Luleå HF

115821 inlägg · 887 ämnen

Egen Produkt

986069 · » Till forumet


Sv: Egen Produkt
Wayne Gresky:
Eftersom dom spelade i MoDo redan 1989 så tycker jag att man kan säga att dom är MoDo-produkter.

Det är väl inte så vanligt att man får sin yrkesutbildning i lekis och lågstadiet, om man säger så.

Däremot kan jag inte säga annat än att Järved är moderklubb.

Jag vet att det här inte har med Luleå att göra, sorry...
Kommentera

Sv: Egen Produkt
Lindberg Råkkar: ja, "moderklubb" är ju enkelt att definiera för det är helt enkelt ens första klubb. Men det är något helt annat än "egen produkt" som jag ser det.

Robin började i Sunderbyn men i en verksamhet som Luleå Hockey i allra högsta grad var inblandad i att bestämma hur den skulle fungera. Är han då en produkt av Sunderbyn eller Luleå Hockey?

Mitt svar är båda klubbarna, det där med egna produkter är för mig en ganska meninslös term såvida du inte har spelat med samma klubbmärke på bröstet hela din karriär. Både Sunderbyn och Luleå Hockey har varit med och bidragit, så självklart ska Sunderbyn mfl mindre småklubbar lyftas fram för de gör ett stort jobb.

Sedan kan man ju också fundera på när en spelare är färdig nog att gå över från talang till produkt. Ta Janne Mertzig, som tills han var 25 år var en inte speciellt välkänd spelare i Huddinge och som till och med var på väg att lägga av när Osten såg hans potential - hade inte Osten (och därmed Luleå Hockey) en rätt stor del i hans utveckling, även om den kom sent? Han blev ju trots allt både landslagsman och NHL-spelare till sist. Hans moderklubb var Huddinge, men han blev inte en färdig spelare förrän Osten lade den sista pusselbiten på plats - dvs det går inte att säga att han var en produkt enbart av Huddinge.
Kommentera

Sv: Egen Produkt
Lindberg Råkkar: Ja är det viktigt att visa att spelaren varit lång tid i Luleå så får man väl helt enklet skriva: "Moderklubb: Sunderbyn. Kom till Lule Håkky som 4-åring."
Kommentera

Sv: Egen Produkt
LL: Dom flesta som spelar hockey på hög nivå har ju startat rätt tidigt och ofta har man spelat i samma klubb hela pojklagstiden då känns det ju i alla fall för mig rimligt att det är moderklubb.
Ett exempel är t.ex Robin Olsson som i matchprogrammet står som egen produkt men han har ju lirat i Sunderbyn hela pojklagtiden så det känns rätt fel för LHF "ta åt sig äran" för det. Jag tycker det är roligare om man istället framhäver klubbar på det lokala planet.
Det sporrar dom som jobbar i dom mindre klubbarna runt om i länet.
Kommentera

Sv: Egen Produkt
Termen "egen produkt" går ju inte att definiera rakt av. Ta tex Karl Fabricius som rent formellt har Avans SK som moderklubb eftersom han började där, men då knatteverksamheten i många år har varit samorganiserad mellan klubbarna i stan och uppbyggd enligt en modell som man arbetat fram tillsammans (där det bland annat ingår att alla ska börja i sina lokala föreningar) - är det då Avans SK eller Luleå Hockey som ska ha äran för Fabricius, eller är det ingen av klubbarna utan de personer som dragit upp riktlinjerna för hur verksamheten ska bedrivas?
Kommentera

Sv: Egen Produkt
Off Saida: Järveds IF, du?
Kommentera

Sv: Egen Produkt
Wayne Gresky:

Citat :"För mig är: "egen produkt" = moderklubb."

Vilken klubb skulle du isåfall vilja säga att Sedinarna är en produkt av?
Kommentera

Sv: Egen Produkt
distanserad: För mig är: "egen produkt" = moderklubb.
Kommentera

Egen Produkt
Som följd av en rad inlägg så är det kanske vettigt att skapa denna tråd och reda ut och kanske komma fram till en vettig benämning av "egen produkt". Har det med "hjärta" att göra? Hur många säsonger ska man ha spelat i klubben för att ha "hjärta"? Är faktumet att man lirat sen junis i föreningen skäl nog att benämnas "egen produkt" - om man köpt in junioren vilket förekommer idag? Eller ska man nödvändigtvis ha föreningen som moderklubb, eller räcker det om man är uppfostrad i en mindre förening i samma stad, län, landskap... etc?

Är någon som har föreningen som moderklubb, men inte spelat i föreningen på 15 år men just återkommit - en egen produkt?

Kanske ska man ha spelat hela sitt liv för samma förening för att vara en egen produkt?
I en allt mer kommersiell serie blir den traditionella benämningen mer sällsynt.

Vem har en vettig benämning på lager?
Kommentera

986069 · »