Brynäs IF

714159 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2017016

Sv: Brynäs - Oskarshamn 2019-12 -26
JanT: Som det mesta här i livet är det en kombination av faktorer som styr händelseutvecklingen, varav somliga är viktigare än andra. Vi ser alla (nåja, med några enstaka undantag) att det här och förra årets spel tar oss närmare Allsvenskan än slutspel för varje match som spelas.
Min personliga uppfattning är vi har tre grundläggande problem som måste korrigeras.
1) Tränartrion med MS i spetsen. Den håller helt enkelt inte och jag har förståelse för varför man inte sackade MS tidigare på säsongen men risken är ganska stor att vi kommer tvingas till en sådan åtgärd inom inte alltför lång tid med en sannolik interimslösning (Bäcklin?) som resultat. Skulle vilja en helt ny trio där nästa år med Molin som utvecklingsanvarig för juniorerna istället.
2) Truppen. Den är tyvärr för svag även fast punkten ovan gör att vi inte får ut maximalt av den. Det behövs förstärkning både på back och forwardssidan. Det finns ett antal backkontrakt som inte bör förlängas (Lundgren, Norin t.ex.) Sen måste en del jobbiga avslut ske med några gamla profiler som Alcén, Blomman etc. Att inte ha en förstafemma som kan producera är väl vi och OIK nästan ensamma om i SHL.
3) Organisation. Att få sportsligt ansvariga på dam (Grahm), herr (Sundlöv) och juniorsidan (Molin?) som rapporterar direkt till Campese. Vi behöver ingen lönepost för en inaktiv sportchef där pengarna kunde läggas på spelarmaterial istället. Dessutom har vi idag tyvärr en alldeles för oerfaren och lite inkonsekvent herre där. En bra soldat gör inte nödvändigtvis en bra general. Dacke är säkert en bra person men på fel plats vid fel tid. Om 10 år så...
Kommentera