Perreman

394 inlägg · 595 besökare

Historik

·
Timrå IK > Sv: Växjö Lakers HC - Timrå IK 2022-09-24
Lite mer eget spel idag är önskvärt. Gärna skapa mer framåt och stänga av mer bakåt (avser alltså att stänga ingångar i defensiv zon och snabbt vinna puck när vi väl är där och försvarar). Men någonstans känns det som att det är idag som försvarsturen tar slut lite. 4-2 till Växjö är mitt tips, men laget får väldigt gärna överbevisa mig i min misstro!
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Linköping HC 2022-09-22
2 matcher in, 5 poäng. Bra så, men spelet ser ju lite sådär ut. Visst, Frölundamatchen blev sönderriven för vår del p.g.a. domar... eeehm, jag menar utvisningarna. Men samtidigt så visade Linköpingmatchen att vi är inte ett lag som kommer gå ut och dominera matcherna, inte än åtminstone.

Vi har en otroligt blygsam corsi close på 39%, fenwick close på 43% (antal oblockerade skott). Det de siffrorna säger är att vi skjuter 39 kontra 43% av skotten i matcherna (close = mindre eller lika med 1 måls skillnad, räknas enbart på period 1+2). Samtidigt är vår PDO (skott%+räddnings%) 104,4 enligt SHLs statistik, där brukar man säga att riktmärket är ca 98-102.

Vi har helt enkelt överpresterat hittills, statistiskt sett. Det går att häva annat om man som lag håller lag på utsidan och låter skott komma igenom där samtidigt som man själv enbart tar vassa avslut, men det känns inte som att det är sanningen för oss nu.

Det vill till att vi som lag spelar bättre, just att komma ut/in i zon bättre och etablera tryck offensivt saknas lite nu. Det känns ändå som att försvarsspelet är något bättre än i fjol så det borde inte se lika illa ut efter 52 omgångar i år. Det är lite skönt att se HV vara lika dåliga eller sämre corsi/fenwick-mässigt och FBK överprestera PDO-mässigt med tanke på att de kommer som motståndare i match 4-5 för vår del.
+3
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Linköping HC 2022-09-22
kulltorp: Ska man börja dra förhastade statistiska slutsatser så kan man ju, rent PDO och Corsi-mässigt, så ser Linköping ut att slå ur ett bättre läge än oss. Såklart omöjligt att dra de slutsatser på bara 1-2 matcher, men jag tycker inte vi ska sväva iväg alltför mycket ifrån Frölundamatchen för vi kom undan rätt lindrigt med tanke på all BP, skottstatistik med lägen och allt därtill. Kan med fel inställning bli en dyster kväll ikväll.

Så, antijinxat!
+10
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Det här med att locka marginalåskådaren kommer antagligen alltid vara knepigt framöver. Men en sak som vi saknat senaste två säsongerna i SHL är tabelläge. Jag tror att många som inte följer laget nära kanske kollar tabellen och ser "Åå fan, Timrå på sjätte plats? Då kanske det vore kul att ta sig dit och se en match". Motsatsen lär sägas om laget syns i botten av tabellen. Vinnande lag kommer alltid locka mer publik för lagets sympatisörer och det är en pusselbit till högre publiksiffra.

Sen kan klubben absolut jobba på marknadssidan med reklamposters på stan, info i sociala medier och event. Men i slutändan så har klubben olika sorters åskådare som lockas av olika saker och här tänker jag lite såhär:
1. Fulltidssupportern. Har förmodligen årskort om finanserna och avstånd tillåter. Går så ofta som möjligt och i stort sett oberoende av resultat
2. Den måttligt intresserade. Går på strömatcher och lockas f.f.a. av event, spännande matcher och att laget går bra.
3. Familjen. Går mestadels på tidiga matcher på helger när de orkar/kan/har råd. Lockas nog gärna av event som barnen kan ta del av, t.ex. autografsigneringar eller andra sätt att få träffa idolerna.
4. Den kräsne. Vill se vinnande lag, eller åtminstone underhållande spel där laget har en rimlig chans att vinna. Undviker antagligen ett lag som går dåligt/spelar dåligt. Vill ha bra utbud på plats och kanske håller den rätt hårt i plånboken också.

