Brynäs IF

712978 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1910551

Sv: Jaha
majk: Dessutom när statistiken säger att produktionen kommer att komma ändå. Det säger bara ännu mer hur lite man har koll på sådant i Brynäs. Trots att man får det serverat på ett silverfat denna säsong av Sportlogiq. Har man lågt PDO ska man verkligen sitta rätt lugnt i båten. Brynäs skottprocent är 3,6%!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Jaha
Rodrigo: Man får inte glömma bort att den viktigaste statistiken är att göra mål och att vinna. Lyckas man med det så stiger självförtroendet och man tenderar att spela bättre och hux flux börjar även avancerad statistik visa att man är bra.

Tittar man på pdo så har det absolut en tendens att med tiden jämna ut sig. Det beror förstås till stor del på att med tiden jämnar tur och otur ut sig. Skjuter man ett visst antal skott så kommer en del att studsa in till slut. Men det är inte hela sanningen.
Har man t ex som Brynäs i inledningen en tendens att släppa till väldigt många skott i farliga lägen så kommer vi att få låg räddningsprocent och därmed låg pdo.

Troligen så kommer dock även det att med tiden förändras till det bättre eftersom tränarna gör allt för att rätta till problemet. Här ligger dock själva kärnan, om inget görs så kommer inte statistiken i sig själv att "rätta till" problemen. Men man kan i efterhand ändå säga att statistiken inte ljuger.

Motsvarande resonemang gäller förstås även offensivt.

Statistik kan användas för att förorda att allt är på spåret men samma statistik kan även användas för att peka på att något måste göras. Utmaningen är att ta rätt beslut baserat på vad statistiken säger.
Kommentera