Brynäs IF

715837 inlägg · 7953 ämnen

Följande fel har inträffat:

Inlägget finns inte

Forum

2706855 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: A propósito de nada
Peja: Kanonkille! En hjälte även hos oss!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Världens bästa Jacke ❤️ För evigt en Brynäshjälte som alltid satte klubben först.

Hoppas han kan få en karriär inom föreningen i framtiden där han börjar lite längre ner och (förhoppningsvis) kan jobba sig uppåt.

Den där personligheten och klubbhjärtat tror jag inte är något negativt att omge sig i föreningen med om man blandar in lite bevisad kompetens i mixen också.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: "en är det klart att Coreau har varit en riktigt bra målvakt en gång i tiden, men numera är han ju en målvakt som knappt kunde stå en allsvensk match utan att släppa in minst en billig puck. "

Baserat på 4 matcher..
Vi tycker olika helt enkelt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Han pratade ju en del om att hänga kvar i arenan (säsongskort ville han väl ha?) vilket jag tänker mig blir svårt om han spelar vidare någon annanstans. Men det kan ju vara så enkelt att han inte bestämt sig för något själv än och att jag läser in mig alldeles för mycket i det om att han vill hänga kvar i arenan och snacka lite skit.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Håller med, perfekt avslut i Brynäströjan för Blomqvist. Om han vill fortsätta spela hoppas jag att han dyker upp i Almtuna, blir ju en del åkande då, men antagligen mindre resetid än om han skulle spela med Strömsbro. Det skulle vara grymt för Almtuna att gå in en sån kille, fast förstod inte riktigt utifrån intervjun om han ska fortsätta lira eller inte.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
19BIF12: Jo, men Coreau har spelat 4 säsonger i Europa och samtliga på lägre nivå än Hockeyallsvenskan och definitivt mycket lägre nivå än SHL. Voutilainens 3 bra allsvenska säsonger är ett mycket mer pålitligt sample size. Sen är det klart att Coreau har varit en riktigt bra målvakt en gång i tiden, men numera är han ju en målvakt som knappt kunde stå en allsvensk match utan att släppa in minst en billig puck. Voutilainen har konsekvent varit en allsvensk toppmålvakt under sina år i ligan, och högstanivån som han exempelvis visade i det första mötet mot Brynäs visade ju definitivt inte Coreau i Brynäströjan.

Visst spelade Coreau få matcher, men det är ju inte direkt någonting som talar till hans fördel heller. Om man dras med skador i den åldern brukar man sällan ha skadefria säsonger framöver.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: "Blir konstigt när argumentet först är att man ska kolla på 4 slutspelsmatcher(!) och sen över tid..."

Tycker själv inte att det är konstigt att ha mer än ett argument.

...Och för mig är David Rautio den bästa andramålvakten jag känner till.

Rautio är självklart inte den bästa målvakten som varit backup - men han har egenskaper som gör att han är en enorm tillgång för laget

- Han tävlar om förstaspaden
- Han är helt OK med att inte vinna den tävlingen
- Kommer alltid extremt förberedd och extremt laddad till de matcher han spelar

Tycker jag såg samma egenskaper hos Coreau och vad jag förstår var det intrycket även inom laget. Vem som är bästa målvakten Voutilainen eller Coreau kan man så klart ha olika åsikter om - själv tycker jag Coreau.

...Men det är klart. Kan man hitta en annan, extremt bra målvakt, som inte är dyr och är villig att vara backup ska man så klart slå till.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Korrekt beslut, men givetvis väldigt väldigt tråkigt!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Puh! Var väl inte jätteoväntat men drar ändå en lättnandes suck över att han inte kör ett år till i Brynäs bara för att. Han blir väl 38 i år och jag skulle bli väldigt förvånad om inte han lägger skridskorna på hyllan nu.

All heder till Jacke som fick ett perfekt avslut på sin Brynäskarriär.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag har nog inte sagt något om vilka matcher man ska kolla på. Voutilainen har dock haft en hel säsong men bjöd inte upp till dans när det gällde i år. Sen är han en riktigt bra målvakt men fortsatt obeprövad på högsta nivå. Coreau är en före detta NHL-målvakt som faktiskt fortfarande bara är 32 år. Givetvis har han inte gått och blivit en dålig målvakt för att han hade en stökig säsong förra året.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäs offentliggör att Jacob Blomqvist lämnar klubben.

