Brynäs IF

714004 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1602883

Sv: Brynäs IF - Frölunda HC 7/12-13
Huge:Helt rätt att Joel åkte ut. Utan tvekan. Men matchpenalty på det? Hade det inte räckt med 10 minuters personligt - han hade ändå försvunnit från matchen? Har svårt att se att sådana här "verbala attacker" är något som inte sker relativt ofta på isen.

Som det var nu åkte han ju ut för matchen, gav Brynäs ett 5-minuters överläge för ett brott som inte gjordes mot Brynäs? Om jag inte misminner mig har jag sett dubbla 10:or och GM-utvisning på det.

Jag stör mig på MP:t. 
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF - Frölunda HC 7/12-13
Dragan 2k: Efter att ha sett PK efter matchen så undrar man dessutom varför Lundqvist är så sur på domarna?
Rönnberg hävdade att spelarna (främst Lundqvist) var sura på att domarna lät Nordan låsa motståndaren vid tekning utan åtgärd och utbyte av tekare.
Varpå TJ förklarade att det faktiskt är tillåtet att låsa motståndaren bara man inte sparkar pucken först.
Verkar som att den gode Lundqvist, som en av ligans bästa tekare, mer är ledsen att han för kvällen mötte sin överman i tekningscirkeln?  ;-)
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda HC 7/12-13
Dragan 2k: Håller inte riktigt med.
Om respekten för domarna ska vidmakthållas så måste flagranta abuse of officials också straffas lite hårdare än en vanlig 10-minutare.
Och i det här fallet kan jag inte tänka mig att Lundqvist sagt nåt som domarna är vana vid att höra, isf skulle vi ha sett betydligt fler MP för såna här saker.

Sammanfattningsvis: det hårda straffet står i relation till hur allvarligt man ser på abuse of officials och då ska ingen hänsyn tas till resonemanget att han som du säger "ändå försvunnit från matchen" och att det därför lika gärna kunde ha räckt med en 10:a och GM.

Redigerad kommentar

Kommentera