Ska Timrå locka storpublik över en hel säsong tror jag det sportsliga resultatet spelar absolut störst roll, oavsett hur mycket event och annat som klubben anordnar. Men visst bör klubben jobba på att ordna event och annat, det lär hjälpa. Sen tror jag, precis som det skrivs, att det måste jobbas ifrån grunden med familjer/ungdomar. Lockas de på matcherna så förankrar man dem i ett supporterskap som har potential att bli fulltidssupporters.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
1. Rögle
2. SAIK
3. Färjestad
4. Luleå
5. Frölunda
6. Leksand

7. Växjö
8. Örebro
9. Timrå
10. Brynäs

11. Linköping
12. HV71

13. Oskarshamn
14. Malmö

Tror Timrå tar sig till play-in, om vi nu inte råkar ut för mycket skador på nyckelspelare/-positioner. Väl där kan vi nog klämma oss in i kvartsfinalspel.

Malmö ser på papperet väldigt svaga ut, men frågan är hur mycket f.d. tränare Fagervall körde ner dem i botten. Sista kvartetten kan sluta hur som helst känner jag. Har också oerhört svårt att se att HV ska kunna slåss om titeln, som många "experter" siat om. Nej de får det nog tufft, även om det kanske inte blir som våran förra säsong.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Perreman: Men för att vara seriös, det är ju inte mer än rätt att priserna ska skilja. Tillgång och efterfrågan. Sen är det väldigt märkligt upplagt med elområdena som de är. Det funkar liksom inte att ha skarpa gränser på det viset, då skulle jag hellre se olika delar inom varsitt elområde.
T.ex. skulle antagligen Storstockholm bli dyrast i elområde 3, medan forsmarksområdet skulle gå in på billigaste inom elområde 3.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Pinaceae: Jo men präcis. Klipp hen därä elkabeln längs med dalälva, sä kan sörlänninga få känn på litt kallvinter de mä 😉
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Försäsong 2022
Sputnik: Hanzl är oerhört underskattad av övriga hockeysverige. Eller ja, mestadels iaf. Ska bli riktigt intressant att se honom i år med ett, på papperet, bättre lag kring sig.
+5
Låst ämne

Café > Sv: Valet 2022
Klåparna: Kan erkänna att jag växte upp norröver, men mina värderingar kvarstår att jag tycker alla ska ha samma möjligheter oavsett var man bor. Det får jag anta att du också tycker, eller?

Anledningen till att jag tog upp den tidigare arbetskraftsinvandringen är ju för att det antagligen var en stor grej förr. Dessutom pratar väl SD generellt om invandrare som helhet. Anta att floderna i Italien torkar ut, eller annan katastrof, vilket leder till massflykt. Skulle det vara okej att ta emot 300000 italienare, även fast det skulle knäcka samhället ekonomiskt? För det är ungefär det du får det att låta som.

Sen absolut, det finns en större utmaning, generellt sett, med invandrare ifrån utvecklingsländer. Men ska det verkligen vara så att folk väljs bort baserat på vart de kommer ifrån?

Håller helt med att det är jobbigt med folk som inte ser det som en själv, men jo jag vet att vi har problem med integreringen och en jävla massa kriminalitet. Skillnaden mellan oss, tror jag, är att jag inte ser utvisningar/stängda gränser/hårdare straffskala som den ultimata lösningen. Visst måste vi ta itu med provlemet, men att polarisera samhället än mer tror jagkommer leda till ännu mera skit och bråk snarare än att lösa det.

Oavsett så tycker jag politiken nu för tiden är alldeles för kortsiktig, det ska nås snabba resultat för att kunna vinna nästa val. Problemet är ju att många av problemen inte löses på ett par år, de kanske tar ett par decennier istället. Där tror jag vi har ett av grundproblemen i Sverige, det finns ingen stabil plan framåt.