Tack för allt!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
19BIF12: Blir konstigt när argumentet först är att man ska kolla på 4 slutspelsmatcher(!) och sen över tid, för om man ska bedöma Coreau som bättre än Voutilainen över tid måste man väl se ett tidsspann på typ 5-10 år?

Voutilainens 3 starka säsonger i Björklöven smäller högre än allt som Coreau har gjort i Europa i min bok. Att Coreau var AHL-kung 16/17 är ju faktiskt inte särskilt viktigt säsongen 24/25.

Som sagt, om inte Coreau hade varit en så skön snubbe så är jag övertygad om att ni inte hade argumenterat för honom. Han var inte bra i Brynäs.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Malken: Ja, Coreau har ett bättre CV än Voutilainen, men det handlar mycket om gamla meriter. Och det CV:et talar också för att han är dyrare och skulle ha svårare att acceptera en andraspade än Voutilainen.

Coreau peakade förmodligen 16/17. Det har gått stegvis utför sedan dess.

Men det är mycket spekulation nu. Att Coreau skulle acceptera en andraspade över tid är ju också en spekulation från din sida, precis som jag spekularar i att Voutialinen vore OK med det.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Ska man kolla över tid så skulle jag också välja Coreau alla dagar i veckan. Han är i en bra ålder fortfarande och har en person som passar i gruppen och gissningsvis stora ledaregenskaper/erfarenheter som är stora plus i min bok. Han är inte mer än godkänd på sina 4 matcher, men han kommer också från en stökig säsong med skador. En hel försäsong med träning av "kungen" så känns det som ett väldigt tryggt komplement.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Nejdå, i mina ögon har Coreau ett bättre CV - inga konstigheter
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Malken: Att Coreau är bättre än Voutilainen baserar du alltså på 4 slutspelsmatcher, istället för att ta hänsyn till siffror över tid och övriga 33 matcher som han stod under säsongen? Jag tycker att du vinklar statistiken för mycket där. Det är ett för litet sample size och dessutom var Voutilainen antagligen bättre än Coreau i slutspelet om man granskar skotten och inte bara kollar på räddningsprocenten. Tror ärligt talat inte att Coreaus framtid i Brynäs hade varit en diskussion överhuvudtaget om han inte hade varit en så skön snubbe i medier. Både Kvist och Coreau är ju spelare som en del supportar vill förlänga med främst av emotionella skäl, inte för att de har spelat bra hockey i Brynäströjan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
#33: Kvist var ok i fjärdekedjerollen i HA, men det betyder inte att han håller i SHL. Precis som Gällstedt är inne på behöver man fyra bra kedjor på ett annat sätt i SHL, så förstår inte riktigt hur man ska kunna klämma in honom. Det finns spelare som kan åka skridskor och jobbar lika hårt som Kvist - och är bättre i spelets övriga delar.

Om Kvist tar ett par år i HA och utvecklas kan han vara intressant inför framtiden, men just nu är han inte en SHL-spelare.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Jag tror faktiskt inte man kan bedöma om Coreau är en bra eller dålig målvakt utifrån den lilla samplesize som finns på honom inom Svensk hockey. Går nog varken säga bu eller bä.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Malken: Du får nog titta på statistiken över tid gällande Voutilainen & Coreau. 4 matcher i ett slutspel mot ett taggat DIF (och uselt Löven) mot 2 matcher (Karlskoga & Nybro) för Coreau är inte direkt en jättejättebra jämförelse. Voutilainen har ju hamnat på 93.4% i slutspelet också (12 matcher) för bara 2 år sen (90.8% för ett år sen i 11 matcher).

Under dessa 2 matcher fick Coreau bara 41 skott mot sig vilket snabbt blir hög svs% om det är många "alibiskott" som aldrig ens var farliga (jag säger inte att han var dålig men väldigt få skott mot sig vilket kan bli missvisande).

