Luleå HF

115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1975704

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Det finns de, som menar att Apan efter tre år med Näsan galna köpfester, har så lite stålar att de inför kommande säsong är tvungna att köpa spelare från andra-sortering, billiga begagnade no-names.

Men det är förstås helt fel. Nu slår Apan till och köper in en ytterligare vakt och det är ett namn som får motståndarforwards att darra i knäveckan och börjat fila på bortförklaringar eftersom de inser att nu kommer ingen att måla på Apan längre.

Eftersom Apan gör en jättesatsning och köper på sig målvakten Oskar Östlund från norska ligan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Om vi lämnar supervaktnivån dvs Oskar hos Apan, och tittar på lägre nivåer finner vi att Ottawa Senators nu skrivit avtal med Anders Grizzly Nilsson för kommande två säsonger med en lön på 2,6 milj dollar per år.

Ottawa kom ju jättesist i NHL senaste säsongen, sedan snål-ägaren senaste året släppt iväg alla fina spelare han haft, efter att först ha tappat Erik Karlsson.

Hur kul är det att ha spaden i ett sådant lag? Ja, det kan man verkligen tveka om, men Anders levererade faktiskt fina 91,4% räddningar i detta svaga lag under våren. Jag tycker dessutom att de hade hyggliga backar och ett försvarsspel som ofta passade Anders, jämfört med andra lag han spelat i, där försvaret varit mer oorganiserat och lämnat vakten ensam att skydda målet.

Två år ytterligare i NHL och en hygglig lön är finfint och två år på sig där han med stor sannolikhet kommer att få ta spaden en massa matcher. En utmärkt möjlighet att visa att han håller som förstamålvakt och en god chans att efter dessa två år kunna nå ett längre vaktkontrakt i en intressant klubb för typ 5-6 år framåt.

Det blir svårt, inget snack om den saken, för en vakt att briljera i NHLs nuvarande bottenlag Ottawa. Men det är i alla fall en chans och det tackar vi för:-)

Snyggt jobbat, Anders!

Visserligen inte på Oskar Östlund-nivå hos köpe-Apan, men ändå.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Har han stått på tillväxt i Norge? Lurigt 😂
Kommentera