Brynäs IF

714004 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1545610

Sv: Brynäs IF - Luleå 30/12 - 2012
Huss: Talar du om Lauritzens defensiva brister i allmänhet eller dom två tillfällena igår när han tog sina tvåor?
Vi kanske skulle reda ut begreppen eftersom det var just tvåorna han drog på sig igår som vi diskuterar och som Gurra vill skylla på just Lauritzen, när det mkt väl kan vara så att han försökt rädda nån annans misstag.

Rent allmänt kanske det för övrigt ligger i sakens natur att en speluppläggare som Lauritzen slarvar emellanåt i ivern att vara konstruktiv, nåt som istället blir överkonstruktivitet och sen ger upphov till problem hemåt.
Men att han skulle utmärka sig mer än många andra håller jag inte med om, iaf inte när han är i normalt slag och fri från skador.
Kan mkt väl vara en säkerhetsåtgärd när han bänkades igår, samtidigt som TJ ville säkra poängen genom att inte riskera alltför mkt framåt.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF - Luleå 30/12 - 2012

Huge:
"Rent allmänt kanske det för övrigt ligger i sakens natur att en speluppläggare som Lauritzen slarvar emellanåt i ivern att vara konstruktiv, nåt som istället blir överkonstruktivitet och sen ger upphov till problem hemåt."

Nu yrar du i din iver att försvara de Lauritz två utvisningar.

1. Ja, det är svårt att vara konstruktiv utan puck i ett defensivt markeringsspel, man skall vara destruktiv vid de tillfällena, dock inte så man tar på sig utvisningar.

2. Jo, han utmärkte sig med att ta två utvisningar där han inte fullföljer med intensitet och då blir det den typen av utvisningar.

Hans offensiva spel är det inget fel på, men han har problem med tempot för tillfället och två likartade utvisningar visade på det. Jämför t.ex. med Widdes strålande byte i sista när han ensam mot 2-3 Luleå spelare gjorde att de inte fick ur pucken ur egen zon.

Lavander och Nordan blev också bänkade, kan tänka på mig på grund av deras brister gällande skridsko och tempo (alltså samma som Lauritzen hade) när Luleå tryckte på för reducering.

Kommentera