Jompe

4496 inlägg · 13156 besökare

Historik

·
Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Jompe: Hiss, Huss...
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Huge: Kan meddela att jag fortfarande lever och håller ögonen på er. Hiss har rätt. Planen är att sitt på café på Lygon Street i Melbourne och sniffa rökdoft.
Jag hade en julsaga färdig men verkligheten överträffade dikten så postade ingenting. Kanske en påsksaga?
Lev väl, Brynäsare.
+14
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Underbart! Brynäs växte in i matchen. Första perioden var ju bara hemsk, andra sådär och i tredje tar vi över tack vare hårt arbete. Gött!
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Peja: Brilliant minds think alike. Någonting är väldigt fel i truppen den här säsongen.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Huss: Samma matchbild som senast. Sarg ut eller dump, åk och byt. Det är något som är väldigt fel i truppen den här säsongen.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Oändligt trött på diskussioner om vem som får tycka något. Det här är ett diskussionsforum, för böveln. Vi är här för att vi tycker något. Ingen har rätt att inkompetensförklara någon annan. Har man problem med det ska man kanske inte vara här.

Jag är väldigt bekymrad över hur Brynäs spelar hockey just nu. Igår verkade sarg-ut vara "övningsmålet uppnått". Det såg bra ut mot Växjö men sedan dess har det varit erbarmligt dåligt. Tvåa på pucken, massor av förlorade närkamper och ett stressat passningsspel. Målvakterna är väl som förra säsongen; egentligen är Sandström lite bättre nu än i våras. Men coachningen av laget förbryllar mig. Varför spela Öhlund och Johansson, två naturliga centrar, som ytterforwards? Varför spela Kilas i PP? Varför spela Sunken överhuvudtaget? Hur många felpass och felaktiga bedömningar gjorde han igår?

Jag har ingen aning om detta beror på Melin eller inte. Men säsongstarten är extremt viktig för lagets prestation. Nu är det brant uppförsbacke och mycket nerver i de kommande omgångarna.

Se där! En åsikt!
+17
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Försäsong 2017/2018
Jag kan ha missat något över sommaren, men vart har Fälth tagit vägen? Långtidsskadad, utlånad? Han ingår forttfarande i truppen men har inte spelat i de matcher jag kollat på.
Gött att säsongen snart är igång nu.
Kommentera


Brynäs IF > Sv: Final
bradberry: Det är många som lyft sig i laget den här säsongen. Det har varit en grym säsong och vi är väl alla stolta över Brynäs prestation. Jag har inte kunna följa slutspelet pga tidsskillnad så jag ska inte uttala mig om hur spelet sett i de matcherna. Men Brynäs står för något, en värdegrund och en spelidé som jag beundrar väldigt mycket och är stolt över att vara en del av. Vi har en massa talanger på väg upp genom juniorgrupperna. Varje säsong kan man se ett par av dem etablera sig i A-laget. Jag hoppas vi kan bli ett stabilt slutspelslag igen och kriga om de högsta placeringarna varje år. En del av oss har varit med där tidigare, men också genomlidit darriga kvalserier.

