Brynäs IF

715472 inlägg · 7953 ämnen

Följande fel har inträffat:

Inlägget finns inte

Forum

2705973 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: A propósito de nada
Forsberg 1978: Samma här, har redan gett beröm men vill understryka hur trygg man kände sig mot slutet av säsongen och in i slutspelet. Låg Brynäs under hade man känslan att det gick att vända, till skillnad från senaste åren i SHL.

Brynäs förnedrade motståndet den här säsongen, det minnet ska jag försöka hålla kärt i lång tid framöver. Svepningen av Djurgården tänker jag på varje dag, och man blir lite extra varm när man rör sig runt Hovet/Tele2-området och ser folk i DIF-utstyrsel. 😌
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Att hantera försvarets missar är väl det enda jobbet en målis har. Om försvaret inte släpper igenom något alls kan ju målis ligga på Mallis med en Mojito i var hand. Tyvärr var det väl ungefär det Lindbäck gjorde.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lindblom - Fredik Karlström - Kopacka
Silfverberg - Larsson - Rödin
Indrasis - Ölund - Kelleher
Lejon - Vesel - Scott
Karlsson

Djoos - D'Astous
Bertilsson - Kinnvall
Benn - Lindstein
Cukste

Källgren - Bibeau - Steinbergs

Tankar?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Rohuoma gick jul ju vidare till Frölunda innanan halva säsongen och gjorde bra ifrån sig där i slutspelet. Ingen dålig värvning från Modo men man undrar ju varför han drog så snabbt vidare till Frölunda och varför han inte lyckades i Modo.nHutsko kom in efter Rohuoma lämnat men gjorde väl inget väsen av sig. Då när han värvades från IKO förstod jag inte riktigt varför. Modo's sportchef behöver göra ett bättre jobb denna säsong för att kunna mäta sig med top 6.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: ” Ganska slätstruken silly season men samtidigt tenderar de att hitta rätt i rekryteringarna. Det är ett väldigt annorlunda lagbygge mot för Brynäs betydligt mer rutinerade lagbygge.”

Nu har jag väl bara sett en 5-10 matcher med modo säsongen som gick. Men det var väl bara Lehtinen och till viss del Ranta av den invärvade spetsen inför SHL som blev lyckade?

Spelare som Ruohomaa, O’regan och Hutsko floppade ju duktigt. Snarare ganska kass träffprocent hos Gradin skulle jag säga…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: ” Yes, kaos i försvarsspelet var väl EN sak som Lindbäck tvingades hantera.”

Hoppas du på nya assisterande tränare till kommande säsong eller en helrenovering av backsidan?

Var det ”kaos i försvarsspelet” förra säsongen i allsvenskan lär det väl bli ännu värre i shl?

Eller har dom ringt in dig till träningsstart på måndag så du kan styra upp försvarsspelet? Eftersom du tror att du kan bättre än Gällstedt och company
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Och du missar aldrig en chans att skriva ett saltigt svar till Mylingen ;) (ja, jag har väntat hela dagen)

Carry on allihopa, allt är som det ska i Brynäsboken.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: ” Läste att Alcén snackade lite om eventuellt sommarkontrakt för Jonathan Karlsson. Tror han skulle kunna bli en bra rollspelare om han fortsätter utvecklas. Bra på skridskorna, kan tacklas och har ett okej skott, kan dessutom spela både ytterforward och center. En mycket mer intressant spelare än exempelvis Kvist”

Absolut intressant och helt rätt att starta med några juniorer i uppställningen, då finns mer utrymme att värva under säsong (om behov finnes) som man gjorde med benn t ex
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: ” Lindbäck alltså… H-vete vilka tavlor han stod för. I efterhand har det ju kommit fram vad problemet var…”

Yes, kaos i försvarsspelet var väl EN sak som Lindbäck tvingades hantera.
Och att han själv sen hade problem utanför isen, underlättade ju inte hans jobb direkt.

