Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Forum

« · 2084574 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Härligt perfekt samspel i egen zon, sedan vi erövrat puck och högt forecheckande läjkersforwards åstadkommer inget effektivt tryck, annat än att deras eget lag blir långt, och det gör det lättare för Luleå att vända snabbt.

Nu PP för Luleå efter fyra minuter spelade.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Skönt nog slipper vi den helt galne lars "dojovånttospikinglisch" lindberg som "kommentator" och får i stället Lena. Tack för det!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Läjkers satsar stenhårt och sätter liksom vi in en målvakt utbildad i Luleå Hockeys gymnasium.

Nu kör vi!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Nedsläpp i Delfinen mot Läjkers om mindre än två timmar och Luleå har linjerat upp laget enligt nedanstående bild.

Wallstedt får alltså ta spaden! Det blir intressant att se honom in action på SHL-is för första gången i år. Världens bäste vakt i sin åldersgrupp, och han spelar i Luleå Hockey:-)

För övrigt helt intakt och oförändrat lag förutom när det gäller fjärdelinan, där hjärnskakade Berglund saknas, men Fabbe återkommer samt växlar Muzik och the Gun på så sätt att Muzik går in ordinarie medan the Gun blir 13e.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Det var tufft fast kanske nödvändigt att stoppa elithockeyn i mars, även om Sverige med is i magen hade kunnat flytta slutspelet till sensommaren, som NHL gjorde.

Och efter att ha blivit blåsta på slutspelet och kvalspelet är det fantastiskt att vi nu kommit igång igen, även om det utan så mycket åskådare blir ekonomiskt tufft för många-de flesta klubbar. Men fortsätter de inte mister de väl SeMer-pengarna också.

Covid-19 har verkligen fått betydelse för hockeyn liksom för all annan verksamhet.

Känns som en ödets nyck - eller som de säger nu i the Big Apple: Karma - att en av de bedrövligaste motståndarna mot effektiva insatser, Donald "FakeNews" Trump - själv infekterats. Detta efter att ha tagit bort US stöd till WHO och försökt öppna upp ett US of Disneyland, som drabbats hårt genom icke effektiva och samlade insatser. "Det här är bara en kort händelse, snart har den mirakulöst försvunnit". "Folk kan inte bli tvingade bära ansiktsskydd för att motverka spridningen, de måste ha frihet att göra som de vill." "Vi har ett vaccin inom veckor". "Är inte så farligt, man kan väl injicera eller dricka bleach, det fungerar ju bra att rengöra saker med."

Och så vidare. Samtidigt som han själv uppfört sig oansvarigt när det gällt att skydda sig och de i hans omgivning för smittan.

Och nu är han alltså smittad. Inledningsvis "testat positivt, inga symptom" därefter "milda symptom" någon dag senare. Nu i helikopter till armésjukhus, bara "för säkerhets skull".

Det ska väl ordna sig.

Eller?

Nej, det tror jag inte. Han har ett flertal riskfaktorer, dels man och inte kvinna, dels hela 74 år, dels kraftigt överviktig. Har han tur kan han tillfriskna men min "educated guessing" är att han i början av kommande vecka försämras och blir svårt sjuk.

Vad gör de då?

Ja, till att börja med är chansen att överleva betydligt större i dag jämfört med i våras. Man har lärt sig en hel del under det här dryga halvåret. Han har redan givits en drog bestående av s k två olika monoklonala antikroppar mot SARS-CoV-2 vilket eventuellt kan ha viss effekt. Han kommer helt säkert att också få remdesivir, det antivirala läkemedel som i vissa studier tycks visa viss effekt. Och vidare kommer man att kunna behandla och något förebygga blodproppar och hyperinflammation i lungvävnad; delorsaker till den högre överdödligheten inledningsvis, samt ge honom extra tillförsel av syrgas.

Men räcker det, om han nu blir så svårt sjuk att han sövs, intuberas och läggs i respirator?

Nej det är inte alls säkert. Förstås. Jag skulle uppskatta att risken för att han avlider i covid-19 kan vara bortåt 10%.

