Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1981430

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Rytter: Vi är överens. De som ska delta i damkronorna ska inte behöva förlora nödvändiga pengar på detta, men själva ersättningen ska ingen bli rik av, snarare en låg grundersättning som räddar de som redan har det kärvt ekonomiskt.

Och på sikt hoppas vi förstås att intresset från publik och sponsorer och därmed ekonomin för klubbarnas damhockey förbättras så att svenska elitspelare kan väsentligen spela hockey under de år de toppar sina karriärer.

Hmm, extra ersättning vid föräldradagar och graviditet för t ex kvinnliga sparkbollsproffs? He he, det låter ju spontant alldeles uppåt väggarna. Å andra sidan är väl allt förhandlingsbart, se t ex på hur Rit-Ola lurade Apan att betala honom lön ett halvt år för att han skulle rehabba sig. I avtalet ingick att när Rit-Ola väl var fit for fight igen skulle han leverera 18 månaders fin hockey för Apan. Men efter sex månader hittade han på att han blev yr när han flög och myglade sig ifrån kontraktet. Med följd att den kostnad som Apan betalade Rit-Ola för rehabilitering ett halvår innan nissen ens spelade för Apan blev rejäl.

Angående det ekonomiska resultatet för Luleå Hockey. Jag har ingen komplett koll alls och har inte heller tagit del av Luleås årsredovisning utan förlitar mig bara på information i media. Klipper här in en prenumerationslåst artikel från 10-06-04 i Norrbottenskuriren:

"Luleå Hockey gör rekordvinst: "Otroligt glädjande"
ISHOCKEY På tisdagskvällen presenterade Luleå Hockey sitt ekonomiska resultat för den gångna säsongen. Ett plus på hela 17 miljoner kronor. "Det är otroligt glädjande", säger klubbdirektören Stefan Enbom.

Omsättningen steg från 128 till 171 miljoner kronor under den gångna säsongen.

43-miljonerkronorsökningen berodde till stor del på intäkterna från SHL:s nya tv-avtal och pengarna som Jakob Porser sköt till för att man skulle kunna genomföra sin teknikinvestering.

– Men biljett- och reklamintäkterna ökade också. Och säsongskortsförsäljningen går fortsatt bra. Liksom reklamförsäljningen. Så den positiva trenden verkar hålla i sig, säger Stefan Enbom.

Det ekonomiska resultatet av de båda elitlagens slutspel var ett plus på 4 miljoner kronor.

De tre hemmamatcherna i finalserien mot Linköping betydde också att föreningens damlag för första gången kunde redovisa ett positivt resultat.

– Vi har haft en härlig publikutveckling. Teknikinvesteringen har absolut hjälpt oss att höja snittet. Men man ska inte glömma att båda våra elitlag har spelat en härlig ishockey och vunnit många matcher, säger Stefan Enbom.

Nu uppgår föreningens egna kapital till 26,5 miljoner kronor.

– Det känns förstås väldigt bra, säger Stefan Enbom och fortsätter:

– Det här ger oss stabilitet och trygghet. Men vi kommer fortsätta hålla hårt i plånboken. Vi vet hur fort det kan svänga.

Under den gångna säsongen ökade kostnaderna för den sportsliga verksamheten med 6,1 miljoner kronor.

Av dessa 6,1 miljoner kronor gick 1,9 till dam- och flickverksamheten.

– Det var helt i linje med vår plan. Och det gjorde exempelvis det möjligt för damlaget att börja träna på dagtid. Numera är samtliga spelare också avlönade, säger Stefan Enbom.

För en tid sedan sa Luleå Hockey upp sitt arenaavtal och begärde en omförhandling i förhoppning om att få ned sina utgifter.

Men några samtal mellan föreningen och Luleå kommun har ännu inte initierats.

– Vi är fortfarande i behov av ett bättre avtal. Vi kan redan nu konstatera att det kommer bli tufft att få ihop det nästa år. Och det kommer bara att bli tuffare och tuffare för varje år som går. Många av de andra klubbarna i ligan har helt andra möjligheter än oss, säger Stefan Enbom."
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tydligen kommer de strejkande damkronorna/spelarfacket idag att presentera en lista över hur de blivit behandlande av förbundet. Typ skickas hem från landslagsturnering i Finland med Ålandsbåt en lördagkväll, får bära herrkläder eftersom förbundet förklarat att "det är "lika" för alla", ges kosttillskott som passerat bäst före-datum, nonchaleras när de vill ha möten med förbundet för att efterfråga långsiktig satsning och vision med mera med mera.

Det känns verkligen inte som att gubbarna på förbundet tar damhockeyspelarna på allvar och inte förvånande att finska landslagsspelare och förbundskapten tycker att Tommy Boustedts "förklaring" att "vi är överraskade, vi behandlar alla lika" är skrattretande.

• Finland vann igen-kligen dam-VM senast, men togs ifrån gludet efter en zebraskandal.

• Sverige åkte ur A-gruppen.

Något får mig att tro att Finlands satsning på sina damhockeyspelare fungerar liiiite bättre än Boustedts...

Jag tycker faktiskt att gubbarna bör sparkas. Boustedt verkar vara en genomtrevlig, kunnig och vettig kille, men man kan inte bortse från att han är formellt ansvarig för att Tre Kronor leddes av gnomen Mårts i flera år där i stort sett alla NHL-spelare tackade nej till VM, ja inte ens svarade när mårts ringde, samt att Damkronorna leddes av PorkkaBork i flera år, vilket ledde till att flera av våra allra bästa damhockeyspelare la ned hockeyn medan Damkronorna tappade mark mot samtliga övriga hockeynationer. Visst kan Boustedt ha gjort många bra saker, men ovan nämner vi hans viktigaste uppgifter och där har han inte annat än ha varit genomusel och sämst någonsin. Och att efter sådana misslyckanden fortsätta att skämma ut sig och visa att han skiter i damhockeyn genom det mediautspel han kom med igår - där hela världen skrattar åt sådana stenåldersfossiler i ledningen för svensk hockey - nej, bort med gubben.

Vad kan vi här näst vänta oss av Boustedet?

Att han instiftar ett pris till snyggaste damhockeyspelaren?
Kommentera