Brynäs IF

714099 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1979749

Sv: SILLY SEASON 2019
wiDDing86: Bra analys. Om Svedberg är som i Timrå (sprattelgubbe) så får dom problem med målvaktssidan!
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON 2019
Försöker med ett tips jag också. Jag hittar två lag som är bättre än de andra och två lag som är sämre än de andra och tio i ett stort oklart mittenskikt.

1. Luleå
Var en imponerande lagmaskin under grundserien ifjol och har stora delar av fjolårets trupp intakt kryddat med två finska världsmästare och spännande ungdomarna Filip Hållander och Isac Brännström. Backsidan ser aningen klen ut men det gjorde den ifjol också och under Bulans ledning kunde till och med Fredrik Styrman vara stabil i sina inhopp. Lär bli väldigt svårslagna i höst. Mitt klara tips till att vinna serien, men tuffare att ta guldet.

2. Växjö
Smäller in några grymma värvningar under sommaren och vips ser man ut att ha en guldtrupp igen. Dock inte säker på att Tim Erixon kommer att vara en absolut toppback i sin återkomst till SHL.

-------------------

3. Färjestad
Stora tapp men starka nyförvärv. Kan relativt orutinerade Pennerborn få ihop truppen?

4. Djurgården
Även här jobbiga spelarförluster men också starka nyförvärv. Om Svedberg håller och Josefsson håller sig skadefri och Berglund kommer tillbaka bra tror jag absolut man kan slåss om guldet, men det är ganska många om.

5. Frölunda
Har behållit mycket av mästartruppen, även om tappen av Genoway och Sigalet kan visa sig jobbiga. Roger Rönnberg går in på sin sjunde säsong som tränare och man kommer från guld. Hur går det att upprätthålla motivationen? Behöver inte spelarna en ny röst snart?

6. Rögle
Är verkligen på väg uppåt och har förstärkt alla lagdelar. Kan gå väldigt långt.

7. Skellefteå
Imponerande trupp på papperet. Lite oklart på målvaktssidan där Mantas Armalis inleder skadad.

8. Brynäs
Det känns som att vi har en mer balanserad trupp i år och man märker att revanschlustan brinner. Boqvist hem kan betyda väldigt mycket.

9. HV71
Gedigen trupp, men vem ska göra målen? Har visserligen kvar fjolårssäsongens främste målskytt (Simon Önerud, 17 mål) men har tappat alla andra som gjorde över sju mål och därtill sin främste offensive back. Axel Holmström och Linus Fröberg är starka nyförvärv, men inte de som brukar smälla dit puckarna och samma sak gäller Juuso Ikonen. Man hoppas säkert på nya kanadensare Anthony Camara, men det gäller att han kommer in i SHL på ett bra sätt och det är inte alls säkert.

10. Malmö
Slutade sexa ifjol och har förmodligen ett bättre lag i år. Känns med andra ord som jag tippar dem alldeles för lågt men det är ganska jämnt för mig mellan plats tre och tolv. Ska bli spännande att se en förhoppningsvis skadefri Emil Molin och om Jesper Jensen kan komma tillbaka. Sätts han ihop med landsmannen och målsprutan Nicolai Meyer?

11. Leksand
Har fått ihop en klart vettig trupp. Många rutinerade nyförvärv och frågan är om de är på väg neråt eller om de lyfter i ett fullsatt Tegera Arena. Kan överraska uppåt men också åka ur.

12. Linköping
Tolva ifjol och ser sämre ut på papperet i år. Blytunga förluster av Derek Roy, Lukas Bengtsson och Chad Billins. Förhoppningen är att Bert Robertssons tuffa nypor kan bygga ett starkt kollektiv, men det kan också skära sig mellan honom och några av de mer lyxiga spelarna i laget. Svårbedömt.

---------

13. Örebro
Stora tapp som inte känns ersatta. Fortsätter med många importer och får återigen svårt att få ihop laget. Enda riktiga kulturbäraren är Marcus Weinstock och även om han är mycket värd för ÖHK blir han inte yngre. Nej, jag tror inte på Örebro.

14. Oskarshamn
Förutsägbart, men det är svårt att tippa annorlunda. Den här truppen kan bara inte duga.
Låst ämne