Det finns ett ytterligare vapen: behandling, med s k extracorporeal membrane oxygenation, ECMO. Det innebär att syrsättningen via lungorna ställs in men patientens blod cirkuleras över till en maskin som tillför syre, varpå det syresatta blodet transfunderas in till patienten. Lite som dialys alltså, men där renar man blodet från slagg som njurarna inte fixar; vid ECMO är det de röda blodkropparna som tillförs syre.

ECMO finns etablerat i de flesta utvecklade länder men inte vid så många platser och bara ett fåtal kan behandlas samtidigt. I Sverige är det väsentligen bara unga personer som kommer i fråga, som kan vara nedsövda under ECMO dagar-veckor - eller som läget är för covid - i månader. Tanken är att lungorna under tiden ska kunna tillfriskna och att patienten till slut ska kunna klara sig i respirator utan ECMO och sedan helt utan hjälp. Det HAR räddat liv vid andra tillstånd och i enstaka fall även vid Covid där dock lungskadan är mer uttalad.

Med detta som bakgrund: är det rimligt att överväga ECMO - om det skulle behövas - för en överviktig 74-årig man?

Nej, naturligtvis inte.

Kommer man att göra det i US, om det skulle behövas för Trump?

Det blir i så fall intressant. Personligen skulle jag mena att det är helt otänkbart, men kan det uteslutas i US of Disneyland?

Inte säkert. De kan ju komma på att kör ECMO några månader till coronan är borta och transplantera sedan in nya lungor på det 74-årige mannen, som tycks betala sin frisör 700 000:- om året. Hur mycket övervård kan han köpa, jämfört med alla som han jobbat för att ta bort Obamacare från, medan han själv betalt mäktiga 7 500:- årligen i skatt?

En konsekvens av detta är att Trump kan komma att ge covid "ett ansikte". Ungefär som på 80-talet då US väsentligen skitit i HIV/AIDS till dess att deras egen kompis Rock Hudson fick AIDS och blev den pandemins "ansikte" i US.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Inga matcher i SHL eller SDHL ikväll men i norra A-junisserien möter Luleå Hockey Apjunisarna nere i Apkraft arena inför läktare fullsatta av Apans dominerande supportergrupp, de tomma stolarna.

Apjunisarna har fyllt på laget med spelare från A-laget, medan Luleå spelar med egna junisar bara.

Efter halva matchen är ställningen 1-1.

Luleås lag tränas av Fredrik Öberg, f d huvudtränare för Apans A-lag. Apans lag leds inte oväntat av en viss Marklund - det är samme person som i egenskap av "lärare på Apans hockeygym" utsatte skolelever för förnedrande och kränkande mobbing, vilket fick allt möjligt stöd av Apans sektledning, ända till dess att Skolinspektionen hotade med att flytta hockeygymmet till Umeå, varpå apsekten kom med en icke seriös "ursäkt"...

TILLÄGG: Paus inför tredje perioden nu och Luleå leder med 1-3, efter att skotten i andra perioden varit 10-10 men Luleå vinner perioden med 0-3.

Säga vad man vill om Apan men målvakter kan de inte utveckla och försvarsspel vet de inte vad det är; bara tuta- och kör i sekten.

TILLÄGG: Junisapan kom loss rejält i tredje, vann skotten med 16-5. Men det var tydligen samma "hockey" som A-Ap-Laget, vinna skott som ej resulterar. Målen i tredje 1-1, sammanlagt 2-4; Luleås juniorer slår apjunisarna. Igen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Vid ett möte med polisen under fredagen fick Luleå Hockey beskedet att man kan öppna upp för loger och lounger för dom kunder som köpt sina platser för hela säsongen. Detta utan att de räknas mot maxantalet besökare i arenan:

– Dagens besked är även positivt för våra säsongskortskunder då det innebär att dessa från och med nu kommer kunna bli tilldelade alla tillgängliga biljetter i arenarummet utan att behöva dela dessa med någon annan.
– Dessutom hoppas vi att Regeringen den 8/10 fattar beslutet att vi från och med den 15/10 skall få ett maxantal på 500 personer istället för 50 – vilket skulle innebära att våra säsongskortsinnehavare skulle kunna gå på åtminstone på var tredje match till dess det kan öppnas upp ytterligare.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Costanza: Yep. I vissa lägen är grishockey nödvändig och en naturlig del av hockey. Även på isen måste man rätta mun efter matsäck och sportslig grishockey KAN vara nödvändigt för att inte kollapsa helt och kan ibland besegra andra lag.