Känner att jag åtminstone fått fram min syn på valrörelsen, jag försöker nöja mig så.
+3
Låst ämne

Café > Sv: Valet 2022
Klåparna: Du behöver såklart inte rösta för "vad som är bäst för norrland", det jag syftade på är åtminstone jag skulle vilja se ett Sverige där alla har samma möjlighet att lyckas i livet. Jag skulle vilja påstå att varken SD eller en högerregering skulle ge det. Jag tycker båda alternativen lutar åt en kraftig polarisering i samhället, antingen baserat på ursprung eller uppväxt.

Sen kan jag hålla med om att vi ska ta hand om de som invandrar ordentligt, innan vi får för oss att ta in fler. Att göra likt vid Syrienkrisen för ett antal åt sen var mindre lyckat. Däremot har jag inget emot invandring, men integrationen måste skötas bättre.
Sen tycker jag det är intressant med invandrardebatten; det är nästan ingen som kritiserar massarbetsinvandringen ifrån Italien på 60(?)-talet. Vet inte om invandringen ifrån balkan på 90-talet var så hetskt kritiserad heller.
Värt att tänka på är också att vi har en otroligt låg befolkningstillväxt sett till rena födslar. Antagligen finns det en strategi där också med invandringen.

Och nej, jag är inte i pensionsåldern. Jag är i 35-årsåldern, universitetsutbildad med bra lön och bra jobb. Dessutom inte ens boende i Norrland.

Best-case för Sverige hade väl antagligen varit om S+M ledde landet, det skulle skapa stabilitet och de hade kunnat plocka det bästa ur varandras politik. Men med tanke på hur det politiska landskapet är hade realiteten blivit en jävla soppa.
+2
Låst ämne

Café > Sv: Valet 2022
Farligt ämne med politik, lär kunna spåra ur fort men slänger in min åsikt här och gömmer mig fort.

Det Sverige behöver mest just nu är stabilitet. De senaste valomgångarnas "jämnt in i det sista" verkar ha gett varenda parti idén om att de ska överbjuda varandra med valfläsk. Dessutom är det sandlådenivå på debatterna i evigheter, en jävla massa pajkastning utan att det framförs egen sakpolitik.

Min åsikt är att en regering med vänsterblocket är det bästa. Mp har dock spelat ut sin roll och agerar numera lite väl extremt och verkar inte förankrade i normalsvensken.

SD anser jag är ett rent missnöjesparti. Galna nazistkopplingar på en oväntat hög andel medlemmar gör att det gå fetbort i min värld.

KD är populistisk smörja, som om priset på en falukorv styrs av staten? Snarare marknadspriset och att staten ska gå in och reglera marknadspriser är väl knappast högerblockets idéer? Jo tydligen när det uppenbart drabbar även de med hög inkomst...
Att de sen har en tydlig falang som vill kapa aborträttigheter, har förslag som får mig att tänka "kvinnan ska sköta hemmet, inte jobba" ja då undrar jag vilket sekel de lever i.

Övriga är väl någorlunda vettiga, men vettefan om min dotters jämnåriga 3-åringar skulle klarat ett språktest och jag undrar ibland om någon ens tänker längre än en armslängd (gäller förövrigt nästan varje politiker).

Förstår inte riktigt heller varför så många norrifrån tänker rösta höger. De flesta är väl medvetna om M och deras Stockholmsgullande. Att då röst SD, som kommer vara rakt beroende av M m.fl. och tro att som norrlänning få ut särskilt mycket av det är smått skrattretande.