Voutilainen kan ju uppenbarligen hålla 92-93% över hela säsongen i flera säsonger (3) och även vara 93+ (nästan 94%) i ett slutspel när det gäller (även om han inte var det i år).

Och det är helt okej att vilja ha olika spelare och finns inget rätt eller fel i vem man (personligen) gillar och vill ha. Men jag vet att jag alla dagar skulle vilja ge Voutilainen chansen om jag hade möjligheten sett till ålder och jag tror att han kan utmana om förstespaden. Men sen så är detta också inte mitt jobb och jag är glad att jag inte behöver besluta över såna saker. :)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Tänker på det här med roller.
Kvist var perfekt i sin roll, fjärdkedjan var oerhört duktiga på att ta pucken in i anfallszon, antingen gneta fast pucken eller gå på avslut med resultatet att vi fick tekning i anfallszon (även mål ibland😊). Då bytte man in en vassare kedja framåt.
Jag vet inte vad Kvist kostar men i den rollen var han i mitt tycke väldigt duktig. Den rollen borde väl sannolikt behövas även i SHL.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: "Tror delvis vi "pratar om varandra", som man väl säger"

Du har så klart alldeles rätt i det mesta av det du skriver - men jag bedömer att Coreau är en bättre målvakt en Voutilainen. När det började gälla något, i kvalet, gick han upp till 92,7 i räddningsprocent. Trots jättetavlan i första matchen mot Bofors. Voutilainen gick i kvalet ner till 86,7.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Malken: Tror delvis vi "pratar om varandra", som man väl säger.

Mina poänger är:

1) Först och främst måste ju spelaren vara tillräckligt bra för den tilltänkta rollen. Det tycker jag inte att Coreau är och därför borde han inte vara aktuell enligt min mening. Detsamma gäller Kvist. Jag tror att man kan hitta bättre spelare i de rollerna.

2) Du har helt rätt om rollacceptans. Det måste givetvis snackas igenom med varje nyförvärv varesig det är Voutilainen eller Coreau. Där tror jag att det är lika stora chanser att Voutilainen accepterar rollen och är minst lika billig, men det är ju spekulation. Om Brynäs tar Voutilainen eller någon annan så förväntar jag mig att man har snackat igenom rollen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
kulltorp: Han har väl nyss kommit in i puberteten, lite vrång och tvärtemot. Så han är väl lite ursäktad kan jag tycka.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: "Djoos och Andersson är mjuka spelare, men jag tror ändå att de skulle kunna spela bra tillsammans. Otroligt spelskickliga och tänker säkert hockey på samma sätt. Jag hade dock hellre tagit letten Jaks än Andersson, men kanske en annan priskategori också."

Tänker att Andersson endast är ett alternativ om Djoos inte kommer. Tror relativt många HA-spelare är back up-alternativ om det inte löser sig med klubbarnas förstaval.

Alla klubbar, i shl, vet ju att man kan signa upp HA-spelare till slutet av juni (så länge SHL-klausulen gäller) och tittar nog främst på andra bättre alternativ fram tills dess.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Han provocerar lika fullt i Timrås gästbok så ni vet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: "Coreau verkar vara en bra karaktär men jag förstår inte riktigt varför man skulle välja honom före typ Voutilainen, om man har det alternativet på bordet."

Som jag uppfattar det var rollacceptansen stor och stämningen i laget lysande under den gångna säsongen. Raka motsatsen mot säsongen innan. Då lämnade Vehviläinen tidigt, vad jag förstår, mer eller mindre i vredesmod Brynäs. Innan säsongen ville också Timashov, trots kontrakt, ha högre lön. Det är ingen bra säsongsstart och det kändes som att det aldrig fanns någon harmoni i truppen. Kollar man på hur många spelare i det laget lyckats efter att man lämnat Brynäs blir det tydligt att man hade en riktigt bra trupp. Ändå åkte man ur.

Skulle Voutilainen trivas i en roll som tvåa? Skulle han acceptera rollen? Jag är osäker. Kvist får ju mycket skit här inne - men säga vad man vill. Hans rollacceptans är enastående. Han gör ett fantastiskt arbete i sin lilla roll i laget.

