hände?"
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Chris11: Hoppades oxå på det, framförallt Ölund. Men Varken Wennström eller Ölund är aktuella. Tyvärr. Dock förvånad över att man inte har visat intresse för Ikonen.
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Lemp: Det här var ju en bra nyhet tycker jag som alla vinner på. Brynäs slipper lite löneutbetalningar och Henrik får mer speltid. Framgår av all tydlighet att alla är rörande överens, verkar nästan som detta skulle skett tidigare men bra att något hände. Inga haft feelings från någon part. Larsson har varit en säkerhetsrisk så fort han kommit in på isen i år. Jag tycker hans storlek hämmat honom på SHL-nivå och förra året fick han sina chanser men tog dem inte. Gillar Dackes resonemang rakt igenom. Nu hoppas vi på ett riktigt prestigenyförvärv (eller kanske två)!
+9
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Wännström-Ölund-Kousal
Boqvist-Kellman-Danielsson
Blomqvist-Jensen-Rohdin
Alcen-Nilsson-Mannberg

Gunderson-Bertilsson
Söderström-Andersén
Kilström-Lundgren

Eriksson/Karhunen

Lek med tanken att Dacke lyckas få loss Wännström från HV och Ölund ger upp bussligan. Då har vi ett riktigt vasst lag
+3
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Axle San: Håller med, hoppas att han kan höja sig ett par snäpp när han återvänder.
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Lemp: Jag känner mig ganska tillfreds med backuppsättningen just nu och förhoppningsvis så kan Lundgren komma in med nytt självförtroende och konkurrera framförallt med Ersson och Kilström.
+5
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Luddf: Oftast han dom har valt att ta upp som extraback framför Gustavsson, säger inte att det är rätta beslutet.
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Lemp: har kollat ganska många j20 matcher i år och förstår inte hur Alftberg kan vara den som är aktuell.. tycker personligen att han har varit den back som prestererat sämst i de matcher jag har sett.

Lucas Gustavsson har ju överglänst Alftberg och de andra 01-backarna har även dom varit bättre.
+2
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Skrubben:
"Planen för utlånade Niclas Lundgren kvarstår och han kommer återvända till Gävle efter denna vecka.

– Han spelar med Malmö till lördag, sedan kommer han tillbaka och är hos oss resten av tiden.

Brynäs, som kastat om i både ledarstab och spelargrupp senaste veckorna, sitter fortfarande lugnt i värvningsbåten.

Andreas Dackell berättar att det finns ekonomiskt utrymme för två förstärkningar efter att Danny Kristo och Henrik Larsson lämnat."
+1
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Axle San: Visst krävs det en bra organisation men inte för stor.
Det snålas och det sparas på de som ska ro där verkar det inte finnas pengar men till att förstärka organisationen där är kassan aldrig tom.
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Axle San: värma bänken och öppna båsdörren?
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Man blir av med hela lönen i alla fall. Dacke pratar om att det kan bli aktuellt med två nyförvärv. Lundgren verkar komma tillbaka efter utlåningen. Då har vi 7 backar ändå trots allt.
+6
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Axle San: Den enda junioren som i så fall är aktuell är Alftberg. Backsidan kommer bli väldigt skadekänslig. Vi får se vad som händer med Lundgren, om han också lämnar behövs det värvas, som du säger.
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Axle San:

Gunderson - Bertilsson
Andersén - Söderström
Ersson - Kilström

Dessa har vi i laget just nu
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Lemp: Larsson kommer såklart inte att ersättas av annan än en Junior. Vi har ju haft en back över och nu är en borta...Släpper vi Lundgren så måste en in, så är läget nu.
+1
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Lemp: Larsson fick chansen ifjol. Tog den inte.

För dålig... Har potential men i SHL kan man inte ha hur mkt tålamod som helst med en spelare. Rätt beslut!
+3
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Axle San: Han är begränsad extraback som i sina bästa stunder är en topp sex back. Så hans förmåga är ingenting som jag på något sätt prisar om du tror det. Det jag ifrågasätter är om Brynäs ska värva en dyrare ersättare som likväl kommer fungera som extraback? Det känns som onödig kostnad, resurserna borde läggas på forwardssidan.
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Skrubben: Kanske ändå att Lundgren borde stanna, sju backar kan ju vara fint att ha i truppen.
+2
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Axle San: ÄNTLIGEN!!
Kommentera

Sv: Värvninscirkusen
Lemp: Med 2 minuters speltid i snitt (och med låg kvalitet) är det tveksamt vilken funktion Larsson fyllt. Jag tror materialarn varit betydligt viktigare.
+7
Kommentera

1923885 · »