Förövrigt, angående utsatta områden och tankar om hårdare straffskala m.m. själv inser åtminstone jag att om man är fast i en sits där ingen vill anställa en, man har en halvsunkig bostad och en skola som ingen riktigt vill lägga pengar på, jag vem fan blir inte less på livet då? Det är inte som att ens hudfärg, namn eller kultur är direkt relaterad till brott. Jag vet att det finns en stark överrepresentation av utlänningar i brottsstatistiken, men jag vill ändå tro att det har att göra med förutsättningar. Jag menar, Somalia som land har väl en enormt dålig läskunnighet, lycka till att få dem att passa in i "SFI-mallen" och utvecklas in i samhället. Nej där måste vi ändra på integrerandet och antagligen måste var och en ta ett samhällsansvar på den punkten.
+8
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Heisenberg: Har för mig att klubben kommunicerade ut att de som använts på försäsongen kommer auktioneras ut men att det inte fanns planer på dem i shoppen.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Försäsong 2022
tjobba: Kan ju vara så att de externa finansiärerna som sägs vara med på Dahlén kanske ställt ett motkrav på att klubben ska stå för x% av kontraktskostnaden. Kan vara därför klubben drog igång en kampanj för Dahlén på en summa som verkar vara en futtig del i hela summan.
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Försäsong 2022
mikenomad: Nu tycker jag du låter lite som en spelaragent. Det måste såklart betyda att Strålman är superintresserad och agenten(du då, heeeelt uppenbart) bara vill dra upp marknadsvärdet.
Och nej, jag är inte seriös🙂
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Försäsong 2022
Sputnik: Härligt jobbat av alla som bidragit, stort som smått. Även alla som delat, pratat med vänner och bekanta m.m.
+22
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Försäsong 2022
Slängde in en hundring jag med. Snart nu!
+4
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Försäsong 2022
Sputnik: Om Jonte troligtvis ska in i början av september så har klubben världens chans att lyfta lite rykten om Jonte, så att fler lockas in i swishandet. Dessutom är det bra PR för klubben.
+3
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
JanneH: Jonte ska hem!
Uppladdat:

138x300-screenshot20220827-160126swish.jpg

+12
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
BlackBay: VVS-jobb är ju alltid snordyra men det låter allt lite dyrt. Klubben får ha motkravet att alla i firman köper årskort!
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Tikarn97: Det var en tjusig tröja det ja. Såg dessutom att den ligger ute i mitt eget post#. Måste nog gräva lite i vem fasen det är som säljer Timråtröjor utan att fråga runt i trakten först🙂
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Gorkyman: Instämmer. Vi ska få ihop laget bra också och slippa skador. Visar det sig att Jonte dyker in, Ante är en rejäl uppgradering i båset, backsidan står upp bra mycket bättre än i fjol och forwards är vassa framåt OCH bakåt ja då kan vi börja fundera över en slutspelsplats.

Vill inte verka negativ men det är många som svävar iväg nu, precis som inför förra säsongen. Vi får stilla vår hybris och låta grabbarna bevisa det under säsongen istället.
+8
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Olle: Jo precis och det är nog huvudanledningen också, att vi inte riktigt haft möjligheten att ställa junisar på isen p.g.a. tabelläget. Det är väl också därför just Örebro kan plocka talanger ifrån vårat hockeygym, för att de har etablerat sig som lite av ett mittenlag.

Man hade ju kunnat plocka in en junis som 13e forward i någon match där vi förväntas åka på stryk under t.ex. senaste SHL åren. Särskilt 18/19 när vi var avsågade i slutet. Då hade vi kunnat lyfta in t.ex. Nielsen och låtit han få runt 5-10 minuter per match eller mer. Det tänket har jag saknat.
Visst, inte så utvecklande att jobba i motgång hela tiden heller, men det finns alltid PP och liknande situationer att låta dem spela.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Det som får mig att fundera kring juniorernas val av andra lag, det är ju om hur de själva ser chanserna att få lira "sin" roll i A-laget. För rent krasst, hur många juniorer har vi tagit hand om och låtit spela i A-laget de senaste 5 åren?
OJ nu och Gustav Nielsen i kvalet mot IKO förut, men sen då? Och det är tyvärr inte något regelbundet heller.