...Och här ligger en stor del av sportchefens ansvar - att "få ihop" truppen. HV verkar halvt ha kraschat sin ekonomi på att köpa en enorm mängd spelare de senaste säsongerna och aldrig riktigt fått det att funka.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Alcén är ju alltid inne på att ta in "rätt personligheter" så man är nog inne på samma. Självklart så blir det nya utmaningar och nya personer in. Men man behåller ändå the core. Vi får även in spelare som garanterat köper in sig i det. Silvferberg och Lindblom. Sen är jag säker på att resterande passar in också då Brynäs verkar väldigt mån om detta, de skapade ju ändå det vi fick se förra säsongen. Sen att det kommer upp i samma nivå? Nja.
Men det kommer inte gå att jämföra med säsongen med Manner & Co.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Ja jag är verkligen ingen expert men jag tycker det är konstigt att en sån som Chad Yetman (kanadensare) alltså hamnar i Tjeckiska ligan (HC Vítkovice så ett förmodat mitten/bottenlag) efter en kanonsäsong i Mora (23 mål när tvåan gjorde 14). Han är bara 24 år så i väldigt bra ålder också.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Generellt sett värvar inte SHL-klubbarna importer från HA särskilt ofta. Snabbräknade att 9 importer kom topp 15 i HA:s poängliga 23/24. Av de kommer bara Indrasis och Kopacka att spela i SHL nästa säsong.

Om SHL-klubbarna tar importer från HA är det ofta yngre spelare, typ Moras unga norrmän, men det är ju som svenskar. Jag kan tycka det är lite synd att man inte ger fler nordamerikanska HA-spelare chansen i SHL, historiskt har det slagit väl ut vid flera tillfällen, inte minst för Brynäs med Gunderson och Angell.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: För mig som inte har 100% koll på hur det fungerar, finns det i dag någon bra anledning till att ingen SHL-klubb plockat upp Voutilainen än?

Med 92%, 93% & 92% över 3 säsonger i HA borde han ju vara åtminstone intressant för någon klubb tycker jag.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Malken: "Varför inte Coreau?"

För att han snittade ett billigt insläppt mål per match när han stod?

Coreau verkar vara en bra karaktär men jag förstår inte riktigt varför man skulle välja honom före typ Voutilainen, om man har det alternativet på bordet. Tror inte Coreau är jättebillig heller, och man kanske inte ska ta för givet att han är beredd att vara uttalad backup en hel säsong bara därför att han accepterade det under en säsongsavslutning när hans dåvarande klubb ville skeppa iväg honom. Men jag har svårt att se Brynäs vinna SHL-matcher med spelet som han visade upp mellan stolparna 23/24. Den nivån som Voutilainen visade upp var inte Coreau i närheten av under sin tid i Sverige.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: Det är en ny grupp nu och man kommer att ställas inför tuffare utmaningar i form av fler förluster. Även om man har tagit in bra karaktärer, så är det ett stort 'ingrepp' på gruppdynamiken att plocka in så många spelare högt upp i laghierarkin. Det var oundvikligt med tanke på den sportsliga kravbilden i SHL, men man ska nog inte ta för givet att lagsammanhållningen blir lika bra.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: nu kopplade jag det trodde du menade kvist och Blomqvist först 😂
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Menade Silfver
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: jag tycker det lät på Alcen i 60 minuters Brynäs på Sportbladet.

Som att Blomqvist i stort sett var utesluten redan.(kanske bara missuppfattade allt)

Men lät lite som att det pikades åt att det blir ”pension” eller en HA klubb kanske.

Tror även Abris och Alcen skojade lite om att ”då får han tid till att jaga på heltid kanske” om jag inte missminner mig.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: Så tänker jag också inkl att nyförvärv som Jacke och Oskar kommer att bidra otroligt bra också för lagsammanhållningen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Auchinleck: Ja de är nog det man får ha, jag är nöjd bara vi slipper playout. Maken till ångest vill man inte uppleva allt för många ggr…..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Dallemas: Det finns andra saker som gör STOR skillnad. Hela tränarstaben och energin och atmosfären i gruppen. Och den grupp sammanhållningen kommer vi även att behålla, så det bådar otroligt gott anser jag. Det går inte ens jämföra kaoset med förra säsongens lag och det som vi nu kommer ha.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Dallemas: Det vi vet är att en målvakt, 2 backar och 2 forwards till ska in i laget. Innan vi vet vilka dessa spelare är så blir det svårt att varken säga bu eller bä.

