Perreman

208 inlägg · 486 besökare

Historik

·
Timrå IK > Sv: Kristianstads IK - Timrå IK back-to-back
97,67 %. Rätt bra save% av Ohre idag. Har inte sett matchen, hur svettigt hade han det?
+4
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Södertälje SK 2021-01-17
Var ett tag sen jag fixade stödisar så idag blev det 5 st. Vilka hakar på?
Uppladdat:

138x300-screenshot20210117-132404swish.jpg

+7
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Västerviks IK 2021-01-15
Villervalla: Tror jag det, har du haft en upprörd dansk efter dig? Vet ju inte om han ska käka upp dig eller ber om ett glas vatten...
+6
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Gott nytt år, eller?
Uppladdat:

300x300-czeiogf.png

+16
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Jahopp då har även jag ordnat Timrå Play. Riktigt trevligt och jag måste säga att sedan Torines klev in verkar klubben ha moderniserats rejält. Sen kanske det är mycket jobb som förberetts innan han klev in, men hur som helst verkar den "värvningen" vara guld värd. Riktigt kul att se framstegen klubben tar nu!

Passar även på att fira jul genom att ordna 5 stödisar. God jul folket!
+20
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Ja att de börjar lägga det pusslet är riktigt bra, speciellt med tanke på att det lär bli många matcher som ska "spelas ikapp" efter nyår.
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - BIK Karlskoga 2020-12-09
Ska vi ta och spåra tillbaka in på själva trådämnet nu istället? Var tror vi om matchen? KGA har 4 raka och är i bra form. Första mötet vi hade mot dem då hade de precis kommut tillbaka ifrån ett Covidutbrott och vi vann med 7-1. Andra mötet slutade i straffseger. Men nu då?
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
KniveN: Angående hela diskussionen om vaccinerna och tillgång på dem m.m.

Jag jobbar själv inom industrin på ett företag som jobbar med Covidvaccin. Den insikten jag har i området säger mig följande:
- Sverige har säkrat ett antal miljoner 'doser' i nuläget. Dock verkar de flesta "frontrunners" kräva dubbla doser för att nå immunitet. Alltså kan vi i princip halvera dosantalet för att nå antal personer vaccinerade.

- Flera bolag har det jobbigt med att nå tillräckligt rena produktioner, bl.a. för att kraven nu i pandemin är rätt höga. Pfizer hade t.ex. för någon vecka sen målet att producera 100 miljoner doser innan nyår, men har nyligen reviderat siffran till 50 miljoner doser.

- Kylkedjan som krävs för vissa kommer vara ett helsike och även om det inte är faktabelagt tror jag att en del doser kommer "brännas" av att logistiken skiter sig.

- Oavsett om EU och Sverige säger sig ha nig med vaccin säkrat i nuläget så bygger det på 'om' vaccinen blir godkända. Astra har t.ex. fått backning eftersom deras studieslutsatser ger efficacyvärden i helt olika spann (~70 och ~95 %), men de har på något vid kombinerat dessa utan att de är likvärdiga studier. Det kommer bli förseningar här och där p.g.a. sånt här.

Summa summarum, vad de säkrat och vad som finns är långt ifrån samma verklighet. Dessutom har det i dagarna pratats om att det till sommaren kan ha vaccinerats 'bara' 4 miljoner (tror jag det var) svenskar enligt 'nuvarande' plan. Vi känner nog alla till att planer har en tendens att ändras och i det här fallet har jag svårt att se att det ens går att gå åt det bättre hållet.
+13
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Knylan: Riktigt bra! Sen sprider det även andra signaler, att kvinnor får viktiga roller i klubben. Det kanske i längden kan locka större intresse bland kvinnor också? Har annars tyckt att det kan vara lite "gubbigt" fortfarande inom många lagidrotter på herrsidan.
+23
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Angående hela det här med Covid och sportens vara eller icke vara i nuläget:

1. Vaccin på gång säger många, men det lär inte vara kommersiellt tillgängligt för allmänheten förrän till våren som tidigast. Det finns liksom inte 6 miljarder doser tillgängliga i nuläget och produktion/logistik tar tid.

2. Vintertid är den tid som är bäst för virusspridning p.g.a. luftfuktighet, folk håller sig mera inomhus etc. Det lär inte direkt minska risken för smittspridning under vintern.

3. Hockeyn har sett rätt hög smittspridning jämfört med andra sporter, antagligen för att det är tätt i båsen/omklädningsrum m.m.