Sett ur den vinkeln kan jag förstå om det funderas på klubbval.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Försäsong 2022
Olle: Alvarez ja. Jag tror vi får svårt att skeppa iväg hans kontrakt på någon annan. Har för mig att han var ganska okej betald och i kombination med det han presterat hos oss lär väl ingen klubb vilja ta i honom ens med tång. Om vi nu inte skulle vara desperata och stå för 75% av lönen eller så...

Sen är han gammal nu, om han såg seg och ointresserad ut i fjol så tror inte jag på några större mirakel i år iallafall. Han kanske har lyft sig något, med ett annat driv och ledarskap på/av isen, men jag ser framför mig att han håller till i 3e-linen och är okej framåt men seg hemåt. Lite som ifjol. I 4e passar han inte, så då kanske han är bättre på bänken.
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
kulltorp: Är det Rahimi du tänker på då eller? 😉
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Starostenko: Ja Freddan verkar mest vara en lagbyggare som du säger, att få ihop gruppen. Men taktiker har vi gång på gång sett att han inte är den bästa, milt sagt.

Däremot lever Ante än så länge lite väl mycket på ett suveränt kvalspel emot ett katastrofdåligt Dif med en kass Fagerwall som coach. Han lär vara bättre än Freddan, men vi får väl se hur mycket bättre det blir. Upp till bevis kommande säsong helt enkelt.
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
empa11: Nu är jag en sån som inte dricker, men borde inte Rätta Virket vara som gjort för något åt det hållet? 🙂
Sen finns ju Vasabryggerier där i trakten, de borde ju kunna svänga ihop någon "Timråsoda".
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
UbbeNils: Ja en hemsk sjukdom det där. Bra att lyfta det så att de som kan och vill kan bidra.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Bollade iväg tips till Torines inför ispremiären och fick det här svaret:

"Tack för ditt mail och förslag.. vi önskar såklart lite mer hype själva också.. vi tar till oss detta så ser vi vad som knåpas ihop till onsdag.. säkert något nytt som kommer hända

Tack igen

Mvh

Jonas"

Får se om det hinner utvecklas något med kort varsel då.
+6
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Angående ispremiären:
Vad sägs om de här "eventen" för att öka intresset? Det är inga stora grejer att mecka med, så borde gå att göra med hyfsat kort varsel.

På isen:
- Man får ställa sig i slottet och få en passning av valfri(a) playmaker(s) och sen skjuta på mål. Lär bli stillastående skytte med tanke på att de flesta lär ha vanliga skor och halkrisken med dem.

- Tekningstävling mot valfri center.

- Teknikcoachning (passning/skott) där spelare är med och tipsar. Pass till spelare/skott på mål.

Tänker mig att de tre fördelar sig i varsin zon och kräver inte skridskor. Lämpligast med barn och ungdomar för att inte göra isen helt fylld med folk.

Utanför isen (efteråt?):
- Autografsignering och fullt ös i shoppen.

- Spela NHL22 mot t.ex. Hartmann (som ju spelar "professionellt"). Bör gå att släpa dit utrustningen och kunna ha en hörna med det.

- Bordshockey. Ställa upp ett par bord och spela mot de i laget.

- Intervjuer med spelarna/ledare med möjlighet till frågor ifrån publiken.

Fyll gärna på om ni har några bra idéer.
+9
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Pano : It's a sign! Kapanen får kliva in mellan stolparna igen och ger oss en bragdmatch i game 7 mot FBK, som tar oss vidare till semi.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Ja ispremiären hade kunnat locka bra mycket mer och dessutom ökat intresse hos "plantskolan" om kidsen fick en smörpassning av Lander, skrinna upp i slottet och sätta en straff bakom JJ.
Lite smått och gott där hade kunnat dra igång stormen inför säsongspremiären.

Kan vi dra ihop några allmänna tips som kanske kan framföras till klubben här?
+9
Kommentera

Fotboll > Sv: Diverse
jonsson: Mjo, minst sagt. Hoppas de isolerat fort och slipper mer spridning, fast med tanke på vilket virus det är så är det nog kört.

