Brynäs IF

544284 inlägg · 7741 ämnen

Inlägg #1974613

Sv: SILLY SEASON 2019
Skrubben: dumt att ha panik att sticka iväg till Nhl för tidigt. Rödin, ölund, carlsson, A.Boqvist och lööke är klara exempel på det.
Ölund hann knappt blomma ut till en toppspelare innan han stack. Snart är han förmodligen tillbaka i SHL.

Om Jesper Boqvist lämnar för devils redan nu så kommer han vara tillbaka i Brynäs om något år.
Titta på Oskar Lindblom, tog ett till år i SHL och tokdominerade. Nu är han ordinarie i Flyers. Han hade kunnat lämna efter succésäsongen med Rödin och Scott men han blev kvar ett år till
+2
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON 2019
Chris11:
Silver stannade väl också nått extra år vill jag minnas.
Precis som flera andra förre detta Brynäs spelare gjort som sedan lyckats bättre än tex Ölund, Boqvist, Lööke, Carlsson, Rödin..
Har för mig att NHL ryckte i Markan, Bäckis och Järnkrok. Men alla valde att stanna 1 sässe till.
Är väl egentligen bara Djoos och Lindholm som lyckats men som stuckit utan att hunnit bli den där stora stjärnan i SHL. Alla dom här spelarna jag nämnt är 2000 talet och framåt. Tidigare år har jag ingen koll på såhär på rak arm.
+4
Kommentera

Sv: SILLY SEASON 2019
Chris11:
Förutom A. Boqvist så stack väl samma typ samtidigt? Det finns ingen naturlag som säger att alla spelare blir lika bra som Lindblom bara man stannar i Brynäs länge nog.

Vad får dessutom dig att tro att A. Boqvist haft sämre utveckling än vad han skulle ha haft i Brynäs? Samma fråga gäller Rödin när han stack iväg första vändan.
Kommentera

Sv: SILLY SEASON 2019
Chris11: Nja, håller inte riktigt med om Boqvist. Han är för bra för att inte på sikt slå sig in i NHL. Tycker att hans nivå säsongen 18/19 är fullt jämförbar med Lindbloms nivå 16/17. Det är bara det att Lindblom spelade i ett fungerande lag i övrigt. Hade Boqvist fått möjligheten att spela i samma lag som Lindblom gjorde, ja då kanske han till och med hade gjort det ännu bättre.

Men övriga spelare håller jag med om. Carlsson kanske är ett gränsfall, han hade ändå spelat i A-laget i 3 säsonger innan han tog steget över. Ölund hade dock bara spelat en riktig säsong och var heller inte jätteövertygande den säsongen. Man får inte glömma att han lirade med Palushaj nästintill hela säsongen och gjorde trots det "bara" 23 poäng. Han hade behövt minst en säsong till.
+4
Kommentera