Med tanke på ovanstående så tror jag hockeyn ligger pyrt till framöver. Hur som så behövs det bättre riktlinjer för testande och kanske även specifika restriktioner för idrottarna/tränarna om vi ska komma i mål med säsongen. Det ser ju itne direkt ljust ut när man kollar smittkurvorna i världen/sverige...
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Laken: Puttade precis in 100 kr, det täcker väl in Huss's lön eller? ;)
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Håkkybåkky: Ja kollar man den statistiken så är framför allt Gilbert Gabor imponerande. 14 hits på 8 matcher, där hans tid på isen i snitt är 6min 10sek. Tydlig roll?

En annan kul grej är Ohres målvaktsstatistik hittills. Visserligen är 2 matcher inte mycket att bygga statistik på, men 94,59 i save% och 1,02 i insläppta/match. Stabilt hittills!
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Tikkare: Tror som Sputnik att det blir svårt med tanke på hur dyrförsäkrade de lirarna är. Hade varit kul, men känns inte realistiskt.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Översvämning i Umeå, är det tårar efter förlusten för Björklöven igår? (Höhöhö)
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Södertälje SK 2020-10-23
Villervalla: Risken med två serier uppdelade på norr och söder är väl att de blir en stor skillnad ekonomiskt mellan dem. Med tanke på hur sveriges demografi ser ut, med "befolkningsmittpunkten" typ kring Örebro (och ekonomiskt mittpunkt antagligen längre söderut), så lär det skickas in mer pengar i södra serien än den norra om det inte styrs tydligt uppifrån (vilket inte lär hända).

Om det skulle bli så, så lär det långsamt betyda att det blir högre klass på den södra då de kan kasta mer pengar på spelarlöner etc.

Vill inte vara en pessimist, men jag tror inte det kommer sluta bra för norrhockeyn.
+3
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
J F K: Okej, trögt uppspel låter det som då. Låter som något att slipa på. Är det tränare, spelaromsättning eller något annat tro? Kanske en blandning av allt antar jag.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Hej på er. Kikade tabellen nyligen och såg till min förvåning att det ser ut att gå knackigt för er.
En välmenad fundering från en som inte kollat på matcherna: Vad är det som går fel just nu? För inte var det väl många som trodde att det skulle gå så trögt för er? Visserligen bara 5 matcher spelade, men ändå.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Kristianstads IK 2020-10-18
Knylan: Intressant att se Björklövens PDO på över 111 % i 5v5. Hyfsat överpresterande. Samtidigt läskigt att se vårat PDO över 104 %, känns inte som om vi överpresterat riktigt än.
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - BIK Karlskoga 2020-10-07
Kul att läsa segersiffrorna, hade inte möjlighet att följamatchen alls.
MEN, undrar viöken värdemätare KGA egentligen är, de hade väl halva laget däckade i Covid för typ en månad sen? Kanske inte är världens bästa försäsong direkt, så jagjaginväntar gärna några matcher till innan jag drömmer om stordåd.
+3
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Nisse på Mon or: 200 kr inskickade till klubben ifrån mig. Bara att klubben håller igång fiktiva biljetter tills fullsatt är tillåtet
+10
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Smokey: Ja det ser inte direkt ljust ut framöver. Som påpekat tidigare lär inte hösten/vintern direkt ge bättre förutsättningar heller för smittspridningen. Speciellt inte nu när diciplinen verkar släppa lite när folk tröttnat och "vill ut".

MEN! Det är värt att tänka in att skulle vi totalt bortse ifrån ekonomiska och sociala aspekter och liknande så hade vi nog alla velat göra allt för att slippa skiten.
Som det är nu kommer vi antagligen se en långdragen historia med ökad spridning i vinter. Det är i alla fall vad jag tycker/tror, som jobbar på vaccin mot Covid.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Risken finns väl med att något/några får lämna WO till fortsatt spel. Gissar att sedan tidigare spelade matcher också ges WO-stämpel i efterhand då.
Angående fallskärm, vartifrån då? HA? Finns det tillräckligt med pengar för att hantera ett par lag?

