Luleå HF

115741 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1985989

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och Luleå tar matchen in i kaklet och vinner med 3-1.

En mycket stark match av Luleå som helt enkelt inte tillåter Läjkers att spela hockey. Folk säger att Läjkers är skitbra i år men jag vet inte, för de fick inte ens spela hockey idag; Luleå stängde ned dem fullständigt.

Dicken har ju suttit i TV och påstått att det är så trååååkigt att möta Luleå. Undra på det, när han och andra inte får något gratis alls. Man hör och läser också enstaka supportrar påstå att Luleå är tråååååkiga.

Själv uppfattar jag bara sådana tyckanden som visande att vederbörande inte kan så mycket om hockey.

Såvitt jag vet handlar det om att
a) göra mål framåt
b) inte släppa in mål bakåt
och när det gäller det sistnämnda är Luleå nästan alltid bäst i klassen.

Hur tråkigt är det?

Det är klart att om man inte förstår så mycket, hajjar man väl i alla fall att det är kul när ens lag gör mål, men begriper man inte mer än så inser man inte att det lag som hindrar ens lag gör det bra. Och i stället för att tycka att ens eget lag är tråkigt och gnälla på dem, gnäller man i stället på motståndarna och säger att DE är trååååkiga.

Den pyskologiska mekanismen är projektion, alltså, Om man misslyckas pallar man inte att erkänna det utan skyller på andra. Typ Apan som alltid letat bortförklaringar varje gång de förlorat t.ex. "vi blir fruktansvärt respektlöst hanterade av domarna" som Apwalsson sa.

Nåja.

Det vi såg idag var att Luleås försvarsspel håller i år också. Utmärkta vakter, backar som är samspelta, linor som jobbar även när vi inte har puck.

Men. När det gäller anfallsspelet har Luleå idag vässat till rejält och Tyrväinen-IIlomäki tillför massor med fysiskt spel, tuffhet och vilja att gå rakt på mål. Till det Brännström som speciellt i CHL visade sig jäkligt vass och så Hållander som gör det bra men säkert kommer att märkas ännu mer när han vant sigt ordentligt i laget.

Och så har vi sniper-Fabbe:-)
Kommentera

Svarskommentarer


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att vårt Bogeyteam Öret - som vi möter borta på tisdag - vann borta mot Warulfven med 4-6 vilket imponerar mycket.

Men så ser jag att Ulfven hade ställt sållet "Nu har jag bestämt att jag är redo för NHL" mApKyss i målet och hans mäktiga 72% räddningar förklarar förstås saken.
Kommentera