Brynäs IF

713359 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1518263

Sv: Lockout 2012

Huge: Det är väl det att i överenskommelsen som "alla" ES-lag tecknade sa att inga korttidskontrakt med NHL-kontrakterade spelare skulle göras utan att "böter" eller nåt skulle dömas ut är förkastat nu. Även om HL har en s.k. överenskommelse mellan klubbar är den verkningslös då HL inte kan döma ut några böter till den klubb som plockar in Lockout-spelare utan att HL då skulle få vite från KKV.

Det är väl där "vi" är nu. Så det är en liten vägvisning att den nuvarande överenskommelsen är verkningslös, däremot kan HL ha ett nytt möte och där begränsa antalet Lockoutspelare till kanske 3 st per lag, det borde vara möjligt...
Eller?

Så som Mike Helberg säger är ju också en sanning med modifikation då lag nu har fritt fram att värva utan att kunna vänta sig böter från HL. MEN lag som vill, däribland bevisligen Brynäs, kan värva in en lockoutare utan problem från HL...

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Lockout 2012

Anders Blank:"Så det är en liten vägvisning att den nuvarande överenskommelsen är verkningslös, däremot kan HL ha ett nytt möte och där begränsa antalet Lockoutspelare till kanske 3 st per lag, det borde vara möjligt..."

Egentligen inte. Enligt KKV: "– Varje klubb måste kunna fatta egna och självständiga beslut om investeringar, säger Per Karlsson." Så det är fritt fram för lagen att bryta alla HL överrenskommelser om dom vill. Allt ifrån max 2 icke-EU/EES spelare till transferfönster. OM KKVs beslut står fast kan ES-lag värva 20 nordamerikaner mitt under brinnande slutspel.

Kommentera