Jag gissar själv att vi riskerar få se en svag ökning av Covid i och med höst/vinter, då lär vi inte se några större publikmängder förrän till vårens slutspel. Vaccin dröjer fram till årsskiftet ungefär, sen ska hela den logistiken med produktion/distribution och hantering igång också. För att inte tala om att det är nya vaccin där en hel del av de som ligger långt fram kör helt nya tekniker, det lär finnas en viss skepsis precis i början hos en del av befolkningen.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
En tanke lite off current topic:

Med tanke på kommande säsong och sannolikheten med att vi inte kommer får se någorlunda publikmängd i år (eller ens över hela säsongen) så kanske det vore kul att göra någon form av grej ut mot supportrarna kring stödbiljetterna?
Tänk om t.ex. de 3 personerna med mest införskaffade stödbiljetter får ett säsongskort till nästa säsong? Eller någon annan bonus? Eller helt enkelt att man månadsvis lottar ut en signerad keps eller vad som bland de som köpt stödbiljetter. Kan vara en fin gest mot supporters ifrån klubben.

Tankar?
+6
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
FH - avdammad: Mjo jag känner också att det är lite jobbigt att sålla sig igenom det irrelevanta småbråkandet för att se de vettiga kommentarerna. Kanske kan vara värt att starta en "gnälltråd" där folk för agera ut, så kanske vi kan hålla lite mer rent i de andra?
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Bragd-Birger: Ja vi får se vad det landar i med Covid i år. Det finns såklart en fördel med att låna in duktiga spelare tidigt på säsongen, men då gäller det att lagbygget håller ihop och presterar resten av året också. Vi får väl hoppas ifrån vår sida att så inte blir fallet med tanke på Nubbens position i det hela.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Gorkyman: 7 lag alltså som plockat in spelare "from over there". Det är halva ligan det. Det blir en märklig säsong i år, på flera sätt.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: Jo jag förstår tänket och att de "alltid" funnits med, men min personliga åsikt är att ett stort "TIMRÅ" på magen är snyggare/stilrenare. Men tallarna får gärna vara med på axlarna. Det jag menade är att jag personligen tycker det är snyggare med texten än tallarna på magen. Men åsikter är alltid olika i den stora massan.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Angående tröjorna så tycker jag de är snygga, bästa på ett bra tag och då speciellt den vita. Jag är väl av det nya gardet, kom in som supporter 2000 och har aldrig förstått tallarna. Visst, det var det som gällde under storhetstiden för 50 år sen och historiskt, men jag tror tyvärr övriga hockeysverige skulle klia sig i huvudet och undra "Vad fasen är det för för lag?". Det finns liksom inte så mycket kännedom om tallarna generellt runtikring landet, om vi inte pratar de riktigt riktigt insatta. Jag tycker personligen att "TIMRÅ" är bättre, så länge den loggan får ta plats.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Spock: Jag är fortfarande med i bojkottarnas IK. Tycker Cmore skevar till allt mer och mer och vill inte sponsra dem med pengar. De pengarna lägger jag hellre på Timråshopen eller dylikt.
+10
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Axle San: "Hur många poäng tror du att Blomman gör?"

27 (12+15). Förutsätter att han inte lirar i 1a-linan. Men hoppas på mer.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Timrå Isstadion: Det var inte de två representanterna ifrån supporterklubben de menade då?
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
PezN: Just det här med att rida på vågen vore kanon om föreningen kan ta till sig 'nu'. Att folk köper souvenirer (som måste vara guldläge nu med Dahlén in igen) gör ju att även de minst "supportiga" blir påminda om laget och kanske går på någon match extra, pratar om föreningen eller liknande. Det ger mervärde som inte alltid kan mätas ekonomiskt.

Är det någon som tar på sig att bolla det med föreningen?
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Herminator: Jaja, för längesen. En gammal Karl XI blev det.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
TIK-Lund: Instämmer fullt ut i det du skriver. Känns verkligen som om SHL fått det man vill nu. Får lite svag förnimmelse av det wild-card förslag som fanns för ett drygt decennium sen, vilket kändes som ett dåligt maskerat försök att få upp DIF och AIK ifrån HA. Nej, nu är det snart jojo-tider för lag som tar sig upp och en i praktiken stängning av SHL. Hyfsat sätt att döda intresset för klubbar underifrån, lär i längden slå hårt mot utvecklingen av unga spelare när mindre klubbar tappar intäkter.
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
JanneH: Ja det känns lite småtrist att Ohlsson lämnar, gillade hans speed. Men kul med Lööke och Hardegård! Nu laddar jag med att återminnas kvalet upp för 2 år sen
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Synct: Angående corona och vaccin så är jag i branschen. Ska inte säga att jag kan allt kring utvecklingstider, men att få fram ett vaccin till kommande vinter känns som en omöjlighet/utopi. Finns många teststeg som ska genomföras och tar tid, får att inte tala om byråkratin i att licensföra produkten, ordna massproduktion, transporter m.m. Om det inte finns någon "super fast-track" jag inte känner till så är 1,5-2 år mer rimligt att tro på, även om även det känns ganska optimistiskt.
Kommentera


