Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1630943

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Allvarligt talat. Jag vill nog beteckna båda Luleås mål som flytmål.

När jag tänker över vad jag sett känns det som att de riktigt stora målchanserna kan räknas som 0-5 och då menar jag chanser som SKA vara mål.

Att vi har 2-2 är rena skämtet och vinner vi den här matchen borde vi polisanmälas för stöld.

Helt klart är att skulle detta Luleå - om än rätt duktigt - möta denna Lusta i en slutspelsuppgörelse är vi chanslösa.

OK, vi kommer att kunna räkna med utmärkta vakter. Larsson har inte gjort något misstag alls och Lassi är helt enkelt strålande, mycket, mycket bättre än jag hade räknat och hoppats på.

Men backarna måste komma på plats under säsongen och eliminera misstagen - dessutom måste hela laget TILLSAMMANS kunna försvara sig mycket, mycket bättre. Under Rönkeneran var vi länge utan misstag i försvaret, hade ypperligt boxspel kanske landets bästa någonsin och dessutom och kunde utan vidare döda en match vid ettmålsledning.

Nu menar jag inte att all satsning ska gå i den riktningen, men det finns en j-a massa bra tänk i det som fortfarande borde finnas kvar i Luleå och som vi kan ta in.

Och det måste ske, och det kommer nog att ske och lyckas vi kan vi bli farliga till våren. Men vi måste jobba i den riktningen och jag är beredd ta förluster efter misstag eftersomvi måste satsa i den riktningen.

Jag är alltså inte längre skraj för streck och risk för kvalspel. Luleå är redan nu alldeles för bra för att riskera det.

Trist att se så pass tomma läktare, men klacken håller igång på ett imponerande sätt.

Vidhåller det jag sa inledningsvis om kommentatorn. Han må vara Göteborgare men han är alldeles utmärkt!

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Yep. Det blir 2-2 och vi får spela om bonuspinne, redan nu genom straffar.

Vill nog påstå att redan denna pinne är en stöld av oss från Köplustan som helt klart var värda alla tre poäng i denna match.

Imponerande att se att Lustan är så kreativa, samspelta och snabba när de går till attack och knappast kan stoppas utan kommer ner och etablerar spel som gärna leder till fin målchans. 

Jämför man med t ex Apan var aporna betydligt enklare för oss att låsa upp vid blå och även Läjkrarna var svåra att få stopp på, dessutom med extremt effektivt försvarsspel om det behövs.

I nuvarande läge vill jag nog bekräfta att Köplustan och Läjkrarna just är seriens klart bästa lag.

Kan Apan hänga på? Ja definitivt inte med det spel man har bu. Å andra sidan har aporna flera spelare som kommer att fylla på och kanske de kommer att lyfta till Läjk-Lust-nivå?

Luleå?

Ja, det känns tillräckligt bra att diskutera oss själva i detta sammanhang. Och kan vi fixa till försvaret, i synnerhet om backarna växer och reducerar/eliminerar misstagen...då kan vi bli att räkna med. 

Några av de andra lagen tror jag just nu inte alls på, men HV kanske, kanske kan lyfta. Ulfven eller Pungen eller, eller Pölsan eller MooDoo? Nja, det skulle överraska.

Gissningsvis drar alltså Lustan och Läjkrarna iväg med Läjkers först. Kanske hänger Apan på. Och Luleå har en liten chans att utmana, men gissningsvis då kanske framemot våren, tror vi blir avhängda under hösten av de nämnda starka lagen.

Lassinantti! Vilken otroligt duktig vakt! Jag ser just nu inga hinder mot att denne lulepojke kan gå hur långt som helst. Fortsätter han så här kommer han att ta över den vaktplats i NHL som Grizzly höll frm till i våras. Underligt att Lassi inte är draftad.

Redigerad kommentar

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå har flera chanser att avgöra och Köplustan minst lika många. Blir det 2-3, 3.2, eller 2-2 och sudd? Bara drygt en minut kvar och man vet inte...
Kommentera