Brynäs IF

714124 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1742750

Sv: Sv: Silly season 2016-2017
Zappaholic: Det hoppas jag med, det skulle vara jätteskoj om han slog igenom totalt. Sen då? Åker han över för att utvärderas av Philadelphia likt Oscar har gjort nu? Sedan finns risken att de övertalar honom att komma över för att lära säsongen efter....Det vore inte första gången det händer. Men jag vill se i ett längre perspektiv än bara en säsong. När man har chansen att få in en erkänt bra målvakt med massor av rutin och har en möjlighet att behålla denna under flera säsonger. DÄR har du hela grunden till mitt resonemang. Det handlar alltså inte om att jag såga Felix på något sätt. Det handlar om att jag vill att Brynäs skall skapa sig förutsättningar att göra en bra säsong och det gör man genom att bygga ett starkt lag, bakifrån.

När det gäller Felix så hade jag kunnat se att han stannat i Brynäs som backup och lärt sig massor i Peckas regi, precis som vanligt. Men samtidigt inte känna en enorm press när det kommer till viktiga matcher. Då har vi en erkänt bra målvakt som kan stå när det hettar till. Så man kan säga att man matchar in honom i ett lagom lugnt tempo för det är inte under match en målvakt blir bättre. Det blir man genom att nöta in rörelsemönster och räta till småfel alla målvakter gör. På matcherna skapar en målvakt sig rutin och bygger upp ett självförtroende. Vilket blir svårare att göra om man som ung kille skall vakta kassen i en viktig match, En sån säsong kan till och med knäcka en keeper. Det vore inte första gången...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Sv: Silly season 2016-2017
Powerfade: "Så man kan säga att man matchar in honom i ett lagom lugnt tempo för det är inte under match en målvakt blir bättre. Det blir man genom att nöta in rörelsemönster och räta till småfel alla målvakter gör."

Enda sättet för en ung målvakt att bli bättre i viktiga matcher är väl för fasiken att han får stå i den typen av matcher, eller? Och med Jocke E som första så lär ju den chansen knappast dyka upp så ofta som den hade gjort bakom Rautio.
Eller menar du att en målvakt bara blir bättre på träning, där han nöter in detaljer och rättar till småfel?
Ditt resonemang känns lika dumt som att påstå att en golfare bäst lär sig att vinna stora tävlingar där nerver och mkt annat kommer in, genom att nöta på ranchen och slipa på småfel och detaljer.
Eller så har jag helt missuppfattat vad du försöker säga.
Kommentera

Sv: Sv: Silly season 2016-2017
Powerfade: Denna diskussion hade ju aldrig uppkommit om Modo inte åkt ur.
JE bestämde sig för Modo i februari typ.
Han fick säkert oerhört bra betalt för det.
Vet att Noah Welch har ca 400-500 " i mån.
Jocke skulle inte varit långt efter. Hade det bart värt att lägga 300"/mån?
Kommentera

Sv: Sv: Silly season 2016-2017
Powerfade: Man kan väl erbjuda Felix en förlängning i så fall. Detsamma gäller väl alla målvakter. De kan ju dra när kontraktet går ut.

Felix själv har ju sagt att han inte vill åks över för tidigt. Hoppas det stämmer. Till skillnad från en del andra tror jag stenhårt på den här målisen!!
Kommentera