Däremot tycker jag att HV var en sportslig besvikelse som plockade in filmningar och fulhockey när de förstod att Luleå inte kunde besegras och väntar att Lias Andersson idag får betala för sitt fula överfall på stackars Berglund som nu hjärnskakad får hållas borta från hockeyn en tid framöver.

TILLÄGG: Lias fick fem matchers avstängning och får böta 80 000:-.

Tankeväckande att aprunkarzebran Öhlund under matchen inte ens dömde utvisning för det fula påhoppet, samtidigt som nämnde zebran tog en lång rad obegripliga utvisningar när spelare nuddat varandra...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Osj02: Snyggt, Osj02 - fakta, ordning och reda får man av Luleåsupportrar!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
När det gäller ekonomiskt stöd till idrotten med anledning av inkomstbortfallet som följd av att man inte kan ta in åskådare, uttalar sig ansvarig minister, Amanda Lind, som under uppväxten stod på H-läktaren i Delfinen för Luleå Hockey:

– Vi kan inte enbart titta på inkomstbortfall. Stödet är till för att hjälpa föreningar att överleva, det ska inte vara en bonus för att värva dyra spelare, säger Amanda Lind

Mycket insiktsfullt och nu förutsätter vi att stödet till klubbar i SHL villkoras så att köpeklubbarna inte tillåts göra "Trottarkanter" dvs mygla till sig skattepengar från svenska folket för att finansiera köpespelare till höger och vänster. De klubbledningar som slösat loss ska inte tro att vi andra har ett ansvar för att rädda dem från konkurs.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Osj02: 8 grislag i botten alltså. Jag gillar grishockey, missförstå mig inte...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Här är en riktig tabell

Group Standings
52 Rounds (364 Games)
RK Team GP W T L GF:GA (GD) TP OTW OTL GWSW GWSL
1 Luleå HF 3 3 0 0 14:8 (6) 9 0 0 0 0
1 Örebro HK 3 3 0 0 14:8 (6) 9 0 0 0 0
3 Frölunda HC 3 2 0 1 6:3 (3) 6 0 0 0 0
4 IK Oskarsham 3 2 0 1 11:9 (2) 6 0 0 0 0
5 Rögle BK 3 2 0 1 10:8 (2) 6 0 0 0 0
6 Växjö Lakers 3 1 2 0 6:5 (1) 6 0 0 1 1
7 Skellefteå AIK 3 1 1 1 9:9 (0) 5 1 0 0 0
8 Leksands IF 3 1 1 1 12:13 (-1) 4 0 1 0 0
9 Brynäs IF 3 1 1 1 11:13 (-2) 4 0 1 0 0
10 Djurgårdens IF. Bb0 1 3:2 (1) 3 0 0 0 0
11 Linköping HC 3 0 2 1 10:12 (-2) 3 1 0 0 1
12 Färjestad BK 4 0 1 3 10:15 (-5) 2 0 0 1 0
13 IF Malmö Re 2 0 0 2 3:8 (-5) 0 0 0 0 0
14 HV 71 4 0 0 4 10:16 (-6) 0 0 0 0 0

Det är vi som leder!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Och så avslutar SeMer med en aktuell "tabell" där de sätter Gangsteröret som etta, Luleå som tvåa, medan aprunkarlindberg påstår att det beror på att Gangstern har fler gjorda mål.

Sanningen är den att både Luleå och Gangstern har 14-8 i målskillnad vilket innebär att Luleå formellt placeras först på bokstavsordning. Men SeMer gör som vanligt allt de kan för att låtsas bort Luleå som vore de fan bara ute efter att irritera oss.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Osj02: Ja, fy fan, det var nära att vi tappat matchen, med skott i ribban från HV med 2 sekunder kvar.

Känns verkligen som att vi slappnade av och trodde att HV var inte bra nog, och lät därför HV komma in och då blev det ett jäkla tryck på oss, värre och värre ju längre tiden gick. Med tanke på hur bra chanser HV hade mot senare delen av sista perioden var de helt klart värda oavgjort minst.