"Ja, klubbarna står nog i kö för att signa upp kvist 😂😂😂"

Ett av flera bevingade citat i samlingen "Magsure mylingens fräscha sätt att håna och raljera om det egna lagets spelare"
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Jo, men samtidigt är det väl inte så vanligt att man ger 22-åringar entry level contracts heller. Dock skulle dom kunna ge honom ett ettårskontrakt om jag inte missminner mig. Hade bättre koll på alla regler kring ELC förut när jag var som nördigast. Dock så har äldre spelare erbjudits det tidigare, men då snackar vi om såna som Kaprizov och Panarin, som sticker ut på ett tydligt sätt.

Men jo, Islanders har en usel talangpool. Så att Ljungkrantz får ett kontrakt kanske inte är det märkligaste som har hänt (men jag tror som sagt inte han får det). Samtidigt är det Old School Lou Lamoriello som rattar Islanders. Han gör en del märkliga förlängningar och trejder ibland och är väldigt speciell överlag, så det är svårt att veta hur han tänker. Imponerande att man låter en 81-åring ratta skutan ändå.

Edit: kollade upp det. Dom kan signa Ljungkrantz på ett tvåårskontrakt om dom vill, så det kanske är värt en chansning ändå när dom inte behöver binda upp honom på tre år. Från 24 år och uppåt gäller ettårskontrakten.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Var det inte Islanders som hade en urusel talangpool?

Hade varit sköna NHL-miljoner till Brynäs om de hämtar Ljungkrantz men man kanske inte ska hoppas på för mycket. Islanders skulle kunna fylla på med lite äldre spelare också, de kan ju plocka i stort sett vilka de vill från t.ex SHL.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bratwursten : Islanders tappar hans rättigheter om dom inte signar honom innan den sista juni. Ska bli intressant att se om dom ger honom ett kontrakt eller inte. Jag tror inte han får något eftersom han redan är 22 år.

Angående Färjestad kan du se länk nedan. Dock står det 23/24 på EP så det verkar ju bara som att FBK signade honom på ett år, eller så är det inte officiellt på EP att FBK har kontrakt med honom och det är kontraktet med Almtuna som EP har registrerat.

Men han lär väl få nytt av FBK om Islanders låter honom gå och släpper rättigheterna.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Är Ljungkrantz på kontrakt med FBK? han vore intressant. I övrigt har jag inga problem om vi förlänger med Cukste, Kelleher och Benn. Alla håller på SHL nivå
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Spännande att se hur det blir. Jag tror inte att Benn, Kelleher och Cukste blir kvar, men vi får väl se vad som händer. Det skulle finnas ett värde i att få till någon slags kontinuitet.

Läste att Alcén snackade lite om eventuellt sommarkontrakt för Jonathan Karlsson. Tror han skulle kunna bli en bra rollspelare om han fortsätter utvecklas. Bra på skridskorna, kan tacklas och har ett okej skott, kan dessutom spela både ytterforward och center. En mycket mer intressant spelare än exempelvis Kvist.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Grattis till ni höll er kvar. Tror det blir tufft för er nästa säsong, väl mött!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Chanzone: Känns som att det kan gå hur som helst för Luleå. O'Neill kommer säkert vara bra om han undviker skador, men det är ett stort om. Levtchi och Nurmi är bra nyförvärv på pappret men känns som att det är otroligt svårt att förutse hur Liiga-spelare lyckas i Sverige. Luleå står ju och faller på att de tre lyckas i SHL.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Det är roligt att se alla Luleå-fans hybris just nu. Pratas om SM-guld och PP i världsklass. Oddset lär ju vara lägre på att dom hamnar i ingenmansland än att dom kniper ett guld.

Silly season, tiden där hoppet och en god natts sömn fortfarande existerar för alla oss fans!😁😅
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: ” låna ut åtminstone Johannesson. In med djoos, benn och cukste. Backsidan klar
In med Tyler x2
Då behövs 1 st center och 1 st målvakt.
Enkelt”

”GD Brynäs spelartrupp fylls på alltmer. Flera starka nyförvärv har presenterats men fortfarande saknas det spelare på ett par nyckelpositioner.
– Tre forwards till ska in. Två av dom får gärna vara centrar, säger Johan Alcén som öppnar för att förlänga med ytterligare spelare.”