Skön seger mot Portugal senast åtminstone, såg ut att vara ett helt annat lag på banan än mot Schweiz. Hoppas de kan krya på sig ordentligt och orka ta sig vidare ifrån kvarten.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Jag slänger mig in i diskussionen och lämnar "Two steps from hell" som artistförslag. Lite annorlunda än det vanliga, men borde passa in bra eftersom de främst riktar sin musik mot filmtrailers.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Något helt annat: Fick nyss nys om en ny Timrålåt. De som vill och kan, sök på "Vid er sida" på Spotify.
+7
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2022-2023
mikenomad: Åberg gjorde bra ifrån sig i kvalet, inte som poängkung men bra driv och slitvarg. Men ja, han var lite loj under serien.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Fast det här med HA/SHL-avtalet: Det är väl inte bara lag i HA som stör sig på det? Jag förstår Karlin och alla andra som harvar i HA. Har man landat ett nyförvärv som kanske är tilltänkt spets - och så signar den om till ett SHL-lag så sent som 1 juli. Lycka till att hitta vettig ersättare i rimlig tid och dessutom spela ihop i laget. Det är otroligt skevt och jag hade blivit heltokig om Timrå råkat ut för samma sak med någon spets. Det där måste gå att lösa på ett bättre sätt, allra helst skulle jag vilja se att tidsramen SHL har på sig krymps och kanske att de får betala x% av kontraktet samt den fasta ersättningen som nu ligger.
+6
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2022-2023
Har det pratats utåt om vad mer som ska in? Jag tänker att i värsta fall kanske det inte blir mer, om det inte är något fantastiskt som kommer till bra pris. Stommen är redan på plats och vi har fullt lag, även om vi kanske inte har några extra ifall skador kommer.

Tänker bara att vi kanske inte ska hoppas på för mycket...
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2022-2023
hockeyärnice: Jag tror Freddan är en rätt bra coach, men han är inte en taktiker. Jag tänker tillbaka till när vi hade Roger Forsberg som coach, vi låg i nedre halvan varje säsong och lyckades klämma oss in i slutspel i någon säsong. Sen kom Freddan och då lyfte laget, trots att vi ändå hade EP40 i laget innan dess.

Så jag tror att Freddan är en bra coach, men han passar nog bäst in som assisterande eller juniscoach. En sak som han bevisligen varit bra på är sammanhållning och just det tyder väl på att juniscoach vore bra, att alla får samma förutsättningar att växa.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2022-2023
JanneH: Vi får helt enkelt skaffa en Kanadick som har finsk fru och spelat ett decennium i Tjeckien. Problem solved!
+6
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
JanneH: Instämmer, bara vi får antingen ÖIK eller HHC så är jag nöjd (även om jag som jämtlänning skulle uppskatta ÖIK i HA)
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2022-2023
JanneH: Angående Johan Persson, är han fortfarande rapp på skridskorna? Tycker det var ett av våra största problem i början av säsongen som var, att vi var alldeles för långsamma. Och han börjar ju bli till åren nu JP. Han kan säkert göra ett bra jobb i PP, men jag är lite tveksam till hans möjlighet som "komplett SHL-spelare".
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2022-2023
Kerstin_k: Rattie till LHC ja, känner mig rätt besviken nu idag. En spelare med pondus och vilja, pådrivare och sniper - framförallt när han fick den där extra sekunden i PP att sikta in sig. Hade antagligen lyft sig ännu en nivå i kommande säsongs Timrå.

Att han drar för pengarna kan vi tycka mycket om, men helt allvarligt vilka spelare gör inte det nu för tiden? Den enda i Timrå senaste decenniet som inte är sådan är väl Dahlén. Det är liksom normen nu, money talks. Kan inte direkt klandra Rattie för det, men besvikelsen finns där ändå.