Brr, där kom vi undan, men nu får vi i fortsättningen vara inställda på att spela av HELA matchen, annars kommer förlusterna.

Men vi får vara nöjda med att ta tre poäng och nöjda med hur bra vi plockade ned HV första perioderna.

Nu ska vi ha Läjkers i nästa, ett lag som överraskande slog Röglet idag.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Jaaaaaaaa 💪
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Luleå har lyft något, dumpar ned och forecheckar, hindrar HV att få till spel.

2.48 kvar nu, fortfarande 5-4. HV tar tidut och vakt.

KÄMPA, LULEÅ!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Osj02: Ja, verkligen skit. Nu vågar jag inte ha mute längre.

HV har den här perioden satsat på tuta och kör framåt, sköljer in gång på gång och delvis chanspassar för att hitta målchans, samtidigt som Luleå blivit slarvigare-mindre på i försvaret.

Vilket inneburit att HV bjudits in och med bara 5-4 ställning just nu, med drygt 4 min kvar kan det faktiskt sluta hur som helst; just nu lutar det mot 5-5 hur j-a orimligt det än kan te sig.

KÄMPA NU, LULEÅ!
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Jaha. En lat HV.spelare river omkull Tyrväinen för att han inte ska nå puck. Aprunkaröhlund blundar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Och så sätter HV omedelbart 5-3 å¨ett skott frän sidan som man har svårt att se hur den kunde gå in vid borte stolpan, där Berguven såg ut att ha täckning. Måste ha gått mellan kropp och arm, konstigt.

Det här med mute fungerade inte så bra? Nå, jag fortsätter ett tag till får vi se.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
eltifoso: Svårt för mig att slå av ljudet. Jag vill ju höra spelarna, skotten, reaktionerna och så vidare.

Men detta ap-schabrak Linberg är nu så extremt jävla kass att jag testar att välja mute, som du talade om. Vi testar!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Live SHL-tabell i detta nu: flest gjorda mål har Luleå!

Vi var ju bra redan i fjol, men kommer PP att fortsätta vara så effektivt känns vi ju riktigt, riktigt svåra att slå för alla lag i alla matcher - kan det fortsätta så här?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
He he, direkt efteråt sätter Tyrväinen-Lill-Nisse 5-2!

Tyrre slår på ett knallhårt pass uppiftån blå, HV-spelarna skyddar mot skott, men Tyrre lägger pucken en meter vid sidan av målet dit Lill-Nisse skrinnat fram och snyggt direktstöter in pucken.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
eltifoso: Ja, om HV. Har inga känslor direkt för HV, men idag har de pysslat med lite filmningar och fulspel.

Och slarv av Luleå - som vid första målet - och HV lyckas 2 mot 1 spela in 4-2.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Luleå har i detta nu gjort 5 mål på 13 PP-chanser. 38%! Näst bäst i serien, bara slagna av Oskars (!), som har 7 mål på 14 PP-chanser, 50%!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Man blir ju glad när Hv ligger under 🤩
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Osj02: Man kunde tro det, men det var Arvid Holm, som dock fick lämna spaden till Haukeland efter första perioden.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Underbart! Klasen - Olausson i slottet och passar förstås sönder HV och pangar in 4-1.

Mycket fin start av Luleå, 4-1 efter halva matchen, och nu är det bara Luleå som kan besegra Luleå, dvs om vi bröjar dra oss tillbaka och sluta spela.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vem vaktar för Ulven? Sållet?

Där ser man 4-1. När man klagar då gör Olle mål
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Olle, Tyrre och Klasen går knackigt
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
eltifoso: Ja, appselut, en perfekt idé av dig! Jag skulle i så fall slå av samtliga kommentatorer hela matchen, förutom då Patrick Westberg, som jag inte skulle stänga av alls.