Timrå IK > Sv: HA Slutspelsserien 2020
Bland all förvirring kring corona vill jag informera om hur spridningen för covid19 är jämfört med andra sjukdomar (uppdateras löpande, men har varit hyfsat likt sista veckorna). Typ dubbelt så smittsamt som flunsan, om man tittar närmare på siffrorna (avrundas lite skevt här). Men jämför man med mässlingen, som en del puckon vägrar vaccinera sig mot, så är corona inte så illa. Det handlar väl mycket nuförtiden om att många som är smittade kanske inte tror de har corona, eller ens hinner känna av symtomen, innan de för det vidare till någon annan.
Uppladdat:

138x300-screenshot20200313-100215gallery.jpg

+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: HA Slutspelsserien 2020
En långsida för min del. Sugen på burgare ju🙂
+4
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Hörni! In på telefonen och swisha slantar till klubben nu. Pengarna ska in på nummer 123 321 1232 (Timrå IK). Köp er fiktiva biljett nu!
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: HA Slutspelsserien 2020
Appropå annat än fula tacklingar, jag gillar verkligen Madsen. Han håller verkligen hög klass på den här nivån. Andralinan över huvud taget maler på rätt bra. Men igår gjorde hela laget en rejäl insats, hoppas det är slutspels-Timrå som ser ut så här match efter match. Jäklar vad vi checkade fast Karlskoga periodvis igår, det var riktigt käckt att se. Offensiven på det sen, härligt!
+15
Låst ämne

Timrå IK > Sv: HA Slutspelsserien 2020
kulltorp: Angående att stödköpa biljetter inför matcher med tomma läktare; Är det någon som kan dra i det och samla ihop t.ex. med klubben? Vore kanon om någon kan ta på sig att åtminstone kolla upp vart man kan swisha. Sen är det såklart ett plus om någon orkar dra i det så att företag hakar på.
+3
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Ha final Björklöven-Modo 2020-03-10
KB65: Man kan tycka att Björklöven borde spela hockey istället för att spela teater. Hyfsat klent att ta utvisning där.
+4
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Knylan: Fast å andra ger t.ex. inte 2000 pers något rejält tryck även om det är inbitna påhejare. Till viss del behövs 'annat folk', men de riktiga supporterna behöver vara många i jämförelse. På så sätt dras de flesta andra med i påhejandet, förutsatt att matchen gäller något (annars är det nog svårt). Match 6 mot KHK är ett tydligt exempel.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Får passa på att gratulera till platsen i HA-finalen. Det var en rafflande avslutning av serien, skönt att slippa "serielunken".
+9
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Intressant om årets HA-tabell:
Efter 49 omgångar har vi skrapat ihop 102p och ligger +61 mål. Året vi gick upp skrapade vi ihop totalt 99p och hade +35 mål.
Glappet mellan 1an och 14e är 76p i nuläget i år (63p om vi bortser från avsågade AIK). Året vi gick upp var glappet endast 33p.
Hyfsad polarisering mellan bra lag och mindre vra lag i år. Tyder det på sämre kvalitet i HA i år?
+10
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
9p kvar att spela om. Det blir en spännande avslutning åtminstone, känns svårt att sia om vilket lag som har lättast matcher kvar. Än finns chansen till ännu ett slag om Västernorrland.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Mora IK 2020-02-28
udden: Vad bra, då vet vi att det inte kan skyllas på det ifall siffrorna eventuellt skulle få det att se ut så.
+5
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
För att avsluta den här uttjatade "incidenten": Med tanke på argumentationen här på forumet, sådär en halv vecka efter matchen och talet, så märks det att det börjar dra ihop sig kring tabellstrecket. Det är nu det börja gälla lite! Blir kul att följa slutspurten nu och vem som tar andraplatsen får vi se.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: J20
Knylan: Jorå, det gick vägen det med. Härligt jobbat av J20!
+5
Kommentera

·