Luleå HF

115877 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2007692

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mattias Bromé är i ropet. Satt och intervjuades i SeMer igår och nu hänger Hockeysverige på:

Det var ju inte många som tippade att ni skulle ha i tabelltoppen att göra den här säsongen?

– Det var som jag sade i någon intervju innan, jag vet inte vad alla experter gjorde under sommaren? Har de bara suttit och druckit paraplydrinkar eller? Det är också kul att all media vill prata med oss nu. Inför säsongen var det ingen som ville prata med oss, nu är det annorlunda.

Ja, vad säger man? Själv tippade jag väl att när det gällde Öret kändes det rätt oklart. De brukar överraska och fixa säsongen fast det ser illa ut, men hur det skulle bli i år hade jag ingen aning om. Men så är jag i första hand intresserad av Luleå, i andra hand av att punktmarkera Apan och information om andra ramlar väl in lite si och så utan ordning eller ambition att täcka in övriga lag.

"Experter" d v s sådana som fuskar som journalister måste ju ha kraven på att vara insatta vara liiiite högre ställda. Tyvärr finns ju inga experter i media. Trots att vi är så många som verkligen skulle vara intresserade av att läsa det sådana skulle ha att skriva om vår älskade hockey.

Men det är förstås som Bromé säger. De tycks ha druckit paraplydrinkar under ett halvår och sedan kommer de med "expertutlåtanden" som vanligen följer dessa principer:
1. Serien och slutspelet slutar precis som i fjol och nyuppflyttade från allsvenskan hamnar sist.
2. Enda undantaget är om Trottoarkanten eller något Stockholmslag är nyuppflyttat - då kommer de att placera sig högt och de kommenterar vi med "hela Sverige behöver Trottoarkanten/Riktiga AIK eller vilket lag det nu gäller".
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så gläder vi oss åt en fin omgång i hockey-Allsvenskan!
• Burkölen vann!
• MooDoo vann!
• Timrå vann!
Och Timrå vann genom att spöa Bofors, och varje omgång som dynamitbråkmakarna torskar är en fin omgång. Timrå har spelat en match mindre än Bofors och i praktiken är de nog förbi.

Vilket innebär att vi i princip har tre norrlandslag i topp på allsvenskan - underbart!

Och skrämmande läsning för Apan som håller noggrann koll på läget i toppen på allsvenskan för att veta vilken motståndare de kan vänta sig till våren om de - förhoppningsvis - ramlar under nedersta strecket innan SHL är färdigspelad:-)
Kommentera