Man har ju alt sig vid SeMers usla persongalleri och när jag såg NHL-slutspelet nyligen var det otroligt att se och höra hur duktiga ViaSports motsvarande var - Niklas Jidhe, Erik Granqvist och Håkan Södergren i studion och Richard Wallin som expertkommentator under match - otroligt mer underhållande, tillförande och kompetenta, medan SeMer vi jämförelse är skit, skit och skit.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Ha ha ha - vilken start av andra! Jätteskott av Hållander i kryssribban och Brännström smäller in returen till 3-1!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Osj02: Håller med, ser bra ut, och hoppas det kan fortsätta så. Imponerande hur samspelt och effektivt Luleå börjat säsongen!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vi är klart bättre i första, 2-1 är smickrande för HV. Ser bra ut!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: I femton år har jag önskat en möjlighet att bara ha effeltljudet från arenan så jag slipper kommentatorer, mutear alltid nu, men skulle såklart önska att höra skottet och publik. Med dagens teknik vore detta inga problem, tror mest de är rädda för hur populärt det skulle bli, och på såvis påvisa kommentatorernas ickenödvändiga funktion
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Satan - HV snubblar in 2-1 - men chansmässigt borde Luleå haft 4-0.

Den vidrige Lindberg får omedelbart en utlösning och vrålar hurra i falsett. Det blir att byta kalsonger nu.

Fy fan för den j-a aprunkaren lindberg. Tidigare var han fruktansvärt usel och nu tycks han ha blivit jävligt mycket sämre.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Slarvigt vid 2-1 😕
Så nära 3-0 i momentet innan
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Helt sjukt hur lars "dojovånttospikinglisch" lindberg håller på, för att snacka sönder matchen.

Enstaka tjut när något händer, men för övrigt rabblar han kontinuerligt en massa oväsentligheter typ "HV har inlett SHL med tre förluster men det är ingen fara för det gjorde de 2011 också och då slutade de trea i serien.

Nu sätter Ilomäki 2-0 för Luleå och då kommenterar aprunkarlindberg "en puck studsar in på måfå"....
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Erik småbrottas med en HV-spelare, träffar lätt HVn vid munnen och typ en minut senare simulerar HV-spelaren "aj, det gör ont en riktig filmning alltså.

Den här gången kommer ingen utvisning, men andra tilmningen av HV-spelare efter en halv period bara; det här ser inte trevligt ut...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
He he, Luleå pangar in 1-0 i PP och det är glädjande nog Connolly som hittade rätt - det har vi väntat på.

En boxspelare i HV hade tappat klubba och aprunkar-Lindberg - som SeMer satt att sabotera sändningen - börjar redan konsirera-transpirera och hoppas att någon Luleåspelare hade tagit klubban av HV så att målet skulle dömas bort. Helt galet, känns som att vårdintyget på lindberg kommer närmare och närmare...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Costanza: Helt rätt Constanza! Luleå tycks ha startat något de kallar Coop där de säljer Luleå-produkter under Coopnamn; säkert får vi bra intäkter av det. :-)

Annars skulle jag gärna se en samverkan mellan Luleå Hockey och Bastard Burgers, som serverar landets i särklass bästa burgare.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
HV inleder med att en spelare "låter benen försvinna" när Hållander har en mjuk hand i ryggen på honom, och aprunkarzebran Öhlund dömer förstås två minuter på Hållander.

I NHL skulle domarna inte ha drömt över att ta utvisning där. Men där har de ju riktiga hockeydomare.

Efter en halv minut PP för HV bryter Sondell ett pass och han och Brännström kommer 2 mot 1. En HV-spelare rör Brännström lite lätt och åker förstås ut.

JAG ÄR SÅ JÄVLA TRÖTT PÅ ATT ZEBRORNA SKA BLÅSA SÖNDER MATCHERNA. DET ÄR VÄL INGEN J-A ANALEDNING ATT FÖRSÖKA SPELA HOCKEY NU, NÄR GALNA ZEBROR SABOTERAR ALLT?!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Har sagt det helt allvarligt under våren, MoDo måste snart starta egen matbutik/kedja. MoDo-morötter och nötter. MoDo-marmelad och choklad. MoDo-mos och makaroner. Om jag som Modoit ändå lägger 2000 spänn i månaden på matvaror, kan förpackningarna likväl ha en MoDo-logga och inte ICA, även om de tydligen är en stor sponsor för vårt kära lag i Ö-vik. Dags att omförhandla då....
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Allsvenskan har dragit igång en kampanj för att "stänga serien".