Jag ser gärna en förlängning av Benn och Cukste sen en signing av Djoos, och jag håller med då är baksidan klar,
Då återstår det två centrar och en forward + 2a målvakt.

Vesel Kellerher, center och forward sen en toppcenter för första linan är vad som saknas om vi signar upp Benn Cukste Djoos på backsidan.

När det gäller målvakt så hoppas jag att Pecka har några målisar på sin radar som har Claras kvalitet och passar in i lagbygget.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Specter: Blir spännande att se 😎
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bratwursten : Modo har ju en trupp som till stora delar har utvecklats stegvis tillsammans och en sportchef & tränare som är duktiga på att få ihop det. Nästa säsong kommer de dock inte att vara den där nykomlingen som motståndarna inte har riktigt koll på, de tog en hel del poäng i början av säsongen, möjligtvis var just det en faktor.

Ganska slätstruken silly season men samtidigt tenderar de att hitta rätt i rekryteringarna. Det är ett väldigt annorlunda lagbygge mot för Brynäs betydligt mer rutinerade lagbygge.- På pappret kommer Brynäs ha ett mycket bättre lag, men det blir naturligt sett till hur man har byggt lagen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Rödin1912:
Högmod går före fall….

Ödmjukhet är alltid bäst 🤘👍
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Rödin1912: vi kan ställa Olle eriksson eek mot er. Shls klart sämsta andramålvakt. Ett under att han är kvar hos oss..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Specter: Mot oss lär dendär Lassi vara som en julkalender, luckor överallt…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bratwursten : spännande att vår "ha-trupp" var målskillnad från att ta sig till åttondelen. Du har uppenbarligen inte sett vårt lag spela i shl denna säsong.

Lassi Lehtinen är finsk landslagsmålvakt. Pris som Finska ligans bästa målvakt som 20-åring. Backup i vm. En av shls bästa målvakter, vilket du lär få se i vinter. I ett bättre lag i shl hade han haft 93%+. Räddade upp mycket pga vår mediokra defensiv i vintras.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bratwursten :
Lehtinen var grym för Modo denna säsong och en stor anledning till platsen i slut tabellen, kasta vänligen ingen skit på honom 😊

I övrigt är vi nog överens 👍😎
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bratwursten : Vettefan tror Modo hade haft de tufft mot nybro, kalmar å dem lirarna. Men en åttondel hade de nog kunnat knipa till sig i HA
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Specter: Vem fan är Lehtinen 🤣Kollade igenom er trupp på eliteprospects. Känns som en bra HA trupp. Ärligt tror jag vår HA trupp var starkare på pappret
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: låna ut åtminstone Johannesson. In med djoos, benn och cukste. Backsidan klar

In med Tyler x2

Då behövs 1 st center och 1 st målvakt.

Enkelt
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Forsberg 1978: Skål Brynäsare!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Sillyn ser ju väldigt bra ut inför kommande säsong och jag tycker Alcen gjort ett för jävla bra jobb hittills. Som oftast negativ, även under säsongen i HA (trots att vi med facit i hand var överlägsna) så kryper jag härmed till korset och lägger mig på rygg - Tack Brynäs IF för en otroligt bra "ner och tillbaka säsong" det var inget snack!!! Nästa säsong blir det loge ett par matcher då min chef sitter i styrelsen för ett bolag som är sponsor till Brynäs.
Väl mött 2024/2025, ser fram emot detta!

Skål kamrater😘😘😘
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: hoppas på samma. Ska bli kul att möta brynäs igen. Var ett bra tag sen..

Kommer garanterat att vara på plats i monitor erp den 24 september. ;) (om ryktena Brynäs-MoDo stämmer)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Specter: Örebro och Malmö spelar kval nästa säsong.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bratwursten : superjumbo med Lehtinen i målet? Dröm vidare. Karln räddade otroligt många poäng ifjol.