Jag gillar också att forumet här fungerar så bra nu. Klar förbättring jämfört med tidigare. Bra jobbat, moderatorer och alla skribenter!
+17
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Final
Rumpelstiltskin: så då hänger flickvännen löst nu? 😁
Ruggigt stark insats men inget är klart!
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Final
Kollade på highlights från HV-matchen. Det är uppenbart att det saknas tyngd i försvaret. Med Fälth och förhoppningsvis också Bertil tillbaka snart blir det lättare att hålla HV på utsidan.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Final
Auchinleck: Hörni pojkar, nu tycker jag att vi spelar hem den här finalserien. Det har skrivits mycket om att HV är utvilade, men vi har matchtempo. HV kommer att tokköra i början, precis som Linköping och Frölunda gjorde innan de insåg att Brynäs har ruggigt snabba spelvändningar. Jag gissade att vi skulle slå Frölunda i sju matcher och jag tror på samma resultat mot HV.
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SILLY SEASON, rykten, önskningar, gissningar
Auchinleck: Jag gillar Rylander. Hade gärna sett lite mer kritisk journalistik från honom men sånt brukar inte vara sportjournalisternas starka sida. Jag tolkar hans krönika så att det finns en oro i Frölunda och det låter helt OK.
+3
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SEMIFINAL
SnowKing: Jag tycker inte det är en bra idé att spela Zab idag. Spelglädje, jovisst, förhoppningsvis visar alla spelare upp det, men vad ska han egentligen kunna bidra med? Vems plats ska han ta? Jag tror vi har en bra chans att vinna om vi kommer ut och direkt visar att det här är vår match, i vår arena. Vinna närkamper, först på puckarna, inte kliva undan. Alla måste lyfta sig ett snäpp.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SEMIFINAL
Jag är inte beredd att kasta in handduken riktigt ännu, långt därifrån. Vi slog Frölunda i Göteborg under stundtals förnedrande former och de slog oss i Gavlerinken under samma förnedrande former. Då är preludierna avklarade. Vi har läst deras spel, de har läst vårt. Inget av lagen kan lita på hemmaplanfördel, ställningen är 1-1 i en serie av bäst av sju matcher. Jag tror det här kan bli en serie där det blir fler bortasegrar än hemmasegrar och att det hela avgörs i sju matcher.
+7
Kommentera

Brynäs IF > Sv: MATCHTRÅDEN
Eller 0-2, dårå. Strålande!
Kommentera

Brynäs IF > Sv: MATCHTRÅDEN
Carl Lejonkräk: Hej och hå 2-0!
Kommentera


Brynäs IF > Sv: MATCHTRÅDEN
Carl Lejonkräk: Problemet med Sandström tidigare i säsongen har varit att backarna inte riktigt vet var de har honom. Rautio skapar ett större lugn i försvarsspelet. Men, som sagt, han visade i JVM att han kan spika igen och inte påverkas av publiken så vi får hoppas det går bra.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SILLY SEASON, rykten, önskningar, gissningar
Frölunda kommer att trycka på rejält hemma, full fart framåt. De är starka framåt men har varit överraskande oorganiserade i egen zon under stora delar av säsongen. Rönnberg har hittills konsekvent coachat i förhållande till motståndarna; han vill alltid ha sin checking line mot motståndarnas förstaline. Den strategin funkar bra hemma men inte borta.

Det är perfekt för Brynäs att börja borta. Allt tryck på Frölunda. Brynäs kan spela på snabba spelvändningar.

Zaborsky kommer att få svårt att ta plats i laget. Han tillförde inte mycket de matcher han spelade, varken framåt eller bakåt. Jag är fortfarande skeptisk till den värvningen.
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
{Auchinleck, bifhjärta, mk}: I am back, i varje fall av och till. Jobbar i Melbourne tre månader om året. Tack för glada tillrop. Har följt diskussionerna ett tag och håller med om att nivån är mycket bättre nu.
+8
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
bifhjärta: Melbourne, Australien. Frukosthockey!
+6
Kommentera

Brynäs IF > En tidig julsaga

En julsaga

 

”Farfar, farfar, berätta om när nissarna gjorde en överraskningspresent till nissetränaren!”

 

”Men kära små barn, ni har ju hört den sagan så många gånger…”

 

”Snäälllaa…”

 

”Jaja, OK då. Det var så här”, började farfar. ”Julen hade lagt sig över Sätraåsen. I Gavlerinken slutfördes det sista arbetet innan julledigheten. Materialaren M bytte snören i ett par griller, pressansvarige CC satt vid datorn och pillade med en ny logga och chefen HGK satt i telefon med sin gamla mormor.

 

Höstsäsongen hade inte alls varit bra. Ja, inte ens de senaste säsongerna hade varit bra. Nissarna vann guld för två år sen men efter det hade det liksom inte fungerat. Nu hade man ett gäng nissar som kommit från skogens alla hörn. Där var bröderna Po och Pa, som ingen såg skillnad på men det gjorde inget eftersom man fått båda två till priset av en nisse. Sen var där Skott och Svett som ingen förstod vad de sade. Sen var det Nicke, härföraren tillbaka från den ryska stäppen. Och sen var det en hel rad nissar som liksom bara var där fast ingen visste riktigt vad de gjorde; Eklund, Kilen, Westlund, Blomqvist, Olden, Lindblom… De tränade och hängde med på match då och då men hur de kommit dit och varför de var där var det ingen som riktigt visste. En gång frågade tränaren TJ en kille i omklädningsrummet ”å vem faan är du då?”. ”Jag är högerforward, jag”. ”Å faan. Så pass”.