Skulle Alcén landa exempelvis Bibeau, Djoos, Benn, Karlström och Kelleher så skulle jag känna mig lugn iaf. Det laget lär inte spela kval nästa vår.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Dallemas: Får vi in en kompetent förste center, Djoos och att Benn stannar så är jag lugn.

Då tar jag gärna Kelleher på förlängning.

Samt Ove och Masken

jag har en historia av att tycka att man alltid dumsnålar och värvar för lite spets - men ovan tror jag på

ps skit i arenainvesteringar detta år - lägg allt på truppen. ALLT
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Dallemas:
Rimliga förväntningar...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Är de bara jag som känner sig lite orolig med lagbygget. Blir vi verkligen så mycket bättre med endast 3 nya Fw, 1 Back och 1 MV ( så här långt). Om man jämför med laget vi åkte ur med. Tycker jag vi intw ser direkt vassare ut (på pappret). Hoppas jag har fel så klart. Dem verkade ha en grym lagsammanhållning förra säsongen å de är nog så viktigt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Malken: nej han var lite skakig i alla matcher han drog fast han hade några matcher på sig att bli stabilare. Så det borde finnas någon som är mer sugen att utmana Källgren.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J-S: därför jag snackat så mycket skit med pappa som är Djurgårdare.

Han klagar alltid på att djurgården har så mycket skador dem 3 senaste säsongerna.

Sen kollar man vem som är fysioterapeut i Djurgården, Jo ”DIF-Legenden” Jimmie Ölvestad.

Sen har jag ju såklart noll koll på hur han arbetar, hur duktig han är och hur skadorna blir till.

Men med så mycket skador som dem har varje säsong och att man har en gammal spelare som fysio. Då luktar det kompisvärvning lång väg.

Sett utifrån.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: "Ingen fara på taket att Gunnarsson är klar för Graz"

Varför inte Coreau? Han var, vad jag förstår, en stämninghöjare i laget. Fann sig, som jag uppfattat det, lika bra som Rautio vid att "spela andrafiolen". ...Och lär ha njutit under sin tid i Brynäs. Lite flaxig - javisst, men verkar ha mycket bra nerver. Fick ju en dålig start i första semin mot Karlskoga - men räddade laget med en lysande räddning i början av förlängningen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Samsung: Intressant intervju med Johan Holmström på Brynäs hemsida.
Min personliga uppfattning är att sen han tillträdde som fysioterapeut så verkar det som att det är mindre skador i laget.
En ofta bortglömd position ibland tränare och ledare är fysioterapeuten som gör sitt jobb i det dolda inga flashiga rubriker.
Men en av dom viktigaste positionerna i ett modernt hockeylag är fysioterapeuten då förebygga skador kan vara skillnaden på kval eller slutspel.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Samsung: Ingen fara på taket att Gunnarsson är klar för Graz. Skulle mycket hellre ta Joona Voutilainen som skulle komma in med en hunger och kunna konkurrera med Källgren.

Philip Svedebäck har en intressant profil men kanske inte vore beredd att återvända till Sverige redan nu.

Målvakter att hålla utkik på i HA blir Korhonen jr och Topias Leinonen.

Johan Gustafsson finns säkert också på marknaden om han är skadefri, men det vore ett nej tack för min del.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Som jag skrev om Gunnarsson att han har för fina säsonger på slutet och höga ambitioner än att gå som uttalad tvåa hos oss i SHL, klar för Graz i Österrike.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
nyb: Djoos och Andersson är mjuka spelare, men jag tror ändå att de skulle kunna spela bra tillsammans. Otroligt spelskickliga och tänker säkert hockey på samma sätt. Jag hade dock hellre tagit letten Jaks än Andersson, men kanske en annan priskategori också.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Ja vi kan mycket väl ha ganska lite poäng efter första 6-7 omgångarna. Tufft schema från start :)
Inga Västervik hemma direkt nå mer 😅😅🤩🤩
Kommentera

2706855 · »