Som vi vet kommer coronatiden och de tomma läktarna att leda till väldiga ekonomiska bekymmer för SHL och många lag kan riskera att konka. Mycket möjligt att den risken är större för de allsvenska lagen som har betydligt sämre ekonomiska resurser. Flera SHL-lag tycks applådera allsvenskans planer och jag ger mig fan på att det på något vis har att göta med Ligans egna planer att stänga SHL.

Skulle det gå igenom kommer det att innebära att svensk elithockey för alltid består av följande 28 lag:

Luleå HF
Färjestad BK
Rögle BK
Skellefteå AIK
HV 71
Djurgårdens IF
Frölunda HC
Örebro HK
IF Malmö Redhawks
Växjö Lakers HC
Linköping HC
Brynäs IF
Leksands IF
IK Oskarshamn

IF Björklöven
MODO Hockey
Timrå IK
BIK Karlskoga
Västerås IK
HC Vita Hästen
Södertälje SK
Västerviks IK
Mora IK
Tingsryds AIF
Almtuna IS
Kristianstads IK
AIK
Vilda Väsby

Det vill säga att Boden, Piteå, IFK Kiruna, Kiruna AIF och andra norrbottensklubbar för alltid är utanför. Kanske bra för Luleå men jag gillar det inte. Jag hatar att se hur "marknaden" ska ta över ägarskapet och det sportsliga försvinner. Att alla andra klubbar skulle vara degraderade till andra klassens gärdsgårdslag?!

Det finns mycket att tycka om detta men jag har spontant två rejäla klagomål.

Karlskrona!
Laget tvångsnedflyttades i våras till ettan eftersom de "inte hade solid ekonomi". Vad fan beror det på? Jo, att den j-a idiotiska megamomana Hockeyligan för några år sedan tvingade Kronan att bygga ut arenan med 1500 platser som aldrig använts och allt sedan dess har såväl klubben som kommunen att betala av närmare hundra miljoner för bygget, som ligan tvingade dem till. Andra klubbar före och efter har sluppit detta, eftersom ligan inte krävt det.

Jag är så fortsatt förbannad på det vidriga beteendet av ligan att jag tycker att de ska ersätta Kronan ekonomiskt med varenda öre och plocka upp klubben i allsvenskan igen.

SeMer!
De j-a lurade ju Allsvenskan att överge ViaSport för trettio silverpenningar och komma till SeMer, som därefter krossat allsvensarna ekonomiskt genom att ösa alla pengar på SHL och ge bara skit till allsvenskan - detta förvisso i korrumperat samarbete med ligan. Utan denna "marknadsinnovation" skulle om de rättvisa och sportsliga motiven fått råda, de allsvenska lagen knappast legat så taskigt till nu.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Full omgång i SHL ikväll.

Luleå tar emot HV hemma i Delfinnen. HV lyftes ju till skyarna av de självutnämnda mediatyckarna inför säsong, men har sedan inlett med att torska tre matcher medan vi vunnit två. Så det borde väl vara fördel Luleå, men det är svårt att vara säker på det: snarare är det ju läge för HV att skärpa sig nu.

Vårt lag visas nedan och det är ju precis som tidigare. Bara i brunkarlinan det varieras lite; idag är det Mattsson-Berglund med th Gun Gunler, i stället för med Favve; Muzik går 13 forward, tillsammans med Själin 7e back och Wallstedt andraspaden. Gissar att Wallstedt nog ska få testas snart; kanske Bulan vill ge honom en enklare match att starta med. Kanske mot Apan eller det andra bottenlaget HK Arslet?!

Övriga matcher:
• Trottoarkanten-Gansteröret
Lagen som har mycket lite eget kapital men handlat flest köpespelare inför säsong möts. Jag ser gärna att Pistol Petes lina öser in mål på Enroth förstås:-)

• Apan-HK Arslet
Alla tippar förstås att Arslet kör över impotenta Apan idag men vem vet. HK Arslet kommer ju inledningsvis att chockas när de upptäcker att Apan trots coronatider har hela sin dominerande hemmapublik, de tomma stolarna, på plats.

• Djurgårn-Malmoe
Lite av en halv bottenfinal mellan två lag som sett allt annat än starka ut inledningsvis.

• Läjkers-Röglet
Håller alla tummar för att Röglet kör över läjkrarna.

