Brynäs IF

713666 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1536797

Sv: Brynäs IF-Färjestads BK den 22/11-12
Tväst: Jo, men domarna kan vi aldrig påverka hur vi än gör. Vårt eget spel däremot är på tok för ojämnt. Se bara mot de facto bottenlaget AIK, otroligt ojämn och dålig första period byts mot andra periodens spel mot ett mål.
Avsaknaden av effektivitet i anfallszon är slående, vi spelar runt snyggt men kommer inte in på mål och får inte till de där snabba avsluten som är ett måste i dagens hockey. Men det tror jag är mer en självförtroende fråga än kvalitetsbrist (till skillnad från backsidan).
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF-Färjestads BK den 22/11-12

Pucken slår förmodligen huvet på spiken i sin krönika efter AIK-matchen: Många av gnuggarna överpresterade förra året och hade en handfull riktiga klasslirare att luta sej mot. Samtidigt som många fortfarande har nån sorts psykologisk baksmälla efter guldet. Inte heller omöjligt att somliga kände sej mätta/slitna när det var dags för sommarträningen och därför inte är i bästa fysiska form. Sen kan man inte bortse från att Brynäs ÄR ett sämre lag i år. Men inte så dåliga att vi ska behöva förlora 10 av 12 matcher.

Sen tog tydligen Wikegård upp det faktum att laget är annorlunda byggt i år. Det är alldeles tydligt. De snabba spelvändningarna stod som spön i backen förra säsongen. I år går det såååå långsamt och omständligt. Samtidigt tacklar vi mest i serien och det är ju inte ett sätt att få upp farten. Jag antar att det är medvetet om man plockar in spelare som Enterfeldt och Thuresson. Harju är väl knappast fysisk men inte heller vindsnabb. Man kan ju undra varför denna omställning. Förra årets Brynäshockey var ju ganska underhållande och framgångsrik. Elle?

Kommentera

Sv: Brynäs IF-Färjestads BK den 22/11-12

Huss:

Nej, jag är mycket medveten om att gnäll på domarn aldrig lönar sig eller att Brynäs har andra problem att jobba med...... jag ville bara belysa små marginaler som kan bli jobbiga när man har dom emot sig mot så bra lag som FBK.

Kommentera