 

I tränarrummet satt TJ för sig själv. TJ var definitivt inte glad. Han bläddrade i ett slitet ex av Brynäsaren från guldåret 2012. ”Faan”, sade han tyst för sig själv, ”Silfver, Ekholm, Kroken, Widde, Svedberg, sicka grabbar. Sicket gäng”. Sen glad hans blick över till listan på anslagstavlan med A-truppen och en lång, utdragen suck följde. ”Faan.” TJ insåg att med det här nissegänget skulle han aldrig stå där på torget igen, aldrig mer bli Årets Tränare och förmodligen vara tillbaks till att träna J-18 nästa säsong. ”Faan och helvitte.”

 

”Men det var ju bara en mellansäsong”, avbröt lille Huge. ”De hade taskig läsförståel..”

 

”Du är en mellansäsong hela du”, muttrade 70. ”Hela ditt liv har varit en lång, utdragen, never-ending, facking mellansäsong.”

 

”Såså. Inga F-ord i det här forumet, om jag får be. Lille Tony borde kanske varva ner ett par kilowatt”, sade farfar. ”I tomtestugan samlades alla nissarna för att bestämma hur de skulle muntra upp TJ. Lille Po reste sig upp och sade ”jag tycker att vi typ gör så här. Idag sopar vi isen med kommunalarbetarna från Leksand och nästa vecka så skrinnar vi alla så mycket vi bara kan och staplar upp puckarna i de andra nissarnas kasse! Kom igen nu!”

 

Alla de andra nissarna nickade bifall och såg så där beslutsamma ut som bara nissar kan. Sen gick Po in till TJ och berättade vad nissarna kommit fram till. ”Så har vi nissar bestämt att vi ska göra”, avslutade lille Po grötmyndigt.

 

TJ tittade upp från blaskan. ”Faan”, sade han. ”Är du Pa eller Po?”

 

”Jag är typ Po.”

 

”OK, Po”, morrade TJ. ”Sånt här bestämmer jag. Jag säger som jag brukar säga. It’s my way or Riks-76:an.”

 

”Men om vi vinner en massa matcher så blir du väl typ glad igen?”

 

”Riks-76:an” väste TJ mellan sammanbitna tänder till Po.

 

Men ni, ni är ju inte...ni kan ju inte…ni vet ju inte… ni, ja, ni…” stammade TJ. ”Det är vi visst det”, pep lille Po.

 

“You’re getting any of this?”, viskade Svett till Skott. ”Zip”, svarade Skott, ”but I have a strong feeling it’s not a major loss.”

 

Och så blev det. Kommungubbarna från Leksand fick åka hem utan en endaste poäng, och sen fortsatte nissarna att vinna massor av matcher. Och i april stod TJ på torget igen, och sade rörd ”alltså faan, det är ju grabbarna som ska allt beröm”.

 

Typ.

 

God jul, Brynäsvänner.

+21
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Brynäs IF-Frölunda Indians den 26/12
andreasknox: Visst var det en bra insats, även om något mål framåt var turligt. Men det är intressant att se hur Frölunda beter sig. "Motståndarens målvakt är kanske inte det första man kollar" sade Pebben Axelsson till GP igår. Jaså inte? Trodde det var varje proffsig spelares uppgift att ta reda på hur motståndarlaget ställer upp och vad man har att vänta sig. Sen blir man griniga när 100+ truppen inte levererar och spelar extremt ful hockey. Varenda tackling Niklas Andersson och Kallio levererade var med armbågen i ansiktet på motståndaren.