Blir jämnt i botten nästa år. Tror Malmö, hv, MoDo, Brynäs och Örebro kommer att harva där vid nedre sträcken.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Haha, du missar verkligen inte en chans att retas med Huge du 😉
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: ” Lindbäck alltså… H-vete vilka tavlor han stod för. I efterhand har det ju kommit fram vad problemet var…”

Yes, kaos i försvarsspelet. Bevingade ord i samlingen ”huges hs-grodor”
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Tror Modo blir nästa års Oskarshamn. Superjumbo
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Greatredwing : Håller med hoppas Björklöven går upp, deras tur nu
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Alvin : Ja gärna björklöven hellre dom än dif..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Örebro omges av ett rykte att inte ge J20-spelare chansen. Tror flera av deras bästa kommer lämna de kommande veckorna.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Mattson: Hade hoppats att någon annan kunde sammanfatta. Jag hade faderliga plikter som kallade vid stunden (läs: gå på lekparken med ungarna) och nu lagar jag middag xD

Kan kolla och sammanfatta senare ikväll, om ingen annan känner sig manad.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: vad sa han om ekonomin?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Apropå Örebro. Dom är min dark horse till kvalspel nästa säsong.

Örebro har:
- Befunnit sig i utförsbacke hela förra säsongen
- En ny sportchef utan större erfarenhet
- En nygammal tränare som inte övertygade när han tog över efter Hedberg
- Utfrysta nyckelspelare
- En ny stjärnvärvning i Karlqvist (som jag inte tror är någon rolig kille att ha i omklädningsrummet vid motgång)
- Talanger i överflöd som står och stampar och inte får chansen.

Dessutom tror jag att Lekkerimäki spelar AHL-hockey till hösten och man har tappat Rissanen och Johannesson. Deras nyckelspelare dom senaste åren, Jonas Enroth, befinner sig även han i utförsbacke och hade en dålig säsong.

Visst, Quenneville, Puistola och Steen är fina nyförvärv. Men Steen är ung, Puistola oprövad i svensk hockey och Quenneville har varit en strulpelle förut.

Nej, jag är väldigt tveksam till om Örebro kan få ihop det här till hösten och ser dom som en tickande bomb.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Jag tänkte väl främst på att Danielsson är från stan och att Brynäs bör kunna erbjuda fler SHL matcher än Örebro. Hade Danielsson spelat i Västerås hade han troligen också gjort allsvenska matcher i fjol. Jag har svårt att värdera Lejon.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Zzz:

En rak jämförelse mellan Liam Danielsson och Lejon så hade ju Lejon högre poängsnitt förr säsongen, men Lejon är också 1 år äldre.

Jag tror att Danielsson kommer få testa på spel i Örebro nästa år. Varför ska han då gå till Brynäs?
Jag är väldigt spänd på värvningen av Lejon. När det gäller så talangfulla spelare så kan utvecklingen gå extremt snabbt. Som det gjorde med spelare som Boqvist och Elias Lindholm. Pappa bara några månader går de från att inte platsa i SHL till att bli stjärnor i SHL.

Liam Danielsson är dock antagligen ännu mer talangfull. Skulle bli extremt förvånad om han inte blir en bra NHL-spelare..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
xxx BIF xxx: hoppas på Björklöven
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Håller med. Det finns fynd att göra i HA för bredden, som inte behöver kosta allt för mycket.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
KulaShaker: Larsen och Johannesson blir i så fall back 7 och 8. Bredden blir nästintill obefintlig, två spelare som spelade minimalt i hockeyallsvenskan ska alltså täcka upp i SHL. Köper att det finns ekonomiska begränsningar, men åtminstone en hyfsad 7:a hade behövts.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: sen är de väl en forward till en tredjefemma förhoppningsvis sen på backsidan är de väl Djoos och en av benn och cukste som ska in?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Intervju med Svedman om läget.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
KulaShaker: Vi har just nu 11 forwards på kontrakt efter värvningen av Lejon. Tre forwards ska in alltså. Det betyder att en av L.Lindblom, Ohlsson och Lejon kommer gå in på tolv forwards. Det gör mig lite orolig för är skeptisk till att någon av dem håller för en ordinarie plats i SHL just nu. Vill verkligen inte att Alcén ska göra samma misstag som senast vi var i SHL och gå in med en alldeles för tunn trupp.
Kommentera

2705973 · »