Luleå HF

115741 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1915252

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå - Malmö i Delfinen med nedsläpp om en dryg timme. Malmö har ju i flera år varit svåra för oss att hantera - ett lag som opassar oss - och i år har Malmö inlett serien på ett övertygande sätt: Malmö ligger trea i tabellen, bara en pinne efter ledande Pungen.

Så en svår match i vilket fall och hur ser Luleås lag för matchen ut:

Målvakter
Joel Lassinantti
(Niklas Rubin)

Backar
Jesper Sellgren - Erik Gustafsson
Joonas Jalvanti - Daniel Sondell
Oscar Engsund - Pontus Själin
Fredrik Styrman

Forwards
Johan Harju - Jack Connolly - Petter Emanuelsson
Robin Kovács - Emil Larsson - Johan Forsberg
Carl Mattsson - Jonas Berglund - Karl Fabricius
Nils Lundkvist - David Lindquist - Noel Gunler

Som synes vakt- och backsidan tämligen intakt, men när det gäller forwards har vi följande läge:
• Isac Lundeström borta, spelar fortfarande i NHL
• Patrick Cehlin borta året ut pga hjärnskakning
• Niklas Olausson borta med vrickad fotled
• Austin Farley borta pga hjärnskakning
• Einar Emanuelsson borta pga hjärnskakning

De två sist nämnda försvann i senaste matchen då Luleå krossade Fulrönda i Scandal-I-Analium vilket Fulrönda svarade på genom att orsaka hjärnskakning på två Luleåspelare. Det tyckte lärlingen i situationsrummet var OK - det gällde ju bara Luleå - och Fulröndaspelarna rapporterades INTE till difiplinnämnden och undkom således straff och spelar för Fulrönda idag, medan Luleås hjärnskakade spelare inte kan delta.....

Luleå fyller på med nyss 17 år fyllda Noel Gunler och nyss 19 år fyllda Carl Matsson. Båda födda och uppväxta i Luleå och Luleå Hockey; riktiga egna produkter från de egna leden i egna bygden.

Men inte ens det räcker. Vi är t o m tvungna att slänga in en back som forward och det blir den nyss 18 år fyllda egna produkten Nils Lundkvist.

Vi har alltså typ halva forwardsbesättningen borta och går till match med fyra linor som aldrig lirat tillsammans tidigare.

För Malmö måste det vara som att utrustade med k-pistar från en meters håll idka prickskjutning på fastbundna fåglar.

Jag är stolt och lyckligt över det spel som mitt Luleå levererat match efter match alltsedan vi fick laget att fungera fr o m matchen mot Pungen, trots att vi haft så många viktiga spetsspelare borta men idag tappar vi ytterligare två av de spelare som betytt mest. Medan zebror och situationsrum blundar så mycket de kan.

Har man tidigare varit med om ett lag som så brandskattats att man tvingats sätta juniorbackar som forwards? Samtidigt som majoriteten av de forwards som saknas är borta för hjärnskakningar där i samtliga fall zebror och situationsrum ansett att "det var väl inte så farligt".

Och låt mig påminna om att hela eländet startade med att apan swin-gerlig svingade in en jocke i ansiktet på Cehlin, utan annan anledning än att Cehlin hade oförskämdheten att befinna sig nära Apans målgård. Helt obestraffat av såväl matchzebror (herrar Öhlund och Björk) som av situationsrummet (herr Lärling)...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och vad säger man?

Luleå - enormt brandskattat och med ett helt gäng inkastade junisar från Luleåbygden - mot topplaget Malmö.

Tidig utvisning på en malmöit och Luleågrabben Noel Gunler - som nyligen fyllt 17 år - smäller in sitt första SHL-mål till 1-0 i PP!

Något senare åker Malmös Konstatin Komarek - utbildad i Luleå - ut och i det PP som följer passar nämnde Noel Gunler till Connolly som smäller in 2-0!

Därefter reducerar Malmö till 2-1 genom Luleåutbildade Emil Sylvegård.

Det är läget till fyra minuter återstår av perioden och eftersom Luleå åker på två utvisningar i serie får vi spela box i resten av perioden - och då passar Jalvanti till Harju som smäller in 3-1 för Luleå i boxplay!

OK. Lugn nu. Bara första perioden spelad. Men man sitter ta mig fan och blir gråtfärdig av att se hur detta hårt drabbade Luleå står upp och ger allt!

Hade de fått spela perioden tillbaka och lägga på en lämplig ljudkuliss hade skulle den utan vidare tas från filmen "300" när de fåtaliga spartanerna står emot miljoner perser...

En period som denna förklarar för den som inte redan visste det varför man har varit, är och alltid kommer att vara medlem i Luleå Hockey.

Man blir glad.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Att tabloiderna saknar hockeyjournalister vet vi alla och när de framställer sådana som Ros, Wennerstig och Nys-ström som "experter" förstår man hur illa det ligger till.

Nys-ström är ibland så extremt illa ute att man undrar vad som är fel på karln. Ingen har väl glömt hur han saboterade svensk damhockey genom att förklara att "visserligen är jag polare med Porkabork, men att vi badar bastu tillsammans har ingenting att göra med att jag anser att han ska få fortsätta förstöra damkronorna".

Jahaja. Och nu kommer Nys-ström ut ur garderoben på ett sådant sätt att man undrar på hur nykter han kan ha varit när han skrev följande: "Är det verkligen så farligt att filma?" och diskuterar Apan Berglunds fula fläskis med orden "Är en filmning fulare en än armbåge i ansiktet"?

Harrejavvlar, Nys-ström, att du inte hade så mycket koll på hockey visste vi ju, men nu slår du rekord.

Du går alltså och försvarar Berglunds fula och fuskiga filmning med frågan "är en fläskis fulare än en jocke"?

Är du helt vilse i kolan?

Hade du haft någon koll skulle du vetat att Apan satt i system att utdela såväl jockar som fläskisar och att svensk elithockey för närvarande är drabbad av en illavarslande belägenhet i form av att CryBerts två bastukompisar swikegård och sanny jäv-utnyttjar sin position på SeMer till att skrämma zebror och situationsrum till att låta Apans fulspel gå ostraffat.

Fyfan!
Kommentera