Massor av stora namn på ryggarna men ett djävligt oproffsigt agerande. Att jämföra med de topplag som man säger sig vilja utmana.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Lars Jonsson
Huss: Om man trots allt skulle försöka se något positivt i detta så är det väl att det blir alltmer upplagt för förnyat kontrakt med Lasse Jonsson. I princip hela den andra säsongen av hans kontrakt försvann ju på grund av skadan. Till nästa säsong skule jag vilja se Jonsson, Kokko och Hietanen som tre offensiva backar och Sunken och Andersén och kanske också Bertil som defensiva backar. Kudden hade varit kanon men jag antar att indianerna inte släpper honom.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Bissett19: Jag hoppas mormor kommer ur den onda cirkeln där dom som han dumpar gärna hade velat vara kvar medan de han vill värva inte är intresserade.

Bara jag som får en lätt sunkig känsla i magen när Masken talar om Brynäs som "vi"? Jo, jag känner historien, förstås, men alla de åren i Leksand...
Kommentera

Brynäs IF > Sv: En julsaga
-”Farfar, farfar, berätta om när det kom tre nya nissar till verkstan!”
-”Men barn små, hur många gånger ska jag berät…”
-”Snälla, snälla snäääällla..”
-”Jaja, det var så här. En dag kom mormor in till nissarna i verkstan och berättade att man beslutat sig för att förstärka verkstan med tre nya nissar. Beskedet skapade lite oro bland nissarna. Tänk om de nya nissarna var mycket bättre än de nissar man hade, då kanske man skulle skicka iväg flera av dem i släden till andra verkstäder? Förmodligen var de bättre, varför hade man annars tagit hit dem? Nissarna sov oroligt i halmen den natten. Imorgon skulle de träffa de tre nya nissarna.”
Lille Gusten visste redan hur sagan slutade så han kollade på en repris av Idol på teven istället för att lyssna. ”Amanda, Amanda”, suckade han tyst för sig själv. Rackham läste i ett programblad från 1966 och sade ”mmm, mmm” för sig själv med jämna mellanrum. Patrick hjälpte farmor göra mumma i köket och krossade nejlikor och kardemumma i en mortel så att det skrällde i hela huset. Huss hade smugit ut i hallen och satt och ”dejtrejdade” på laptopen.
Alla var tidigt på fötterna nästa morgon. De ställde upp sig på en lång rad och alla viftade med skäggen när släden med de tre nya nissarna svängde in på gården.
Den förste nissen som mormor presenterade hette Eero Solochvår. Han hoppade glatt upp på brunnskanten och började prata om sig själv och vad han tyckte vad så kul med att ha kommit hit. 20 minuter pratade han, ingen förstod ett ord. Det lät som, som, ja, som svenska och engelska och lite finska allt på en gång, sade farfar. Det var bara lille Juuso som förstod vad den nye nissen sade, ”om han para inte försöker prata svenska så kår det kanska pra. Han säger att han fick int’ slå in paket så ofta i den förra verkstan och eftersom han älskar att slå in paket så kom han hit iställe’”.
Den andre nye nissen var en lång, ståtlig nisse som hette Magnus Dyhr. Han klev upp på muren och sade ”Hallå eller, Mange va namnet, görasköj att va her, asså ja hade ju ente så möcke å göra der jag va innan så jag blev änna sketgla när jag fick komma hit. Rektigt bödigt av dig, mormor. Kan man feska nånstans her i närheten?” Mormor och nissarna och Tomten Nicke bara skakade på huvudena och stirrade på Magnus Dyhr. ”Kanske solochvårarn kan förklara för Magnus Dyhr vad vi håller på med här?”, föreslog Nollan.
Sen kom turen till den tredje nissen. Han fick hjälpas ner från vagnen av Sunken och Nollan, två av de starkaste nissarna. Lauritz höll fram ett par kryckor, och till det taktfasta dunket av kryckorna mot marken tog sig nissen sakta fram till sällskapet på gårdsplan. På två minuter hade han blivit genomsvettig. Där stod han nu och flåsade medan han stödde sig tungt mot kryckorna och tittade på nissarna. ”Det här”, sade mormor utan att kunna dölja sin stolthet, ”är vår nye förstenisse. Han heter Jonas Nordanvind. Egentligen hade jag inte råd att ta hit honom, men en massa kompisar har bidragit med pengar. Han var duktigt dyr, ska ni veta, men nu är han alltså här.”