Sen att en del tonat ner hans betydelse, ja vi kan bara spekulera i hur han varit kommande säsong i Timrå men samtidigt är det väl inte superlätt att hitta liknande spelare bara sådär. Visst han är absolut ingen messias, men visst fasen var en av våra absolut bästa offensivt och med rätt karaktär.
+6
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2022-2023
Jag hoppas vi får behålla Rattie. Livsfarlig när han får lite tid att sikta in sig och verkar vara en pådrivare. Jag tycker han personifierar det där jävlar anammat som kanadensarna brukade visa i VM/OS förr. Den där elden i blicken som inte gav sig oavsett om de låg under med 5-1 med 4 minuter kvar av sista perioden.

Tror han är bra mycket viktigare än vad som syns i statistiken på isen. Skulle bli rätt besvike om vi tappade honom.
+11
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2022-2023
mikenomad: Förstår vad du menar, det var inte igår vi hade sån här medvind. Känner mig konstigt nog rätt tom efter kvalet, blir heller inte sådär nöjd efter värvningarna/förlängningarna som jag borde bli. Men det kanske ger med sig efter ett tag.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Play Out 2022 Timrå IK - Djurgården
3-0, kan gå fort utför om vi slappnar av. Ända in i kaklet gäller, inget är klart. Forza Timrå!
+5
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Play Out 2022 Timrå IK - Djurgården
Sputnik: Tycker du känns lite optimistisk med din HA-uppställning. Berglund kan vi fetglömma, han kommer frälsa DIF i ststa matcherna genom att nästintill självmant stänga ner Timrås SHL-dröm. Modana kommer få mardrömmar efter att Lill-berra gör hattrick i Game 4 samt hopptacklar sönder både Hanzl och JJ, självklart utan att domarna ger någon påföljd. Efter det flaxar Rajjan in minst 5 mål varje match bakåt och godnatt.

(Avdelning: Vi har fortfarande inte vunnit 4 matcher i kvalet!)
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Play Out 2022 Timrå IK - Djurgården
Jahopp, jobbresa till Tjeckien mitt i brinnande kvaltider. Jag supportar så gott som möjligt här i centraleuropa, Timråvantarna är med och jag får väl gå och vifta runt med dem i +15C sen.

Kvalnerven kommer krypande nu framemot kvällen, även fast jag inte riktigt kan följa matchen. Hoppas på bra tryck i hallen idag så att Timråstormen bär laget till 2-0 i matcher. Forza Timrå!
+4
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Troligtvis spelar vi kval, det är extremt hög sannolikhet på det. Där och då måste vi sikta på att få momentum, att just vinna första matchen - speciellt om det är borta.

Alternativt så får vi böna och be att Wennerholm utmålar Timrå till laget som åker ur.
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2022-03-12
Kerstin_k: Jag tror du satt huvudet på spiken med tanken om att Freddan borde ha Molinders roll. Spelare utvecklas i Timrå och gruppen verkar hålla ihop bra under Freddans ledning, men någon game coach är han tyvärr inte.

Sen att laget inte är påslaget till 100% instämmer jag också i. Många gånger vi tappat i sista minuten eller släppt in tidigt i perioderna.
Eller som idag med 2 minuter kvar; när pucken studsar ut mot Åberg framför motståndarmålet och han är redan på väg ut i omklädningsrummet. Inte något fokus alls på det som hände där och då. Det agerandet fick mig att helt enkelt lämna ishallen. Nej det måste brinna i blicken redan vid nedsläpp och eldas på hela tiden, annars kan vi räkna in HA redan här och nu.

Matchen i övrigt då? Jodå, bra drag på klacken fram till matchstraffet, då tror jag bägaren rann över för de flesta. Inte så konstigt heller efter bedömningen vid 1-3 och det där skumme matchstraffet. Sen är det helt otroligt att Oskarshamn sätter sina 2 lägen de har i första medan vi sätter 1 av 5 (eller fler). Vi är ju faktiskt vassare matchen igenom men får inte till det fullt ut Självförtroendet som spökar hos många eller är det slitet efter veckan som var?

Jaja, får börja mentalladda inför kvalet. Finns det hockey-yoga som kan lugna nerverna månne?
+1
Låst ämne

·