Luleå HF

93220 inlägg · 866 ämnen

Inlägg #1945927

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vombat: Oavsett vars i från spelaren kommer till föreningen spelare väl ingen roll? att komma till ett hockey gym för att utvecklas har varit en del av våran framgång dom senaste åren. och vi är väl inget mindre köpelag än nån annan? Alla klubbar köper spelare för att nå framgång men gör det på lite olika sätt.
Lule har varit grymt bra på hitta prisvärda guldkorn i allsvenskan och tyvärr för er så har vissa dragit så fort dom blommat ut på samma sätt som vi har tappat många.
Ingen av våra klubbar kan jämföra sig med klubbarna i storstäderna när det kommer till att kunna söka sponsorpengar utan ske-kraft hade vi inte varit där vi är nu och det tror jag alla skellefte supportrar vet
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Bara en precision "Lule har varit grymt bra på hitta prisvärda guldkorn i allsvenskan och tyvärr för er så har vissa dragit så fort dom blommat ut på samma sätt som vi har tappat många."

De flesta drog till Pungen och Helber har i TV skrattande erkänt hur han lyckades med det: "Jag bara lovade dem 4-5 ggr högre lön, svårare än så var det inte."

Villkor för lag i Elitserien SHL förändrades väldigt från 2005 och framåt, beroende av att KHL behöll många ryssar och det utvidgade NHL behövde fylla på. Det tömde många elitlag i Sverige och de som tappade spelare, fyllde på bl a från andra elitlag i landet.

Förlorarna var de som inte hade råd att konkurrera ekonomiskt.

I den därigenom vacklande konkurrensen lyckades Apan med lånta fjädrar - komse, komse, rekryterade juniorer från fr a Burkölen och Norrbotten bra och kompletterade med väl urvalda köpespelare (under den tid NHL-scouten Forberg hade ett finger med i spelet) blev man ett vinnande lag. Vilket höll i sig några år, eftersom spelarna hade skrivit på fleråriga kontrakt och Apan drabbades inte som andra.

Men nu är den tiden förbi. Apans stölder av unga talanger i norr har stoppats och Apan tappar liksom övriga lag spelare efter varje säsong.

Under den första "lyckade" perioden drällde det av Aphybris och självbeundran visste inga gränser: bästigast på att utveckla spelare, bästigast på anor, bästigast på ekonomi, bästigast på hockeyintresse i schtaan och så vidare. Och allt förklarades med värdegrunnnnnnd vilket andra då ansågs sakna.

Apan som varit borta från eliten i nästan två decennier hajjade aldrig vad det rörde sig om utan trodde på sina egna amsagor.

Själv vill jag påstå att framgångarna - förutom det faktum att alla topplagg drabbads av spelarförluster och konkurrensen lättade - byggde i första hand på två förutsättningar, där Apan otvivelaktigt var bästigast:

• Sno andras talanger genom att kontakta unga pojkar långt ned i åldrarna

• Sno åt sig resurser genom att åstadkomma landets värsta kommunaldoping

Vet inte om det är så mycket att yvas över?
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Visst har vi tidigare främst värvat från ha pga ekonomin. Vi har inte kunnat slåss om de stora drakarna tidigare. Medan ni var tidiga med att locka unga spelare till ert hockeygym men det jag ifrågasatte var om ni verkligen utvecklar spelare. Eller lockar redan duktiga spelare till ert gym. Fortfarande så kan man inte få en tondöv att efter gymnasiet spela sonater.
Så självklart så har ni värvat ungdomar i tidig ålder som kan jämställas med att köpa spelare. Men att sedan förmätet kalla dem egna ja där står ni i särklass.
+3
Kommentera