Det rådde en dov, kompakt tystnad på gårdsplan.
- ”Kan han slå in paket?”, frågade gammelnissen Dacke försiktigt efter en lång stund.
- ”Nej, inte nu”, sade mormor, ”men har varit riktigt fena på det, en gång för länge sedan. Och om ett par månader, när han kan gå ordentligt igen, så kan han säkert slå in paket igen.” Mormors besked lugnade inte nissarna. ”Men hallå, mormor”, sade nissen Emil. ”Vi måste ju slå in massor av paket på bara några dagar, hur ska barnen annars få sina julklappar? Och du har lagt våra sista pengar på det här, det här kronvraket, är du helt flärpad i kolan eller?”
- ”Flärpad i kolan, vad betyder det, farfar”, frågade lille Kvadraten. Han hette egentligen Gurra ÅttaÅtta men alla tyckte att det lät ganska fånigt.
- ”Det betyder, tja, knäpp, ungefär”, sade farfar.
- ”Satan, satan, satan”, hördes från lille Huss ute i hallen. Ingen vågade fråga hur det gick med dejtrejdandet men det lät inte så bra.
- ”Som jag ser det”, sade nissen Ove som varit ett bra tag i verkstan, ”så är ju det här bra. Vi har fått hit en nisse som vi inte förstår vad han säger, en som vi förstår vad han säger men önskar att vi inte gjorde det, och en som kommer att behöva Rolator i verkstan. Om det är den här trion som ska ersätta oss så kan de inte kasta ut någon av oss gammelnissar. Vem som helt av oss är bättre på att slå in paket än Solochvårarn, fiskaren eller Nordanvind. Hehe, jag kan vara kvar tills jag själv behöver Rolator”, sade Ove.
- ”Abbans mormor”, sade sylf och kastade in ett clementinskal i brasan. Han hade blivit av med sin rosa nallebjörn och var allmänt på ett djävla humör. ”Så abbans typiskt”.
Lille Huge sade för en gångs skull ingenting. Han hade somnat vid granen och snarkade med vidöppen mun.
- ”Men hur ska det här gå”, sade Tony vresigt och gick bort och släppte ner en pralin i halsen på den sovande Huge som for upp med en fruktansvärd hostattack. ”Hur tror mormor att det här gänget ska kunna slå in fler paket än de andra verkstäderna? De har ju fått amerikanska och kanadensiska nissar som slår in paket med en hand. Och i Linköping har de fått en tjeckisk nisse som kan lacka tre paket samtidigt med tungan, vafan har våra nissar å komma med? Den här trion me Bumba? Va?”
- ”Du fattar som vanligt ingenting”, sade lille Huge med rinnande ögon. ”Tror du inte mormor vet vad hon gör?” ”Näää”, sade alla de andra barnen. ”Men åh, är det bara jag som är nyanserad och kunnig här i huset”, suckade Huge.
- ”Hur gick det då, farfar?”, frågade lille 20. Han visste hur det hade gått de senaste 64 åren men inte just det här året.
- ”Tja,” sade farfar, ”Eero var lite blyg i början men efter bara några dagar hade han slagit in fler paket än alla de andra nissarna. Magnus Dyhr var en riktig snöppeljönsare i början och lackade allt utom paketen och satte tejp på de andra nissarna istället för på paketen. Han kunde inte ens tälja en dalahäst i början. Men efter ett tag kom han också igång.” ”Man bliiiiir ännasöm rektitt frellst på de her efter ett tag”, sade han.
- ”Och Nordanvind, då, hur gick det för honom”, frågade 20. ”Nordanvind”, sade farfar och fick ett förunderligt ljus i blicken, ”han blev kvar länge i verkstan och slog in nästan lika många och vackra paket som den legendariske gammelnissen Lill-Osten Nilsson”.
- ”Ååååh”, viskade alla barnen andäktigt.
- ”Hörde ni?”, pep Huge. Som gammelnissen Lill-Osten! Heja Nordanvind och heja mormor och heja alla nissarna!”
- ”Mumman är klar”, meddelade Patrick. ”Den är perfekt. Kryddig och mustig och har bra fart i sig. Problemet är bara att nu är den schlut.”
- ”Yes, yes, YESSS”, skrek Huss från hallen. Ingen visste varför, men det lät hoppingivande på något sätt.
- ”Nu tror jag att det är dags att dela ut julklapparna”, sade farfar. ”Sen är det dags för skinka och sill. Jag undrar om inte farmor har bjudit hit vår gamle vän Koork på julmiddag. Jag tror att detta blir en alldeles speciell jul.”