• Pungen-Pölsan
Ja, CryBerts pung har ju köpt mycket men Pölsan har väl köpt dyrast av samtliga lag, tror jag, och nu tycks de ha de flesta med och borde väl ta detta.

• Oskars-Warulfven
Hmm. Spontant ska ju Ulfven vinna utan snack men det kan ju ta en tid innan alla lag kommit på plats helt; viss risk att Oskars kan överraska om inte Ulfven passar sig.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Osj02: Yep, tack. Har varit på resa Södra Öland-Stocksund under dagen. Kom hem för fem minuter sedan och nu är trollet i sin senaste fjolldräkt blockerad på livstid.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Han är tillbaka!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Idag kom regeringen ut ur garderoben och förklarade att de i mitten av oktober planerar meddela att ökningen av tillåten publik till 500/match kan tillåtas, inklusive att man ger Folkan i uppdrag att fortsatt utreda frågan relativt det epidemiologiska läget.

Lite besvärligt nu när SHL kastat om ordningen för att inte vissa lag ska drabbas mer än andra pga många hemmamatcher. Första veckorna av oktober har dock gullelaget Trottoarkantens IF knappt ågra hemmamatcher, så snart kommer väl Trottoarkants-Tjommen ut med att "Vi kan inte hålla på och ändra fram och tillbaka. Nu kör vi, att det blir lite random får man acceptera.".

Man kan konstatera att det varit en långbänk som hanterats förvirrat.

Se nedanstående bild från en läktare när Läjkers spelade senast. Varannan rad är tom och på rader med publik har man två tomma platser mellan varje åskådare.

Det här är förstås helt acceptabelt ur smittskyddssynpunkt och det är bedrövligt att man behövt så j-a lång tid för att komma fram till det - man är ju fortfarande inte där.

Detta förutsätter förstås att man kan hålla motsvarande ordning när det gäller köer till toaletter, kiosker, ölschapp samt in- och utpasseringar arenan, inklusive kommunaltrafik till och från match; samt personuppgifter varje åskådare för smittspårning om ev. smitta sker.

Dessutom torde det finns ytterligare möjligheter t ex att familj etc kan sitta tillsammans, samt att restauranger, loger etc kan bidra ytterligare.

Lite intressant att se vilka ekonomiska konsekvenser det blir för varje klubb förutsatt att det genomförs. Jag har använt de uppgifter som redovisats i den rapport som Ligan beställde från ett konsultföretag. Samt räknat på 17% hela året (dvs struntat i att ett antal matcher redan spelats och kommer att spelas med <17%) för att förenkla beräkningarna.

Man kan konstatera att Warulfven, HV, Apan och Läjkers borde kunna hantera säsongen utan att hamna på minus för eget kapital. Även om jag inte litar på Apans siffror, eftersom de i eget kapital räknat in ApPeas extremt överskattade värde på den egna lyxrestaurangen med ett mycket gott mat ryckte, men väsentligen utan betalande besökare.

Djurgårn, Luleå och HK Arslet kommer att ha negativt eget kapital 2021 men inte värre än att det bör kunna hanteras - snyggt av Luleå och Djurgårn att vara försiktiga med värvningar under sommaren.

Oskars och Malmoe går lite ytterligare back.

Men de klubbar som ser ut att få rejäla problem och landa på ett eget kapital med minus 20-30 miljoner efter säsongen är Pungen, Röglet, Gangsteröret, Trottoarkanten och Pölsan. Inte speciellt överraskande att flertalet av dessa klubbar under sommaren dominerat tidningarnas rapporter om nyinhandlade köpespelare. Konstaterar vidare att flera av lagen redan låg i botten av tabellen för SHL 2019-2020.

Utesluter inte alls att vi har några lag med kommande konkurs där. Och när det beror på att de inte rättat mun efter matsäck utan kastat ut pengar utan kontroll... Ja, då känns det rimligt att de INTE ska räddas av övriga SHL utan gott kan få hantera konsekvenserna - konkurs - själva.

RÄTTELSE: Nedan skriver jag Läge 2001 - det ska naturligtvis vara Läge 2021, efter säsongen 2020-2021.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Isac Brännström förlänger två år. Det var nyheten.
Kommentera

« · 2084574 · »