God Jul, Brynäsvänner.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Hong Kong: Innan vi nu gör krögarpytt av mormor så tycker jag att vi ska ge honom erkännande för att han faktiskt gör något. Hade han inte gjort något hade han blivit stenad för det; nu tar i varja fall in en kille för provspel. Det är nog inte lätt att hitta bra offensiva backar just nu.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Huss: Kllart att det är en panikvärvning. Liten snabb back kan vara allt från Erik Karlsson till lille Frodo vi hade under lockouten.

Jag har mailat en hockeytokig kollega i Kanada (där alla är hockeytokiga) för information om Cosgrove.

More to come!
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Laget mot HV
Bissett19: My thought precisely. Men det är väl inte lätt att tänka på spelschemat när stearinljusen glimmar och damen klipper med ögonfransarna.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Laget mot HV
Huss: Nolander är och föder barn. Om Sunken är sjuk pga vaccinering eller bara vanlig bonnförkylning vet jag inte.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Bentacklingen på Kokko och hans skada
sylf: Jag har skickat anmälan till disciplinnämnden idag, men föredragande sekreterare säger att chansen för att ärendet ska tas upp om anmälan inte komemr från någon berörd part är ganska liten.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Djurgårdens IF - Brynäs IF 091126
Huge: "Kan vi bara bevara den nyfunna energi som visades upp idag så ser det ändå ljust ut när vi går in i andra halvan på ES erkänt tunga höstavslutning."

?????????????
Kommentera

Brynäs IF > Sv: FBK-BIF 091123
Bissett19: Det såg ju riktigt hyftsat ut igår. Tycker att framför allt Sunken, Kokko, Eero, Dixi, Hietanen, Bertilsson och Molin var bra, men det det såg OK ut över hela linjen. Kahnberg dock fortfarande ganska osynlig, Herman och Sundström försöker men det ser inte alls bra ut.

Det man inte kan få in i sin tröga skalle är varför man kan spela så tight och resolut i tuffa bortamatcher (FBK, Luleå, t ex) medan spelet hemma ser så andefattigt och nervöst ut. Det här laget har svårt att föra matcher, den saken är klar. Förhoppningsvis gav segern igår lite bättre självförtroende. DIF borta på torsdag känns inte alls omöjligt.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
P: Litar inte en sekund på Pucken som källa till sådana uttalanden. Har Cz sagt det är det bara för djävligt men som sagt, jag behöver bevis från andra källor än Pucken innan jag köper det.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Poffa: Nej, fel igen. Inte tre SM-guld. Tolv.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
bradberry: Mmm, man blir trött på hans sätt att hävda att han "alltid" eller "länge" har sagt något när han i själva verket "alltid" eller "länge" hävdat raka motsatsen. Därmed inte sagt att han inte kan ha en poäng ibland. Även blinda hönor hittar ju mat, som bekant.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF Torsdag 19/11-09
sylf: Men nu är det "revansch" som gäller. Ska bli intressant att se hur det går. Jag gissar stryk med tre baljor.

Man undrar hur mormor tänker när han först tar in en tydligt defensivt tänkande coach och sedan värvar Eero och Kahna som målspottare? Man får liksom bestämma sig.

Nordquist har sett stel och stabbig ut men det är kanske inte att undra på. När han får lite mer speed och kommer rätt i positionerna skulle en kedja med honom och Bröderna Dyhr bli ett anfallsvapen.

Om coachen tillåter, vill säga.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Brynäs IF-Modo Hockey 17/11 2009
Jajjen: Du har rätt i det. Alla lag kan göra en skitmatch, men nu har Brynässpelet sett dåligt ut flera matcher i rad. Kvällen uppvisning är ett rent lågvattenmärke. Det är inga dåliga spelare vi ställer på isen men om en sådan trupp kollektivt underpresterar match efter match efter match måste man fråga sig vad coachen gör, Jag tror Dackell var inne på något i en paus när han sade att alla håller tillbaka. Vad beror det på?

Usch, så dåligt.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Kvalserien
sylf: Helt otroligt blekt. Ingen geist, ingen fart, rädda blickar, förlorar alla närkamper, ständiga livsfarliga felpass. Modo är ju inte alls bra, det är Brynäs som spelar så erbarmligt dåligt.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Kvalserien
96 Artisten: Jag tror att det här är det sämsta jag sett från Brynäs på många år.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: J-20 09/10
HF: Du har rätt. Det var Norberg, inte Hagberg. Fel ska vara fel.

Det må vara långt tillbaak i tiden. En Brynäsare glömmer aldrig. Det är väl därför man är Brynäsare, antar jag.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: J-20 09/10
Bissett19: Det var väl 66 Hagberg som var den stora "källan" för ett par år sedan. Drevs ut från stan med tjära och fjädrar efter att några smått sensationella nyförvärvsrykten visat sig grundlösa. Du har en tradition att falla tillbaka på, Wesley. Skickar bussbiljett, tjära och fjädrar.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Brynäs IF-Timrå IK den 12/11
arnio: Tre poäng igår satt där de skulle. Men det är ju skumt att se hur man faller tillbaka efter 2-0. OK, Timrå flyttar förstås upp spelet, men hela Brynässtrategin tycks vara att göras ett eller, let's go crazy, två mål för att sen backa hem, spela på resultatet och lita på Markström. Så värst publikvänligt är det inte. Men nu är det november och svininfluensan och grishockeyn florerar.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Lars Jonsson
sylf: Jompes julsaga är snart färdigskriven. More to come!
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Nytt lag mot Rögle
andreasknox: På sikt är Nordan given som förstecenter och då gärna med Kahnberg och Eero som ytterforwards.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Nytt lag mot Rögle
GävleLasse: Tror att du har helt rätt. Nordquist måste mjukstartas.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Uppehållssnack
arnio: Det är ju förstås skit att LJ kommer att vara borta i tre månader. Han är ju inte en spelare som man ersätter genom att bara låna in en spelare tillfälligt. Dubbelt skit att detta kommer samtidigt med JVM och Bertilssons bortavaro. Här får mormor och rekryteringsgruppen tänka till.

Hermansson är en dålig ersättare för Silfverberg.

Det handlar om att frösöka hålla ställningarna, i första hand över JVM och sen tills LJ är tillbaka. Hietanen tycker jag har klivit fram under hösten; nu är det väl dags att alla lyfter sig ett snäpp.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Uppehållssnack
tompap71: Klockrent.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: HV71-Brynäs IF 31/10 2009 16.00 Kinnarps Arena.
GävleLasse: Vad gäller PP mot HV igår så blev det väl på något sätt överflödets förbannelse. Brynäs, som alla hockeylag har två PP-formationer, men kan kunde inte köra med bara dem i drygt 10 minuter i andra perioden. Resultatet blev att spelare som normalt inte spelar PP fick en del speltid och det såg ju inte sådär kanonbra ut, precis.

Tacklingen på Molin var riktigt ful. Matchstraff helt rätt dömt och jag skulle bli förvånad om det inte blir någon matchs avstängning utöver det. Han kör upp armbågen och trycker ner Molin i sargen med full kraft.

Kahnberg var riktigt bra, växer för varje match, som någon skrev. Den gamle målspottaren har blivit nästan för mycket framspelare. Han hade minst ett kanonläge men sökte en passning istället.

Bertilsson bland de absolut bästa igår. Han detroniserade Ledin gång på gång, spelade säkert i egen zon, bra uppspel.

Jag kan förstå om spelarna kände sig frustrerade. De kontrollerade ju spelet långa stunder. Jag sätter mitt hopp till det gamla uttrycket att skapar manchanser så kommer målen.
Kommentera

·